selam kizlar bugun oglen kanamam oldu acile gittik, doktor ultrason ve elle muayene etti, kalp atislari var hersey normal dedi, acilma falanda yok dedi rahimde. icim rahatladi. sonra eve geldik. hala kanamam var, eger parca yada agrin olursa acile gel tekrar dedi, agrim yok sukur. yarin tekrardan hem ultrason hemde doktor randevum var. dua edin lutfen arkadaslar...
Herkese günaydın arkadaşlar...
selam kızlar dün de yazdım ama kimse görmedi beni
benim son adet tarihim 6 ocak..yani 6hafta 3 günlüğüz...geçen hafta kesemizi gördük..bu hafta için kalp atışlarını dinlemeye gelin dedi doktor..cuma randevum var..inşllah hayırlısıyla kalp atışlarını duyarız..kistim varmış benim bi de 4,5 cm...sizce sorun olur mu? hepinize sevgiler
kızlar bende bugün Allah izin verirse kese görmeye gitcem. Çok merak ediyorum adetime 5 gün kala bhcg 116 çıkmıştı acaba çift mi kızlar çok heyecanlıyım. inşallah keseyi sorunsuz şekilde görürüz.
selam kızlar..
son adet tarihim 20 ocak. bugün adet tarihine göre 4+3 günlük hamileyim..doktorum bu hafta gel dedi ama erken gibi sanki.. keseyi en erken ne zaman görebilirim sizce.. tüp bebek olduğundan geç kalmak da istemiyorum..
Vayyyy bizden öğrenip yeni yeni taktikler geliştirmeler ve bize öğretmeler :)))
Saol canım verdiğin bilgi için, akşam ben de buz olayını bi deneyim,iğneyi batırmakta zorlanıyorum çünkü canım acıyacak diye...İğneyi hızla çekemem sanırım, korkuyorum ondan :)
Gunaydin hanimlar.
Az once test sonucunu aldim. B-hcg degerine gore keseyi gorebilirmisim.
Bu durumda kesin olarak insallah 2014 ekim annesiyim. Beni de araniza alir misiniz?
Sat 18 ocak
Bdt 26 ekim
2. Cocuk
Soğuk sudan hiç hasta olmuyorum ben alışkınım. Ben cumartesi günü babaannemin Kuran'ı vardı ona gitmiştim. Çok kalabalıktı.kuzenim hastaydı. Ondan kaptım.ben akşam biraz soğuk su içmiştim...bu kadar etkileyeceğini bilmiyordum...resmen işte uyuyacam şimdi...sanada geçmiş olsun cnm ilaç içmemek kötü
Herkese merhaba..
Iki uc gundur fark ettigim bir degisiklik var..
Aksam gec saatte migde bulantisina benzer bisey oluyor.
Yani tam migdem de bulanmiyor ama bi gariplik hiss ediyorum.
Sabah esimi ise gonderiyorum namazimi kilip tekrar yatiyorum.
Bu sefer kalamiyorum yataktan butun gun uyusam ancak yeter gibime geliyor.
Bende anemie oldugu icin haplarimda bi kac gundur bitti ona bagliyorum.
Cuma gunu kansizlik ve demir hapi yazdiricam tekrar.
Herkese hayirli saglikli bir gun dilerim.
ben geldim kızlar bebişimin selamı var sizlere...
muayene oldum. ultarasonda gördük. dr ve asistanı bakarken ilk başta sessizlik oldu ben korktum sorun mu var dedim.. yok dedi. göründü.. ben öyle söyleyince asistan monitörü bana çevirdi.. burdan görebilirsin kalp atışlarını dedi.. göremedim gerçi ben.. ama olsun iyiymiş.. bir tuş varmış ona basalım daha net görünür dedi.. iyi iyi dedi.. tam 6 haftalık çıktı..
ancak iğne verdim. düşüğün var vurun dedi.. akşam ilk defa vuracağım. bacağından dedi.. neyse sonuçlar cumaya çıkacakmış kan sonuçları.. ilk viziteler.. duruma göre yazarım..
Canim cok gecmis olsun Allaha sukur ki bebegin seninle birlikte...kendine dikkat et ve bol bol dinlen lutfen...
Birazcik oglen oldu ama sanada gunaydin tatlim:)
Hayirli ugurlu olsub aramiza hosgeldin arkadasim:)
Vajinal olarak hemen gorwbilirsin cnm , ben karindan 5+1 de gormustum...tebriklerr Allah saglikla kucagina almayi da nasip etsin insallah:)
:)) herkeste yeni yeni taktiklerr cok iyi yaa aksam bnde denicem...bide kizlar bisey sorcam size siz igneyi geri cekerek mi cikartiyosunuz etinizden? İlac bittikten sonra enjektorun kafasina iyice bastirdiginizda igne geri gidiyo zaten siz cekmeyin o otomatik gitsin...
Hayirli ugurlu olsun cok cok tebrik ediyorummm:)
Beni iğneyi kendim çekiyorum, sen otomatik sistem devreye girene kadar bastırıyomusun enjektörü canım ? Bir de öle daha çok acımaz mı ya ? Kafam karıştı:26:
selam kızlar nasılsınız benim midem kötülimonlu çay ve tuzlu peynir en yakın arkadaşım oldu artık annemin bendeyken 9 ay bulanmış midesi ondan korkuyorum ama inşallah bian önce geçer..
Evet cnm ben otomatik sistem devreye girene kadar bekliyorum benim
Acimiyo oyle ama igneyi kendim cikarmayi hic denemedim belki oyle de acimiyodur
aynen bugün ne yiycem diye düşünüp duruyorum bulantımın geçmesi için bişey yememe lazım ama yemek fikri bile itici geliyor hatta geçen bebeğinizi beklerken sizi neler bekler kitabını okurken günlük yememeiz gerekenlerin olduğu kısımı okuyorum bütün bunları yemiş olma fikri bile midemi bulandırdı[/INDENT]
Benimde annemin 9 ay midesi bulanmış hem vende hemde erkek kardeşimde. Midem cok fena. Yemek yiyeceğîm saatler eziyet oldu benim için resmen. Sabah uyandım resmen midem bulanıyor ne yicez bugun ben diye. Yiyecek hiç birşeyim kalmadı herseyden miden bulanıyor tek sevdiğim sey meyve gerisi yok. Rabbim sabır versin bize
Pıhtılaşma testleri TROMBOFOLİ ANALİZİ adı altında geçer.
Faktör analizlerine bakılır. (MTHFR olanlar)
Antfosfolipid antikora bakılır.
KOAGÜLASYON ANALİZİ ile;
Protein C ve Protein S değerlerine bakılır.
OTOİMMÜN ANTİKORU ANALİZİ ile de;
Anti Kardiyolipin IgM
Anti Kardiyolipin IgG bakılır...
Eğer pıhtılaşma durumu aranacaksa bunlar birbiri ile bağlantılı ve bu yüzden birlikte değerlendirilir genellikle.
Doktorundan bunları istemen lazım ve bunlar da dediğim gibi bi 10-15 günde falan çıkıyor...
En önemli pıhtılaşma durumu FAKTÖR V LEİDEN olanın HOMOZİGOT çıkması...
Doktorlar genellikle HOMOZİGOT olanları pıhtılaşma olarak teşhisliyor.
Heterozigot ise pıhtılaşma demiyor bir çoğu, taşıyıcılık oluyor çünkü heterozigot.
Ama yine de bazı doktorlar işi garantilemek ve risk almamak adına yine de ENOKSAPARİN'e (kan sulandırıcı iğne) başvuruyorlar...
Gayet güzel özetlemişsin Phiacım, ders gibi olmuş:)
en güzeli yapmışsın valla:)3 ü bi arada çıkar 3 ayrı stres.bende keseyi görmüştüm sadece.yarın bi çılgınlık yapıp belki başka bi hastaneye gidip görünürüm. dayanamıyorum stresten ölebilirim . cuma nasıl gelicek , gelicekte hayırlı haberler alacakmıyım???
bide pıhtılı arkadaşlarıma sesleniyorum ben ilk iğnelerimi baya bi acıttım canımı taktikler geliştirdim tabi sizlerdende öğrendim.önce iğne yapıcagım yere buz koyuyorum hafif uyuşuyo,sonra etimi sıkıp,iğneyi batırıyorum,çok yavaş yavaş enjekte ediyorum ve birden iğneyi çekip hemen üstüne buz koyuyorum ,iz de çok az kalıo ,acıda yok:))))
Soğuk sudan hiç hasta olmuyorum ben alışkınım. Ben cumartesi günü babaannemin Kuran'ı vardı ona gitmiştim. Çok kalabalıktı.kuzenim hastaydı. Ondan kaptım.
İlaç içemiyoruz işte. Kendiliğinden geçmesi lazım.Meyve ye bol bol. Su iç. Başka çaremiz yok.
aynen bugün ne yiycem diye düşünüp duruyorum bulantımın geçmesi için bişey yememe lazım ama yemek fikri bile itici geliyor hatta geçen bebeğinizi beklerken sizi neler bekler kitabını okurken günlük yememeiz gerekenlerin olduğu kısımı okuyorum bütün bunları yemiş olma fikri bile midemi bulandırdı
Evet cnm ben otomatik sistem devreye girene kadar bekliyorum benim
Acimiyo oyle ama igneyi kendim cikarmayi hic denemedim belki oyle de acimiyodur
Zaten o kitapta da diyor bazı yemekleri düşünmek duymak bile midemizin bulanması için yeterli oluyormuş. O kitap cok güzel. Ama bulantı için ne yapmak gerektiği yazmıyordu sanırım.
Kızlar bence buz falan koymayın, ya da doktorunuza sorun öyle deneyin, cesaretli olalım dedik ama siz iyice kararttınız gözleri kankalar:) sakin olun sonra düğüm olabilir içeride Allah korusun.
Kızlar bence buz falan koymayın, ya da doktorunuza sorun öyle deneyin, cesaretli olalım dedik ama siz iyice kararttınız gözleri kankalar:) sakin olun sonra düğüm olabilir içeride Allah korusun.
Valla Azure canım anlamadım, birimiz buz koyalım (Bseylül) diyor, ötekimiz denemek için her an iğneyi bacağına saplayabilir (firstfb) :))))
Daha ilk ayda böyleyse, anlaşılan 5.-6. aylarda iğneleri kapıp, "Yetenek Sizsiniz"e katılıp show yapacağız :)))
Valla Azure canım anlamadım, birimiz buz koyalım (Bseylül) diyor, ötekimiz denemek için her an iğneyi bacağına saplayabilir (firstfb) :))))
Daha ilk ayda böyleyse, anlaşılan 5.-6. aylarda iğneleri kapıp, "Yetenek Sizsiniz"e katılıp show yapacağız :)))
kızlar yanlış anlamayın ama bilmediğim için soruyorum bu iğneleri göbekten yapmanız şartmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?