2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

cnm bak doktorun zararsız olduğunu düşünmüş sadece tedbir amaçlı seni 3. düzey ultrasona gönderecekmiş. sen üzme kendini Allahın izniye hiç bir şeyi çıkmayacak. bebeğin sağlıklı olacak. moralini bozma güvendiğin bir hastaneye git. içini rahat tut germe kendini. bende dünden beri moralsizim, bnmde ultrasonda çentiklenme çıktı ama burdaki arkadaşlar bana destek oluo dünden beri sağolsunlar. biraz kendime geldim daha umutluyum. doktor randevumuda gideyim cumartesi inşallah hayrılı haber alırım. umarım sende hayırlı haber alacaksın ultrason yaptırdıktan sonra gör bak. dua edelim bolbol. Allahın izniye atlatacağız bu korkuları.

gözün aydın :))) tetanoz aşısı beni de 3gün üzerine yatırtmadı

Valla canım çift yönlü olması tabiki iyi rahatlık bakımından. Onun dısında biz oto koltuğu alcaz cunku o koltuk olmadan bebeğimdir dışarı çıkamam cunku ben evde oturmayı düşünmüyorum kızımla beraber. Olmasın hafta canım bağışıklığını kazansın. Valla Polonya'da yaşadığım sürelerde görüyordum insanlar dışarı çıkartıyordu ufacık bebekleri. Polonya -15 derece olur kısın. Düşün artık o yüzden şart oto koltuğu. He numarada biz ama kucağı yerine 0 yas olanı alcaz 0-13 kg arası olanı.

o zaman sorun yok.. dr gitmiş gibi olmuşsun canım annen de endişelenmesin.
ancak dozu da önemli tabi.. bilmiyorum ki duruma göre dozunu ayarlar..iğne de verebilir... coraspirin 100lük günde birtane kullanıyorum sen kaçlık kullanıyorsun. coraspirine başla deyip de dozunu niye söylememiş ama coraspirin kan sulandırmada etkili o yüzden hani bir tane gibi düşünmüş de olabilir. ama bunlar hep tahmin canım.

mağdem mesaj falan çekebiliyorsan bence ara veya mesajda yaz sor.. kaçlık coraspirin kullandığını yaz günde bir defa mı alacağım diye sor.. asla sormaktan kaçınma sonuçta eksik bilgiyi o vermiş. oldu o söyledi sen unuttun hiç önemli değil.. dr un da rahatsız olmaz.. böyle birşeyden.. tamam cts günü gideceksin ama 3 gün doğru birşey yapmış olursun..

bu liste bana özel bi liste sonuçta. sabah erken kalktığım için bu şekilde düzenledi.
genel olarak 2 saatte bir ufak da olsa bişeyler yiyecek şekilde ayarlama yapıyor diyetisyen.
uyandıktan 30-45 dk sonra bişeyler yemeğe başlaman lazımmış.
ama ilk 10 gün insülin takibi için erken kalkman gerekicek. sonradan bana haftasonları 9-10 da uyanabilirsin artık demişti. belki sen çalışmıyorsan ona göre bişeyler yazarlar bilmiyorum o kadar ayrıntılı açıkcası. değerlerim normale yakın çıktı genel olarak. o zaman listeye de eklemeler yapıyor.
bana da ekmek fazla gelmişti ama eksik bişey yeme dediği için harfi harfine uyguluyorum. çünkü hamilelerin 1800-2200 calori almaları lazımmış gün içinde. bu da tam o kadar. eğer insülin fazla çıkarsa yürüyüş yapamıyorsan eğer evde hep hareketli olman lazım. ben yürüyüş yapmadım ama ev işlerinden geri durmuyorum.
bu arada hiç tatlı yok maalesef hatta bu hafta dondurma yesem olur mu izin varmı dedim. hayır dedi kesinlikle
bazen bikaşık dondurma yiyorum onu da yemekten 2 saat sonra eğer insülin normal çıkarsa cnm.

Hadi gozunaydinn tatlimm :)

Canim cok saol ne kadar guzel ayrintili anlatmissin cok saol:) haklisin mutlaka kisiye ozel hazirlaniyodur bu listeler ama ben yine de biraz porsiyonlari azaltarak bikac gun bi deniyim bakiyim
Cok saglikli gorunuyo liste:)

Hımmm bendede cimrilik diyemem ama para biriktirmeyi severim ama o şekilde de yapmam doğrusu benim için kaliteli şeyleri almayı severim. Sevdiklerime hediye almayı severim. Aslında çoğu insanla anlaşırız ancak bize sunu yap bunu yap diyen insanları bizi eleştiren insanları sevmeyiz ancak bizi seven insanları bizde çok severiz

Canim cok saol ne kadar guzel ayrintili anlatmissin cok saol:) haklisin mutlaka kisiye ozel hazirlaniyodur bu listeler ama ben yine de biraz porsiyonlari azaltarak bikac gun bi deniyim bakiyim
Cok saglikli gorunuyo liste:)

evet cnm çok sağlıklı bebek için. 10 gün bu listeyi uyguladım.ben kilo vermişken bebeğim 200 gr almıştı.
çok mutlu oldm yaradığını anlayınca daha bi yapasım geldi diyeti.

bilmiyorum ki canım almayı düşünmediği için hiç araştırmadım. en azından almak için acele etmiyorum bunları ben..

yanıltmak da istemem..

ana kucağı aslında kullanışlı olduğunu sanmıyorum. yani bebekler onun için fazla durmak istemiyor. kısa süreliğine kullanılıyor biraz büyüyünce kendini atıyorlar vs. yani emn.kemerleri olsa da öyle bir hareket ediyorlar ki onunla birlikte düşebilirler de.. yeğenlerimden biliyor hiç durmadılar..

hani onun içine koyup mutfakta birşeyler yapmayı falan düşünmüyorum. öyle bir durumda sonuçta yanında ya ben olurum ya annem ya kv ya babası ya dedesi olur..:)

amu şu amaçla da kullanılıyor sanırım bilmiyorum da onun içine konup bir yerlere gitmeyi.. valla o zaman da bebek çantası alınsa daha mı uygun olur hem içinde rahat uyur dinlenir vs.

ama oto koltuğu gerekiyor bir şekilde. gerçi belli bir yaştan sonra onu da açmak istiyorlar ama arabada gerekli birşey..aynı zamanda kullanılması zorunlu..çünkü kucaktan düşme sarsılma ihtimali daha çok.

arabanın çift yönlü olması fiyat farkı çok oluyorsa bence çok da gerekli birşey değil. tabi bunlar bütçeye göreye değişiyor. yani kim istemez çift yönlü olsun ama fark varsa..bir de ne kadar çok özellik varsa o kadar çok kullanımı zor oluyor diye de duydum..

Son düzenleme:
günaydın,

senin ve bebişin sağlığı yerindeyse hiç bir şeye sıkılma
çok şüküğr iyiyz arada geliyor böyle havalar iyice ısındı ondan sanırım

geçmiş olsun canım inşallah önemli bir şey değildir doktorunda kontrol amaçlı istemiş zaten sıkıntı yapıpta bebeğini de üzme

gözün aydın, değerler iyi gibi sanırım 75 lik yaptırmışsın

valla sıcaklar insanın canına okuyor, en zoruda nefes almak, geçicek inşallah

Al bende öyle sevmediğim birine hemen belli ederim sevmediğimi politik olamam hiç hemen de kaynaşamam insanlarla tartmam lazım önce ama yine de severim burcumu:)

Cimrilik yoktur ama hafif bir tutum var sanki ama kaliteli almayı severim ben mesela..En yakın arkadaşlarım oğlak başak kova ve ikizler.. boğalarla da anlaşırmış kocamda boğa mesela:)

inşallah bişiy yoktur doktr her ne kadar problem olmayabilir dese de insan takıo kafaya dualarınız da bizide unutmayın olurmu kızlar inş bi sorun yoktur

İnşallah bir sorun olmaz da sen ve bebişin mutlu haberinizle bizi de mutlu edersiniz..Bu mübarek ayda Allah herkese yardım etsin inşallah seni ve yavrunu da unutmasın.Amin.

benim sata göre gebelik haftam 24+5 ultrasona göre 24+6 burada ki hamilelik takvimine göre 25+4 neden böyle oluyor anlamadım benimde hesaplamama göre 25 haftalığım pek anlam veremedim 32. haftada çalışabilir raporu alacağım bunu doktor ultrasona göre mi yoksa sata göre mi veriyor acaba. birde benim geç döllenme olmuştu ilk ultrasona girdiğimde 5 haftalık olması gerekirken 4 haftalık çıkmıştı sonra o geç kaldığı bir haftayı tamamladı

canım inşallah zararsız ve geçicidir.. dr un da böyle demiş.. ultrason isteyip daha net bakmak aslında takip etmek için..

ayrıntılı niye istemişti ki.. devlette ayrıntılı yaptırmış mıydın? bunu ayriyetten mi istemişti? kusura bakma ayrıntılı yaptırmadığım için soruyorum devlette yaptırmıştım sadece.

Kızlar ya karpuz yedikten sonra ağzım bir acayip oluyır sanki bir ddolu şeker yemişim gibi sizde de öyle oluyor mu yoksa bende şeker mi var acaba ?
Test yaptırdım 1.Saat değerim 131 çıktı sınıra yakın mı acaba dikkat etmem gerekli mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…