Günaydın canım başta fıtığım var. Sonra panik atağım var ve cidden cok korkuyorum normal doğumdan. Son olarakta doktorum %80 sezeryan olabileceğimi söyledi çatım dar gözüküyormuş. Ama 36. Hafta muanede belli olacakmış. Hersey cpk cok mükemmel olursa şansımı denemek yine istiyorum normal doğumda. Ama açıkcası sezeryan daha cazip geliyor ve herseyim mükemmel olmayacağını bildiğim için sezeryan diyorum. Bana göre normal doğum olma olasılığım sadece %5.
7 kilo az değil mi ya 10-15 kilo arası ideal demişti ilk doktorum eğer biz bu kadar az kiloyla bitirirsek doğumdan sonra bizde bişey kalmayacak hamile kaldığımız kilodan bile daha düşük olacağız heralde:) bakalım diyetisyene gönderecek mi cuma günü görücem artık
denemek lazım :))
ben sanırım tiroid ilacı kullandığım için birde başlarda çok kustuğum için ilk 5 ayda 14 kilo vermiştim, son 1,5 ayda sadece 800 gr almışım o yüzden belki diyetisyene gidersem kilo vermem devam eder diye düşündüm, bu gidişle doğumdan sonra iyice zayıflamış olucam
Bravoo canım hem hamile olup hem kilo veriyorsun hem bebek kilo alıyor :)) hamileliğinde kilolumuydun ki canım kaç kilo ile başladın
işte benim en büyük sorunum, bütün gün yemek yemesem sorun olmaz ama sabah kalkınca şeftali yemezsem kendime gelemiyorum,karpuz, kavun ve kayısı gün içinde çok canım çekiyor, serin şeyler istiyorum, bakalım doktor ne diyecek saat 3 gibi arıcam
Bende başak burcuyum canım düzenli titiz canı tez çalışkan ailesine düşkün gezmeyi seven neşeli biriyim çocukken yaramazmışım çok sevimliymişim sempatik olduğumu söylerler ama ilk başta tanımadığım biriyle çabuk kaynaşmam konuşurum ama gülmem sonra açılırım. Sevmediğim birisine sevmediğimi belli ederim bu huyumu sevmiyorum. birde açık sözlüyüm arkadan ayrı yüzüne ayrı olmam...DD
Bende başak burcuyum:)Aileye bağlıdırlar özellikle anneye (bir arkadaşım daha var o da aynı şekilde).. kendi düzenleri olsun çok severler planlı programlıdır işlerine kimseyi karıştırmadan kendi düzenlerini çok güzel uygularlar.Uslu da olurlar..Ben bu özelliklerini biliyorum hem kendimden hem de etraftanbence güzel bir burç özellikle kızlar için:)
Allah hayırlısısnı versın cnm.senın sağlığın acısından hangısı dha ıyı oluorsa onu ol tabı kı.ben de aksıne Rabbım ızın verırse normal olmak ıstıorum ama tabı bakalım hersey yolunda olcakmı.smdı esımı beklıorum.gelınce şileye doğru yola cıkcaz.gelınce 17sınde devlette randuvum var.sonrada ozele gtcem umarm hersey yolundadır.
karpuzda çok şeker var diye biliyorum
bu cevabın ne kadar açıklayıcı olmuş anlatamam. içimi çok rahatlattın. annemde bana sen ilacı kullanma doktora gidene kadar kanın sulanır kanama olur daha beter olur belki diodu. Allahtan dinlemedim dün hmn bitane yuttum.senin bu açıklamanla devam edeceğim bak ne faydalıymış. Allah senden razı olsun.çok rahatladım.günde bi tane mi kullanıosun? inşallah açılır bu çentik hmn. senin ilk gebeliğin içinde üzüldüm cnm . inşallah şimdiki bebeğini sağlıklı bir şekilde eline alıcaksın.Güle güle kullanın hayırlı olsun.. birşeyler alınca gelince insan kendini daha iyi hissediyor.
ben bekliyorum. görümce ve yengemden ses yok. gerçi yengem eşyaları çıkartmış. sanırım birazını ayırmış. görümcem beşiği bir dedi bir daha demedi. eşime bahsediyorum beşikten falan birşey demiyor. hani verecek veya veremeyecek. insan ona göre bakmak istiyor. bir başka beşik var gerekirse üç beş kuruşa yapılacaksa onu yaptırırız. görümcenin genel huyu bizim ne zaman neye ihtiyacımız olduğu önemli değil hep bekleseydiniz şunu yapardık bekleyin şu zaman yaparız.. yapılacak şeyler de atla deve değildir yani..
ben birşey vereceğim desem hazırlığını işte ayarlamasını yapar en kısa zamanda veririm. hem insan hevesleniyor hem de birşeyler olacak ki eksikleri tamamlayacaksın. ayy neyse gerildim sabah sabah :)
dün marketin önünde adamın biri arabasının üzerine beşik koymuş satılık tel. no yazmış. kredi kartı geçerlidir demiş. eşime söyledim yine birşey demedi.
canım kan az gitse bunun belirtisi başka şeyler de olur. bebeğin durumu iyi maşallah.
benim ilk gebeliğimde bebeğimin kalbi durmuştu. kan gitmediğinden kalbi durabilir demişti. o da pıhtılaşma yüzünden olmuş olabilir diye dr tedbir amaçlı kullandırıyor.. hamilelelik aslında hep riskli.. allah korusun tamamlana kadar bu ihtimaller var. bizim elimizden gelen iyi olmak, düşünmemek böyle şeyler. Kontrolleri mutlaka gitmek..
demek ki sana da mümkün olduğunca kan gitsin diye caraspirin verdi.
inşallah bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız... allah onları korusun.
sen kaç aylıksın bu arada
Çok geçmiş olsun inşallah önemli birşey yoktur doktor yanılmıştır..Dua et canım sakın pes etme Allah büyük..
listeyi paylaşırım ama herkese farklı verir diye düşünüyorum, bana ne verecek çok merak ediyorum , meyveyi saymazsak zaten pek bir şey yediğim yok
canım moralini bozma, doktorlar bazen insanı panik yapabiliyor, araştırıp iyi bir doktordan randevu al ,inşallah herşey yolunda gider
ben 10 kg aldım. ama ben takmıyorum. sonuçta bebeğim iyi dediği müddetçe sorun yok. yerken aşırıya kaçtım birşey yok. bundan az yemek de istemem.
öyle olsa da doğuma kadar gidiyor..onlar tahmin..
bebek tamamlanınca erken doğum diye olmaz herhalde bebek erken geliyor oluyor.
ama hamileliğin seyrine göre zaten doğurm gerçekleştiriyorlar. yani bebek tamamlanınca sezeryanla olması gerekiryorsa önce alabiliyorlar.
ne zaman döllenme olduğu bilinmediği için veya hani ona göre gitmek zor sat a göre hesaplıyorlar. söz gelimi benim sat 02 ocak ama ben ilişkiye 15 sonra girdim.
ancak sat a göre ayarlamalar yapılıyor.Ancak başta dediğim gbii bebeğin tamamlanması lazım işte organlarına vs bakılıyor, mümkünse tedavi ediliyor. sağlığı için doğuma alınacaksa alınıyor.. ama herşey normalse bebeğin kendinin gelmesi bekleniyor..
sonuç olarak bebeğin ve annenin sağlığına sonra da tercihe bağlı birşey.
canım karar vermişsin ama ben yine de yazıyım. prima premium care yenidoğan açık renkli olandan memnun kaldı yengem. sonra prima care olandan aldı. çok titiz bu konuda önem verir değiştirmedi öyle koku vs olmadı.. hı sonra primanın care olmayanları sanırım onları da bile kullanmadı onlarda ve diğer markalarda o tarz sorunları gördü.
kadın pedleri olarak düşünüyorum .. ben bir ara pedimi değiştiriyim demiştim. ama aynı verimi almıyorsun. ister istemez bir fark oluyor.
inşallah düzelir canım . ayrıntılıyı yaptıramadım bunları duydukça endişem oluyor ama allah büyük.. inşallah iyi olurlar.. tamamlanır herşeyleri..
doğumdan sonra hemen müdahale edilmesi gerekiyorsa yapılması gerek demiş bir arkadaş acaba ileri zamanda doğuma yakın ayrıntılıya girsem de olur herhalde. sonuçta organlara vs bakılıyor. bir de sezeryanla olacağım için ister istemez bakılacaktır.. o zaman girmeyi düşünüyorum.
hadi bakalım iyi sonuçlar..
yok az değil ben zaten kiloluyum. ama 50 kilo olan bi arkadaşım vardı. onda da şeker çıkınca bu diyetisyene gitti ve o da 7 kilo ile bitirdi hamileliğini. 3,5 kilo da bebek oldu zaten. doğumdan sonra daha zayıftı hatta.
bu cevabın ne kadar açıklayıcı olmuş anlatamam. içimi çok rahatlattın. annemde bana sen ilacı kullanma doktora gidene kadar kanın sulanır kanama olur daha beter olur belki diodu. Allahtan dinlemedim dün hmn bitane yuttum.senin bu açıklamanla devam edeceğim bak ne faydalıymış. Allah senden razı olsun.çok rahatladım.günde bi tane mi kullanıosun? inşallah açılır bu çentik hmn. senin ilk gebeliğin içinde üzüldüm cnm . inşallah şimdiki bebeğini sağlıklı bir şekilde eline alıcaksın.
beceremedim profilime eklemeyi henüz :) 27 haftalığım canım
Kızlar merhaba tekrar ayrıntılı rapor istemişti doktorum paylaşmıştım sizinle fakat sonuçlarım iyi çıkmadı doktor zararsız geçici olduğunu düşünüorum fakat 3. Düzey ultrason yaptırmanı tavsiye ederim dedi. şimdi unıversiteden randevu alıcam bebeğin beyninin sağ tarafında az büyüklük olduğu tespit edilmiş. Bununla ilgili ultrason istiyor doktorum moralim çok bozuk sınanıyormuyum bilmiyorum çok canımı sıktı bu durum...
canım coraspirini radyolog mu verdi.. açıkçası ben dr verdi diye anlamıştım..
sanırım cts günü gideceksin dr a mutlaka git..daha önce sorma şansın yok mu en azından telefonla..kesinleştirirsin. imkanın varsa acile de gidip sorabilirsin.
sonrasında dr un belki yetinmeyip kan sulandırıcı iğne de verebilir. tabi duruma bakıp. burada kan sulandırıcı iğne kullanan da çok.. yani ben ikisini birden kullanıyıorum. coraspirin kullananlar da var.. birşey olmuyor korkma.. kan sulandırıcıları gidebildiği yere kadar kullandıracak bana. dr um hani bir an da olsa kan gitmezse üzülürüz dedi.
kan sulandırıcı ilaçlar sezeryanı gerektiriyor. en azından istisnai normal doğum yapanlar var ama geneli sezeryan yapıyor dr. lar..
dolasıyla mutlaka doğumu yapacak yere bildir bunu..gerçi soruyorlar ama acil durum birşey olur aklınızda olsun..
ama giderek daha hızlı alınıyo canım aramızda 3 hafta var bakalım o 3 haftada ben kaç kilo alıcam ama artık alamıycam galiba:) ben ilk dört ay hiç kilo almadım aldığım o 4 kiloyu son iki ayda birden aldım bünye meselesi
Ayy kizlarrsaolunn yaa heyecan yaptimm kilo verme ihtimalini ogrenince:) bide diyefisyene gidenler diyet kistelerinin fotografini bi paylassalar ne guzel olur:)
hemen yazayım listemi. baştan belirtiyim ben 93 kiloyum. size nasıl bir diyet verir bilmem diyetisyeniniz sonuçta kilo da etkiliyordur diye düşünüyorum.
sabah 7,30 da kahvaltı
2 dilim çavdar yada tam buğday ekmeği
1 dilim peynir
salatalık domates yeşillik
1 adet yumurta.
şekersiz tadlandırıcısız çay 1 fincan
ara öğün 9,30 da
1 porsiyon meyve
5 adet çiğ badem
öğlen 12.00 de
6 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği
2 dilim çavdar yada tam buğday ekmeği
200 gr yoğurt
bol yeşillik
ara öğün 14,30 da
1 porsiyon meyve
2 adet ceviz içi
ara öğün 16,30 da
1 dilim çavdar yada tam buğday ekmeği
1 dilim peynir
ara öğün 18,00 de
1 bardak süt
akşam yemeği 20,00 de
haftanın 3 günü 6 kaşık etli sebze yemeği yoğurt salata 2 dilim ekmek
haftanın 3 günü köfte yoğurt salata 2 dilim ekmek
haftanın 1 günü balık ızgara salata 2 dilim ekmek
ara öğün saat 22,30 da 1 bardak süt
bu arada çok şekerli meyvelerden karpuz kavun muz üzüm vs yenilmeyecek
kurutulmuş meyvelerden de yenilmeyecek.
kesinlikle diyet ürünler tüketilmeyecek.
kola vb gazlı içecekler içilmeyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?