2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
hazırladıktan sonra buraya yazalım, bi bakalım eksiklerimiz var mı. Birbirimizin eksiğini görürüz tamamlarız:)

evet hazırlayan yazsın paylaşsın burda eminim eksiğimz olucak illa.

ben bi küçük valiz diodum ama bunlara bi büyük lazım :) sağolasın canım aklımda olmayan birsürü şey varmış :)

masaj olayını bilmiyorum ben canım. Doktorum bana göğüs ucu kremi kullanmanı istemiyorum, göğüs uçlarını uyarma, erken doğum olur dedi. Onu hastaneye giderken götürürüm. şimdi kullanmıyorum.

doktoruma danışmadım ama göğüs ucu azdı bi arkadaşın o 1 ay önceden krem kullandı doğumdan sonrada onu kallanmış emebiliomuş bebek silmeden. Doğumdan önce kullanması işe yaramış uçları hiç yoktu krem sayesinde ii emdi bebeğim demişti.benimde var ama yeter inş ucu :)

evet o emzirme tekniğini gösterir inş hemşireler sadece ucunu değil koyu olan kısmı sokmamız gerekiomuş bebeğin ağzına... Inşallah öğrenicez be canım bilmediğimizden çok ince düşünüoruz sanırım.

yan tarafları benimde kaşınıo çok kızartıorumm kaşırken resmen. Benim uç ve çevresi yanıo üflüorum kuru tutuorum ama yok malesef

cnm cok saol o devletteki heriften sonra ınan ıcım cok rahatladı.evet yuzunu gormedgm ıcın ne yalan soylıyım cok uzuldum.esımınde bugun dogumgunu hesapta bebısının yuzunu gostercektım olsun ıkı hafta sonra inş gorurum.zten bebıs uyuyordu aletı karnımda gezdırmeye başlayınca hıssettı tekmelemeye başladı yaramaz

güle güle kullanın..
doğru ya bir de çamaşırları yıkamak için deterjan vardı yıkayıp hatta lekesi olanlar vardı.(yeğenimin olduğu için) ütüleyip hazıirr olması lazım..

dalan diye bir sabun tozu mu var? veya hacı şakir sabun tozunu öneriliyor?
kullanımda bir sorun oluyor mu? direk makineye koyuyoruz değil mi.

Neyse çok şükür ki en az 6 aylığına kadar evdeyim, yıkarım çamaşırlarını sürekli. Uğraşırım :)) Ya eylülden sonrası çok güzel olucak bizler için :) Bebişlerimizle evimizde ilgilenicez ohh :)))) Oyuncağım olacak oğlum benimmm oynıcam onunla :)))
Dün eşim eve girer girmez "keşke evde olsaydı şimdi de oynasaydım onunla" diyor :)) Evde zaten dedim al oyna :)) Öyle oynanmıyor diyor
Sevgisinden karnımı sıkıyor iki eliyle bazen git diyor yoksa çocuğa bir şey yapıcamm :))))))))
Hayırlısıyla bi doğursaydık :) Senin planlı sezeryan olayı falan var mı yoksa normal doğum mu görünüyor?

O bende de var. Daha düzenli oluyor ama takıntıdan sayılır mı ki Çok zaman almıyor bi o olsun

neden ananas alıp yemıorsun cnm kabızlığın ıcın.o cok güzel fayda edıyor.

neden ananas alıp yemıorsun cnm kabızlığın ıcın.o cok güzel fayda edıyor.
Bu sıcakta çıkıp alamam da akşama kadar iyi olmazsam eşime aldırırım. Çok da severim zaten bahane olur Taze fındık yiyorum şimdi. İngiliz tuzu var oda cırcır ediyormuş deniyorum birşeyler cidden tehlikeli bir durum ve evde yalnızım yeni taşındığımız için tek bir komşumda yok bu beni tedirgin ediyor..

cırcırda pek hos bır durum olmuor.bunun ortasını bulmakta zorlaştı.bende bır cırcır bır kabız seklınde gıdıyorum ama ananas cok güzel yarıor bana.hava sıcak çıkma esın alsın sana gelirken.hayrlı olsun taşınmanız.ıns bızde kıradan kurtuluruz dıyım.kendını tedırgın etme inş bsey olmaz vücudunu strese sokma.bırde sıcak su dıorlar kabızlık ıcın.onuda dene ıns yarar hemen.bu arada okudunmu blmıorum bugun yenı doktorumla tanıştım.

Anca konuşmayı biliyorlar. 4 ay nedir ki sanki 4 aylık bebek ne kadarlık oluyor ki bırakıp da işe gelelim :/
Dediğin gibi hamilelikte de geç çıkarıyorlar işten. 32 haftalık değil 20 haftalıkken çıkabilmemiz lazım. Benim gibiler de doğum öncesi iznini doğum sonrasına aktarmak için sıcaklarda böyle gidip geliyor işte. Bunlar haktır. Allahım sorsun hesabını..

Okumamıştım. Sen söyleyince bulup okudum.. Eşine de çok güldüm... Bazen benim eşimde böyle takılıyor. git yaz kim ne yazdı falan diye soruyor. benim kadar ilgili maşallah
Dr'unu beğenmene ve bebeğinin sağlıklı oluşuna sevindim gözünüz aydın. 20 eylül diyince Dr un bende heyecanlandım ne kaldı ki önümüzdeki ay :))
Önümüzde ki ay artık bizlerden de doğum haberleri gelecektir. Süper :)
Bebeğinin yüzünü görme isteğini anlıyorum O konularda Dr'lar pek de empatik olamayabiliyor. Bir dahakine kesinlikle özellikle belirt bence...
Mayıstan beri kendi evimizdeyiz. bir heves taşındık yerleştik bebeğimizde olacak çok şükür herşey böyle giderken pazar günü site toplantısına gitti eşim..
Evleri yıkacak yeni ev yapacaklarmış. Mütahitle anlaşamamışlar Koop kuracaklarmış. Bir dünya detay neyse kısacası ev sahipleri kredi çekecekmiş 10 senelik 45 milyar gibi bir rakamdan bahsediyorlar.
Zaten 1600 tl kredi ödüyoruz ödeyebileceğimiz üst limit bir tutar zaten üstüne bir de 750 gibi bir rakam bir de kira bedeli... ilk duyduğumda başladım ağlamaya..bitince 3 ev alınabilecek kadar değerli olacak da ben para istemiyorum ki...bir düzenim var tekrar taşınmak ödenemeyecek tutarlar ve öyle olursa bebeğimi bırakıp çalışmak zorunda kalırım
Neyse sonra eşimle konuştukça rahatladım. Bu durumu hiçbir ev sahibine kabullendiremezler dedi haklı da... ev yıkmalar falan uzun süren işler. Herkes de kaldıramaz hem kira hem kredi. Evim varken daha değerlenecek diye kaç kişi buna katlanır ki...
İnş. yıkılmaz öyle güzel ki ben bu evde yaşamak istiyorum :)

depend hangisini aldın canım şunu mu
http://www.toptanhastabezi.com/U49,...kadin-orta-boy-10-adet-emici-kulot-depend.htm

:) eşin hemen siteye yaz demiş ya.. benzer şeyleri benim de eşim diyor.. ona güldüm.. hafta sonu muayene gittik oradan da annemlere ve park yatak aldık vs derken pazar akşamı evdeydik. eve gelince bir de ben laptop alıyım dediydim... al al diye hemen yanıma getiriyor.. yaz yaz raporunu ver diyo:)))

canım maşallah.. .. dr büyük ihtimal kendini sadece muayeneye vermiş.sağlık açısından bakmış.. son anda söyleseydiniz olurdu. ama önemli olan iyi olması iki hafta sonraya artık..

yeğenim doğmadan ona da demişlerdi böbreğinde birşey var.. doğumdan sonra baktırın diye..
canım siz de öyle yaparsınız..

canım böbrekte küçük birşeyde olsa enfeksiyon şu bu aman dikkat edin.. idrar tahlileri falan yaptırın biraz büyüyünce. aslında sünneti mümkün olduğunca erken yaptırmanızı öneririm. bize demişlerdi ama gelin acelesi yok diye yaptırmadı. ama sonra çocuk neler çekti.. hiç söylemeyim.. ama sünnet olduktan sonra rahatladı..
sünnet olurken sünnetçi dr bize gösterdi. iltihap kireçlenmiş taş gibiydi orada birikmiş..

erken sünnet her zaman iyidir.. erkek bebek olunca daha ilgilenilmesi dikkat edilmesi gerekiyor..

5-6 aylıkken yaptırmanızı öneririm.(tabi erken doğum falan değilse) çünkü bebek yemeye içmeye başlıyor.. sanırım yenidoğan sünnet iyi oluyormuş.. ilk doğduğunda 48 saat içinde yapılınca aneztezi falan almadan yapıyorlarmış.bölgesel uyuşturma yapıyorlarmış.. 6 aylıktan önce lokal anestezi 6 aylıktan sonra da genel anestezi verilerek yapıyorlarmış.. ama tabi iyice bir araştırın bakın.

görümce veya kv ye söyle onlarla git diyecektim.

dün beni mide ağrısı tuttu. evde yarım saatten fazla yürüdüm oturmadım.. neyse o sırada şunları düşündüm.

pazartesi bir kontrole gidecem. kan vereceğim.. tsh,hemoglobin,mikro.. sonra diyorum eylülde kendi dr uma gidecem.. sonrasında doğum :)))) yani özel dr u saymazsam 2 kez gitmiş oluyorum hastaneye sonra kızımla geliyorum.. böyle olunca ne kadar kısa geliyor değil mi:)

allahım inşallahhhhhh göster ne olur günleri... sağlıcakla yavrularımıza kavuşalım..

Son düzenleme:

Çok az kaldı canım. Eylüle girdiğimiz an doğumlar başlayacak :) Çok heyecanlı :) Bugün kimler doğurdu dicez :)))

Aminnn...
Daha ne haklar yeniyor. Herkes de 3 maymunu oynuyor.
Dün otobüse bindim çok kalabalıktı kısa mesafe zaten... 1-2 durak sonra da boşalıyor. Şoförün yanında tek bir koltuk oluyor o otobüslerden benden 4-5 yaş büyük olduğunu tahmin ettiğim bir kız oturuyor. Ben dibindeyim ve o bir bayan olarak oralı değil.. Otobüs hopluyor zıplıyor ve benim karnım kocaman demiyor ki bu bayana birşey olsa diye binmeseydi diyordur heralde içinden. ama yasalar çalışmamızı istiyor ve hepimizin arabası ya da servisi yok. Olsa bile arasıra otobüse binmek durumunda klabiliyoruz kendisi gibi ...Kızı boğasım geldi. Gözümde o bir katildi sanki bebeğim ölse umrunda olmayacaktı. Biraz ilerledim bir genç erkek ve bir yaşlı bayan hemen telaşla kalktılar genç çocuğun yerine oturdum. Genelde zaten hep erkekler yer veriyor. Bir de bayan olacaklar. Onlar hamile olmayacak mı yazık ...Toplumumuz önce bilinçlenmeli bence..Ben yeni yeni otobüslerle tanıştım bu sürede o kadar çok şey öğrendim ki..Hiç de güzel değil...

Kadınlar asla aslaaaaaaaa yer vermiyorrr. Ne varsa erkeklerde var. Ben zaten hamilelikten sonra kadınlara gıcık olmaya başladım :/ Allah onlara da yaşatsın öyle otobüste minübüste hoplaya zıplaya gitmeyi ne diyim ki başka. Kulağına takmış kulaklığı, elinde bir kitap. Senin her tarafın kültürlü olsa ne yazar. Daha halden anlamıyorsun. Kadınlarımız gerçekten çok anlayışsız. Allah erkeklerden razı olsun.

Canım elevitte domuz jelatini var, decavitte ise sığır jelatini. Sığır jelatininden deli dana hastalığı geçme olasılığı olduğundan ben elevit kullanıyorum. Ayrıca bu domuz jelatini yediğimiz abur cuburdan, dondurmaya, yoğurda kadar herşeyde var. Mesela tiroid hapı da birkaç sene öncesine kadar sadece domuzdan üretiliyordu, şimdi sentetik olanı da var. Tercih meselesi elbette ama bence sağlık konusunda takılmamak lazım böyle şeylere.

Canım Kemeraltı'nda bulursun öyle incik cincik şeyleri, Kızlarağası Hanı var ya onun arka taraflarındaki sokaklarda falan. Aziz bebeyi ben yazmıştım ilk burada ama açıkçası ben de İdilbaby organik ürünlerinden aldım. Tavsiye ederim.

Aynı haldeyiz canım, sıcaklardan oluyor. Sabahları ayaklarımın üstüne basamıyorum. Karnımdaki gerginlik de üşütmekten mi oluyor acaba diye dün gece pike örttüm üstüme. Ama sanırım normal gerginleşmemiz. Herkeste aynı belirtiler olmayabilir, takma kafanı sen. Ama ben de 2 haftadır var bu el ayak ağrıları. Özellikle el parmaklarımın eklem yerlerini sıktıkça öyle tatlı tatlı ağrıyor ki böyle ezilmiş morarmış gibi. Masaj çok iyi geliyor. Eşim sağolsun saatlerce masaj yapıyor ellerime ayaklarıma, oğlum da tepiniyor masaj sırasında. Babası bak oğlum da rahatlıyor deyince daha bir gaza geliyor adamcık Bir de ben burada dereye sokuyorum kısa süreli ellerimi ayaklarımı, rahatlatıyor. Hani Güzelköylü dizisinin çekildiği dere var ya, o işte, buzzzz gibi Belki sabahları ayak olmaz ama ellerini buzlu suya sokabilirsin, rahatlatır, şişini alır. Ama tam olarak geçmiyor, parmaklarımı tam olarak rahat rahat kıvıramıyorum hiç. Eklemlerim ağrıyor. Dahiliye doktoruma soracağım bu durumu, doğum doktoruma ne sorsam normal normal, hamilesin, öyle kolay değil bu işler diyor.

Son düzenleme:

sorma cnm ya ev konusu banada dert.benmde 20 mılyar kadar kaybım oldu.bnm sahsı paramdı ama bır olaylar oldu alıp ıse yatırdı once ıı kazanıordu sonra adamla mahkemelik oldu.ben tabı o parayı esıme gosterdgm ıcın cok pısman oldum.mahkemeyı kazancaz dıor ama mahkemeye dusenı Allah kurtarsın.seneler sonra kazansa nolur.smdı paramız yetmıor.bırıkmısımısızın uzerıne o benm bırıkımımı koyaydık rahat rahat krediye grebılıorduk ama esımın saçma sapan bır ıse yatrması bızı mahfettı.erkeğe para gosterılmıcekmıs ben bunu ogrendım.bır sene sonra paramızı alcaz dıorda alsak nolur.bn smdı ev alcaktm kaybetmesydı ve bebegımı kendı evımde yetıstrcektm.zaten yaklasımk bır mılyar kıra oduoruz buraya hemde ev ev olsa.kısın buz gıbı catı altı.dogalgaz yaramıor ıse.tıtrıorum.kırayada cıkamıorz bebegı nasıl bu soğukta korucam blmıorum düşündükçe sınır krızlerıne gırıorum bı erkeklerın bencıllıklerıne.benm haberım olmadan benm sahsı paramı ıse yatırmakta ne demek.cok kavga ettık oda cok pısman oldu ama olsa nolur.smdıde bırıkımımızı yok tapu varmış yok arsasına bılmem ne cıkıomus ona verebılırmıs ev alamayabılırmısz ama bıtınce ordan bıze 3 ev cıkarmıs.benı dünde ole sınır ettı.bana anlatma paramızada dokunmıcaksın dedım korkuttum.dokunursan bosancam hemen dedım odu patlıor.oyuzden senı cok ıyı anlıorum.ama senın esın haklı kimseye kabul ettiremez .zaten gecınmek zorken bırde onu çıkardılar basınıza.
bebıs konusunda ıkı hafta sonra ozellıkle yatarken muayene de hemen dıcem yuzunu görmek ıstıorum cok ozledım dıye.evet az kaldı ve bnm hıc bseyım hazır dgl bu kaybettgmz para ve alamadgmz ev yüzünden.sevınemıorum bıle bazen

kesinlikle katılıyorum %1500 hem de,
geçen gün metroda 20li yaşlarda bir genç ben biner binmez gidip bi adama kalkarmısınız görmediniz galiba hanım hamile dedi :)) kadınlar mal mal bakarken erkeklerin çoğu özür diledi farkedemedik sizi diye,
içimden geçirdim oğlum sen de hep vicdanlı ol bu abi gibi diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…