evet doğru dıosun hatrlıorum cnm.bayagı anemıyle ugrastın sende.bana doktor sürüp verdı ama o beş günde bıtıor.ozel fıyatıda 18lıra.her beş günde bır bn onu nasl yazdrayım.ılacı degısmesını ıstıcem.bu surubun ıcınde folık asıtte varmış.dun aradm doktoru ulasamadm.cebınıde vermıor kı ya.sen hangı demırı kullanuon smdı?bana dedı 14gun sonra gene kan alır bakarız.ııde 14gunde depolar dolarmıymıs hıc.kollarım delık desık oldu yaCanım aslında engel olmaması gerekiyor yani evet normal doğumda cok daha fazla kaybediyorsun kan ama ben ne kadara doktora sorduysam engel mi diye hayır ama zamanı gelince bakarız demişti. Belki hatırlıyorsundur bende cok fazla kansızım. Bundan 1 ay once 8.2 ydi kan değerlerim Demir depolarım falanda sınırın altındaydı okadar serum falan kullanmama rağmen suanda da 9.2 kan değerim bide ilaç kullanıyorum ama yükselmiyor muhtemelen kan takılacak Pazartesi günü bana ama doktorum sezeryan için hiç bir zaman kansızlığım sorun etmedi.
Maşallah subannalah cok güzel anerlerse gelmişsin canım hadi hadi az kalmış sana da :) nerdeyse 1 ay diyelim hatta belki 25 gğnde olabilir azaltalım ki güzel gözüksün dimi annes. :) insan özlüyor içerdeki biran once dışarı çıksın istiyor ama inan son günler de de çıkmasın ya kalsın diyor ben suanda o moddayım kalsın çıkmasını dışarı
Mutlaka dualarımız seninle olacak.Pazartesi saat 9-10 arası :s tesekkür ederim canımm okuyun üfleyin bana
Bende emzirmem, emziremem. Emziren anneler cok alışıyorsun yeterki bebeğim doysun gözüyle baktığın için cevreni umursamıyorsun diyor ama nereye kadar ben yapamam sanmıyorum. Zaten emzirirken kimse yanımda olmasın istiyorum bu anne ile bebek arasında yaşanan cok özel anlardan birsi sadece eşim olsun istiyorum. Senin kv garipmiş annen gelmesin diyor :) hey Allahım ben hayatta boyle birsey söyleyemem bazen anlamıyorum bu anneler ne kadar cüretkarBende kıl oldum. Kayınvaliden hangi mantıkla öz annene kızıma iyi bak diyor ki! Sende iyi demişsin canım. Bana da geçen annen çok etkilenirse, sen sancı çekerken yazık ağlarsa falan gelmesin hemen , nasıl olsa ben varım dedi. Bende olur mu öyle şey annem olmadan doğurmam asla dedim. Ben kayınvalidemin yanında asla ve asla göğsümü açıp emzirmeyeceğim bile. Yani kimsenin yanında emzirmem öyle açık açık.
Çok doğru diyorsun.. Ben yeni doğmuş bebeğimin kucaktan kucağa alınmasına tahammül edemem..Laf edemeyeceğim kişiler alırsa falan dayanamam sinirden ağlarım.. Ayrıca öyle kimsenin yanında göğsümü açıp da emzirmem. Saolsun o tarz durumlarda tavrımı eşim kestirebiliyor o benden önce davranıyor. O ayarlıcak artık..Bencede kafan rahat ohhh mis bence :) Herşey dozunda güzel ama o dozu nedense ayarlayamıyorlar. Birde bebekler bırak ısırılmak öpülmez bile. Ben dedim yine söyleyeceğim. Doğum günü kimseye haber vermeyin. Hastanede kalabalık istemiyorum. Bebek elden ele alınmasın, emzirirken yanımda durmayın vs. Tabi bunları talimat veriri gibi söylemiyorum. Hani genel olarak fikirlerimi söyler gibi söylüyorum.Birde lohusalık psikolojisi diye bir şey varmış ya hassas oluruz zaten.
Canım işte bi ortası olması lazım bunun. Fazla duyarsız olmak da kötü, fazla duyarlı olmak da kötü. Bence hiç takma. Annen, eşin yeter sana. Ayrıca 1979'lusun galiba ki yaşın da hiç öyle fazla değil. Bende 81'liyim. Benimde enerjim eskisi gibi değil. Ama ben oda oda temizlik yapıyorum ve çok yavaş yavaş. Sende öyle yap günde bir oda temizle. Zor yerleri bırak eşinden yardım iste. Bende temizlikçi çağırmadım hiç, çağırmayacağım galiba da. Onların bizden iyi temizlediğini sanmıyorum.yok aslında öyle değil tabi.. yani herkesin bir düzeni bir sorumluluğu var.. bir ihtiyacımız olduğunda maddi manevi yakınlarımızdan görmek onlarını desteğini almak için. tabi en son yerde.. yoksa ben de kendi ayaklarım üzerinde ddururum. durdum da bu zamana kadar..
yani kızı gibi görmesini beni anlamasını ilgisiz duyarsız kalmaması açısından diyorum.annem geline de damadına da ilgisini desteğini esirgemedi düşüncelidir. öyle olsa bile çocuklarıyla olduğu gibi değildir. mutlaka bir sınır olur ..
Maşallah kuzuya,uslu uslu duruyor annesinin karnında :) Canım benim doktorum iğne saatleri konusunda birşey söylemedi.Hatta ben kendisine hep ayn saatte mi olmamız gerekiyor diye sorduğumda,öyle bir şart yok dedi.Ama tabi bi sabah, bir akşam şeklinde değil.O nedenle ben bazen 22,00 de yapıyorum, bazen 23,00'e sarkabiliyor.
Geçen hafta doktoruma sordum,35. haftayı doldurunca coraspirini bırak dedi.Bu arada iğneyi nereden yapıyorsunuz pıhtılı arkadaşlarım? Ben 2,5 aydır kolumdan yapıyorum ama artık acımaya başladı.Bacaklarım desen daha çok acıyor anlamadım nedenSizler göbeğe devam mı?
azure maşallah bebeğine cok güzel ve net çıkmıs allahım artık sağ salim kucaklarımıza aldırsın.kızlar bende hala göbeğimden iğne yapıorum bacağım inanılmaz acıyo sonuna kadarda göbekten yapıcam gibi gelio.iğne saatinin sabaha alınması mantıklı haftaya kontrolümde bende sorayım saat hakkında ben akşam 7 de yapıorum en geç 8 de yapıorum iğnemi.zaten 20 iğnem kaldı yaşasın doğumdan sonrada yapmıcaksın demişti doktorum.teşekkür ederim canım:) iğne saatlerini geri alması bana mantıklı geldi aslında çünkü sezaryanlar genelde sabah yapılıyor ama belki seninki saat farkı gözetmeden bir gün önce bırakmış olmayı baz alacaktır. Bu arada ben iğneye hala göbekten devam ediyorum, kola ve bacağa çok morarır diye geçmedim.
Çok doğru diyorsun.. Ben yeni doğmuş bebeğimin kucaktan kucağa alınmasına tahammül edemem..Laf edemeyeceğim kişiler alırsa falan dayanamam sinirden ağlarım.. Ayrıca öyle kimsenin yanında göğsümü açıp da emzirmem. Saolsun o tarz durumlarda tavrımı eşim kestirebiliyor o benden önce davranıyor. O ayarlıcak artık..
Ben annem kıyamaz bana doğum sırasında kim bilir nasıl ağlar deyince öyle diyor. Belki iyi niyetli söyledi ama saçma yani annem tabi ki tek onun gibi torununu değil beni düşünür.Emzirme önlüğü de aldım ben. Kimse mememi özelimi göremezBende emzirmem, emziremem. Emziren anneler cok alışıyorsun yeterki bebeğim doysun gözüyle baktığın için cevreni umursamıyorsun diyor ama nereye kadar ben yapamam sanmıyorum. Zaten emzirirken kimse yanımda olmasın istiyorum bu anne ile bebek arasında yaşanan cok özel anlardan birsi sadece eşim olsun istiyorum. Senin kv garipmiş annen gelmesin diyor :) hey Allahım ben hayatta boyle birsey söyleyemem bazen anlamıyorum bu anneler ne kadar cüretkar
Hiç kusura bakmasınlar...Fazla merak iyi değildir. Bozulsunlar valla bebeğim daha önemli...Kızlar ilk emzirme anı çok özelmiş bebek ve anne arasındaki bağ ve güven için bir kitapta okumuştum. Etraftaki insanlar bebeği de anneyi de geriyormuş yok şöyle tut böyle yap falan diyen sesler. Benim eşim de herkesi çıkartıcam odadan üçümüz kalacağız diyor. Bayağı bir bozulcaklar ama yapcak bir şey yok
Hiç kusura bakmasınlar...Fazla merak iyi değildir. Bozulsunlar valla bebeğim daha önemli...
4 çocuk büyüttüm benden daha mı iyi bilecek çok bilmiş falan gibi düşünebilir kvdem hatta annem bile...Amann neyine çekiniyor birkaç güne göğsü meydanda gezer alışır diye düşünenlerde olabilir. Hiç mi hiç niyetim yok..
Herkesden ayrı ses gerçekten akıl vermelerinden sıkıldım şimdiden...Dünya kadar kitap okuyorum o kadar yanlış şeyler öneriyorlar ki bişey diyince bilmiş oluyorsun hemen :)
Kızlar önemli!
Dün TV'de tesadüfen bir psikoloğa denk geldim. Diyor ki ANNE İLE BEBEK ARASINDAKİ BAĞIN KURULMASI ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİYMİŞ. O YÜZDEN ANNE İLE BEBEK İLK BULUŞTUĞUNDA İKİSİNİN 1 SAAT BAŞBAŞA KALMASI GEREKİYORMUŞ. YANİ İLK 1 SAAT KİMSE OLMASIN YANINIZDA.
Bu olması gereken birşey. Şimdiden gerekirse söyleyin annelerinize, kayınvalidelerinize.
Eşlere bu tarz durumlarda çok rol düşüyor. Anladığım kadarıyla senin eşin de benim ki gibi gerekirse o bu ne düşünecek diye düşünmeden seni düşünüp huzurun için elinden geleni yapacaktır :) Gerekirse sertleşirim dedi benim ki de yapar da...İnşallah hiç gerek kalmaz...Haklısın ben de kimse karışsın istemiyorum ama duramazlar biliyorum bayağı bir tartışma olacak gibi . eşim çok serttir bu konuda kovar bile odadan. bir de bizim iki taraf birbirine çok zıt kesin bir tartışma olacak gibi ama kimseyle uğraşmak istemiyorum o gün. Bizi germesinler en mutlu günlerimizde. Ben eşimin ailesine hiç laf etmem kızsam da eşime söylerim bak ben bunu istemiyorum diye artık o halletsin.
Eşlere bu tarz durumlarda çok rol düşüyor. Anladığım kadarıyla senin eşin de benim ki gibi gerekirse o bu ne düşünecek diye düşünmeden seni düşünüp huzurun için elinden geleni yapacaktır :) Gerekirse sertleşirim dedi benim ki de yapar da...İnşallah hiç gerek kalmaz...
Çok sağol canım:) valla hevesini kaçırmak gibi olmasın ama bu iğnelere biz doğumdan sonra da 3-4 hafta daha devam edecez canım, First ve Coolun doktorları da öyle demişti yanılmıyorsamazure maşallah bebeğine cok güzel ve net çıkmıs allahım artık sağ salim kucaklarımıza aldırsın.kızlar bende hala göbeğimden iğne yapıorum bacağım inanılmaz acıyo sonuna kadarda göbekten yapıcam gibi gelio.iğne saatinin sabaha alınması mantıklı haftaya kontrolümde bende sorayım saat hakkında ben akşam 7 de yapıorum en geç 8 de yapıorum iğnemi.zaten 20 iğnem kaldı yaşasın doğumdan sonrada yapmıcaksın demişti doktorum.
Mesajını kopyalayıp eşime attım Top sende dedim :)Kızlar önemli!
Dün TV'de tesadüfen bir psikoloğa denk geldim. Diyor ki ANNE İLE BEBEK ARASINDAKİ BAĞIN KURULMASI ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİYMİŞ. O YÜZDEN ANNE İLE BEBEK İLK BULUŞTUĞUNDA İKİSİNİN 1 SAAT BAŞBAŞA KALMASI GEREKİYORMUŞ. YANİ İLK 1 SAAT KİMSE OLMASIN YANINIZDA.
Bu olması gereken birşey. Şimdiden gerekirse söyleyin annelerinize, kayınvalidelerinize.
Haftada 2-3 gün yapıyorum. Yaklaşık yarım saat bazen az ya da daha çok oluyor. Ağır ağır yürüyebiliyorum umarım bir işe yarar...Kızlar her gün yürüyüş yapıyor musunuz?
Evet hergün yürüyorum. Gerçi dün yürüyüş yasaklandı bana ama Allahıma emanet napıyım evde oturamıykrum. Yürüyüş yapmadığım zaman resmen nefes alamıyorum gibi hissediyorum. Haftada 5 gün yaklaşık 2-2.30 saat yürüyorum. Haftada iki günde 1 saat yürüyorumKızlar her gün yürüyüş yapıyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?