2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Nst de sancılarım çıktı, doktor alttan baktı, açılman yok ama doğum yaklaşmış dedi canım.. o yüzden yatacaksın dedi.. zaten gün içinde en az 20 kez sancım oluyor.. her an doğum başlayabilirmiş, bekliyoruz..

Ben 32. haftadan beri iki haftada bir girdiğim için bayağı bilgi sahibi oldum canım, bak sana da anlatayım. Nstde alt kısım düz gibi veya minik çıtırtılı seyrediyorsa hiç sancı yok demek, zigzaglar 34ten sonra 20-40arasına çıksa küçük sancılar deniyor, bu kasılmalar çokğu zaman hissedilmiyor bile ve müdahale de edilmiyor. Ha birde alt tarafta bi sıçramanın sancı sayılması için dediğin gibi çan tipinde olması lazım, öyle sivrice yükselip inmeler, annenin öksürmesinden veya hareket etmesinden kaynaklanıyor ve sancı sayılmıyor.
üst kısımda da bebeğin kalp atışının 20 dk içinde en az 3-4 kez yükselip alçalması sağlıklı olduğunu gösteriyor. Bu yükselmeler de hareketine bağlı olduğu için bebeğin mutlaka uyanık olması gerekiyor Nstde. Bildiklerim bu kadar...

Anladım canım, dikkat etmen çok iyi o zaman, yatak da herşey de hallolur takma sen onları. İnşallah 37, haftayı tamamlamanız nasip olur ama ani bir durum olursa da baş göz üstüne gelsin artık, çok şükür çok küçük değil haftası.

Nst aktif demek, bebek uyanık ve kalp atışı hareketlerine cevap veriyor demek kızlar, yani bebeğin durumu iyi demek

Niye açıklamıyor ki doktorunBenim kağıtta kocaman dalga oluyor sancı çıktığında .. nst aktif ne demek acabaSor bence açık açık..

Haklısın, haftaya soracağım doktora. Öncekinde sancı yok demişti. Bu sefer de böyle dedi işte. Sanırım anladım, sivri değil ama daha yuvarlak eğriler oluyor sancıda galiba.

Sen uzman olmuşsun canım ya. Ben orada sayılar olduğunu bile farketmemişim. Bir dahakine anlattıklarına göre inceleyim. Benimki sipsivri yükselmişti en tepeye. Daha geniş olması gerekli anlaşılan sancı olması için. Çok sağol.

Evet canım, doktorda 37yi doldurunca alalım dedi sezeryan olcam çünkü .. zaten her an doğum olur diye akciğerleri için iğne yapıldı.. inşallah şuandan sonra doğarsa sıkıntı olmayacak

Evet ayakları biraz açılmış ters U gibi düşün.. 60-80lere çıkıyo benim sancılar..

Canım ben şakasına söyledim sakın baş aşağı yaptırma kendini. Sanki ben yaptırdım mı hayır ama plesenta çıkmış işte:) inşallah senin için de hakkında hayırlısı olur. Belki sezeryan daha hayırlıdır bilemiyoruz.
Bana da sancılar oluyor. Ama belden vurmuyor. Alt tarafımda ya kasıklarda oluyor sancım. Önemsemiyorum. Yalancı sancılar bunlar, olması normal. Bence de alttan baktırmana gerek yok. Zaten açılmayı ultrasonda görüyorlar. Benim doktorum hiç alttan bakmadı. 40a kadar doğurmazsam bakacak.

laleyle aramızda birkaç gün ya olur ya da olmaz:)) inşallah glprenses lale ve ben aynı gün doğururuz:)

Benim doktorumun söylediği şu. Nstde çıkan sancılarda bebeğin kalp atışlarına dikkat ediyormuş. Sancı vurduğunda bebeğin kalp atışları normal hızında atmalıymış. Eğer o sancılarda kalbinde yavaşlama olursa beklenmedik bir durum oluyor. Mesela benim sancılara göre bebeğin kalbi normal hızında atıyor çok şükür.

Yneval canım kızların da çok öenli tabiki ama şurda birkaç haftan kaldı, kızları kv gelince onunla ya da bir komşuyla okula göndersen olmaz mo? kızlarınla konuşup durumu anlatsan onlar da anlayacaktır. sen iyi bir annesin, iletişim kurabileceğine inanıyorum kuzucuklarınla.
cnm gördüm.sana bsey sorcm.bnm sol göğüsumden bayağı sıvı akıor smdı ıkıncı kere bodymı degscem.ya bu doğum yakınmı demek acaba.yaklastlca panık oluorum hazır dglm daha .
Belli olmaz canım, göğüs pedi kullanmaya doğumdan önce de başlanıyor zaten, sen de başla ve Ynevalin dediği gibi hiç uyarmamaya çalış ki çok gelmesin.
Valla Denizcim arada doğum yapan annelerin sayfalarına bakıyorum da bu yanlarında kalan hamilelerden çok yakınıyorlar. Bence engelleyebiliyorsan şimdiden engelle, baktın olmuyor doğumdan sonra lohusalık kafasına bir buhran geçiriyormuş gibi yapıp boşalt evi, aklı olan seni kınamaz, kınayanı da başkaları kınar zaten. Ama tabi gerçek buhran geçirmeden bunu yap, onlar gidince de miniğinle yeni hayatıa alışmanın keyfini çıkar. Hepimiz uzun bi yoldan geldik, biraz dinlenip rahatlamak en doğal hakkımız.
Canım şu ağda işini düşünme bu aralar, doktorlara iyi görünücez diye böyle sıkılmaya değer mi? onlar zaten bizim pelvik bölgenin dışıyla değil anatomisiyle ilgileniyorlar, çünkü her hasta bir sorumluluk demek onlar için de. Vücudu alışkın olanlar için sorun olmaz belki ama benim gibi ağda acısını çok hissedenler uzak dursun bence artık, birkaç hafta sonra gider yaptırırız ama şimdi ani kasılmaları hiç güvenli bulmuyorum ben, canımızdan ve bebişimizden kıymetli değil ya..

Maşallah Yaren hanıma, kilosu ideal aslında canım. Bizim hastanenin (Central) anasayfasında yenidoğanlar bölümü var, oraya bakıyorum arada ve genelde 3-3300 arası doğmuş bebekler.

Canım pamuklu bir çamaşır giyip bakabilirsin, amniyos sıvısı, çamaşırda pütür bırakmıyır, sade su lekesi bırakıyormuş, birde kendine has bi kokusu olurmuş. Yinede idrar kaçırıyor da olabilirsin, çünkü o da normal malum artık mesane baskı görüyor.
Denizyild bu akşam çok yakın gördüm seni kendime; yakınlarda dolaşan hayrı olmayan ama rahat da vermeyen kv ve görümceler. Ben bu yüzden hep mesafeli olsam da yinede xanımı sıkıyor işte vu tavırları. Eşimle bu tip şeyler yüzünden farklı frekanslara düşmek yada polemiğe girmek isremiyorum ama şu son ay yaptıkları ihmal yüzünden doğumdan sonra da çok tutmayı düşünmüyorum evimde. Çıkın gidin diyemem belki yatılı olmayacakları için ama gerekirse benim uykum var siz de işinizden olmayın isterseniz derim. Rica ediyorum sen de evine ve hayatına müdahale etmelerine izin verme, yapabildiğini yap veya yaptır ama onları karıştırma, gönülden yapanları görüyoruz burda, böyle yapan hiç yapmasın.
Benim bebegimin dogacagi Muhtemel tarih 16 Ekim , bir Turlu hamilelik takvimini profilime ekleyemedim.
Bebegim Karnimda cok hickiriyor acaba neden olabilir bilginiz varmi kizlar???
Hepimizde oluyor canım, benimki günde 4-5 kez tutuyor bazen ama bu onlar için çok faydalı, endişe etme.

o hıçkırıklar cıger gelısimi ıcın çok iyi.dogduktssn sonra kı hayatı ıcın alıstrma yapıolar smdıden.nefes alıp vermek ıcın.korkma hepımıze oluor ve olması ıyı
Ooo ne guzel bunu duymak . Seninde az kalmis doguma Allah kolaylik versin :)

iyi geceler ... ben de cuma drda idim 3 kez nst çekildi gerildim sinir oldum.... yok çok hareket etmiş olmamış, yok hiç hareket etmemiş derken 3 kez nst... neyse nasipse 1 ekim de bayram şekerim geliyor... dr 1 ekimde sezeryan dedi, erken gelmezse tabi... 38+5 olacaz 39da alacaktı bayram olunca hastaneden çıkması zor dedi... evde de oğlum olunca... bir de kimsem olmayacak annem hacca gidecek nasipse e kayınvalide de yok kardeşim çok uzakta kaldık eşimle yalnız... hakkımızda hayırlısı artık...

işte malesef gelene gelme dıyemıorsun.evıme asla karstrtmam ama gene yapmak ıstedktek sonra yapcaklarnı yaparlar.takmamaya calısıorum artık ama bebegme karısılrsa ııce çıngar çıkarırım.onlar benı sessz sakın pasıf goruorlar oysa sadece insanlarla uğraşmaktan yoruldgmdan kale almıorum.baktım olmuor dedıgın gbı cıtlatcam.ha baktım gene olmuor kalkıp huzur bulablcegm yere gdıp onlar gdımcede evıme gecer kapıyıda açmam :))) Allah gelınlere ve col gorumcesı olanlarae yardm etsın.

salı randuvım vardı ama ben esımle yrn gtcem doktor kontrolüme.ıns hersey suyu falan herswyı yolundadr.pek su ıcemedm ya bu 13gundur,hatta ishal ve kusmadan kaybettım bayağı.ıns değerler ve suyum hersey yolundadr .bn uykuya gdıorum uyuyablrsem ıyı gclr herkese.

Bu bebegime aldigim en son sey The cocoonababy , bebek 4 aylik olana kadar anne Karnimdaki rahatlikta yatiyormus. Gazi engelleyiciymis.
Sizlerle paylasmak istedim.
Kizlar sizler farkli olarak ne Tarz urunler aldiniz?

Ben de ikeadan aldim yatagini da ebebekten 60x120 ortapedik yatak aldim 90 yada 95 liraydi sorunca hangi subelerinde oldugunu soyluyorlsr ben gezdigim 3. Subeden buldum cok cabuk tukeniyor dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…