2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Doktora sordum. Tamamen mi kapatmış dedim. Tamamen kapatmamış ama bu risk göze alınır mı dedi. Ben bu riski göze almam elbette..

Ya üf ne çok soru var aklımda, hep kararsızım. Park yatak için hangi yatağı alacağım hala emin değilim. Sizler ne aldınız? İşbirinki 11 cm, park yatağa kalın mı gelir acaba? Alternatifler şunlar gibi:

http://www.isbiryatak.com/urunler/bebek-urunleri/bebek-yataklari/quallofil-allerban-bebek/

Kraft Yataşın pamuk yatağı http://www.kraftbaby.com/urunler.asp?p=2&PID=342&CatID=64

Kraft Yataşın visko yatağı http://www.hepsiburada.com/liste/kr...productId=aileataeytsytkv&categoryId=23011486

Doktora sordum. Tamamen mi kapatmış dedim. Tamamen kapatmamış ama bu risk göze alınır mı dedi. Ben bu riski göze almam elbette..

canım bebeğimiz için hangi doğum gerekliyse o en iyi doğum şeklidir.. normal doğum herkese iyi diye birşey yok zaten..

ben de normal istiyordum ama bu şartlarda benim için kötü bir doğum şekli.. ben iğne vuruluyorum. sadece sezaryan ve kan sulandırıcı kullanmanın bağlantısı için değil normal doğumun tehlikesi.. yani ben 38 hafta olunca herşey yolundayken erken sezaryanla doğurmak istiyorum. çünkü kan pıhtlışmasının ne zaman ne şekilde tepki verir bilmiyoruz.. normal zamanı ve şartları bekleyemeyiz..

ayrıca eşi önde benimde...herhan erken doğum riskim var zaten..
en önemli sebebi bunlar.. tabi bunun yanında troitim olduğu,yaşımın büyük olmasından dolayı da bu riske atmak istemediğini söylemişti dr.

ben kırmızı et yiyemiyorum inş bebegmde ilerde bi eksiklik çıkmaz çok nadir kocişn tabgndan alrm misafrlikte çikarırlarsa oda göz hakkı ye bebegn canı çeker dedklerindn dolayı yiyorum kötülük edyorum ogluma ama napim :-(

Canım durumunu takip ediyorum ama başka Dr a görünmüş müydün onu bilmiyorum. Firstfb ye katılıyorum elbette sezeryan ya da normal sağlıklı doğsunlar inş..
Eğer görünmediysen devlete bir görün derim. Özeller her fırsatta sezeryana yönlendirmeye çalışıyor şüpheci davranıyorum o yüzden...

kızlar birşey soracağım:)
yenidoğan bebeğin kıyafetlerini hangi aralıklı değiştirmemiz yeterli.. yeğenimde hava çok sıcaktı annesi sanırım 3-4 saatte bir değiştiriyordu.ikinci bebeğinde görmedim..

Kızlar size bir sey soracağım. Bugün sabahtan beri sag kasıgımda agrı var. Özellikle sağ ayağımın üzerine basınca kasığım acıyor. Korkmaya başladım Böyle bir şey yaşayan var mı?

Evet canım 0 bpa diyorlar ama bem güvenemihoeım o 0 olayına. Bak internette tomris diye birisi var onun emzirmw
canım bak şimdi evet bu kaşık biberonlar kesinlikle cok iyi gözüküyor bebeğin memeden kapmaması için ama ben cesaret edemem yani. Herseyin cam olanı iyidir mantığıyla gezinirken internette bir yazı okudum. Belki bilirsin tomris diye biri var emzirme notlarını paylaşıyor internette ve facede. Ve bu tomrisin her söylediğine güveniyorum ben. Yazıyı seninle de paylaşmak istedim.

Cam şişe/biberon: Cam biberon anne sütünü kısa sürelerde saklamak ve bebeğe vermek için bence en sağlıklı yöntem. Evet, plastik şişelerin BPA’sız olanları var, onlar da sağlıklı diye düşünebilirsiniz ama 20 sene önce BPA bilinmezken o şişelere de ‘sağlıklı’ deniyordu. Yarın bir gün bugün sağlıklı denen plastik şişelerde “Ay pardon bunda da şu madde varmış” denmeyeceğini nerden biliyoruz? Bilmiyoruz, o yüzden bence cam şişe en mantıklısı. O yüzden son gebeliğimde özellikle Türkiye’den cam biberon alıp Hollanda’ya getirmiştim, Hollanda’da cam biberon olmadığı için...

Bir de şu var; anne sütü koyduğunuz plastik biberonu bebeğe vermeden önce ısıtıcıya (ya da sıcak suya) koyduğunuzda şişe de ısınıyor ve kim bilir hangi maddeler sütün içine geçiyor. Aynı şey sterilizasyon için de geçerli, orda da şişeler çok yüksek ısıya maruz kalıyor (ister mikrodalga veya diğer sterilizatörlerde, ister kaynatarak sterilize edilsin).

Ben de bu sebepten ötürü 2 si küçük ikisi büyük iki tane cam biberon aldım hemde pompaya da uyum sağlıyor.

Cok beğendim cok güzel olmuş ellerine sağlık canım

Evet cok kötü oluyor o sancı. Ben gecen gün gece yatarken eşimle muhabbet ediyorduk birden bi tuttu sancım başladım ağlamaya ama geçmedi eşim sanırım vakit geldi gidiyoruz demeye başladı ben tırsttım tabi ama nasıl tutuldu karnım birden sonra gecti cok şükür. Fiyatlar cok iyi gercekten. Sen neden verayı düşünmüyorsun peki? Gerçi hastane hakkında hiç bir fikrim yok ama burdan da memnunsun galiba?

Demeeee :)) bu aralar bende de başladı yeniden aşermeler. Annem şuanda yağlı gözleme yapıyor aşermem sonucu diyet falan kalmadı valla :) yarında patates hamburger yedim mi tammdır. Ben bir yerde okumuştum hamileliğin ilk 3 ayında nasılsa birisi son 3 ayında da oyle olurmuş. O yüzden benim bulantılarım falan da bazen baya oluyor

artık bu site beni iyice delirtmeye başladı, dünden beri yazılanları okudum çoklu cevapı seçtim ama şu anda cevaplayamıyorum

kamuran85 iyi haberlerini okudum, maşallah oğluşuna inşallah sağlıkla kucağına alırsın

bugün doktora gittik, önce nstye girdik çok şükür iyi çıktı bebişin kalp atışları iyiymiş, sancımda yokmuş,
bebişimizin kilosu yine iki hafta gerideymiş, ama çokta zayıf değil,2 hafta sonra tekrar kontrolumuz var,inşallah o zamana kadar olması gereken kiloyu yakalar, zaman yaklaştıkça heyecan artıyor :)

dün eşim tiny love ana kucağı almıştı, sabah kahvaltı yapıpı evden çıkmıştı ve akşam 5e kadar hiçbirşey yememiş, çok yorgun ve aç olmasına rağmen hemen anakucağını yaptı ,şaşırdım doğrusu çünkü yemek ve dinlenmek daima önceliğidir :) bitirince gözleri doldu bunu görünce baba olacağımı dahada bir anladım sanki dedi

bugün annem eminönünde bana sabahlık+gecelik almaya gitti, bebişimize havluda almış,birde mevlütte dağıtmak için el havlularından almış

kayınvalidemde çilekten beşik almaya gitti,

bizde deterjan bez ve şampuan aldık,çok şükür oğluşumun eşyaları tamamlanıyor,biraz yoruldum yoksa bugün çamaşırlarını yıkayıp hazırlayacaktım,artık haftaya kaldı

Hayırlı olsun canım bosver haftaya başlarsın bi başladın mı hemen bitiyor zaten ama gercekten yoruyor insanı. Benim eşim de tiny love tekmele oyna oyun halısını kurmuştu aynı o şekilde ve sonra da gözleri dolu dolu bakmıştı cok duygusal anlar bunlar ya cok şükür ki yasıyoruz hepsini en güzel şekiller de :)

Kızlar size bir sey soracağım. Bugün sabahtan beri sag kasıgımda agrı var. Özellikle sağ ayağımın üzerine basınca kasığım acıyor. Korkmaya başladım Böyle bir şey yaşayan var mı?
benim oluyo canım hem de çok sık dr nrmal vücdun seni doguma hazrlyor buyuzdn agrlarn olur demşti çatlarnda açlmaya başlyorsa ondanda olur dedi ama sıklaşır ve geçmezse gelceksin dedi .

Slm arkdslar nasilsiniz benim duzensiz kasilmalarim ve adet olur gibi sancim var dinlenmeye calisiorum bol bol hafta ici doktr gitcem bakalim

dün kan tahlili için dr a gitmiştim ya.. doğum hastanesine..
bekleme salonundan geçerken ekranda annenin ismi soyadı bebeğin cinsiyeti kilosu doğum saati yazıyordu ona baktım yine.. eşime benim doğum bilgilerimin ekranın fotosunu çek mutlaka dedim..o da o panikle unutmazsam dedi..

Ohh sanada maşallah herkes neguzel iyi haberler getiriyor doğru hatirliyorsam eğer sen medipol mega ya gidiyordun nst yede girmissin benim doktorum 34 den sonra baglicak galiba bende medipole gidiyorum carsamba gidicem ozaman 32 haftam tam doluyo senin kontroller siklasti ozaman benide iki yada uc hafta sonra cagirir heralde ama tabiki doktordan doktorada fark eder. Ne güzel valla kontroller sikiladiyor daha sik gorucez bebisleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…