Iyi geceler annecikler .. Uzun zamandır gebelik urtikeri ile basın dertteydi burda daha önce yazdım ama cok dikkate alınmadım...igne ve ilaclarla yogun kaşıntımı engelledi doktorlar . Kötü bir surec geçirdim . Kullandığım igne ve ilaçlar erken dogum riskini oluşturdu. Ve bugun kontrole sabah gelmek için kalktığımda kan akıntım oldu.hastaneye geldigimde doktor nst ye bağlatti ve sancı çıktı. Ve sonrasında kontrolde 4cm açıklığım vardı ve bende ağrı yoktu.sadrce 1kere adet sancısı gibi bisey hissettim . Doktor cok kolay normal dogum yapabileceğimi ama cocuk Dr ve anestezi uzmanı 35 hafta altında risk almadıkları için sezeryan yapmak zorundayız dedi. Birde bebek küçük oldugu için riske atmayalım dedi.kahvalti yapmamıştım sansa ve sabah kanı görünce hemen dusa girip abdest alıp dua etmiştim..ve epidural sezeryan ile dogum yaptım.cok rahat bir dogum oldu.esim dogumdaydi ve destegi stresimi azalttı. Cok şükür kuvezde degil kilosu cok iyi herseyi iyi. Benim ağrım var ama epidural sagolsun hafifletiyor .sindilik bu kadar görüşürüz kızlar bize dua edin :)
Selam arkadaslar, pzt gunu aksam ustu 5:47 de dogum yaptim, sezaryanla. normal rutin kontrolum vardi, bebek hareketi olmadigi icin hemen sezaryana aldilar, kordon bebege dolanmis megerse.Dun taburcu oldum. Ama kizim kuvezde kaldi, 2.300 dogdu, kan sekeri cok dusukmus , kontrol amacli hastanee kaliyor dua edin ins. 37.haftada dogum yaptim.
lutfen bebegin hareketleri kontrol edip eger hareketlerinden suphelenirseniz hemen acile gidin. yari sezaryan oldum, bebegim cok tatli masallah.
orda cok iyi bakiyorlar . sut pompaliyorum elektrikli sut pompasiyla, ilk 2 gun anne sutu vermedim. mama ve anne sutu ile besliyoruz biboranla...
Dün akşam 22.15 te zor bir süreçten sonra normal doğum yaptim.. bebeğimde bende cok iyiyiz buarada kizim 37+5 te dogdu :) darisi sizlere olsun kizlarr..
evet canım benim ki birkaç durum nedeniyle(akıntı,enfeksiyon,yaşım,troit, kan sulandırıcı iğne kullanmam,eşi önde olması vs var) riskli doğum grubunda ama yine de son ana kadar durumuma göre belirlenecek. bu ay sonu 38 geçecek sezeryansa gün falan almamız gerekir diye dedim. ki dediğim gibi sezaryan demişti dr. ama bana dedi ki suni sancı vereceklermiş başta vücudu alıştırmak için... neyse kontrolüme gidiyim netleşir bazı şeyler. çünkü gidişat önemliydi. ayda 2-3kez kontrole gittik. yani dr bana artık doğuma gel diyor her gördüğünde.. sanki 18 ay hamilelik gibi oldu:)
valla canım zaman geçiyor.baksana 9 ay nasıl geçti. bir de benim durumumda olan.. allah kolaylık versin benden zor durumda olanlar da var.. Sadece sabırlı olmamız ve kendimizi yormamız lazım.
ayy şimdi bir şey duydum tel.de kasıldım. bir de stres yapmamamız lazım..
kızlar Damla göğüs kalkanını tavsiye etti ya.. bunu niçin etti. ne işe yarıyor..birisi meme ucum çıkmazsa alırım deyince araştırıyım dedim. şu bilgileri vermiş bir anne.. meme ucu yaralarına vs için
gögüs ucu diye birşey de mi varmış onu mu almak lazım..
1.Göğüs pedi de dahil omak üzere tüm uygulamaları kaldırıyorsun.
2. Göğüs ucu alıyosun. Gece onunla yatıyorsun. en az 3 saat kalmalı ve içi süt dolmalıdır. Sütün içinde bekleyen meme ucu bir gecede iyileşiyor. İşte anne sütü mucizesi.Eğer süt ile dolmaz ise bence sağ içine doldur 3 saat içinde beklet.
3. Tekrarlamalası için philips avent göğüs kalkanı alıyorsun ve göğüs pedi yerine onları kullanıyorsun. Günlük steril etmen durumunda içinde biriken sütleri bebeğine içirebilirsin, böylece göğüs pedinde biriktirilen ve atılan sütlerin ziyan olmuyor.
4.Göğüslerinde biraz acıma olunca göğüs kalkanı ile birlikte göğüs uçlarını da kullanabilirsin.
Her gün olmasa da haftada 1-2 oluyor. İlk olduğunda tam yeni yatmıştım uykuya dalarken başladı ne panik olmuştukKızlar bir şey sorcam, siz bebeğinizin hıçkırığını hissediyor musunuz gün içinde? Ben günde en az 2 kez hissediyorum hıçkırık olduğunu tahmin ediyorum kalp atışı gibi arka arkaya ritmik. Fakat sorum şu göğüs kafesime yakın hissediyorum bir kaç gündür daha önce aşağılardaydı yukarı mı çıktı acaba? Halbuki tam tersi aşağı dönmüş olması gerekmiyor mu bu haftalarda???
Iyi geceler annecikler .. Uzun zamandır gebelik urtikeri ile basın dertteydi burda daha önce yazdım ama cok dikkate alınmadım...igne ve ilaclarla yogun kaşıntımı engelledi doktorlar . Kötü bir surec geçirdim . Kullandığım igne ve ilaçlar erken dogum riskini oluşturdu. Ve bugun kontrole sabah gelmek için kalktığımda kan akıntım oldu.hastaneye geldigimde doktor nst ye bağlatti ve sancı çıktı. Ve sonrasında kontrolde 4cm açıklığım vardı ve bende ağrı yoktu.sadrce 1kere adet sancısı gibi bisey hissettim . Doktor cok kolay normal dogum yapabileceğimi ama cocuk Dr ve anestezi uzmanı 35 hafta altında risk almadıkları için sezeryan yapmak zorundayız dedi. Birde bebek küçük oldugu için riske atmayalım dedi.kahvalti yapmamıştım sansa ve sabah kanı görünce hemen dusa girip abdest alıp dua etmiştim..ve epidural sezeryan ile dogum yaptım.cok rahat bir dogum oldu.esim dogumdaydi ve destegi stresimi azalttı. Cok şükür kuvezde degil kilosu cok iyi herseyi iyi. Benim ağrım var ama epidural sagolsun hafifletiyor .sindilik bu kadar görüşürüz kızlar bize dua edin :)
Selam arkadaslar, pzt gunu aksam ustu 5:47 de dogum yaptim, sezaryanla. normal rutin kontrolum vardi, bebek hareketi olmadigi icin hemen sezaryana aldilar, kordon bebege dolanmis megerse.Dun taburcu oldum. Ama kizim kuvezde kaldi, 2.300 dogdu, kan sekeri cok dusukmus , kontrol amacli hastanee kaliyor dua edin ins. 37.haftada dogum yaptim.
lutfen bebegin hareketleri kontrol edip eger hareketlerinden suphelenirseniz hemen acile gidin. yari sezaryan oldum, bebegim cok tatli masallah.
orda cok iyi bakiyorlar . sut pompaliyorum elektrikli sut pompasiyla, ilk 2 gun anne sutu vermedim. mama ve anne sutu ile besliyoruz biboranla...
kızlar şimdi okudum allahım ne güzel sağ salim aldırmış kucaklarınıza güle güle sağlıkla büyütün bebeklerinizi.çok ama çok heyecanlandım darısı bizlerin başına inşallahDün akşam 22.15 te zor bir süreçten sonra normal doğum yaptim.. bebeğimde bende cok iyiyiz buarada kizim 37+5 te dogdu :) darisi sizlere olsun kizlarr..
Kızlar bir şey sorcam, siz bebeğinizin hıçkırığını hissediyor musunuz gün içinde? Ben günde en az 2 kez hissediyorum hıçkırık olduğunu tahmin ediyorum kalp atışı gibi arka arkaya ritmik. Fakat sorum şu göğüs kafesime yakın hissediyorum bir kaç gündür daha önce aşağılardaydı yukarı mı çıktı acaba? Halbuki tam tersi aşağı dönmüş olması gerekmiyor mu bu haftalarda???
Çok sevindim maşallah özün aydın , hayırlı günlerde büyüt inşallah . Ne üzel kızın seni çok bekletmeden geldiDün akşam 22.15 te zor bir süreçten sonra normal doğum yaptim.. bebeğimde bende cok iyiyiz buarada kizim 37+5 te dogdu :) darisi sizlere olsun kizlarr..
Ahh neler yaşamışsın canım , gözün aydın yavrunu kucağına almışsın sağlıcakla şükürler olsun . Erkenden geldi hayırlı evlat olsunlar AminIyi geceler annecikler .. Uzun zamandır gebelik urtikeri ile basın dertteydi burda daha önce yazdım ama cok dikkate alınmadım...igne ve ilaclarla yogun kaşıntımı engelledi doktorlar . Kötü bir surec geçirdim . Kullandığım igne ve ilaçlar erken dogum riskini oluşturdu. Ve bugun kontrole sabah gelmek için kalktığımda kan akıntım oldu.hastaneye geldigimde doktor nst ye bağlatti ve sancı çıktı. Ve sonrasında kontrolde 4cm açıklığım vardı ve bende ağrı yoktu.sadrce 1kere adet sancısı gibi bisey hissettim . Doktor cok kolay normal dogum yapabileceğimi ama cocuk Dr ve anestezi uzmanı 35 hafta altında risk almadıkları için sezeryan yapmak zorundayız dedi. Birde bebek küçük oldugu için riske atmayalım dedi.kahvalti yapmamıştım sansa ve sabah kanı görünce hemen dusa girip abdest alıp dua etmiştim..ve epidural sezeryan ile dogum yaptım.cok rahat bir dogum oldu.esim dogumdaydi ve destegi stresimi azalttı. Cok şükür kuvezde degil kilosu cok iyi herseyi iyi. Benim ağrım var ama epidural sagolsun hafifletiyor .sindilik bu kadar görüşürüz kızlar bize dua edin :)
Canım bende hemen hemen günde 4kere falan hissediyorum benim hissettiğim yer genelde aşağıda ama ses sanki titreşim yapıo bazen karnımın heryerinde hissediyorumKızlar bir şey sorcam, siz bebeğinizin hıçkırığını hissediyor musunuz gün içinde? Ben günde en az 2 kez hissediyorum hıçkırık olduğunu tahmin ediyorum kalp atışı gibi arka arkaya ritmik. Fakat sorum şu göğüs kafesime yakın hissediyorum bir kaç gündür daha önce aşağılardaydı yukarı mı çıktı acaba? Halbuki tam tersi aşağı dönmüş olması gerekmiyor mu bu haftalarda???
Benim kızımın hıçkırığı hiç bitmiyorki maşallah , hep hıçkırık tutuyor minnakımı . Daha çok sola yattığımda alttan geliyorKızlar bir şey sorcam, siz bebeğinizin hıçkırığını hissediyor musunuz gün içinde? Ben günde en az 2 kez hissediyorum hıçkırık olduğunu tahmin ediyorum kalp atışı gibi arka arkaya ritmik. Fakat sorum şu göğüs kafesime yakın hissediyorum bir kaç gündür daha önce aşağılardaydı yukarı mı çıktı acaba? Halbuki tam tersi aşağı dönmüş olması gerekmiyor mu bu haftalarda???
sosyal canım son yılların en düşük alımı oldu 1200. düm ama 700 kişi alıyorlar .hissediyolar biliyorumÜzülme canım biraz da nasip işi bu bazı kontejyanlar artmış bazıları azalmış senin branş ne idi? Hem kendine hem bebeğine yazık hissediyorlar onlar duygularımızı.
Benim kızımın hıçkırığı hiç bitmiyorki maşallah , hep hıçkırık tutuyor minnakımı . Daha çok sola yattığımda alttan geliyor
Canım bende hemen hemen günde 4kere falan hissediyorum benim hissettiğim yer genelde aşağıda ama ses sanki titreşim yapıo bazen karnımın heryerinde hissediyorum
ruya görmüyorum ama bende senin gbi sıkça wc ye gdiyorum kalktgmda aşagda hep bi baskı var sanki çıkcakmiş gbi oluyo yürüyşum bile degişk oludu iyiceKızlar bugün wcyle resmen kanka oldum her ayaga kalktigimda bi ugruyorum ve alt tarafimda baskı hissediyorum iki doğum yaptım sanci nedir bilmiyorum benim gibi olan varmi sık sık wc ve alt tarafta yurudukce baskı ve ayrica gece acayip alakasız rüyalar görüyorum
ben de hissediyorum ama benim de göbek hizasında veya üstünde oluyor.
belki hıçkırınca vücudunun tepki veren kısmı yani sallayan bize değen organı uzuvu vs. bizim tenimize en yakın olan kısmından hissediyoruzdur.
saçma bir açıklama olabilir bilmiyorum:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?