2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
evet doğru dıosun hatrlıorum cnm.bayagı anemıyle ugrastın sende.bana doktor sürüp verdı ama o beş günde bıtıor.ozel fıyatıda 18lıra.her beş günde bır bn onu nasl yazdrayım.ılacı degısmesını ıstıcem.bu surubun ıcınde folık asıtte varmış.dun aradm doktoru ulasamadm.cebınıde vermıor kı ya.sen hangı demırı kullanuon smdı?bana dedı 14gun sonra gene kan alır bakarız.ııde 14gunde depolar dolarmıymıs hıc.kollarım delık desık oldu ya

Bende emzirmem, emziremem. Emziren anneler cok alışıyorsun yeterki bebeğim doysun gözüyle baktığın için cevreni umursamıyorsun diyor ama nereye kadar ben yapamam sanmıyorum. Zaten emzirirken kimse yanımda olmasın istiyorum bu anne ile bebek arasında yaşanan cok özel anlardan birsi sadece eşim olsun istiyorum. Senin kv garipmiş annen gelmesin diyor :) hey Allahım ben hayatta boyle birsey söyleyemem bazen anlamıyorum bu anneler ne kadar cüretkar

Çok doğru diyorsun.. Ben yeni doğmuş bebeğimin kucaktan kucağa alınmasına tahammül edemem..Laf edemeyeceğim kişiler alırsa falan dayanamam sinirden ağlarım.. Ayrıca öyle kimsenin yanında göğsümü açıp da emzirmem. Saolsun o tarz durumlarda tavrımı eşim kestirebiliyor o benden önce davranıyor. O ayarlıcak artık..

Canım işte bi ortası olması lazım bunun. Fazla duyarsız olmak da kötü, fazla duyarlı olmak da kötü. Bence hiç takma. Annen, eşin yeter sana. Ayrıca 1979'lusun galiba ki yaşın da hiç öyle fazla değil. Bende 81'liyim. Benimde enerjim eskisi gibi değil. Ama ben oda oda temizlik yapıyorum ve çok yavaş yavaş. Sende öyle yap günde bir oda temizle. Zor yerleri bırak eşinden yardım iste. Bende temizlikçi çağırmadım hiç, çağırmayacağım galiba da. Onların bizden iyi temizlediğini sanmıyorum.

azure maşallah bebeğine cok güzel ve net çıkmıs allahım artık sağ salim kucaklarımıza aldırsın.kızlar bende hala göbeğimden iğne yapıorum bacağım inanılmaz acıyo sonuna kadarda göbekten yapıcam gibi gelio.iğne saatinin sabaha alınması mantıklı haftaya kontrolümde bende sorayım saat hakkında ben akşam 7 de yapıorum en geç 8 de yapıorum iğnemi.zaten 20 iğnem kaldı yaşasın doğumdan sonrada yapmıcaksın demişti doktorum.

Kızlar ilk emzirme anı çok özelmiş bebek ve anne arasındaki bağ ve güven için bir kitapta okumuştum. Etraftaki insanlar bebeği de anneyi de geriyormuş yok şöyle tut böyle yap falan diyen sesler. Benim eşim de herkesi çıkartıcam odadan üçümüz kalacağız diyor. Bayağı bir bozulcaklar ama yapcak bir şey yok

Ben annem kıyamaz bana doğum sırasında kim bilir nasıl ağlar deyince öyle diyor. Belki iyi niyetli söyledi ama saçma yani annem tabi ki tek onun gibi torununu değil beni düşünür.Emzirme önlüğü de aldım ben. Kimse mememi özelimi göremez

Kızlar önemli!
Dün TV'de tesadüfen bir psikoloğa denk geldim. Diyor ki ANNE İLE BEBEK ARASINDAKİ BAĞIN KURULMASI ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİYMİŞ. O YÜZDEN ANNE İLE BEBEK İLK BULUŞTUĞUNDA İKİSİNİN 1 SAAT BAŞBAŞA KALMASI GEREKİYORMUŞ. YANİ İLK 1 SAAT KİMSE OLMASIN YANINIZDA.
Bu olması gereken birşey. Şimdiden gerekirse söyleyin annelerinize, kayınvalidelerinize.

Hiç kusura bakmasınlar...Fazla merak iyi değildir. Bozulsunlar valla bebeğim daha önemli...
4 çocuk büyüttüm benden daha mı iyi bilecek çok bilmiş falan gibi düşünebilir kvdem hatta annem bile...Amann neyine çekiniyor birkaç güne göğsü meydanda gezer alışır diye düşünenlerde olabilir. Hiç mi hiç niyetim yok..
Herkesden ayrı ses gerçekten akıl vermelerinden sıkıldım şimdiden...Dünya kadar kitap okuyorum o kadar yanlış şeyler öneriyorlar ki bişey diyince bilmiş oluyorsun hemen :)

Haklısın ben de kimse karışsın istemiyorum ama duramazlar biliyorum bayağı bir tartışma olacak gibi . eşim çok serttir bu konuda kovar bile odadan. bir de bizim iki taraf birbirine çok zıt kesin bir tartışma olacak gibi ama kimseyle uğraşmak istemiyorum o gün. Bizi germesinler en mutlu günlerimizde. Ben eşimin ailesine hiç laf etmem kızsam da eşime söylerim bak ben bunu istemiyorum diye artık o halletsin.

ben de bir çok kitapta okudum hatta doğdu ilk an hemen annenin yanına verilmeliymiş bebek doğumhanede. çünkü doğum bebek için bir travma anı, dış dünya alışık olmadığı hava, ışıklar, insanlar...Güven almak için annenin kokusunu, sıcaklığını mutlaka hissetmeliymiş. Ben de ilk saatler baş başa kalmak istiyorum eşim ve kızımla. Hastanede camlı bir bölme var, bebek hazırlanırken aile izliyor oradan izlesinler sonra odaya gelmesinler ya

Eşlere bu tarz durumlarda çok rol düşüyor. Anladığım kadarıyla senin eşin de benim ki gibi gerekirse o bu ne düşünecek diye düşünmeden seni düşünüp huzurun için elinden geleni yapacaktır :) Gerekirse sertleşirim dedi benim ki de yapar da...İnşallah hiç gerek kalmaz...

İnşallah canım :)

Çok sağol canım:) valla hevesini kaçırmak gibi olmasın ama bu iğnelere biz doğumdan sonra da 3-4 hafta daha devam edecez canım, First ve Coolun doktorları da öyle demişti yanılmıyorsam sana da yaptırabilir doktorun ama olsun canım ya en azından göbişler inmiş ve hatta sünmüş olacağı için daha az acır diye umuyorum ben

Mesajını kopyalayıp eşime attım Top sende dedim :)
Nasıl olur yapılır bilmiyorum ama bence de doğru bir bilgi :)

merhaba kızlar nasılsınız hazırlıklar nasıl gidiyor benim birkaç şey dışında eksiğim kalmadı bebegin ve benim çanta hazır beşiğide kurduk sadece oda ayarlanacak evimde değildim nette yoktu o yüzden gelemedim pazartesi günü rahatsızlandım ishal kusma vs. bi gün sonra sabah doktora gittim hastaneye aldı su kaybı nedeniyle 1 gün yattım serumla bu sabah çıktım bu sıpacık beni 2 güne bir hastanelere düşürecek zannımca bagırsak enfeksiyonu varmış

Kızlar her gün yürüyüş yapıyor musunuz?
Evet hergün yürüyorum. Gerçi dün yürüyüş yasaklandı bana ama Allahıma emanet napıyım evde oturamıykrum. Yürüyüş yapmadığım zaman resmen nefes alamıyorum gibi hissediyorum. Haftada 5 gün yaklaşık 2-2.30 saat yürüyorum. Haftada iki günde 1 saat yürüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…