2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
arkadaşlar doktordan geldik, biraz moralim bozuldu çünkü oğluşum kilo almamış, 2 hafta sonra tekrar randevum var o zamana kadar protein ağırlıklı beslen dedi doktor, eğer bebiş yine kilo almazsa benden beslenemiyor anlamına geliyormuş gerçi benim kilo durumumda karışık, ilk beş ayda 14 kilo verdim 6. ayda 600 gr sonra 800 gr almıştım, son iki haftada da 100 gr almışım, bu gidişle doğumdan sonra 15-20 kilo vermiş olucam

önümüzdeki hafta anneme gidip kalmayı düşünüyorum, sanırım kendime pek bakamıyorum, annemde kalabilirsem o iyi bakar bana,

kaç kilo canım bebeğin? kullandığın ilaç var mı? Protein ağırlıklı beslenmek çok faydalıymış benim doktorum başından beri söylüyor, ben de sürekli yumurta et yemeye dikkat ediyorum, sen de bu 2 hafta bol bol ye bakalım inşallah kilo alır minnoş

Canım sen çok düşünüyorsun eşini o yüzden böyle kilo da alamıyorsun, bebeğin de böylece beslenemiyor. Bak ben dün biraz araştırdım. Pekmez, kaşar peyniri, muz, et, tavuk, balık kilo aldırıyormuş bebeğe. Bunları çok ye. Eşini de kafaya takma bak bebeğin etkileniyor. Git annende kal. Belki eşinin de aklı başına gelir. İyice sinirlendim buna sebep olduğunu öğrenince.

Evet bebek daha rahat çıksın diye ufak bir kesik atıyor doktor ama uyuşturuyor tabi ve sen hiç farkında bile olmuyorsun. Eğer kesik olmazsa bebeğin kafası çıkarken kontrolsüz bir şekilde yırtık oluşabiliyor ve onun iyileşmesi çok daha zor o nedenle doktor kendi kesiyor azıcık. Sonra da dikiyor. Eskisi gibi olmuyormuş'tan kastın ne? Dikişin çok hafif izi belli şu anda. 15 ay önce doğum yaptım. Dikişli olduğumu sadece ilk bir ay hissettim sonra herşey (aklına gelecek her şey) eskisi gibi oldu:))

Normal doğumda da serum takıyorlar mı? Bi de nerden takıyorlar. Elimizin üstünden mi. Ben ondan çok tırsıyorum :/
Doğum bittikten sonra insan kuş gibi hafifliyormuş zaten :))))))))

Evet serum taktılar bana bileğimden. Ama sancı çekerken inana bana nerenden taktıklarını bile farketmiyorsunuz:)) ben istemedim ama ebe "ne olur ne olmaz, kan kaybı, tansiyon düşmesi, acil sezeryana geçme durumu gibi aciliyet gerektiren bir şey olduğunda damar yolunun açık olması gerekiyor " dedi. Ayrıca, doğumun ne kadar süreceğini kimse bilemez, o zamana kadar Vücuduna su ve gerekli minerallerin verilmesini sağlıyor.
Bebek doğduktan sonra rahatlıyorsun ama tam değil, neden hala kasılmam var diye düşünürken çok kısa bir süre içinde eş denilen plasenta geliyor. İşte o zaman dünyanın en hafif insanı oluyorsun, işte o an için 10 tane daha doğursam normal doğururum(tabi ki bir aksilik olmadığı sürece).

1500 gr alt sınırda dedi, iki hafta sonraki kilosuna bakarak bebeğin beslenip beslenemediğine karar verecek, ilaç olarak sadece demir şurubu kullanıyorum, midem hiçbir vitamini kabul etmiyor,

ben maalesef 1 - 1,5 aydır yemek yemeye başladım, önceden etin adını duyunca kusmaya başlıyordum, bundan sonra inşallah yemeye çalışıcam, annem ne yapar eder bakar bana, 22 ağustosta randevumuz var,inşallah herşey yolunda gider

bu arada medipol megada doğum yapıcam, süit odada kalmak istiyordum ama süit odaları artık normal vatandaş tutamıyormuş, ne saçma değilmi... parasını da versek olmuyormuş, rezervasyonları kapatılmış, sadece devlet adamları,bürokratlar kullanacakmış

Canım ne güzel bir bilgi paylaşmışsın, tüylerim diken diken oldu. Teşekkür ederiz.

1500 gr haftana göre gayet iyi canım bence. Kaan Kocatepenin sitesinde de yazıyor aralıklar. Ona göre de normal görünüyor. Doppler ile baktı mı? Acaba bebeğe giden damarlarda direnç mi var? Eğer öyleyse aspirin veriyorlar çünkü. Ben kullanıyorum mesela. Acaba bi doktora daha mı gitsen?

Ne kadar saçmaymış gerçekten, öyle şey mi olur parasıyla değil mi canım bu Allah Allah.

evet ben alıştım galıba artık sasrmıorum :) bana da olta balığı ye buzhaneden alma dedı.

Ben bilekten istemiyorum çok acıtıyormuş orasıııı. Annem öyle dedi Neyse dediğin gibi sancıdan hissetmem o zaman.
Plesantadan sonra rahatlıcaz demek ki :)

Nerde kız bu bıdık :)))))))) Dümdüz maşallah :)))) Ne ilginç değil mi. Bazılarımızın karnı kocaman, bazılarımızın hiç yok gibi :))) Güzel ama maşallah :)

benım kız saklıor kendını.pek utangaç cıktı hanım.ben bıleydım karnım hıc cıkmıcak,bu aya kadar hamılelegımı saklardım herkestenen azından kafam ve gönlüm rahat olurdu.bırde resımde karnımı çıkarmaya calıstım güya.yok bu kadar.ama daha var bır bakarsınız kı benm karnım sızlerınkını gecmıs.:44:

mausumum pili bitmiş alıntılayamıyorum doğru düzgün..

canım benim kızımın da kilosu 1528 kg dı.. cts günü.. dr öyle birşey söylemedi. protein beslen diye zaten bu dönemden sonra herkese söylüyorlar. başta moralim bozuk deyince sonra böyle bir şey duyunca sevindim ne yalan söyleyim.maşallah yavruna.. annesi daha küçük ondan..
çünkü daha çok erken.. sen 30 eylül gibi şartlandırmışsın. belki daha öncesine.. ama sata göre bebeğin 14ekime kadar zamanı var.. değil bu zamanda 3 günde 1 hafta da değişebiliyor..

sen yemene içmene dikkat et.. arkadaşların söylediği gibi protein ağırlıklı ye ki sağlıklı kilo alsın.. et,yumurta,tavuk,kaşar peyniri,bakliyat, muz tarzı yiyeceklerden ye.. vitaminleri aksatma.. az yiyorsan öğünü arttır.

canım benim bebğimde 1,600 grdı gecen hafta,benim doktorum gayet iyi demişti.bak şimdi bende endişelendim.

dopplerle baktı sorun görünmüyor dedi, doktorda bize bir grafik gösterdi ve şu an sınırda dedi, 2 hafta sonra asıl değerlendirmeyi yapacak bu arada yediklerine çok dikkat et dedi, inşallah bu arada bebişim istenen kiloya gelir,

maalesef parasıyla değilmiş vatandaşa küçük oda devlet adamlarına süit ....

inşallah annemde kalabilirim, komşunun internetini kullanabilirsek gidicem, işyerine bağlanmam gerekebilir çünkü, benim kilo sanırım eşimle ilgili değil, tiroitlerle ilgili, tiroit ilacını 50den 75e çıkardık sanırım o sebep oldu, hafta sonuda endokrinde randevum var bakalım o ne diyecek, evdende biraz uzaklaşmak iyi gelecek, belki iki haftayı annemde geçiririm bakalım artık duruma göre karar vericem

dha vaktım var belı olmaz ,bı baktın karnım kocaman oldu ::) otobüse pek bınmıorum zaten cnm.en son bayramda mınubuse bındık mesafe kısaydı.hamıle oldgmdan dglde bayan oldgmdan genç çocuklar hemen kalkıp yer verdı saolsunlar.hatta bırı oğlum kalk bayan bındı dedı dusun.benm hareketlerımdede 1 haftadr kısıtlama var cnm.kuyruk sokumunun sag yanından baslıor sag bacağıma ınıp ayağıma kadar felaket agrı var.bu yüzden topallıorum hareket edemıorum ağrıdan.ve işin ılgınc yanı bu ağrıların koca göbekle veya hıc olmayan göbekle alakası yokmuş.agrılar kocaman karnımızdan kaynaklanmıormus.sırt ta olan sinir kasları son aylarda gerılmeye baslıormus.sinir sıkışması oluormus.ıste magnezyım verdı.ıctım sabaha baya rahatlamıstm ama ben cok hareketlı bır ınsanım.oturmayı sevmıorum.evdede cok bunalıorum sıcaktan yalnzlktan.bıraz kendımı yorunca eskı halıne donuverıor agrı hemen.krampları hıc yasamıcam sanıodum ama anlıcagnız benıde vurdu.bu sekılde hareketlerm bayağı kısıtlandı.sabırla ağrının gecmesını beklıorum.yrnda denıze gtmek ıstıorum o yüzden bugun hıc evden cıkmıcamkı ııce hafıflesın.bebek karnımda saklanarak buyuyor teyzesı yerı rahat tabı.artık çıkınca ıncelıverım ınceldgm kadar ıyıdır de kopmayıverımde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…