- 1 Haziran 2012
- 11.060
- 2.565
- 423
Nst de sancılarım çıktı, doktor alttan baktı, açılman yok ama doğum yaklaşmış dedi canım.. o yüzden yatacaksın dedi.. zaten gün içinde en az 20 kez sancım oluyor.. her an doğum başlayabilirmiş, bekliyoruz..Evet canım inşallah, bdtye göre de en önde ben sonra sen vardın zaten bizim aramızda, inşallah güzelce atlatıp sırayı kızlara verecez. Valla canım trombosit düşüklüğü, takviye iğne derken aklımdan çıktı anestezi. Salı günü gidecem, inşallah bu kez sorarım.
Geçmiş olsun canım, neden yatak istirahatlisin, ciddi birşey yoktur inşallah?
Maşallah Damlacım, çok güzel moral oluyorsun bize valla, Allah daim etsin. Bu arada randevulu olarak sırada ben varım, bu Cuma veya Ctesi günümüz ama değerlerim biraz düştüğü için ruhen kasıldım biraz, duaya ihtiyacım var..
Bende bir ben böyle kasıldım sanıyordum Deniz, Allah hepimizi sağlıkla keyifle tamamına erdirsin inşallah..
Sen ve Kamuranın neredeyse berşeyiniz aynı geldi gidiyor şimdiye kadar, doğumlarınız e zaman ve nasıl olacak çok merak ediyorum, hatta sanki beraber doğuracakmışsınız gibi geliyor bana artık..
Ben 32. haftadan beri iki haftada bir girdiğim için bayağı bilgi sahibi oldum canım, bak sana da anlatayım. Nstde alt kısım düz gibi veya minik çıtırtılı seyrediyorsa hiç sancı yok demek, zigzaglar 34ten sonra 20-40arasına çıksa küçük sancılar deniyor, bu kasılmalar çokğu zaman hissedilmiyor bile ve müdahale de edilmiyor. Ha birde alt tarafta bi sıçramanın sancı sayılması için dediğin gibi çan tipinde olması lazım, öyle sivrice yükselip inmeler, annenin öksürmesinden veya hareket etmesinden kaynaklanıyor ve sancı sayılmıyor.Ben nst kağıdımdan hiçbir şey anlamıyorum. Hatta bu hafta alt kısımda en tepeye fırlamıştı çan eğrisi gibi. Hemşireye sordum sancı mı bu diye, cuk dedi bana. Oldukça açıklayıcıydı. Doktorum da nstmi görünce, "nst aktif, oldukça güzel" dedi. Onu da anlamadım.
Anladım canım, dikkat etmen çok iyi o zaman, yatak da herşey de hallolur takma sen onları. İnşallah 37, haftayı tamamlamanız nasip olur ama ani bir durum olursa da baş göz üstüne gelsin artık, çok şükür çok küçük değil haftası.Nst de sancılarım çıktı, doktor alttan baktı, açılman yok ama doğum yaklaşmış dedi canım.. o yüzden yatacaksın dedi.. zaten gün içinde en az 20 kez sancım oluyor.. her an doğum başlayabilirmiş, bekliyoruz..
Niye açıklamıyor ki doktorunBenim kağıtta kocaman dalga oluyor sancı çıktığında .. nst aktif ne demek acaba Sor bence açık açık..
Ben 32. haftadan beri iki haftada bir girdiğim için bayağı bilgi sahibi oldum canım, bak sana da anlatayım. Nstde alt kısım düz gibi veya minik çıtırtılı seyrediyorsa hiç sancı yok demek, zigzaglar 34ten sonra 20-40arasına çıksa küçük sancılar deniyor, bu kasılmalar çokğu zaman hissedilmiyor bile ve müdahale de edilmiyor. Ha birde alt tarafta bi sıçramanın sancı sayılması için dediğin gibi çan tipinde olması lazım, öyle sivrice yükselip inmeler, annenin öksürmesinden veya hareket etmesinden kaynaklanıyor ve sancı sayılmıyor.
üst kısımda da bebeğin kalp atışının 20 dk içinde en az 3-4 kez yükselip alçalması sağlıklı olduğunu gösteriyor. Bu yükselmeler de hareketine bağlı olduğu için bebeğin mutlaka uyanık olması gerekiyor Nstde. Bildiklerim bu kadar...
Nst aktif demek, bebek uyanık ve kalp atışı hareketlerine cevap veriyor demek kızlar, yani bebeğin durumu iyi demek
Evet canım, doktorda 37yi doldurunca alalım dedi sezeryan olcam çünkü .. zaten her an doğum olur diye akciğerleri için iğne yapıldı.. inşallah şuandan sonra doğarsa sıkıntı olmayacakAnladım canım, dikkat etmen çok iyi o zaman, yatak da herşey de hallolur takma sen onları. İnşallah 37, haftayı tamamlamanız nasip olur ama ani bir durum olursa da baş göz üstüne gelsin artık, çok şükür çok küçük değil haftası.
Evet ayakları biraz açılmış ters U gibi düşün.. 60-80lere çıkıyo benim sancılar..Haklısın, haftaya soracağım doktora. Öncekinde sancı yok demişti. Bu sefer de böyle dedi işte. Sanırım anladım, sivri değil ama daha yuvarlak eğriler oluyor sancıda galiba.
Sen uzman olmuşsun canım ya. Ben orada sayılar olduğunu bile farketmemişim. Bir dahakine anlattıklarına göre inceleyim. Benimki sipsivri yükselmişti en tepeye. Daha geniş olması gerekli anlaşılan sancı olması için. Çok sağol.
Canım ben şakasına söyledim sakın baş aşağı yaptırma kendini. Sanki ben yaptırdım mı hayır ama plesenta çıkmış işte:) inşallah senin için de hakkında hayırlısı olur. Belki sezeryan daha hayırlıdır bilemiyoruz.Aynen bende hissediyorum ve dönmemiş zaten..İnatçı çıktılar yaramazlar:)
Canım bende internette okudum gerçekten dediğine benzer şey söyliyenler var ama riskli olur diye korkuyorum açıkçası ve doktorda yapabileceğin bişey yok dedi kendi isterse döner dedi.. bende cesaret edemedim.. bugün sabah sancım oldu çok kötü doktora gittik acile orada da bakıldı hala dönmemiş küçük bey.. doktorda nst ye bağladı sancın var alttan bakalım dedi ben istemedim tetikleyebilir diye.. hemen olmaz zaten doğum ama sıklaşırsa gel dedi sonra durdu ama fena oldum sabah..
Sana da oluyor mu arada sancılar ?
laleyle aramızda birkaç gün ya olur ya da olmaz:)) inşallah glprenses lale ve ben aynı gün doğururuz:)Evet canım inşallah, bdtye göre de en önde ben sonra sen vardın zaten bizim aramızda, inşallah güzelce atlatıp sırayı kızlara verecez. Valla canım trombosit düşüklüğü, takviye iğne derken aklımdan çıktı anestezi. Salı günü gidecem, inşallah bu kez sorarım.
Geçmiş olsun canım, neden yatak istirahatlisin, ciddi birşey yoktur inşallah?
Maşallah Damlacım, çok güzel moral oluyorsun bize valla, Allah daim etsin. Bu arada randevulu olarak sırada ben varım, bu Cuma veya Ctesi günümüz ama değerlerim biraz düştüğü için ruhen kasıldım biraz, duaya ihtiyacım var..
Bende bir ben böyle kasıldım sanıyordum Deniz, Allah hepimizi sağlıkla keyifle tamamına erdirsin inşallah..
Sen ve Kamuranın neredeyse berşeyiniz aynı geldi gidiyor şimdiye kadar, doğumlarınız e zaman ve nasıl olacak çok merak ediyorum, hatta sanki beraber doğuracakmışsınız gibi geliyor bana artık..
Benim doktorumun söylediği şu. Nstde çıkan sancılarda bebeğin kalp atışlarına dikkat ediyormuş. Sancı vurduğunda bebeğin kalp atışları normal hızında atmalıymış. Eğer o sancılarda kalbinde yavaşlama olursa beklenmedik bir durum oluyor. Mesela benim sancılara göre bebeğin kalbi normal hızında atıyor çok şükür.Ben nst kağıdımdan hiçbir şey anlamıyorum. Hatta bu hafta alt kısımda en tepeye fırlamıştı çan eğrisi gibi. Hemşireye sordum sancı mı bu diye, cuk dedi bana. Oldukça açıklayıcıydı. Doktorum da nstmi görünce, "nst aktif, oldukça güzel" dedi. Onu da anlamadım.
Yneval canım kızların da çok öenli tabiki ama şurda birkaç haftan kaldı, kızları kv gelince onunla ya da bir komşuyla okula göndersen olmaz mo? kızlarınla konuşup durumu anlatsan onlar da anlayacaktır. sen iyi bir annesin, iletişim kurabileceğine inanıyorum kuzucuklarınla.Bugün nerelerdesiniz kızlar herkes pazarı fırsat bilip gezmeye kaçtı galiba benim eşim bugün calisiyor malesef evde kaldık gerçi evdede olsa dışarı çıkarmaz heralde doktorun yasağı var ve ben biraz yuruyunce karnim sertlesiyor inşallah çarşamba günü doktora gittiğimde progestani keser o ilacı ictigim gibi baş dönmesi. Sersemlik.uyku yapıyor artik bırakmam gerek çünkü yarın okullar açılıyor ve bdn kızımı okula götürmek zorundayım her nekadar dışarı yasak olsada kizimi götürmek zorundayım benim tempo başlıyor.
Belli olmaz canım, göğüs pedi kullanmaya doğumdan önce de başlanıyor zaten, sen de başla ve Ynevalin dediği gibi hiç uyarmamaya çalış ki çok gelmesin.cnm gördüm.sana bsey sorcm.bnm sol göğüsumden bayağı sıvı akıor smdı ıkıncı kere bodymı degscem.ya bu doğum yakınmı demek acaba.yaklastlca panık oluorum hazır dglm daha .
Valla Denizcim arada doğum yapan annelerin sayfalarına bakıyorum da bu yanlarında kalan hamilelerden çok yakınıyorlar. Bence engelleyebiliyorsan şimdiden engelle, baktın olmuyor doğumdan sonra lohusalık kafasına bir buhran geçiriyormuş gibi yapıp boşalt evi, aklı olan seni kınamaz, kınayanı da başkaları kınar zaten. Ama tabi gerçek buhran geçirmeden bunu yap, onlar gidince de miniğinle yeni hayatıa alışmanın keyfini çıkar. Hepimiz uzun bi yoldan geldik, biraz dinlenip rahatlamak en doğal hakkımız.bnde 37ye gırınce acaba cokmu yakın dedım.bır kaç hafta daha dursunds işlerimi bıtırım ıstıorm.evı temizletmedm daha.perdelerm yıkancak,gecelıklerım utulencek.e birde hemeroıdle ugrasıom su sıralar.iltihap mı kapmıs ne aşırı yara olmuş.doktor la randuvum yarın.e bıde normal mi sezeryanmı olck bellı olmaması.bebege nasl bakcam,kaynanam 40gun bnde kalcakmıs stresı vs.anlıcagın ben bu sıralar böyle bır ruh halındeyım.hamılelık ne zormuş meger
Canım şu ağda işini düşünme bu aralar, doktorlara iyi görünücez diye böyle sıkılmaya değer mi? onlar zaten bizim pelvik bölgenin dışıyla değil anatomisiyle ilgileniyorlar, çünkü her hasta bir sorumluluk demek onlar için de. Vücudu alışkın olanlar için sorun olmaz belki ama benim gibi ağda acısını çok hissedenler uzak dursun bence artık, birkaç hafta sonra gider yaptırırız ama şimdi ani kasılmaları hiç güvenli bulmuyorum ben, canımızdan ve bebişimizden kıymetli değil ya..Kizlar ya kafami simdide agdaya taktim.bazi forumlarda dogumu tetikler felan demisler. 23 unde kontrolum var.yuksek ihtimal cati muayenesi yapilcak.gidip agdacida aldirsam mi yoksa jiletle mi alsam bilemedm.dogumu tetiklemesinden korkuyorum acikcasi.offf bi de agdaciya gitmek istemiyorm. Eve gelen biri olsa ne guzel olur.ama bulamam heralde oyle bi agdaci.
Maşallah Yaren hanıma, kilosu ideal aslında canım. Bizim hastanenin (Central) anasayfasında yenidoğanlar bölümü var, oraya bakıyorum arada ve genelde 3-3300 arası doğmuş bebekler.yeni bebişlerimiz gelmiş hoş gelmiş =)) bakalm bzmkiler ne zmn gelecek?? doğum iznine ayrıldm artk evdeym ama hep uykm geliyor iş yapamıyorumbir de sürekli aa karnın inmiş yo yoo inmemiş diyenlerle uğraşıyorum cuma günü çatıya baktı doktor normal doğuma uygun dedi, Yaren imiz de 3 kg olmuş ( bu ay az kilo almş şaşırdık??) heralde 3 hafta daha beklersek 3,5 kg gibi doğar, sağlıkla inşallah..
Kizlar sanki yavasdan suyum mu geliyo anlamadim idrar gibi degilde hafif islaklik hissediyorm sanki biraz kacirirmis hissi gibi.ama wc. İhtiyaci duymuyorm bi an bakiyorm sanki kacirmisim gibi iskillenmeye basladim olur mu acaba diye korkuyorum valla
Denizyild bu akşam çok yakın gördüm seni kendime; yakınlarda dolaşan hayrı olmayan ama rahat da vermeyen kv ve görümceler. Ben bu yüzden hep mesafeli olsam da yinede xanımı sıkıyor işte vu tavırları. Eşimle bu tip şeyler yüzünden farklı frekanslara düşmek yada polemiğe girmek isremiyorum ama şu son ay yaptıkları ihmal yüzünden doğumdan sonra da çok tutmayı düşünmüyorum evimde. Çıkın gidin diyemem belki yatılı olmayacakları için ama gerekirse benim uykum var siz de işinizden olmayın isterseniz derim. Rica ediyorum sen de evine ve hayatına müdahale etmelerine izin verme, yapabildiğini yap veya yaptır ama onları karıştırma, gönülden yapanları görüyoruz burda, böyle yapan hiç yapmasın.ya bnm kayınv çok ıyı eyvallah ona lafım yok ama karışma huylarına katlananıorum.ornegın sana örnek vereyim ben onlar gelcek dıe adettır her Türk kadını evı temiz olsada gene temızler bnde temızldm .nese geldı kv kple.ertesı gün gırdıler banyoya bır gün önce tertemz ettgm banyomu yıkamışlar ama ne yıkama heryer ıslak sırılsıplam.bnde kursa gtcektm kuranaçi.saatlerdr bekle bekle yok çıkmıorlar.sonra bana gelıp laf soluolrlar yok soyle yap böyle yap ,işte bilmemek ayıp dgl öğrenmemek ayıp.bunlar gttı bn banyoya bır baktık aman Allahıkim.tekrar girip banyoyu yıkadm.ama nıye ole yaptıklarnı tahmn edıorum.görümcemler evıme çok karısordu.ben yatağa dustum doktorlar dedıkı ılk bebegmdı,kaybetmemek ıcın sadece wcye kalkabılrsın.1ay yattım.halıyle tekıl hıc ıs ypamadm,parkem tozlandı.sonra hasteneye yattım kürtaj oldum.eve geldim yok bu toz ne,evıbır daha böyle gormeyeyım.dolapları hep ındırdışer aşağı.herseyı yıktılar yedıler ıctıler gttıler.evsahıbı gecms olsuna çıktı o bole şaştı kaldı.onlar gttı evı temızledm bıde yenı kürtaj dan çıkmışım.agır dolapları halıyı kaldır vs.kanamam ve ağrılarım başlamadı mı. Bırde aksam gorumceme gtcez herkes orda toplanmış.yolda gderken ağlama krızıne grdım.ama ben yokken esım hepsıne haddını bıldırmıs.gorumcemde herksn ıcınde abı çok pıs demıs ben ve evım ıcın.esım gene cvbını vermiş.cok bozulmuş.o günden berı karsmıolardı ama gene başladı bır tanesı ufaktan.yok gelıp evımı duzenlıcekmıs.sanane evımın duzenınden dimi.tahmın edıom sonra bn ıcın anne babasına pıs gelın dıe konustularsa kaynana ve kp gelıp öyle yaptı.gorumcem hala geldgnde makınadan yebı çıkan tabaklarımı peçeteyle silip alıor.benı begenemedıler .Masallah kendileri coook temiz.kaynanm smdı memlekette.ama 25ınde gelıorlar.kafam bole ne rahattı.burda yakın evlerı. Gorumcemlermın evlerıde bırkac dklık mesafede.ama tek oğlu ya esım burds kalır 40gun.kızları öyle dıor zaten doğum ıcın gelıor
Hepimizde oluyor canım, benimki günde 4-5 kez tutuyor bazen ama bu onlar için çok faydalı, endişe etme.Benim bebegimin dogacagi Muhtemel tarih 16 Ekim , bir Turlu hamilelik takvimini profilime ekleyemedim.
Bebegim Karnimda cok hickiriyor acaba neden olabilir bilginiz varmi kizlar???
Bu arada çok sağol Nevalcim, iyi dilekleriniz çok iyi geliyor bu aralar..Bazen benimde içime doğan cikar ama iyiki tahlillerini yaptirmissin son bir haftan demekki Allah kurtarsin arkadaşım inşallah hayirlisiyla alirsin bebeğini
Ooo ne guzel bunu duymak . Seninde az kalmis doguma Allah kolaylik versin :)o hıçkırıklar cıger gelısimi ıcın çok iyi.dogduktssn sonra kı hayatı ıcın alıstrma yapıolar smdıden.nefes alıp vermek ıcın.korkma hepımıze oluor ve olması ıyı
işte malesef gelene gelme dıyemıorsun.evıme asla karstrtmam ama gene yapmak ıstedktek sonra yapcaklarnı yaparlar.takmamaya calısıorum artık ama bebegme karısılrsa ııce çıngar çıkarırım.onlar benı sessz sakın pasıf goruorlar oysa sadece insanlarla uğraşmaktan yoruldgmdan kale almıorum.baktım olmuor dedıgın gbı cıtlatcam.ha baktım gene olmuor kalkıp huzur bulablcegm yere gdıp onlar gdımcede evıme gecer kapıyıda açmam :))) Allah gelınlere ve col gorumcesı olanlarae yardm etsın.Yneval canım kızların da çok öenli tabiki ama şurda birkaç haftan kaldı, kızları kv gelince onunla ya da bir komşuyla okula göndersen olmaz mo? kızlarınla konuşup durumu anlatsan onlar da anlayacaktır. sen iyi bir annesin, iletişim kurabileceğine inanıyorum kuzucuklarınla.
Belli olmaz canım, göğüs pedi kullanmaya doğumdan önce de başlanıyor zaten, sen de başla ve Ynevalin dediği gibi hiç uyarmamaya çalış ki çok gelmesin.
Valla Denizcim arada doğum yapan annelerin sayfalarına bakıyorum da bu yanlarında kalan hamilelerden çok yakınıyorlar. Bence engelleyebiliyorsan şimdiden engelle, baktın olmuyor doğumdan sonra lohusalık kafasına bir buhran geçiriyormuş gibi yapıp boşalt evi, aklı olan seni kınamaz, kınayanı da başkaları kınar zaten. Ama tabi gerçek buhran geçirmeden bunu yap, onlar gidince de miniğinle yeni hayatıa alışmanın keyfini çıkar. Hepimiz uzun bi yoldan geldik, biraz dinlenip rahatlamak en doğal hakkımız.
Canım şu ağda işini düşünme bu aralar, doktorlara iyi görünücez diye böyle sıkılmaya değer mi? onlar zaten bizim pelvik bölgenin dışıyla değil anatomisiyle ilgileniyorlar, çünkü her hasta bir sorumluluk demek onlar için de. Vücudu alışkın olanlar için sorun olmaz belki ama benim gibi ağda acısını çok hissedenler uzak dursun bence artık, birkaç hafta sonra gider yaptırırız ama şimdi ani kasılmaları hiç güvenli bulmuyorum ben, canımızdan ve bebişimizden kıymetli değil ya..
Maşallah Yaren hanıma, kilosu ideal aslında canım. Bizim hastanenin (Central) anasayfasında yenidoğanlar bölümü var, oraya bakıyorum arada ve genelde 3-3300 arası doğmuş bebekler.
Canım pamuklu bir çamaşır giyip bakabilirsin, amniyos sıvısı, çamaşırda pütür bırakmıyır, sade su lekesi bırakıyormuş, birde kendine has bi kokusu olurmuş. Yinede idrar kaçırıyor da olabilirsin, çünkü o da normal malum artık mesane baskı görüyor.
Denizyild bu akşam çok yakın gördüm seni kendime; yakınlarda dolaşan hayrı olmayan ama rahat da vermeyen kv ve görümceler. Ben bu yüzden hep mesafeli olsam da yinede xanımı sıkıyor işte vu tavırları. Eşimle bu tip şeyler yüzünden farklı frekanslara düşmek yada polemiğe girmek isremiyorum ama şu son ay yaptıkları ihmal yüzünden doğumdan sonra da çok tutmayı düşünmüyorum evimde. Çıkın gidin diyemem belki yatılı olmayacakları için ama gerekirse benim uykum var siz de işinizden olmayın isterseniz derim. Rica ediyorum sen de evine ve hayatına müdahale etmelerine izin verme, yapabildiğini yap veya yaptır ama onları karıştırma, gönülden yapanları görüyoruz burda, böyle yapan hiç yapmasın.
Hepimizde oluyor canım, benimki günde 4-5 kez tutuyor bazen ama bu onlar için çok faydalı, endişe etme.
Ben de ikeadan aldim yatagini da ebebekten 60x120 ortapedik yatak aldim 90 yada 95 liraydi sorunca hangi subelerinde oldugunu soyluyorlsr ben gezdigim 3. Subeden buldum cok cabuk tukeniyor dedilerSelam Kızlar ben bebek odamızın tüm mobilyalarını ikea dan aldım fakat icine nasıl yatak almalıyım kararsız kaldım.. Bugün ebebek magazasına gidip visco yataklara baktım 60x120 fakat cok cok ince geldi o yataklar bana ve hepsi park yataklar icindi.
ikeadan beşik alanlar neler yaptınız nasıl çozdünüz bu durumu??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?