2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Bir sorun olsa kesinlikle söylerdi canım. Hiç bi doktor bebeğin annenin sağlığını riske atar mı? Yok bir şey rahat ol.

Canım sen cok haklısın zaten hamilelikte biz biz olmuyoruz ki mutlaka değişiyoruz ama birtek biz değil erkekler de değişiyor en basta korkuyorlar diye düşünüyorum. Bizde hamileliğin basında yasadık boyle bir problem hatta boşanmayı düşünüyordum düşün babası aldır demişti bana sonra ne kadar pişman olduğunu anlattı anlattı durdu ama benim aklımdan gittimi gitmedi işte ama sonra düşündüm ki erkekler boyle birseyle karşılaşınca ilk kabullenemiyorlar. Bide senin de benim gibi evleneli az olmuş. Ee yeni bir evliliğin sorumluluğu arkasından yeni bir bebeğin sorumluluğu falan derken bocalıyorlar ama sonra hersey cok güzel oluyor. Bizim ilk ve en büyük kavgamız oydu evlendiğimizden beri 9 Eylül'de 1. Senemiz olacak ve cok şükür cok mutlu ve huzurluyuz. Bence eşinde artık kendisine gelir anlar hatalarını

benim kayınvalidem de bana seni kızım gibi görüyorum der ama bu imkansız. Kızının tırnağına bişey olsa resmen ölüyor ama ben ay desem geçer birazdan der.. Bu bile gösteriyor bu durumu. Zaten ne ben onu annem gibi görebilirim ne beni kızı gibi, böyle bir beklentim de hiç olmadı, olamaz da. Annem benim her şeyimi çeker, her türlü kaprisimi yutar ama kayınvalidem öyle olamaz. Yine aynı şekilde biz de annelerimiz ne yaparsa yapsın ne derse desin batmaz ama kayınvalidemiz yapsa batar. Bu çok normal zaten.

ay evet dünyanın en saçma şeyi. deli midir nedir, o zaman o taşısın çocuğu 9 ay sonra o doğursun Allah Allah ay iice sinir oluyorum gerçekten.

Kesinlikle sana katılıyorum. Bende annemin yerine kimseyi kıyamam olmaz yani benimde kayınvalidem annemin yerine gecmek istiyor. Annemle konuştuklarında kızıma iyi bak diyor bazen bir gün cok kotu bozdum yani dedim annem o benim tabiki iyi bakacak kimse annem gibi bakamaz bana dedim birdaha da diyemedi. Tamm eşimin annesi saygım sonsuz cokta severim ama annem gibi olmaz yerine kıyamam hiç bir zaman anne demem herzaman bahar anne derim mesela sen demem siz derim 4 senedir tanımama rağmen.

Bencede kafan rahat ohhh mis bence :) Herşey dozunda güzel ama o dozu nedense ayarlayamıyorlar. Birde bebekler bırak ısırılmak öpülmez bile. Ben dedim yine söyleyeceğim. Doğum günü kimseye haber vermeyin. Hastanede kalabalık istemiyorum. Bebek elden ele alınmasın, emzirirken yanımda durmayın vs. Tabi bunları talimat veriri gibi söylemiyorum. Hani genel olarak fikirlerimi söyler gibi söylüyorum.Birde lohusalık psikolojisi diye bir şey varmış ya hassas oluruz zaten.

Bir sorun olsa kesinlikle söylerdi canım. Hiç bi doktor bebeğin annenin sağlığını riske atar mı? Yok bir şey rahat ol.

Doğru diyorsun. Ben alışmışım doktorumun açıklama yapmasına her halde bu sefer sadece tamam güzel deyince durdum bekledim kadının yüzüne bakıyorum daha açıkla der gibi:)

Yaptırma ya ne gerek var de istemiyorum de bu senin en doğal hakkın. Sezeryan olacaksın zaten

oyyy bu kuzu çooook tatlı Maşallah, kocaman olmuş:) boyu kilosu ne kadar olmuş canım? sezeryan tarihin belli mi? bebiş kime benziyor? ayy sorgu meleği gibi sorguya tuttum ben de seni:)
Çok teşekkür ederiz teyzesi, valla kime benzediği muamma:)daha çok baba diyorlar ama bu yanaklarda benim imzam var sanki:) boy-kilo ölçümlerine çok itimat edemiyorum ben, sonuçta bir mm kaydırınca daha az veya daha çok olabiliyor ama gelişimi ilerde hala, doğunca bakacaz artık doğru mu diye. Sezaryan tarihi 13 eylüldeki randevuda belli olacak inşallah:)
üff bizimki de kendini gösterse de biz de kime benzediğini görsek
Allah gönlüne göre versin canım, sağlıklı olsunlar da.. Bir de eşime ya da bana benzesin başkasına benzemesini istemiyorum
Seninki de tam nazlı çıktı ama Snow ya, en çok o gizledi gibi kendini:) Çok güzel olacak ama inşallah annesi:)

Ayy cok tesekkür ederiz canımm ama seninkinin yanaklarına ve o minik burnuna bayıldım maşallah maşallah nazarlardan korusun Rabbim onu

Maşallah canım ne kadar güzel haberler getirdin.. Bebeğinde çok belirgin görünüyor çok güzel maşallah canım

Çok sağolun kızlar, ellerinizden ama önce yanaklarınızdan öper:)

ne saçmaymış annene kızıma iyi bak demesi... iyi demişsin sen de anne gibi bakabilir mi hiç başkası? Ben de 4 yıldır evliyiz siz derim, sen demem, diyemem. Anne diyorum ama o da eşim mutlu olsun diye..

ben sezaryen de olsa epidural istiyorum görmek için. Genel anesteziden korkuyorum zaten. Bence erkekler anlamaz ilk çıktığında sarı mı esmer mi :) tüylü buruşuk bişey oluyorlar :)

ayy benim geçen sene arkadaşım doğum yaptı, kızı sapsarıydı ki babası esmer annesi kumral:) kayınvalidesine benziyordu tıpkı. çok şaşırdık:) epiduralde iğne vurulurken çok can yanıyor mu acaba ya

Seninki de tam nazlı çıktı ama Snow ya, en çok o gizledi gibi kendini:) Çok güzel olacak ama inşallah annesi:)

sorma canım en son ayrıntılı ultrasonda görmüştük düşün artık. 14 hafta olmuş görmeyeli, ne nazlıymış arkadaş! nolursa olsun bize çok güzel geleceği kesin canım

merak etme tatlım biz okur üfleriz prensesimizi nazar filan değmez İnşallah:) hangi gün saat kaçta doğacak? dua edelim sana o saatte.

aa cidden ikimizin de evliliği çok yeni ben senden 4 ay önce evlenmişiz:) adamlara hiç fırsat vermeden peş peşe hem koca hem baba etmişiz:) benim eşim de istedi. biz isteyerek yaptık bebeği. ben daha çok istedim tabi o ayrı:) bizim de öyle büyük tartışmalarımız sorunlarımız yok aslında. sadece ilgi azlığı. eskiden o kadar çok şımarttı sevgisini gösterdi ki ben de bu duyguyu arıyorum ister istemez. bakalım inşallah zamanla her şey düzene oturur canım.

yok aslında öyle değil tabi.. yani herkesin bir düzeni bir sorumluluğu var.. bir ihtiyacımız olduğunda maddi manevi yakınlarımızdan görmek onlarını desteğini almak için. tabi en son yerde.. yoksa ben de kendi ayaklarım üzerinde ddururum. durdum da bu zamana kadar..
mesela şu dönemlerde benim ev işleri vs de birilerine yardımcıya ihtiyacım var. açıkçası kadın tutup da gelsin yapsın diyemiyorum. (maddi yönden) ama yapılmak zorunda bu işler. eşim yardımcı oluyor ama nereye kadar nasıl oluyor..

yoksa ben anneme de glesin işimi görsün vs demem. allaha şükür temizliğimi yapıyorum. kendimie göre içime sinercesine..veya elimden geldiğince..
zor bir hamelilek geçiriyorum daha önce kaybım oldu ve yaşım ilerde.. yani bu bebek benim için çok önemli.. allah inşallah sağlıcakla kucağıma verir. bu yüzden tüm riskleri ortadan kaldırmak istiyorum hepsi bu..

yoksa sürekli bir arada olalım demiyorum tabi.. onunla konuştuklarımla yaptıklarımla annemle bir değil tabi..

yani kızı gibi görmesini beni anlamasını ilgisiz duyarsız kalmaması açısından diyorum.annem geline de damadına da ilgisini desteğini esirgemedi düşüncelidir. öyle olsa bile çocuklarıyla olduğu gibi değildir. mutlaka bir sınır olur ..

Ne yalan diyim ben eşimin kenesiyim hep öyleydim. Şımaracak diye korkmadım hiç...Mesela biyere kalkıyor hani öpücüğüm diyorum :) onu da kendime benzettim :)Oda alıştı uzak otursam o geliyor yanıma...
Haklısın hamilelikten sonra daha bir seviyorum hep yanımda istiyorum hemen özlüyorum. Ben herzaman içimden nasıl geliyorsa öyle davrandım en güzeli...Bence herkes böyle yapmalı koltuklarımızı bile ikimiz yanyana uzanabileceğimiz şekilde aldık. Evdeyken bi sn mizi bile ayrı geçirmemeye çalışıyoruz. Şimdi annemlerde kalıyoruz abim ve erkek kardeşim var başbaşa kaldığımızda hemen öpüyorum biri gelirse diye tedirgin oluyor yaramaz diye takılıyor. Hiçbir erkek bayanın ilgisinden bence sıkılmaz. İlişkiyi dinamik tuttuğunu düşünüyorum. Ne yapiyim içimden geldiğince davranıyorum eşim değil mi niye çekiniyim...
Eşin ne kadar da yardımcı oluyormuş ne güzel...Bende bebeğimin eşime benzemesini istiyorum. Ultrasonda babaya benziyor zaten...
Bu 4 aylık izin cidden anlamsız doğur değil doğurma deniyor aslında..Yazık değil mi 4 aylık bebeği evde bırakmak.. Benim bebeğime bakacak annem ya da kv dem yok bakıcıya o kadarcık bebeği nasıl bırakırım evden çalışmaya çalışıcam da bilmiyorum nasıl olacak. Bebekle ilgilenirken yandan çizim yapmak...
Sadece sevildiğini bilmek elbette yetmez şuan şevkate ilgiye muhtaç duygusal günler yaşıyoruz...Zaman herşeyin ilacıdır bu süreçte kendini telkin etmen sakin düşünmen için böyle düşün dedim :) Yani bence geçici bir durum 1 ay sonra bitecek inş. :)

benim kız ultrason görüntülerinde daha çok babaya benziyor. ama gülüşü aynı ben:)) geçen gün arkadaşı bize gelmişti bebişin ultrason fotoğraflarını almışlar eline eşime nereleri benziyor diye inceliyorlardı. incelemeler sonucu eşimin kopyası olacağına karar verdiler:))) benim bebişimin gelişimi de 10 gün ilerdeydi en son gittiğimde gelişimi şuanda tam gününde dedi. ama senin dediğin gibi bu ölçümlere çok güvenme dedi. geçen hafta arkadaşımın görümcesi doğum yaptı ölçümlere göre beklerinden 400 gr eksik doğdu. ben de artık bu ölçümlere çok itimat edemiyorum.

ne saçmaymış annene kızıma iyi bak demesi... iyi demişsin sen de anne gibi bakabilir mi hiç başkası? Ben de 4 yıldır evliyiz siz derim, sen demem, diyemem. Anne diyorum ama o da eşim mutlu olsun diye..
En güzeli arada bir sınır olması zaten. Yoksa gercekten isler rayından çıkıyor. Ben eşime de etme dedim annem benim annem senin annen senin annen dedi evet severim saygı duyarım anne demen dedim oda saygı duydu annene eşimde anne demez ayla anne der. Yok bakamaz canım kimsenin annesi annemiz gibi olmaz. Bazıları var kayınvalidelerini annelerinden cok sever benim kuzenim mesela hayret ediyorum benm

Bende kıl oldum. Kayınvaliden hangi mantıkla öz annene kızıma iyi bak diyor ki! Sende iyi demişsin canım. Bana da geçen annen çok etkilenirse, sen sancı çekerken yazık ağlarsa falan gelmesin hemen , nasıl olsa ben varım dedi. Bende olur mu öyle şey annem olmadan doğurmam asla dedim. Ben kayınvalidemin yanında asla ve asla göğsümü açıp emzirmeyeceğim bile. Yani kimsenin yanında emzirmem öyle açık açık.

merak etme tatlım biz okur üfleriz prensesimizi nazar filan değmez İnşallah:) hangi gün saat kaçta doğacak? dua edelim sana o saatte.
Pazartesi saat 9-10 arası :s tesekkür ederim canımm okuyun üfleyin bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…