2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
genel anestezide uyuyor olabilirsin ama epiduralde o kadar uymuyorsun canım. çünkü sadece belden aşağısını uyuşturuyorlar zaten.

ama annen veya yakınların yardımcı olur orası ayrı..

şu ilk saatte süt içmelerine açıkçası ben de bilmiyorum. ancak sezeryanlı olan bir doğumda ilk saatte süt içsin diye anneye göndermezler üstelik anesteziden çıkmamış bir anneye.hiç sanmıyorum. zaten süt genelde olmaz. hemşireler bebeklere ilk sütünü bir şekilde içiriyorlar diye biliyorum. sanki ilk başta o tarz birşey aldırıyorlar vs. sanki eskilerden öyle birşey aklımda kalmıştı.

dediğim gibi bunu ben de soracağım çevremdekilere..bu soru aklımda.

Canim eger ameliyathaneye sedyeyle gidersen biyerin gözükmüyor benim eski hastanem sedyeyle goturuyordu ama bu yeni hastanemin kuralları nasil bilmiyorum gittigimde sorucam ayrica sezeryanda da zaten bekden aşağısıni alıyorlar sondada oldugu icin kilot giyinemezsin ama söyle biseyde var her hastanenin kuralları farkli benimki bile suanda nasil olcak bilmiyorum

Sanırım yavaştan tavaştan tırsmaya başladım. Bizim gittiğimiz hastanede bildiğim kadarıyla epidural ya da spinalde sonda takmıyorlar. Sonda uyuşturmadan önce takılıyorsa can yakıcı birşeymiş sanırım. Bir de bir arkadaşıma erkek hasta bakıcı takmış sondayı Benim hastanede yeni doğum yapan arkadaşım var, ona bir danışayım en iyisi.

Canim sonda takilmiyorsa idrari nereye bosaltiyorlar cunku sonda torbası baya bi doluyo ayrıca ben erkege taktiramam eger simdiki hastanemde erkek takarsa itiraz ederim ama gercektende sonda cok kotu bisey

Bu sonda dediginiz sey narkoz icin mi yoksa asagiya takilan mi...? Ayy ben cok gerilirim bu ise

Yok canim narkoz icin degil idrarini yapman icin alttan idrar yaptığın yere takiyorlar torbasinada idrarin doluyo sezeryandan bikac saat sonra çıkarıyorlar.

Haklısın da eğer öyle bir ihtimal varsa suni sancıyla doğuma başlarız herşey normal ve sorunsuzsa beklerim bir kaç gün daha dediğin alabileceğim bir risk değil..Zaten şuan en korktuğum şey o, zamanı gelmesine rağmen doğum başlamaması.. İnşallah öyle bir durum olmaz..Büyük ablamın bebeğinde öyle bir risk oluyordu. Doğduğunda bebeğin elleri ayakları beyaz buruş buruştu zamanı dolunca çıkmayınca çok tehlikeli oluyorİyi düşünelim iyi olsun :)))

Kızlar merhaba. Daha önce yazdım ama tavsiye gelmedi
YATAK konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum, pamuk mu visko mu lateks mi??? yarı ortopedik falan var?
Siz ne aldınız?

YATAK konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum, pamuk mu visko mu lateks mi??? yarı ortopedik falan var?
Siz ne aldınız?
Ben visco aldım. Visco rahat. Bizim yatağımız da visco. Başka düşünmedim o yüzden.

Siz ne aldınız?

lateks i duymadım ama diğerleri oluyor. hatta sünger bile öneren var. benim içim elvermedi süngerde yatırmayı pamuk aldım. canım önemli olan bebeğin içine çökmemesi sert olması, malum vücudu şekil alabilir. ancak çok da sert olmaması lazım. içine sineni alabilirsin.
park yatağı aldığım yerde visko yoktu ama başka yerde bakmıştım perk farkı da yok.

Ben visco aldım. Visco rahat. Bizim yatağımız da visco. Başka düşünmedim o yüzden.
Visco zararlı falan yazıyor internette. Mağazada da visco dediler kafam karıştı benim de Bebeğin vücudunun şeklini alıyormuş visco o yüzden zararlı diyorlar. En iyisi lateks diye buldum ama onun fiyatları da uçuyor küçücük yatağa 500-600 tl diyorlar. Çok takıldım bu aralar ben bu yatak konusuna.
çok sağol canım tavsiyen için

Canım ben bebekken yeri gelmiş sandığın üstünde yatmışım battaniyelerle. Hiçbir şey olmaz merak etme.

Anladım canım çok taktım nedense bu yatak konusuna iki gündür. Herhalde bebeğim uyurken bir şey olur falan diye garip korkular gelmeye başladı bana. Orta sertlikte bir yatak olmalı o zaman. Pamuk ya da visco düşünmeye başladım şimdi ama hangisi karar veremiyorum...

Canım ben bebekken yeri gelmiş sandığın üstünde yatmışım battaniyelerle. Hiçbir şey olmaz merak etme.
Doğru diyorsun eşim de diyor biz öyle yataklarda falan büyümedik diye. Ben bu hormonlardan herhalde bazı şeylere fena takılıyorum bu aralar huyum suyum değişti ya:)

Bencede bişey olmaz canim ben park yatağın icine sünger yatak aldım ama begenmedim anneme yatagin olculerine göre yün dosek yaptirdim önceden viscomu vardi biz nekadar ayrintilara takiliyoruz eski insanlar daha saglikli

teyzem bizim üst katta oturuyordu. ilk bebeğine doğum yapmıştı. ben küçüktüm hayal meyal hatırlıyorum. yani bundan bir otuz sene önce.. bebeği ilk bize getirdiler. bizim bir masa vardı düz yer orası olsun diye onun üstüne yatırdılar.:) dediğin gibi altına battaniye serilip. maşallah sağlıklı.. avukat şimdi.
kuzenimi görüşünce gülerek bazen o günü anarız.

Kızlar şu günlerde kabızlık sorunum oluştu. Dahiliyecim gyno ferro sanol kullanmamı söylemişti. Ama onda folik asit var. Önereceğiniz başka bir demir hapı var mı?

Aaa isimmi değiştrdin damlacım ama ilayda cok güzel bi isim benim meleğim ismide Asya olucak:)) eşimin içine pek sinmedi sanırım hala isminde kararlımısın Dio???
4 yiğenim var Asya nın yeri ayrı aşırı güzel aşırı tatlı birşey beni deli ediyor öyle zeki ve haylaz ki ablamın canını alıyor ama bi felaket :) Eğer kızım olsaydı ablamın kızının adı asya olmasaydı kesin asya koyardım çok güzel bir isim :))

Canım sordum arkadaşıma. Ameliyat elbisesinin arkası açıkmış ama ameliyathaneye girene kadar çamaşırını çıkartmamış. Sedyeyle girmiş, sedyeyle çıkmış. Ameliyathanede önüne perde gibi bir örtü çekmişler. Sonda takan erkek mi kadın mı görmemiş. Acımamış sonda takılırken ama hissetmiş. Sondayı ameliyathaneden çıkarken çıkartmışlar. 5 saat çişi gelmemiş. Normal yemek yiyemiyorsun, bisküvi, meyve suyu falan yiyorsun dedi. Bir de hasta bezi al, orkidi çok sık değiştirmem gerekti, zor oldu dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…