Kızlar size bir sey soracağım. Bugün sabahtan beri sag kasıgımda agrı var. Özellikle sağ ayağımın üzerine basınca kasığım acıyor. Korkmaya başladımBöyle bir şey yaşayan var mı?
Evet canım 0 bpa diyorlar ama bem güvenemihoeım o 0 olayına. Bak internette tomris diye birisi var onun emzirmw
canım bak şimdi evet bu kaşık biberonlar kesinlikle cok iyi gözüküyor bebeğin memeden kapmaması için ama ben cesaret edemem yani. Herseyin cam olanı iyidir mantığıyla gezinirken internette bir yazı okudum. Belki bilirsin tomris diye biri var emzirme notlarını paylaşıyor internette ve facede. Ve bu tomrisin her söylediğine güveniyorum ben. Yazıyı seninle de paylaşmak istedim.
Cam şişe/biberon: Cam biberon anne sütünü kısa sürelerde saklamak ve bebeğe vermek için bence en sağlıklı yöntem. Evet, plastik şişelerin BPA’sız olanları var, onlar da sağlıklı diye düşünebilirsiniz ama 20 sene önce BPA bilinmezken o şişelere de ‘sağlıklı’ deniyordu. Yarın bir gün bugün sağlıklı denen plastik şişelerde “Ay pardon bunda da şu madde varmış” denmeyeceğini nerden biliyoruz? Bilmiyoruz, o yüzden bence cam şişe en mantıklısı. O yüzden son gebeliğimde özellikle Türkiye’den cam biberon alıp Hollanda’ya getirmiştim, Hollanda’da cam biberon olmadığı için...
Bir de şu var; anne sütü koyduğunuz plastik biberonu bebeğe vermeden önce ısıtıcıya (ya da sıcak suya) koyduğunuzda şişe de ısınıyor ve kim bilir hangi maddeler sütün içine geçiyor. Aynı şey sterilizasyon için de geçerli, orda da şişeler çok yüksek ısıya maruz kalıyor (ister mikrodalga veya diğer sterilizatörlerde, ister kaynatarak sterilize edilsin).
Ben de bu sebepten ötürü 2 si küçük ikisi büyük iki tane cam biberon aldım hemde pompaya da uyum sağlıyor.
Slm arkdslar nasilsiniz benim duzensiz kasilmalarim ve adet olur gibi sancim var dinlenmeye calisiorum bol bol hafta ici doktr gitcem bakalim
kızlar birşey soracağım:)
yenidoğan bebeğin kıyafetlerini hangi aralıklı değiştirmemiz yeterli.. yeğenimde hava çok sıcaktı annesi sanırım 3-4 saatte bir değiştiriyordu.ikinci bebeğinde görmedim..
Ohh sanada maşallah herkes neguzel iyi haberler getiriyor doğru hatirliyorsam eğer sen medipol mega ya gidiyordun nst yede girmissin benim doktorum 34 den sonra baglicak galiba bende medipole gidiyorum carsamba gidicem ozaman 32 haftam tam doluyo senin kontroller siklasti ozaman benide iki yada uc hafta sonra cagirir heralde ama tabiki doktordan doktorada fark eder. Ne güzel valla kontroller sikiladiyor daha sik gorucez bebisleri
Doktordan çıktık. 2481 kilo 46cm olmuş bebişim:) nst de istedi. Bi tane sancım çıktı. Takip edilcem artık. Bebeğimin eşi hala aşağıda. Kafasının yanında. Yastık olarak kullanıyor onu:))) rahatına düşkün benim oğlum:))
önceki yazını görmedim canım.. buna da ancak yazabiliyorum.. bu ara yoğunduk bebeğin eşyalarını yıkayıp ütüledik annemle.. çantamızı hazırladık.. bugün de dolabı kurulacak.. iş bitmiyor :)
kapı süsüne başladım ama ütü girince yarım kaldı.. muhtemelen önümüzdeki haftaya çıkar bir şeyler..
şimdilik bunları yaptım..
Eki Görüntüle 1224729 Eki Görüntüle 1224729 Eki Görüntüle 1224729
Anladim canim peki neden sinir oldun ben kizimi bile oraya gorurdum hatta dun gece 1 e kadar ordaydik bi problem yaşamadım hic benim doktorum Ayfer Özbek benim 8 yillik doktorum ama önceden baska hastanedeydi o hastane kapandı sonra ben ucuncuye hamile kalınca internette hangi hastanede diye arastirdim medipolde goreve baslamis cok sevindim orda olmasina cunku hastanenin üniversite olması bana ayri bi guven verdi zaten cocuklarimida hep oraya goturuyodumevet bende medipole gidiyorum, bugünlerde hastaneye biraz sinir oldum ama doktorumdan memnunum,
benim kontroller sık çünkü biraz problemli bir hamilelik, hastalıklar felan derken çok şükür bugünleri gördük, ben Nstye geçen ayda girmiştim , suyum geldi sanmıştık acil gitmiştik hastaneye çok şükür yanlış alarmmış :)
her doktor farklı yaklaşıyor,doktorun kimdi ?
bebişleri sık görmek gerçekten çok güzel, inşallah sizde de herşey yolunda gider , inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi, sanırım benim doğum 2 ekimde olacak,bayram öncesi bayram şekerimizi alıcaz inşallah kucağımıza :)
kızlar yeni doğan bezi alıp kenara koyan var mı varsa kaç paket aldınız acaba ?
Cok beğendim cok güzel olmuş ellerine sağlık canım
Bayıldım ikisi de harika olmuş ellerine sağlık canım süpersin :)
kızlar yeni doğan bezi alıp kenara koyan var mı varsa kaç paket aldınız acaba ?
Kızlar bizde geldik kontrolden,
Bizim tontiş kuzu 2500 gr bulmuş çok şükürbizim durumlar biraz heyecanlı olmaya başladı artık kankalar:) Nst de iki sancı çıktı ama doktorumuz şimdilik herşey yolunda dedi, artık dinlen ve kasılmaları takip et, Sancı olursa da durdurabiliriz dedi. Pıhtılı bacılarım hadi sizi de heyecanlandırıyım biraz, bugünden itibaren coraspini bıraktığımız için 10gün sonra kontrole gelince suyuna bakacazazalma varsa doğuma alabiliriz, artık doğuma hazırsınız zaten dedi:) tabi bu sadece bir ihtimal, ben bol su içmeye devam edecem, çünkü hedefimiz 37-38leri görmek dedi. Dualarınızı bekliyoruz...
Bizim tontiş kuzu 2500 gr bulmuş çok şükürbizim durumlar biraz heyecanlı olmaya başladı artık kankalar:) Nst de iki sancı çıktı ama doktorumuz şimdilik herşey yolunda dedi, artık dinlen ve kasılmaları takip et, Sancı olursa da durdurabiliriz dedi. Pıhtılı bacılarım hadi sizi de heyecanlandırıyım biraz, bugünden itibaren coraspini bıraktığımız için 10gün sonra kontrole gelince suyuna bakacazazalma varsa doğuma alabiliriz, artık doğuma hazırsınız zaten dedi:) tabi bu sadece bir ihtimal, ben bol su içmeye devam edecem, çünkü hedefimiz 37-38leri görmek dedi. Dualarınızı bekliyoruz...
Bende araştırma yapmıştım bu konuda. Kimileri aventin tüm ürünlerinin bpa siz olduğunu söylese de ben boyle birşeye inanmadım. Hem oyle olsa ne olacak ki yine zararlı yine zararlı. Benim eşim kesinlikle çalısmamı istemiyor. Bu iki seneyi kızımıza ayırıp geçirmemi iki sene sonunda da güzellik evimi acacığı için suan pompamızın bpa lı olup olmadığına takılmış durumda değilim canım beni üzen tek şey haftada bir günde olsa kullanacak olmam. Ne yazıkki pazar gezmelerimizde emzirme odalarını tercih etmediğim için sütümü sağıp oyle çıkcak dışarı. Ama soyle düşünüyorum yani sonuçta sütün duracağı yer cam biberonumuz. Onemli olan yedek parçalardan cok bence bu nokta. Ama dediğin doğru ama yapacak birsey yok bu konuda. En azından cam tercihi yapabileceğim şeylerde cam tercih ettim ki pompanın baska türlüsü yok sanırım. Onun dışında dediğin gibi emziğimizde 0 bpa sız ama onu da cok önemsemiyorum. Cunku sadece kundak yaptığımız zaman kızımın sakinleşmesi için kısa süreliğini vercem sonra ağlasa da zırlasa da yok.Bende de oluyor canım. Çeşit çeşit sancılar. Bir belime vuruyor, oradan bacağıma, ayağıma. Bir kasıklarıma, sonra yumurtalıklarım adet olacak gibi sızlıyor, sancıyor. Karnım taş gibi oluyor. Normal bunlar ama ürküyoruz elbette.
Biliyorum canım Tomris'i. Ama düşünürsek emzikleri de plastik. Ayrıca sıcak birşey koyulmuyor bu kaşık biberonlara. Mesela 5 sene kadar önce Avent, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde BPA'lı ürünler satıyormuş, gelişmiş ülkelerde ise BPA'sız. Bunu da bir blogta okudum. "Avent diye güvenip aldığım süt sağma pompası bile BPA'lıymış. Çocuğuma zehir içirmişim herşeyden sakınırken." diye üzülmüş kadın haklı olarak. Bayağı da uğraşmış, mektuplar falan yazmış firmaya. Açıkçası süt sağmaya dikkat etmedim BPA O mı diye. Bir de süt sağmanın bazı parçalarını kaynatma, bozulur dedi bana satıcı kız. Acaba o parçalar BPA lı olabilir mi?
Bende de oluyor. Doktor normal dedi. Magnezyumu da içmiyorum, belki ondan artmış olabilir.
saol canım bilgn içn ben primanın yeni dogandan bi paket 80li aldm acaba daha alsam mı diye duşndum bende 30 tl ye almştm bebism dogduktan snrada migrostaki indrimleri takip edrim sayende bilglenmiş oldum :)1 numaradan 1 paket, 2 numaradan 1 paket aldım, o kadar. Migrosun indirimlerinde çok avantajlı oluyormuş beyaz prima. Ben Jokerbabyden 29.90'a aldım. Babasına söylerim iş çıkışı alır getirir. Hem şu an hangisi bedenine tam olacak bilemiyorum. Belkide memnun kalmayacağız primadan. O nedenle stok yapmak bana çok mantıklı gelmedi.
Buradan bir arkadaş annelütfen.com dan bayağı stok yapmıştı indirim var diye. Ama o site hakkında çok olumsuz şeyler duyduğum için mağazadan almayı tercih ettim.
Hamileliğimin ilk aylarında yıkanabilir bezleri araştırmıştım ama annem hayatta senlik bir iş değil demişti. Bilemiyorum, belki bebeğime alıştıktan sonra işler kolay gelirse yıkanabilir beze geçmeyi deneyebilirim. Çünkü hazır bezler petrol ürünü ne yazık ki ve çevreye de çok zararlı
Canım şimdi baktım, Migros'ta 23.90 beyaz prima. Alacaksan fiyat çok çok uygun.
Ben 2 paket 1 numara primanin aldım canım birr pakette 23 tane var ilk zamanlar çok degistiriliyirmus o yüzden..kızlar yeni doğan bezi alıp kenara koyan var mı varsa kaç paket aldınız acaba ?
anladm canim bnada arkadaşlarm öyle demişti bende oyuzdn 1 paket prima aldm acaba daha alsam mı dye kafm kurclandı işteCanim benden saba tavsiye sakin bez stogu tapma cunku her bebegin cildi her markaninkini kabul etmiyor pisik olabiliyor.bizzat ben kendim yaşadım buyuk kızıma her markayi denedim okadar pisik oluyoduki anlatamam enson huggeus aldim ondan çok memnun kaldım ama ikinci kızımın cildi daha farkliydi ondada hep canbebe kullandım bi problem olmadı. Simdide molfixin 1 numarasini aldım onda göbek oyuntusu olduğu icin artik o bitince hangi bez olur onuda dogunca gorucez inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?