hazırladıktan sonra buraya yazalım, bi bakalım eksiklerimiz var mı. Birbirimizin eksiğini görürüz tamamlarız:)
ben bir liste yapmıştım kızlar, eksikler olabilir bana hatırlatın lütfen ama genel çerçeve bu
Doğum çantası
2-3 takım gecelik
diş fırçası
diş macunu
sabun
kağıt havlu
makyaj malzemesi
terlik
çorap
çamaşır (4 adet)
emzirme atleti (3 adet)
göğüs pedi
ıslak mendil
battaniye (biri penye)
pamuk (baby&me)
bebek bezi
ped
fırça
şampuan
3 takım yenidoğan
pişik kremi
muslin bez
havlu
nevresim tk
göğüs kalkanı
göğüs koruyucu
göğüs ucu kremi
depend hasta çamaşırı
nemlendirici
dudak balmı
toka
humana still-tee çay
hastane çıkış kıyafeti
fotoğraf makinesi
roll-on
kirli çamaşır torbası
sigorta kartı
kimlik
ipad
sarj aletleri
atıştırmalık
masaj olayını bilmiyorum ben canım. Doktorum bana göğüs ucu kremi kullanmanı istemiyorum, göğüs uçlarını uyarma, erken doğum olur dedi. Onu hastaneye giderken götürürüm. şimdi kullanmıyorum.
canım ben aldım lansinoh ama hastane için aldım. öncesinde kullanmıycam çünkü naparsanız yapın yara olacaksa olur önemli olan doğru emzirme tekniği diyorlar. Yanma yok canım bende ama uçları bazen üşür gibi uyuşuyor gibi oluyor
uyarıcı olduğun içi şimdiden kullanmıyoruz.emerken kullanılanlardan olanlardan al.. Lansinoh mu öyle birşeydi sanrıım. Ondan almayı düşünüyorum. Benim öyle biraz kaşınır yanlardan falan hafif kısa süreli dokunurum üflerim vs geçiyor.l
canım her şey yolundaymış çok şükürbence de eşinin dediği gibi önemli olan sağlıklı olması biz de son gittiğimizde doktor uğraştı ama bizim kız yüzünü göstermedi insan üzülüyor ama napalım işte her gittiğimizde olmuyor maalesef. Doktordan da memnun kalmana çok sevindim
ben de pudrasını aldım desene terliklerimiz aynıterlik kardeşliği ben de hastaneden sonra banyo sonrası kullanıcam eşin gibi havlu terlik gerçekten ama hastanede çok rahat olur bence.
Canım ikisi de iyi ikisini de alabilirsin ama mesela 10 yorum okuduysam 7si dalan 3ü hacı şakir diyordu ben de dalan aldım, memnun kalmazsam hacı şakir alırım
canım en az 6 ay kullanmak gerekiyor, çok hassas oluyor vücutları maalesef. Hatta benim yeğenlerimden en küçüğü 2 yaşında yeni yeni deterjana geçtiler. bi paket hemen biter bence, küçük zaten paketleri bir de bebeklerin üstü başı çabuk kirleniyor her gün çamaşır yıkayan var.
hahaha çiçekler iyiymiş :) bende de dolaba giysileri asarken aynı yöne bakması ve askıların üst kısmının da aynı yöne bakması takıntısı var, aşamıyorumonun dışında çok takıntılı olduğum söylenemez. Ama bir başlarsam kimse durduramaz o ayrı
Evet erkek...Ben meyveci olmaya devam ediyorum Dr meyve için diyet liste verdi porsiyonlar yazıyoruymuyorum bende...Hamileliğimin tadını çıkarmak istiyorum
Bende yaptırmayacaktım aslında...Dilimde apse çıkmıştı ablam hemen şekerin mi var dedi..Zaten hayırlı laf eden az oluyor bu süreçte.. Bende yaptırıyım de konusu kapansın istedim..
şekerimin olmadığına emin gibiydim. Olsa onca şekerli meyveden sonra vücudum mutlaka bir tepki verirdi...
İyi ki ikimizde de şeker yokmuş
Benim de işe gitmem gerekiyor bu saat oldu daha çıkmadım. Dün işi bitirdim diye bugün böyleyim. Bir de bir kaç gündür kuruluğum bana baskı yapıyor. Belki halsizliğimin nedeni de budur..Bugün hiç gitmem belki de...
iyi yapmışsın canım en azından biriyle paylaşmışsın inşallah işe yarar
Bu sıcakta çıkıp alamam da akşama kadar iyi olmazsam eşime aldırırım. Çok da severim zaten bahane olurneden ananas alıp yemıorsun cnm kabızlığın ıcın.o cok güzel fayda edıyor.
Bu sıcakta çıkıp alamam da akşama kadar iyi olmazsam eşime aldırırım. Çok da severim zaten bahane olurTaze fındık yiyorum şimdi. İngiliz tuzu var oda cırcır ediyormuş deniyorum birşeyler cidden tehlikeli bir durum ve evde yalnızım yeni taşındığımız için tek bir komşumda yok bu beni tedirgin ediyor..
Bence yasal izin daha uzun olmalı.. Hep düşünüyorum benim koşullarım rahat sonuçta ama bir çok anne adayı bebeğiyle daha fazla vakit geçirebilmek için karnı burnunda hala işe gidiyorlar ve devam edecekler..Haklılar da.. buna çok üzülüyorum çünkü gerçekten de zor bir süreç.. Dediğin gibi dökülüyoruz. Hep bir sorun oturdun mu kuyruk sokumun batar..Ayakta oldun mu ayakların şişer v.s. Yani çalışacak durumda değiliz artık bence...Abim de bunu gördüğünden artık gelme dedi..Bunu daha büyük yerlerinde görmesi gerekiyor artık..
cırcırda pek hos bır durum olmuor.bunun ortasını bulmakta zorlaştı.bende bır cırcır bır kabız seklınde gıdıyorum ama ananas cok güzel yarıor bana.hava sıcak çıkma esın alsın sana gelirken.hayrlı olsun taşınmanız.ıns bızde kıradan kurtuluruz dıyım.kendını tedırgın etme inş bsey olmaz vücudunu strese sokma.bırde sıcak su dıorlar kabızlık ıcın.onuda dene ıns yarar hemen.bu arada okudunmu blmıorum bugun yenı doktorumla tanıştım.
Ben bir liste yapmıştım kızlar, eksikler olabilir bana hatırlatın lütfen ama genel çerçeve bu
DOĞUM ÇANTASI
2-3 takım gecelik
diş fırçası
diş macunu
sabun
kağıt havlu
makyaj malzemesi
terlik
çorap
çamaşır (4 adet)
emzirme atleti (3 adet)
Göğüs pedi
ıslak mendil
Battaniye (biri penye)
Pamuk (baby&me)
Bebek bezi
Ped
Fırça
Şampuan
3 takım Yenidoğan
Pişik kremi
Muslin bez
Havlu
Nevresim tk
Göğüs kalkanı
Göğüs koruyucu
Göğüs ucu kremi
Depend hasta çamaşırı
Nemlendirici
Dudak balmı
toka
Humana still-tee çay
Hastane çıkış kıyafeti
Fotoğraf Makinesi
Roll-on
Kirli çamaşır torbası
Sigorta kartı
Kimlik
İpad
Sarj aletleri
atıştırmalık
bugun yenı doktorumuzla tanıştık.ıyıydı begendım.tatmın edıcı cvplar verdı.ılgılendı.belımın ağrısı ıcın,sinir kasları sıkışıyor dedı.suda erıtılen magnezyumdan verdı.oda 20lıraymıss.sigorta karsılamıormus.bu ılac sektörü bayağı kazanıor.ağrım gecsınde onemlı dgl.belımın ağrısı kalçama vuruor ve topallamaktan yoruluorum.uykular haram oldu resmen.suyun fena degıl ama 5 llıtre su ıc her gun,sut lımonata su ayran hersey 4,5 lıtre olsun toplamda.bebegının bobregınde 7mm genısleme var ama merak etme ılerlıcegnı sanmıorum.oyle aman aman endıselendırcek alarma gecırılcek bır durum yok kı genelde bunu erkek bebeklerde goruoruz korkma dedı de rahatladım.bayılmalarım ıcınde ıyıce dınledı sorular sordu ve ısmını telaffuz edemedgm bır hastalgı soyledı.hamılelerde çıkan bır hastalık.şekerın cıkmıor düşüyor,oynuor.oruç mısalı bırden yıyınce fenalasıorsun.acıkmadan 2 3saatte bır ye dedı.kaburgalarına .kafasına baktı ınceledı esımde yanmdaydı.ben bebegımın yuzunude gostercek oncekı aylarda oldgu gbı kıpırdadgını gorcez sandım ama sadece anlayamadgm sekıller gordum.ben yuzunu gorcez dıe beklerken kadın muayeneyı bıtırıp kalktı.ben bebegımı cok ozlemıstm esımde ılk defa geldı bnle oda gorsun ıstemıstm.bu benm ıcın cok buyuk hayal kırıklığı oldu kızlar.yoksa bu aylarda artık yuzu gosterılmıor mu? kadın kalkıp masasına gıdınce bseyde dıyemedm göster dıye.esımde ıkı hafta sonra goruruz onemlı olan sağlığıydı ben cok rahatladm dedı.bnde rahatladm ama bebısımı goremedgm ıcınde uuzuldum.ıkı hafta sonraya randuvu verdı.magnezyum ağrılarını hafıfletcek dedı.genel olarak güler yyuzlu ve tatmın edıcı bır doktor begendım.çatı muayenesıde 37de yapılıor dedı acele etmıcekmısım.doğum tarıhın 11 ekım gorunuor ama sen 20 eylülden sonra bekle dedı.esımde dıor kı eve gıdelım de hemen yaz sıteye bebegımın yuzunu gostermedı bana doktor dıye
az önce görümcem geldi anlattım bıktım artık abinin tembelliklerinden dedim, alacağımız 2 biberon bi emzik için bu kadar ağlatmaya gerek yoktu artık ona hiçbirşey aldırmıcam annem alır dedim, bunlar için insan ağlatılmaz altın kaplama bir şey istemedim diyede ekledim
Neyse çok şükür ki en az 6 aylığına kadar evdeyim, yıkarım çamaşırlarını sürekli. Uğraşırım :)) Ya eylülden sonrası çok güzel olucak bizler için :) Bebişlerimizle evimizde ilgilenicez ohh :)))) Oyuncağım olacak oğlum benimmm oynıcam onunla :)))
Dün eşim eve girer girmez "keşke evde olsaydı şimdi de oynasaydım onunla" diyor :)) Evde zaten dedim al oyna :)) Öyle oynanmıyor diyor
Sevgisinden karnımı sıkıyor iki eliyle bazen git diyor yoksa çocuğa bir şey yapıcamm :))))))))
Hayırlısıyla bi doğursaydık :) Senin planlı sezeryan olayı falan var mı yoksa normal doğum mu görünüyor?
:) eşin hemen siteye yaz demiş ya.. benzer şeyleri benim de eşim diyor.. ona güldüm.. hafta sonu muayene gittik oradan da annemlere ve park yatak aldık vs derken pazar akşamı evdeydik. eve gelince bir de ben laptop alıyım dediydim... al al diye hemen yanıma getiriyor.. yaz yaz raporunu ver diyo:)))
canım maşallah.. .. dr büyük ihtimal kendini sadece muayeneye vermiş.sağlık açısından bakmış.. son anda söyleseydiniz olurdu. ama önemli olan iyi olması iki hafta sonraya artık..
yeğenim doğmadan ona da demişlerdi böbreğinde birşey var.. doğumdan sonra baktırın diye..
canım siz de öyle yaparsınız..
canım böbrekte küçük birşeyde olsa enfeksiyon şu bu aman dikkat edin.. idrar tahlileri falan yaptırın biraz büyüyünce. aslında sünneti mümkün olduğunca erken yaptırmanızı öneririm. bize demişlerdi ama gelin acelesi yok diye yaptırmadı. ama sonra çocuk neler çekti.. hiç söylemeyim.. ama sünnet olduktan sonra rahatladı..
sünnet olurken sünnetçi dr bize gösterdi. iltihap kireçlenmiş taş gibiydi orada birikmiş..
erken sünnet her zaman iyidir.. erkek bebek olunca daha ilgilenilmesi dikkat edilmesi gerekiyor..
5-6 aylıkken yaptırmanızı öneririm.(tabi erken doğum falan değilse) çünkü bebek yemeye içmeye başlıyor.. sanırım yenidoğan sünnet iyi oluyormuş.. ilk doğduğunda 48 saat içinde yapılınca aneztezi falan almadan yapıyorlarmış.bölgesel uyuşturma yapıyorlarmış.. 6 aylıktan önce lokal anestezi 6 aylıktan sonra da genel anestezi verilerek yapıyorlarmış.. ama tabi iyice bir araştırın bakın.
görümce veya kv ye söyle onlarla git diyecektim.
dün beni mide ağrısı tuttu. evde yarım saatten fazla yürüdüm oturmadım.. neyse o sırada şunları düşündüm.
pazartesi bir kontrole gidecem. kan vereceğim.. tsh,hemoglobin,mikro.. sonra diyorum eylülde kendi dr uma gidecem.. sonrasında doğum :)))) yani özel dr u saymazsam 2 kez gitmiş oluyorum hastaneye sonra kızımla geliyorum.. böyle olunca ne kadar kısa geliyor değil mi:)
allahım inşallahhhhhh göster ne olur günleri... sağlıcakla yavrularımıza kavuşalım..
Anca konuşmayı biliyorlar. 4 ay nedir ki sanki 4 aylık bebek ne kadarlık oluyor ki bırakıp da işe gelelim :/
Dediğin gibi hamilelikte de geç çıkarıyorlar işten. 32 haftalık değil 20 haftalıkken çıkabilmemiz lazım. Benim gibiler de doğum öncesi iznini doğum sonrasına aktarmak için sıcaklarda böyle gidip geliyor işte. Bunlar haktır. Allahım sorsun hesabını..
Aminnn...
Daha ne haklar yeniyor. Herkes de 3 maymunu oynuyor.
Dün otobüse bindim çok kalabalıktı kısa mesafe zaten... 1-2 durak sonra da boşalıyor. Şoförün yanında tek bir koltuk oluyor o otobüslerden benden 4-5 yaş büyük olduğunu tahmin ettiğim bir kız oturuyor. Ben dibindeyim ve o bir bayan olarak oralı değil.. Otobüs hopluyor zıplıyor ve benim karnım kocaman demiyor ki bu bayana birşey olsa diye binmeseydi diyordur heralde içinden. ama yasalar çalışmamızı istiyor ve hepimizin arabası ya da servisi yok. Olsa bile arasıra otobüse binmek durumunda klabiliyoruz kendisi gibi ...Kızı boğasım geldi. Gözümde o bir katildi sanki bebeğim ölse umrunda olmayacaktı. Biraz ilerledim bir genç erkek ve bir yaşlı bayan hemen telaşla kalktılar genç çocuğun yerine oturdum. Genelde zaten hep erkekler yer veriyor. Bir de bayan olacaklar. Onlar hamile olmayacak mı yazık ...Toplumumuz önce bilinçlenmeli bence..Ben yeni yeni otobüslerle tanıştım bu sürede o kadar çok şey öğrendim ki..Hiç de güzel değil...
Canım elevitte domuz jelatini var, decavitte ise sığır jelatini. Sığır jelatininden deli dana hastalığı geçme olasılığı olduğundan ben elevit kullanıyorum. Ayrıca bu domuz jelatini yediğimiz abur cuburdan, dondurmaya, yoğurda kadar herşeyde var. Mesela tiroid hapı da birkaç sene öncesine kadar sadece domuzdan üretiliyordu, şimdi sentetik olanı da var. Tercih meselesi elbette ama bence sağlık konusunda takılmamak lazım böyle şeylere.Yok Dr'um biliyor. Her gittiğimde teyid ediyor kullandığım ilaçları demir ve kalsiyum hapı kullanıyorum.
Vitamin olarak decavit vermişti. sanırım bilmiyorsun canını sıkmak istemem ama elevitin içinde domuz yağı bulunuyormuş. Ben buradan okumuştum. İnanamamıştım özellikle Druma sordum doğru dedi.
Canım Kemeraltı'nda bulursun öyle incik cincik şeyleri, Kızlarağası Hanı var ya onun arka taraflarındaki sokaklarda falan. Aziz bebeyi ben yazmıştım ilk burada ama açıkçası ben de İdilbaby organik ürünlerinden aldım. Tavsiye ederim.kızlar bu aziz bebe çok pahalı yahu? benzer kalitede uygun fiyatlı önereceğiniz başka marka var mı? yoksa gidip aziz bebe alcam bu hafta... bir de izmirli annelere birsorum var, kapı süsü şeker gibi şeyleri arkadaşlarla yapalm diiyorz ama o malzemeleri alacak yer bilmiyoruz pek, bildiğiniz uygun bi yer varsa çok makbule geçer valla =)) inşallah yapablrz istedklerimizi
Kızlar herkese merhaba. Uzun zaman oldu takip edemiyorum burayı. Bayramda misafir vardı iki gündür de misafirim vardı. Şu an kendimi hiç iyi hissetniyorum. Karnımda nasıl bir ağırlık gerginlik hissetmeye başladım bugün nefes almakta zorlanıyorum. Geceleri sıcaktan su gibi terliyorum ne yapacağımı şaşırdım. Sabahları ellerim davul gibi oluyor şişiyor ayaklarım da yere basınca acıyor. Burda hemen hemen herkes benden ileri haftalarda ben 28 e giriyorum yarın. Bu yazdıklarım normal mi? Bir de bıgün kızımın hareketleti değişti şiddetlendi sanki panikledim bende şu an uzanıyorum kolumu kaldırcak halim yok
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Okumamıştım. Sen söyleyince bulup okudum.. Eşine de çok güldüm... Bazen benim eşimde böyle takılıyor. git yaz kim ne yazdı falan diye soruyor. benim kadar ilgili maşallah
Dr'unu beğenmene ve bebeğinin sağlıklı oluşuna sevindim gözünüz aydın. 20 eylül diyince Dr un bende heyecanlandım ne kaldı ki önümüzdeki ay :))
Önümüzde ki ay artık bizlerden de doğum haberleri gelecektir. Süper :)
Bebeğinin yüzünü görme isteğini anlıyorum O konularda Dr'lar pek de empatik olamayabiliyor. Bir dahakine kesinlikle özellikle belirt bence...
Mayıstan beri kendi evimizdeyiz. bir heves taşındık yerleştik bebeğimizde olacak çok şükür herşey böyle giderken pazar günü site toplantısına gitti eşim..
Evleri yıkacak yeni ev yapacaklarmış. Mütahitle anlaşamamışlar Koop kuracaklarmış. Bir dünya detay neyse kısacası ev sahipleri kredi çekecekmiş 10 senelik 45 milyar gibi bir rakamdan bahsediyorlar.
Zaten 1600 tl kredi ödüyoruz ödeyebileceğimiz üst limit bir tutar zaten üstüne bir de 750 gibi bir rakam bir de kira bedeli... ilk duyduğumda başladım ağlamaya..bitince 3 ev alınabilecek kadar değerli olacak da ben para istemiyorum ki...bir düzenim var tekrar taşınmak ödenemeyecek tutarlar ve öyle olursa bebeğimi bırakıp çalışmak zorunda kalırım
Neyse sonra eşimle konuştukça rahatladım. Bu durumu hiçbir ev sahibine kabullendiremezler dedi haklı da... ev yıkmalar falan uzun süren işler. Herkes de kaldıramaz hem kira hem kredi. Evim varken daha değerlenecek diye kaç kişi buna katlanır ki...
İnş. yıkılmaz öyle güzel ki ben bu evde yaşamak istiyorum :)
Kadınlar asla aslaaaaaaaa yer vermiyorrr. Ne varsa erkeklerde var. Ben zaten hamilelikten sonra kadınlara gıcık olmaya başladım :/ Allah onlara da yaşatsın öyle otobüste minübüste hoplaya zıplaya gitmeyi ne diyim ki başka. Kulağına takmış kulaklığı, elinde bir kitap. Senin her tarafın kültürlü olsa ne yazar. Daha halden anlamıyorsun. Kadınlarımız gerçekten çok anlayışsız. Allah erkeklerden razı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?