benım kız saklıor kendını.pek utangaç cıktı hanım.ben bıleydım karnım hıc cıkmıcak,bu aya kadar hamılelegımı saklardım herkestenen azından kafam ve gönlüm rahat olurdu.bırde resımde karnımı çıkarmaya calıstım güya.yok bu kadar.ama daha var bır bakarsınız kı benm karnım sızlerınkını gecmıs.:44:
ANNE ADAYLARI OKUMALISINIZEfendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. '''' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.'''' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. '''' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''''Kadının loğusallıktan çıkma zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla.(Bu zamanlarda bol bol dua edelim arkadaşlar cümlemize)
10 gün var aramızda seninle. Ama benimki çıktı :))) Benim de başta hiç yoktu. Bi anda pörtledi. Senin de öyle olacak bence :)))) Ama artık çıkar :)))
canım benim bebğimde 1,600 grdı gecen hafta,benim doktorum gayet iyi demişti.bak şimdi bende endişelendim.
mausumum pili bitmiş alıntılayamıyorum doğru düzgün..
canım benim kızımın da kilosu 1528 kg dı.. cts günü.. dr öyle birşey söylemedi. protein beslen diye zaten bu dönemden sonra herkese söylüyorlar. başta moralim bozuk deyince sonra böyle bir şey duyunca sevindim ne yalan söyleyim.maşallah yavruna.. annesi daha küçük ondan..
çünkü daha çok erken.. sen 30 eylül gibi şartlandırmışsın. belki daha öncesine.. ama sata göre bebeğin 14ekime kadar zamanı var.. değil bu zamanda 3 günde 1 hafta da değişebiliyor..
sen yemene içmene dikkat et.. arkadaşların söylediği gibi protein ağırlıklı ye ki sağlıklı kilo alsın.. et,yumurta,tavuk,kaşar peyniri,bakliyat, muz tarzı yiyeceklerden ye.. vitaminleri aksatma.. az yiyorsan öğünü arttır.
dopplerle baktı sorun görünmüyor dedi, doktorda bize bir grafik gösterdi ve şu an sınırda dedi, 2 hafta sonra asıl değerlendirmeyi yapacak bu arada yediklerine çok dikkat et dedi, inşallah bu arada bebişim istenen kiloya gelir,
maalesef parasıyla değilmişvatandaşa küçük oda devlet adamlarına süit ....
dopplerle baktı sorun görünmüyor dedi, doktorda bize bir grafik gösterdi ve şu an sınırda dedi, 2 hafta sonra asıl değerlendirmeyi yapacak bu arada yediklerine çok dikkat et dedi, inşallah bu arada bebişim istenen kiloya gelir,
maalesef parasıyla değilmişvatandaşa küçük oda devlet adamlarına süit ....
inşallah annemde kalabilirim, komşunun internetini kullanabilirsek gidicem, işyerine bağlanmam gerekebilir çünkü, benim kilo sanırım eşimle ilgili değil, tiroitlerle ilgili, tiroit ilacını 50den 75e çıkardık sanırım o sebep oldu, hafta sonuda endokrinde randevum var bakalım o ne diyecek, evdende biraz uzaklaşmak iyi gelecek, belki iki haftayı annemde geçiririm bakalım artık duruma göre karar vericem
arkadaşlar doktordan geldik, biraz moralim bozuldu çünkü oğluşum kilo almamış, 2 hafta sonra tekrar randevum var o zamana kadar protein ağırlıklı beslen dedi doktor, eğer bebiş yine kilo almazsa benden beslenemiyor anlamına geliyormuşgerçi benim kilo durumumda karışık, ilk beş ayda 14 kilo verdim 6. ayda 600 gr sonra 800 gr almıştım, son iki haftada da 100 gr almışım, bu gidişle doğumdan sonra 15-20 kilo vermiş olucam
önümüzdeki hafta anneme gidip kalmayı düşünüyorum, sanırım kendime pek bakamıyorum, annemde kalabilirsem o iyi bakar bana,
çıksın cnm onemlı dgl sağlıklı olsunda.ama suda var cok cıkacgnı sanmıorum,bızım aılede kızlarda genetık bu durum.en azından aaa sen hamılemıyddııııın demezler
Hatırlamaz mıyım canım:) Ben iyiyim bebişim de iyi çok şükür de sen nerdesin? Neden girmiyorsun artık?
Annesi yanında olanlar ne kadar şanslısınız, size çok imreniyorumözellikle hamilelik döneminde insan annesine çok ihtiyaç duyuyormuş bunu anladım annem eylülde gelecek yanıma ama keşke hep burda olsaydı
Ya canım iş güç bide girmeye girmeye unuttum facede 2014 Eylül ve Ekim anneleri var oraya da gelesene güzel orasda bi bakiyim dedim napıyorlar varmı bir durum tanıdık arkadaşlardan doğum yapan falan özlemişim burayı
Canim 1500 gibiymis kilosu aslında haftana göre cok zayif degilki moralini bozma bende medipol megaya gidiyorum doktorun kimdi canim bide bundan sonra kaç haftada bir gidiceksin ben 32.haftamda gidicem ondan sonra galiba 35.haftada cagiracak.bencede annene git canim annelerin hakki odenmez bende anneme gittigimde hic bisey yapmiyorum yiyip yatiyorum allah onları basimizdan eksik etmesin
canım bak Kaan Kocatepe'nin sitesinde böyle yazıyor;
28.haftanın bitiş tarihi: 1050 (750-1680) 36
29.haftanın bitiş tarihi: 1300 (900-1900) 38
30.haftanın bitiş tarihi: 1400 (1000-2080) 39
31.haftanın bitiş tarihi: 1650 (1180-2350) 40
32.haftanın bitiş tarihi: 1780 (1300-2500) 41
33.haftanın bitiş tarihi: 2000 (1480-2750) 42
34.haftanın bitiş tarihi: 2200 (1680-2930) 43
35.haftanın bitiş tarihi: 2490 (1850-3200) 44
36.haftanın bitiş tarihi: 2700 (2080-3330) 46
37.haftanın bitiş tarihi: 2850 (2250-3500) 47
38.haftanın bitiş tarihi: 2950 (2500-3650) 48
39.haftanın bitiş tarihi: 3200 (2650-3800) 49
40.haftanın bitiş tarihi: 3350 (2770-3900) 50
42.haftanın bitiş tarihi: 3450 (2890-4000) 51
bu durumda senin bebişin kilosu gayet iyi canım. Ben anlamadım doktoru açıkçası. Neyse sen bir dikkat et bakalım da ben bir sorun olduğunu sanmıyorum.
Endokrine de git tabi.
Bu tiroid ilacı birtek beni etkilemiyor galiba. Ya da ilaç bende kilo etkisi mi yapıyor acaba. Ama aldığım kilo haftama göre normal.
Evet canım gercekten cok şanslıyım. Hamileliğimin başından beri annem her zaman yanımda. Bir gğn yemeğimi bırakmadı hergğn sabah akşam geldi yaptı cok cok destek annem bana ve iyiki var. Senin anneciğin nerde?Annesi yanında olanlar ne kadar şanslısınız, size çok imreniyorumözellikle hamilelik döneminde insan annesine çok ihtiyaç duyuyormuş bunu anladım annem eylülde gelecek yanıma ama keşke hep burda olsaydı
Annesi yanında olanlar ne kadar şanslısınız, size çok imreniyorumözellikle hamilelik döneminde insan annesine çok ihtiyaç duyuyormuş bunu anladım annem eylülde gelecek yanıma ama keşke hep burda olsaydı
Oyyy senin annen uzak mııı. Az kaldı canım bak eylüle ne kaldı ki şurada gelir yakında kavuşursunuz inşallah.
Tanıdıklardan doğum yapan yok canım sadece karçiçeği diye biri doğum yapmış. Erken doğmuş, küvezdeymiş bebeği.
Ben o gruba girmiyorum çünkü yazdıklarımı akrabalarımın görmesini istemiyorum. Görmezler mi oraya yazdıklarımızı.
Evet canım gercekten cok şanslıyım. Hamileliğimin başından beri annem her zaman yanımda. Bir gğn yemeğimi bırakmadı hergğn sabah akşam geldi yaptı cok cok destek annem bana ve iyiki var. Senin anneciğin nerde?
canım özellikle şu markayı al diye bir markaya mı yönlendirdi seni peki ? mesela çoğu doktor da şunu yapıyor özellikle vitamin ve çatlak kremi konusunda 1 ilaç firması ile anlaşıp oraya gönderdikleri yönlendirdikleri müşterilerden kar ediyorlar. mesela bende kabızlık sorunu çoktu, ilk doktrum onun için lif takviyesi gibi birşey önerdi tonla para ve ünlü bir vitamin markasınındı.1 şişe kullandım hiç de kar etmedi, sonra 2. doktoruma sordum oda gerek yok istersen bitkisel şurup vereyim dedi verdiğim para ile kaldım anlayacağın.
benim görümceme mesela daha kız 2 aylık hamile 400 tllik çatlak kremi önermiş doktoruki bitkisel falan değil kafayı yemiş olmalı dedim görümceme. ki biliyorsun çatlayacağın varsa da çatlıyorsun. o da başka bir marka ve doğal birşey aldı bir kreme 400 tlmi verilirmiş hem de doğal değil.bir de garanti de vermiyor.
dün annem biraz rahatsızdı, akşam mesaj attım "kendine çok iyi bak, sen benim elim ,ayağım, kolum , bacağım, gözüm herşeyimsin " yazdım
gerçektende öyle ,Allah hepimizin annesine sağlıklı,uzun ömürlerr versin
ben kısa sürede çok kilo almıştım ve kaç kez farklı doktorlara gidip bende tiroit olabilir mi diye sordum, yok dediler, hamilelikten kısa bir süre önce öğrendik olduğunu, hemen ilaca başlattı doktor, hamile kalınca da zaten yemek yemeyi bıraktım , geçen ay tiroid değerlerim yükselincede doktorum ilacı artırdı, bu ay iyi çıktı çok şükür, hamileliğin başından beri endokrin kontrolündeyim,
internette kullandığım ilaç için kimileri çok mide bulandırıyor kilo verdiriyor yazmış kimileri kilo aldım yazmış, her bünye farklı tepki veriyor galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?