arkadaşlar doktordan geldik, biraz moralim bozuldu çünkü oğluşum kilo almamış, 2 hafta sonra tekrar randevum var o zamana kadar protein ağırlıklı beslen dedi doktor, eğer bebiş yine kilo almazsa benden beslenemiyor anlamına geliyormuşgerçi benim kilo durumumda karışık, ilk beş ayda 14 kilo verdim 6. ayda 600 gr sonra 800 gr almıştım, son iki haftada da 100 gr almışım, bu gidişle doğumdan sonra 15-20 kilo vermiş olucam
önümüzdeki hafta anneme gidip kalmayı düşünüyorum, sanırım kendime pek bakamıyorum, annemde kalabilirsem o iyi bakar bana,
Çok güzel okumuştum daha önce de...
akrepler iyidir, anlaşırım ben :) ama damarına basmayacaksın
arkadaşlar doktordan geldik, biraz moralim bozuldu çünkü oğluşum kilo almamış, 2 hafta sonra tekrar randevum var o zamana kadar protein ağırlıklı beslen dedi doktor, eğer bebiş yine kilo almazsa benden beslenemiyor anlamına geliyormuşgerçi benim kilo durumumda karışık, ilk beş ayda 14 kilo verdim 6. ayda 600 gr sonra 800 gr almıştım, son iki haftada da 100 gr almışım, bu gidişle doğumdan sonra 15-20 kilo vermiş olucam
önümüzdeki hafta anneme gidip kalmayı düşünüyorum, sanırım kendime pek bakamıyorum, annemde kalabilirsem o iyi bakar bana,
Evet bebek daha rahat çıksın diye ufak bir kesik atıyor doktor ama uyuşturuyor tabi ve sen hiç farkında bile olmuyorsun. Eğer kesik olmazsa bebeğin kafası çıkarken kontrolsüz bir şekilde yırtık oluşabiliyor ve onun iyileşmesi çok daha zor o nedenle doktor kendi kesiyor azıcık. Sonra da dikiyor. Eskisi gibi olmuyormuş'tan kastın ne? Dikişin çok hafif izi belli şu anda. 15 ay önce doğum yaptım. Dikişli olduğumu sadece ilk bir ay hissettim sonra herşey (aklına gelecek her şey) eskisi gibi oldu:))Peki sana bişey sormak istedim, normal doğumda sen de kesik dikiş falan oldu mu?
Hemşire olan bi kuzenim devlet hastanesinde bile tüm normal doğumluların dikişli olduğunu söyledi bana
Dikiş atılsa bile eskisi gibi olmuyormuş o doğru mu?
Normal doğumda da serum takıyorlar mı? Bi de nerden takıyorlar. Elimizin üstünden mi. Ben ondan çok tırsıyorum :/
Doğum bittikten sonra insan kuş gibi hafifliyormuş zaten :))))))))
kaç kilo canım bebeğin? kullandığın ilaç var mı? Protein ağırlıklı beslenmek çok faydalıymış benim doktorum başından beri söylüyor, ben de sürekli yumurta et yemeye dikkat ediyorum, sen de bu 2 hafta bol bol ye bakalım inşallah kilo alır minnoş
ANNE ADAYLARI OKUMALISINIZEfendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. '''' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.'''' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. '''' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''''Kadının loğusallıktan çıkma zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla.(Bu zamanlarda bol bol dua edelim arkadaşlar cümlemize)
1500 gr alt sınırda dedi, iki hafta sonraki kilosuna bakarak bebeğin beslenip beslenemediğine karar verecek, ilaç olarak sadece demir şurubu kullanıyorum, midem hiçbir vitamini kabul etmiyor,
ben maalesef 1 - 1,5 aydır yemek yemeye başladım, önceden etin adını duyunca kusmaya başlıyordum, bundan sonra inşallah yemeye çalışıcam, annem ne yapar eder bakar bana, 22 ağustosta randevumuz var,inşallah herşey yolunda gider
bu arada medipol megada doğum yapıcam, süit odada kalmak istiyordum ama süit odaları artık normal vatandaş tutamıyormuş, ne saçma değilmi... parasını da versek olmuyormuş, rezervasyonları kapatılmış, sadece devlet adamları,bürokratlar kullanacakmış
çok kıymetli .. hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin allah..
cidden şaşırılmayacak gibi değil..
dr bana balık yağına gerek yok demişti. en son gittiğimde de deniz balıklarından mevsimini yakalarsan ye dedi.
Çok şaşkınım , maşallah ne güzel bir hamilelik bu böyle :) Omegayı benim doktorum her defasında soruyor içiyorum diyorum , ama en iyisi yemek tabiki de mevsimi değil , o nedenle içelim bence
valla bana ıkı doktorda gerek gormedı.bıde degerlerım hep ıyı cıkıor.Allah var bır dılımden fazla yıyemıorum kahvaltıda.onuda hazmedene kadar anam aglıor.cok yıyemıorum ama dıkkatlı duzenlı beslenıorum.bende sısmeden yıyebılen sızlere ozenıorum yalan yok.ıkı lokmada sısıorum fecı derecede 4.aydan berı.o yüzden doya doya yemeyı ozledım
Çok iyi maşallah karnınDoktor bana da balık hapı verdi eğer o hafta balık yersen ilacı o haftalık içme dedi ama yiyemezsen iç dedi..bende daha başlamadım başka bir doktora daha soracağım bakalım..
değerler normal cıkıorsa çokta gereklı dglmıs haplar.yedıklerıne dıkkat et mesela balık yıyemeyız bu mevsımde ama semızotu,cevız,badem,fındık hıc ıhmal etme zaten normal cıkıor.gıdadan almak en doğalı en guzelı.tabı kı sen genede danış nasıl rahat etceksen.
Ben bilekten istemiyorum çok acıtıyormuş orasıııı. Annem öyle dediEvet bebek daha rahat çıksın diye ufak bir kesik atıyor doktor ama uyuşturuyor tabi ve sen hiç farkında bile olmuyorsun. Eğer kesik olmazsa bebeğin kafası çıkarken kontrolsüz bir şekilde yırtık oluşabiliyor ve onun iyileşmesi çok daha zor o nedenle doktor kendi kesiyor azıcık. Sonra da dikiyor. Eskisi gibi olmuyormuş'tan kastın ne? Dikişin çok hafif izi belli şu anda. 15 ay önce doğum yaptım. Dikişli olduğumu sadece ilk bir ay hissettim sonra herşey (aklına gelecek her şey) eskisi gibi oldu:))
Evet serum taktılar bana bileğimden. Ama sancı çekerken inana bana nerenden taktıklarını bile farketmiyorsunuz:)) ben istemedim ama ebe "ne olur ne olmaz, kan kaybı, tansiyon düşmesi, acil sezeryana geçme durumu gibi aciliyet gerektiren bir şey olduğunda damar yolunun açık olması gerekiyor " dedi. Ayrıca, doğumun ne kadar süreceğini kimse bilemez, o zamana kadar Vücuduna su ve gerekli minerallerin verilmesini sağlıyor.
Bebek doğduktan sonra rahatlıyorsun ama tam değil, neden hala kasılmam var diye düşünürken çok kısa bir süre içinde eş denilen plasenta geliyor. İşte o zaman dünyanın en hafif insanı oluyorsun, işte o an için 10 tane daha doğursam normal doğururum(tabi ki bir aksilik olmadığı sürece).
Nerde kız bu bıdık :)))))))) Dümdüz maşallah :)))) Ne ilginç değil mi. Bazılarımızın karnı kocaman, bazılarımızın hiç yok gibi :))) Güzel ama maşallah :)
1500 gr alt sınırda dedi, iki hafta sonraki kilosuna bakarak bebeğin beslenip beslenemediğine karar verecek, ilaç olarak sadece demir şurubu kullanıyorum, midem hiçbir vitamini kabul etmiyor,
ben maalesef 1 - 1,5 aydır yemek yemeye başladım, önceden etin adını duyunca kusmaya başlıyordum, bundan sonra inşallah yemeye çalışıcam, annem ne yapar eder bakar bana, 22 ağustosta randevumuz var,inşallah herşey yolunda gider
bu arada medipol megada doğum yapıcam, süit odada kalmak istiyordum ama süit odaları artık normal vatandaş tutamıyormuş, ne saçma değilmi... parasını da versek olmuyormuş, rezervasyonları kapatılmış, sadece devlet adamları,bürokratlar kullanacakmış
1500 gr haftana göre gayet iyi canım bence. Kaan Kocatepenin sitesinde de yazıyor aralıklar. Ona göre de normal görünüyor. Doppler ile baktı mı? Acaba bebeğe giden damarlarda direnç mi var? Eğer öyleyse aspirin veriyorlar çünkü. Ben kullanıyorum mesela. Acaba bi doktora daha mı gitsen?
Ne kadar saçmaymış gerçekten, öyle şey mi olur parasıyla değil mi canım bu Allah Allah.
Canım sen çok düşünüyorsun eşini o yüzden böyle kilo da alamıyorsun, bebeğin de böylece beslenemiyor. Bak ben dün biraz araştırdım. Pekmez, kaşar peyniri, muz, et, tavuk, balık kilo aldırıyormuş bebeğe. Bunları çok ye. Eşini de kafaya takma bak bebeğin etkileniyor. Git annende kal. Belki eşinin de aklı başına gelir. İyice sinirlendim buna sebep olduğunu öğrenince.
Canım merhaba beni hatırladınmı? Bahadır girmiyorum buraya nasılsın?
Hahaaa çok tatlı hiçbirşey yok resmen inanılmaz benimki kocaman oldu...Sana otobüste yer de vermezlerAma rahatsındır heralde ben taşımakta zorlanıyorum hareketlerim kısıtlanmış durumda...Sen iyisindir
Bebek nerende büyüyor çıkınca nasıl inceleceksin merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?