Denizcim süpersin ben hergün büyük 3 tane yiyorum az mı acaba sabah akşam 7 adet çok değil mi bilemedim...kızlar sıze farkettgm bır seyı paylasıcmçhergun düzenli hurma yıyorum.bır kaç tane ve hurma yedıgım günlerde çok hafıf sancım oluor.ozellıkle yemedgm gunlerdede takıp ettım ve olmadı.bugun ve dun gene yedım oldu hafıften.netten baktım ıcınde ısmını unuttgm bır şey varmış.sancıları baslatıp çatıyı acıormus.bıldıgınızı bılıorum ama ben tecrübe ettgmı paylasıorum.hatta hurmada olan şey sunı sancıda varmış.o saglıormus sancıları.bn bır ıkı hafta daha gecse sabah aksam 7ye cıkarcam hurma yemeyı.öyle okudum bır kadın sancılarını bu şekilde getrmıs.haftası gelen ama sancısı tutmayanlara duyrulur
Kızlar azure doğum yaptımı??
Bende şükür ki sorun yok dr umla normal mi sezeryan mı muhabbeti yapmadık. Zaten herşey normal olduğu sürece böyle bir muhabbete gerek yok. Drun fikrimi sorması bile yersiz olur. Ben sezeryan olmayı asla istemiyorum. Sezeryan bana korkutucu geliyor. Yurtdışında ikiz bebek ya da çok mecburi durumlar dışında asla sezeryan yapmıyorlar. Tuzağa düşmeyin çatı darlığı gibi son anda türeyen sorunlar cidden çoğu hikaye kesinlikle başka dr lara görünün sağlık herşeyden önemli... Normal her açıdan çok sağlıklı boşuna kesilmek seneler sonra bile dikiş sızısı hissetmek gereksiz bence...Arkadaşlar merhabalar,
Ben de herkese Sezeryan denmesini şaşkınlıkla izliyorum.bence bizi bayrama bırakmak istemiyorlar.ne olur biraz direnin başka doktorların da görüşlerini alın.zorunlu bir durum yoksa neden kendinizi kestiresiniz ki?normal doğumu insanlıkboyunca kadınlar yapabilmişler,bizde eksik olan nedir?ben doktorum normal doğum istiyordunuz değil mi diye sorduğunda çok istiyorum diye cevap veriyorum.drlar şüpheniz olduğunu anladığında hemen kolaya kaçıyor.
Bu yazıyı okursanız bence çok cesaret alırsınız.
http://blogcuanne.com/2013/02/11/bir-sezaryen-sebebi-olarak-cati-darligi/
cnm haftanı ıyıce tamamladıktan sonra arttırcaksın smdı dgl.smdılık bnde üç tane aç karına yıyorum.kadını tutturmuşlar ılkınde çayın dar deyıp sezeryan yapmışlar dıye 2.bebegınıde sezeryan demısler.kadın sezeryan sonrası vajınal doğum ıstemıs ama kabulettırememıs.en azndan bekleyın sancılarım baslasn annelıgı tadıp sezeryan olayım demiş.ama bakmıs zaman gecıor sancı yok.arastrıp hurmayı bulmuş.hergun sabah aksam aç karna 7hurma yemıs.2gun sonra 20tane yemıs.bıraz abartmış.gece sancılanms.doktora gdıor doktor kızıor bu kadar geç kalınırmı sezeryana 38de alnmalydı sen 42lerdesın vs.epıdurel yapıorlar kadına ve doktor dıorkı bır alttan bakayım.bakıor ve normal doğuma gecıoruz açıklık 10cm dıor ve 5dkda normal dogruor.hanı çayım dardı yazmış kadın.ve hemen ayağa kalkmış hastane koridorun da dolaşırken her odada yatan sezeryanlılara bakmıs üzülmüş çünkü o gezıor ama sezeryanlılar uzanıor ağrıdan.ben cahıl olmayaydm ılkındede normal dıye dıretrdm yazmiş.ben 38ı tamamlayayımda her gün aç karna bol hurma yerım çok severm zorlanmam.kıloyuda dert etmeyin naslsa gıder.dogumdan sorma yenmeye devam edıldgndede sütün kalitesını arttıormus.Denizcim süpersin ben hergün büyük 3 tane yiyorum az mı acaba sabah akşam 7 adet çok değil mi bilemedim...
bende gecen doktoruma normal dıyebılırmıyım aklma böyle yazabılırmym dedım,son ana kadar bellı olmaz dedı ama ınsan doktoruna bile guvenemıor.ben çatın dar demelerının bile bır komplo oldgnu düşünmeye basladm.bn doktoru beklerken bırını mecburı sezeryane gonderıordu.banada sorun yoksa normal dogırtuorum dedı ama hep sorun var ndnse herkeste.bakalm catımada dar mı dencek.bmcede son ana kadar sorun yoksa dırenmek gerek
Yeni bilgiler edindikçe paylaş tecrübe olsun bizede tatlım buarada doğum ücretleri hakkında bilgi almadım ben ilerya sen öğrendiysen paylaşırsan sevinirim tatlım
Kızlar sezeryanda idrar için sonda takılıyor diye biliyorum peki lavman da yapılıyor mu? Bilgisi olan var mı?
Hahahaha ne güzel bir doğum hikayesi.. Umutlandırdı keyfim geldi yerine ben hurma yerim :) 38 olduk sayılır neyseki hurmayı seviyorum.. Kiloyu dert etmiyorum sağlığım yerinde hele sorunsuz kucaklıyım meleğimi Seda Sayan gibi hırslıyım :) Demet Akalın gibi veririm kiloları :)cnm haftanı ıyıce tamamladıktan sonra arttırcaksın smdı dgl.smdılık bnde üç tane aç karına yıyorum.kadını tutturmuşlar ılkınde çayın dar deyıp sezeryan yapmışlar dıye 2.bebegınıde sezeryan demısler.kadın sezeryan sonrası vajınal doğum ıstemıs ama kabulettırememıs.en azndan bekleyın sancılarım baslasn annelıgı tadıp sezeryan olayım demiş.ama bakmıs zaman gecıor sancı yok.arastrıp hurmayı bulmuş.hergun sabah aksam aç karna 7hurma yemıs.2gun sonra 20tane yemıs.bıraz abartmış.gece sancılanms.doktora gdıor doktor kızıor bu kadar geç kalınırmı sezeryana 38de alnmalydı sen 42lerdesın vs.epıdurel yapıorlar kadına ve doktor dıorkı bır alttan bakayım.bakıor ve normal doğuma gecıoruz açıklık 10cm dıor ve 5dkda normal dogruor.hanı çayım dardı yazmış kadın.ve hemen ayağa kalkmış hastane koridorun da dolaşırken her odada yatan sezeryanlılara bakmıs üzülmüş çünkü o gezıor ama sezeryanlılar uzanıor ağrıdan.ben cahıl olmayaydm ılkındede normal dıye dıretrdm yazmiş.ben 38ı tamamlayayımda her gün aç karna bol hurma yerım çok severm zorlanmam.kıloyuda dert etmeyin naslsa gıder.dogumdan sorma yenmeye devam edıldgndede sütün kalitesını arttıormus.
bnm bebiş bır hafta gerıye dustugunden ben 39cıvaro baslıcam arttırmaya.tabı o zamana kadar dogurmazsam.bırazda kendı doktorumuz olmalyz.ıns Rabbım gonlumuzdknı hayırlı eylerHahahaha ne güzel bir doğum hikayesi.. Umutlandırdı keyfim geldi yerine ben hurma yerim :) 38 olduk sayılır neyseki hurmayı seviyorum.. Kiloyu dert etmiyorum sağlığım yerinde hele sorunsuz kucaklıyım meleğimi Seda Sayan gibi hırslıyım :) Demet Akalın gibi veririm kiloları :)
Yapti canim yaptiii masallah cok guzell bi kizi oldu her ikisi de gayet saglikli:)
kızlar vajınal sıvısı artan var mı?benm bır kaç gündür çok arttı.ama kasıntı mantar yok.facede bır kızda aynısını sormuş.doğum yakın demek mıs ama netten arastrdgmda doğumdan br kaç hafta önce baslayabılırmıs sıvı artması.szdede varmı
bende gecen iç çamaşırı degstrım dedım yere aktı,hemen temizledım sildım ıyıce.demınde bacağıma kadar aktı.aynen bnmde tahlıller temız.dedıgın mantıklı ,olabılr.bnde sormadm doktora.zaten muayeneye gırımce aklımdaki sorular uçuyor.bır kağıda yazıorum bazen.facedekı gruptada sormuşlar.sadece bzde olmadgma göre normalYa sorma canım, çok feci geliyor. Bir de göbeğime yakın kısma doğru bulaşıyor. Normaldir bence, sormadım doktora ama. Çünkü idrar ve kan tahlillerim temiz, akıntı kokulu ve renkli değil. Bebeğimizin cildindeki kremsi doku dışarı atılıyor olabilir. Biryerlerde öyle okumuştum.
Canım bugün hastanedeydim. Hastanede İlknur hanım var, kayıt kısmının arkasında camekanlı odada. Doğum detaylarını konuştuk. Oda süslemesi ve fotoğrafçı dahil normal ya da sezeryan aynı fiyat, 1350 tl, zamlanmamış. (Odayı süslediklerini görmedim hiç gittiğim doğumlarda, kapıya süs takıyorlar sadece. Bence gerek yok zaten.) Yarısını nakit, yarısını kredi kartından çekim yaptırabiliyormuşuz. İkinci refakatçi için ise ekstra 70 tl ödeyeceğiz.
Bu arada Gökalp beye sordum, lavman yapmıyormuş. Çok rahatladım. Gerekirse, kabız olursam ameliyattan sonra evde yaparım. Daha önce yapmıştım. Sabah 10 daki doğum için 8 buçukta hastanede ol. Sabaha karşı 4'ten sonra hiçbirşey yeme, su bile içme dedi. Yani 6 saat açlık istiyor. Arkadaşımın doktoru 8 saat istemişti. Sen danış yine de doktoruna.
Bu arada çok sayıda yeni doğum yapmış annelerle konuştum. Maşallah hepsi çok iyi görünüyordu ve çok memnunlardı. Dert ediyordum ya hastaneden çıkışı trafik nedeniyle, iyi birşey oldu. Hazır gitmişken annemi dahiliye doktoruma gösterdim. Dahiliye hastanenin arka tarafındaki binada. Doğum yapan bir bayan eve gitmek için arka binanın asansöründen indi. Orası çok tenha ve trafiği de rahat. Aklında olsun, bizim kadın doğumcuların olduğu taraftan çıkma çıkışta, nst nin asansörü tarafından in aşağıya. Görevliler de yardım etti, eşyaları arabaya yerleştirirken. Aklıma gelen birşeyler olursa yazarım yine.
Hı bir de 37. hafta çalışamaz raporumu almayı unutmuşuz. Aradım, hazırladılar. Eşim iş çıkışında gitti aldı raporlama bölümündeki Gizem hanımdan.
Birşey daha geldi aklıma. Görevlilerden öğrendiğime göre doğumdan 3-5 gün sonra odiyometri testi (kulak) ve kontrol için çocuk doktoruna götürüyormuşuz. Benim bayrama denk geldiğinden nasıl olacak bilemiyorum. Hayırlısıyla sağlıkla alalım da yavrularımızı kucağımıza gerisi gelir inşallah.
ılerya bnmkı bıldıgın krem gbı.o yuzden dedıgın aklıma yattıYa sorma canım, çok feci geliyor. Bir de göbeğime yakın kısma doğru bulaşıyor. Normaldir bence, sormadım doktora ama. Çünkü idrar ve kan tahlillerim temiz, akıntı kokulu ve renkli değil. Bebeğimizin cildindeki kremsi doku dışarı atılıyor olabilir. Biryerlerde öyle okumuştum.
Günaydın kızlar...
Özellikle sabahları ellerim şiş oluyor.. Onu anlıyorum da parmaklarımı hareket ettirdiğimde eklemleri sızlıyor. Gün içinde elimde şişlik iniyor... Benzer ağrısı olan var mı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?