2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

Ya sorma canım, kızlar çok fena şimdi. Kardeşimde çok çektik biz sevgililerinden. Hatta öyle ki aldatıldı bile. Kızlar daha becerikli çapkınlıkta. Ne de olsa erkeklerden daha marifetli bir cinsiyet, herşeyi ince ince düşünüp planlayabiliyor. Yani fenası tam fena oluyor. Bir de erkek dayıya çeker derler, burcu da terazi. Hep aklıma kardeşim geliyor ister istemez. Başından beri dayısına benzemesin diyorum. Korktuğum başıma gelmese

Arada sancı oluyor ya o bile beni bitiriyor, normal doğum sancısına dayanamam gibime geliyor. Bir de belirsizlik beni çok yorar. Bakalım kısmet, şimdilik böyle dedik ama umarım erken gelmez kerata.

maşallah minişine kocaman olmuş:) sen 3 hafta dediğine bakma. 2 hafta sora git. Ben istediğim zaman gidiyorum.

Aslında eşim kız çocuklarına delirir. Erkek çocuklarına hııı, evet sevimliymiş der, o kadar. Ama kızımı bir adamla düşünmek, onun da senin gibi kocasına hizmet ederken yorulduğunu hayal etmek çok kötü geliyor derdi. Ben de babamın kızıyım farkındaysan diyordum, o başka diyordu. Yani aslında kız istiyordu ama kızına kıyamıyordu. Erkek olacağını öğrenince de diyeceğini dedi zaten. "Çatı kata kız atcak benim oğlum." demesin mi? Kızdım ona, şaka ama olsun demesin öyle. Arkadaşlarımızın oğlu var, ikinci de kız olacakmış, yolda. Tutturdu benim adam da kız olacaksa biz de yapalım ikinciyi diye. Sen hamile kalır, doğurur emzirirsen olur dedim. Valla güzel iş, bütün gün evde çocukla oyna, işe gitme. Yaparım ben diyor. Çektiklerimizi anlamıyorlar herhalde.

Anladım canim busefer bende epidural olayım diyorum ama fiyat farkı nekadar olur onu konusucam bide cesaret lazim tamam bisey gormuyorsun ama pisikolojik nasıl olur onu bilmiyorum sen bi ol bakalım bizede anlatirsin
İşte bende sırf o psikoloji için genel istiyorum ama işte onda da heryerini elliyorlar sende de oyle yaptılar dimi?

Masallah tatlimm bebisee kocaman olmusss:))
Bana da sanki biraz gec cagirmis gbi geldi ama herhangi bi sorun yasamassan demekki gitmeye cok da gerek yokmus... Aspirini biraktirdi mi peki?

Şu göbeğimdeki kaşıntıyı yaşasalar sadece hayatlarından bezerler. Erkekler bizim kadar güçlü değil. O yüzden erkekler doğurmuyor, bu sadece bize verilmiş:) kız çocukları çok seviyorlar haklısın. Benim de erkek kardeşim kız olsaydı daha iyiydi dedi. Allahım bize ikisini de yaşatsın zamanı gelince:) amin.

canım hiç korkma..
epiduralde hiçbirşey anlamıyorsun bir anlık olup bitiyormuş.sen daha ne olduğunu anlamadan.
abimin eşi olmuştu kamereya da almışlardı orda izledik biz de. yani sanki ultrasona girmiş gibiydi..bir anda bebeğin sesini duyuyor ve işte o zaman yüz hali değişiyor. anne olmuş yüz ifadesi geliyor..

tabi sonrası önemli. dikkat etmek lazım. ilkinde özelde olmuştu.ikisinde devlette. devlette genel anesteziyle olduğu için kendine gelmesi biraz daha zaman oluyor.. ilkinde bayağı rahattı. yürüyüş yapman lazım.en önemlisi katı gıdalar yeme dikiş biraz iyileşsin. bakliyat yeme..dikişler biraz iyileşince yersin.. arkadaşlar demiş zaten kayısı iyi gelir.ama bol su iç hem sütün olur..
en iyi süt yapan aslında suymuş..

Güzel haberlerle gelmişsiniz kızlar, hayırlı olsuuun. Maşallah size.

Biz de dün gittik kontrole. Orada benimle aynı sat olan bir Ukraynalı minyon olmayan bir bayan vardı, eşi de benim eşim gibi uzun boyluymuş. Baktım ultrason kağıdına, gelişimi normal tarihinde ve 2200 civarıydı. Eşime dedim bak sırf babadan değilmiş demek, ben minyon olmama rağmen oğlumu iyi beslemişim ki önden gitmiş maşallah diye. Çünkü hep doktorum senden beklemezdim böyle bebek, babasına çekmiş bu diyip duruyor. Eşim de gaza gelip, babasına çekmiş oğlum diyip duruyor.Ne var dedim, ben de uzun doğmuşum ki, 2 kilo ama 51 cm mişim. Hıh, tamam doğduktan sonra pek uzamamış olabilirim ama

Bu arada 2 gündür demiri vitamini falan içmedim. Yumurtadan da tiksindim iyice, yutamıyorum. Dinlenelim biraz, nasılsa önden gidiyor dedim. İyi mi yaptım bilmiyorum ama çok et yedim bugünler. O yüzden hap içmeyeyim dedim. Umarım yanlış yapmamışımdır. Hoş annelerimiz hiç ilaç içmemiş.

Canim merak etme doktorların cogu sezeryan yanlisi senin bu kararinada olumlu yanıt vericek hic şüphen olmasın
Bende böyle bi sorun yokken eşim doktorla konuştu. Özel hastanelerde her şey yolunda olsa da genelde sezeryan yapmaya çalışıyorlar. Sizde böyle bir şey olur mu dedi? Ben normal doğumdan daha çok kazanıyorum dedi. Normal olana kadar her şeyi yapıyormuş. Eşimin patronunun eşini 2 defa normal doğurttu. Ama onda plesenta sorunu yokmuş tabi. Bana zorunlu der belki kendiliğinden. Demezse yalan söylicem. Devletteki doktorlar sezeryan olmalısın dediler dicem. Biri gerçekten göze alamadı da diğer doktor risk alınacak bir şey yok dedi. Doktorlar da bi değişik. Biri başka diyor diğeri başka.

Eveeet, kesinlikle dayanamazlar. Geçen gece Marmaris'te biraz eğlenelim dedik, geç döndük eve. Sabah yorulmuşum diye sızlanıp duruyor. Sen mi hamilesin ben mi anlamadım dedim. Oğlum anan unuttu hamile olduğunu, alemlere aktı, kusura bakma diyor. Ben 15 kilo fazladan taşıyorum şu halimle , adamcık koca cüssesiyle bana ayak uyduracağım diye yorgun düşüyor Hamile olduğunu düşünemiyorum.

Biraz anlasın ne çektiğimi diye 2 gecedir o götürüyor beni çişe. Kollarımın altından tutuyor, ben de boynuna sarılıyorum bütün ağırlığımla. Kaldırıyor yataktan. Hooop çok rahat oluyor. Tavsiye ederim, çok konforlu Boşuna o kadar yormuşum kendimi kalkacağım diye.

Bi almesin ya ama tebrik ederim valla iyi yapıyorsun. Ben normalde yattığım yerden kaldırması için çağırıyorum. Tutup kaldırıyor ama gece uyandırmıyordum. Iyi fikir verdin bana:)) bu arada o sen mi hamilesin ben mi sorusunu ben de çok soruyorum eşime. Erkekler de amma nazlı:)

İşte bende sırf o psikoloji için genel istiyorum ama işte onda da heryerini elliyorlar sende de oyle yaptılar dimi?

Yok canim once ameliyat giysilerini giydirdiler ondan sonra sondayi taktilar ve beni sedyeyle ameliyathane ye götürdüler o sirada butun ailen orda oluyor hepsi sedyenin başına gelip beni uğurladı lar esim o sırada alnimdam optu ayy gozlerim doldu bak zaten ameliyathane ye girdiginde hersey okadar çabuk oluyorki anestezi uzmanı işini yaparken hep konuşuyor sakinlestiriyor espiri yapıyor kollarini yanlara acip bilekten bagliyorlar tansiyonu ve kalp atışlarınida ekrandan takip ediyorlar o sirada zaten narkozu veriyorlar icin bi hoş oluyoki ayakların yerden kesiliyo kuş gibi oluyorsun ondan sonrasıni zaten bilmiyosun herkesin ellemesi nasıl oluyor anlamadım canim ebeler ilk emzirme icin yardım ediyorlar bide sondayi çıkarıyorlar alt tarafla fazla bi isleri yok ama senin bel fitigin var bu epidural işini bi düşün bence

Canim sende dediğin gibi ozaman uyaniklik yap oyle de belki ozaman sezeryan der boşver bazı yerlerde gerçekten cazgirlik yapıcan riske atma hele kafan bukadar karisik ken

Bak ben onu hiç düşünmedim. Doktorumla da konuşmadım bu durumu. Hemen netten araştırmam gerekiyor salı günü de doktorla görüşmem gerekiyor. Ya soyle bir duyum aldım ben. Bebeklerin ilk saatte süt içmeleri gerekiyormuş ya anne de uyuduğu için senin göğsünü annen açıp bebeği emzirtiyormus hiç haberin ilk yani senin sende boyle birsey olmadı mı?

Canim annem yardimci olmustu ama birilerine gerçekten ihtiyac duyuluyor ilk bebeğim de yardımcı olmustu ama mecbur olcak canim ebelerde yardimci oluyor ama annene gercekten ihtiyac olucak ikinci dogumda insan daha tecrübeli oluyor insallah bebegin hemen memeyi tutarda kimseye ihtiyacın kalmaz

Uyandır uyandıııır, çeksinler biraz Madem anlamıyorlar sıkıntımızı, uykunun en tatlı yerinde uyanmaya şimdiden alışsınlar. Adam alışmış 43-44 kiloluk hatuna, şimdi 60 kiloyu kaldırıyor. Kusura bakma aşkım, biraz tombiş oldum, seni de yoruyorum diyorum. O arada tüm ağırlığımla yükleniyorum boynuna Boşuna aylardır kendimi kaldıracağım diye yüklenmişim vücuduma. Asansör gibi kaldırıyor sağolsun.

Geçen duştaydı, bir çığlık attım. O halde havluya sarılıp fırlamış dışarı, noldu diye. Aşkım korkunç bir böcek girdi balkondan, yakala onu dedim. Çekirgeymiş korkunç böcek Aldı eline attı dışarı. Bir de heryer ıslandı diye yerleri sildi o saatte yavrum benim. Geçen arabadan inerken de bir çığlık attım, nasıl korktu. Kedi gelmiş arabanın yanına. Sen böyle değildin, niye tırsak oldun diyor. Biraz şımarıklık biraz da koruma içgüdüsüyle son kraliçelik günlerimi yaşıyorum sanırım. Giderayak sevdim sanki hamileliği.

Damlacim söyle biseyde var ameliyattan bikac dakika sonra uyanik oluyosun oyle uykuda falan olmuyosun sadece ameliyat yerinde agri olur oda agri kesicilerle azaliyo yani bebegini ilk emzirdiginde bile uyaniksin merak etme

Kızlar biraz obsesifim sanırım. Hani ameliyat kıyafeti giyeceğiz ya. Onun arkası açık mı? Yani popomuz açıkta mı kalacak? Tekerlekli sandalye ile mi gideceğiz? E herkesin açık poposu mu değiyor yani o sandalyeye? Ameliyatta kilotsuz olma fikri de rahatsız ediyor beni. Offfff sorular sorular.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…