2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Öğretmenine yakalanan öğrenciler gibi hissettim kendimi

Evettt bi sakıncası mı var:) daha doğrusu yan yatıyorum uyandığımda yüzüstü oluyorum
Önüne mi devriliyon hahaha Soluna yatmaya alışsan iyi edersin bebişim. Sen de beni mart annelerinde basıyordun
Maşallah sen akşam sabah doğum yapacak gibisin
Allahım bi avazda kurtarsın

Doğumum çok yakın evet, Allah razı olsun :)

İlerde nasıl olsa yatamazsın şimdilik yat bakalım

Bence de tadını cıkarayım

ben 14.haftaya kadar yattım canım yüz üstü karnım ayva göbeği gibi çıkmıştı ama 14ten sonra kendimi özellikle sol yanıma yatmaya alıştırdım zaten şimdi istesem de yüz üstü yatamam

Niye sol yan ben sol yanıma yatamam ki :S

Önüne mi devriliyon hahaha Soluna yatmaya alışsan iyi edersin bebişim. Sen de beni mart annelerinde basıyordun

Ay ne günlerdi ya seni mart analarında nemsi nisan analarında basardım

Önüm devriliyo sana foto gösterim mi sabah cektim her hafta cekicem kendimi

Göstert bana göbeğini
Sana bütün tıbbi bilgilerimi dökeyim. Bak şimcik bebişim, gebeyken sırt üstü yatarsan ağırlaşan rahim kalın bağırsak ve ana damarlara baskı yapar, hem bağırsaklarına zarar verir hemde dolaşımın yavaşlar. Aynı şekilde ana toplar damar sağ tarafta olduğu için sağına yatarsan dolaşımı yavaşlatırsın. Her iki şekilde de dolaşımın azalmasına bağlı olarak bebeğe oksijen taşınımı azalır.

Ama soluna yatarsan dolaşım maksimum seviyede olacağı için hem senin kan akışın hızlanır hem de bebeğe oksijen daha fazla gider. Ayrıca ilerde oluşacak olan plesenta (yani bebeğin eşi) bebeği beslediği için plesentaya da soluna yattığın zaman en çok besin gider.

Sol şart yani solcu olcan sen tamam mı Allahım çok biliyomuşum ben

şimdide biz seni basıyoruz
canım sol yanına yattığında bebeğe giden kan akışı daha rahat oluyomuş organlarda daha rahat ediyomuş öyle bişey vardı netten bulayım dur bi

"Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir.
Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz."

Merhaba yeniyim aranizda ilk tup bebek denemem ve dun test yaptirdim betahcg 16.1 cikti sizce cok düsük bi deger mi ?eger bebeşim beni terk etmesse Rabbimde nasip ederse bende ekim annesi olabilirim...

Neden bebeğinin seni terkedeceğini düşünüyorsun? Kac gün kaldı regline ama sonuc olarak 5 den yukardasın kötü seyler düşünme yükselir Rabb'imin izni ile

LokmanHekim0678 ahahahahah

Tmm solcu olcam ben Bu akşam yatagın seklini değiştireyim bari yoksa yatamam

şimdide biz seni basıyoruz
canım sol yanına yattığında bebeğe giden kan akışı daha rahat oluyomuş organlarda daha rahat ediyomuş öyle bişey vardı netten bulayım dur bi

hekim nick de anlatmış o zaman uyuyayım bebeğimin kan akışından mühim değil hicbişi

Teşekkür ederiz bilgilendirme için. İnşallah bizde senin gibi o günleri görebiliriz :)) er bebişinin cinsiyeti nedir? Ne gibi şikayetlerin vardı onceden hadi bizidr bilgilendir ben meraktan çatlayacağım :)

Alışmak böyle birşey galiba canım, başta korkuyorduk şimdi gerçekten artistik enjeksiyon show yapacaz:)

Doktora sorduysan sorun olmaz inşallah, ben birkaç dk bastırarak morarmasını kontrol ediyorum ama iki kez acımamasına rağmen fena mprardı, onun geçmesini bekliyorum şimdi.

Kara şovalye her an harekete geçebilir, ooowww :)

Sen bırak onları, benimle paylaş canım tecrübelerini

Hehehhe anlastikk cnm:)

İttifaklara gel, neyse ki Coolcum el koymuş duruma, biz ayrılamayız kızlar:)

Merhaba yeniyim aranizda ilk tup bebek denemem ve dun test yaptirdim betahcg 16.1 cikti sizce cok düsük bi deger mi ?eger bebeşim beni terk etmesse Rabbimde nasip ederse bende ekim annesi olabilirim...

Testi kaçıncı gün yapmıştın canım, nihayet?nde pozitif bir sonuç, Allah hayırlısıyla güzel sonuçlar göstersin inşallah.

Ayy taze gebeler
Hepiniz gözümde çok sevimli görünüyorsunuz :)

Karnının üstüne mi yatıyorsun

Gerçekten bizim miniklerden sonra gözümüz gönlümüz açıldı sizin takvimleri görünce, biz nerdeyse mercekle bakacaz, sizinki yayılmış karında maşallah, Allah selametle kavuştursun, bize de o günleri görmeyi nasip etsin:)

11.gün yaptim doktorum iki gun sonra tekrarlamami istedi yarin tekrar yaptircam.

Teşekkür ederiz bilgilendirme için. İnşallah bizde senin gibi o günleri görebiliriz :)) er bebişinin cinsiyeti nedir? Ne gibi şikayetlerin vardı onceden hadi bizidr bilgilendir ben meraktan çatlayacağım :)

görürsünüz canım haftalar patır patır geçecek bakında görün, bebeğim erkek olacak Allah bağışlarsa, 14.haftada net bi şekilde bebeğimiz erkek dedi doktorumuz 10-11-12.haftalarda da öğrenenler varmış lakin en sağlıklı tahmin 16.haftadan sonra yapılıyomuş ben hala sorarım erkek kesin dimi diye
benim aman aman mide bulantım olmadı hamileliğin her türden belirti ve sıkıntısını yaşadım ama bıktırana kadar değil atıyorum bi hafta midem bulandı ama kusmadım sonraki hafta kustum ama sadece sabahları, bi hafta başım çok ağrıdı bi hafta belim kasıklarım falan ama bunlar hep bikaç gün sürdü hepsinden azar azar tattım diyim, bu haftaların sıkıntısı kabızlık diş ağrıları ve kramplar mesela, hepsinden muzdaribim Allahtan diş ağrım dindi kabızlığıda beyaz lahana ile çözdüm ağrı demişken ağrı kesici olarak içinde parasetamol olanları tercih edin doktor kontrolünde tabi ki, parol en çok önerilen minoset de kullanılabilir, bu aralar dişten çektiğim için onu araştırdım 2.trimestırda diş tedavisi yaptırabiliyosunuz ama ilk ve son 3 aylık dönemde önerilmiyo

Herkese merhaba...
Nasilsiniz umarim hepiniz iyisinizdir sayfalar bayagi ilerlemis yeni gelenler hosgelmis ben gun sayiyorum tam bi hafta sonra insallah Turkiyede olcam oonun heyecanini yasiyorum kasintim hala gecmedi ama Allaha sukur yuzumdeki kasinti sislik gitti bide su kol ve bacak kadintilarim gecse daha ne isterim hiii bide midem hala kotu hep bulaniyo cubuk krakerden bile hee bide berkandamla ananen nasi oldu umarim hersey yolundadir

Doktorun biraz fazla pimpirikli sanırım
İnternete modeme gelene kadar etrafımızadaki baz istasyonlarını kaldırmamız lazım

:) Ben de doktorum öyle söyleyince ister istemez korktum tabi, illaki dikkat etmeye çalışıyoruz ama tamamen de soyutlamak gerçekten mümkün değil...

Doktorun biraz fazla pimpirikli sanırım
İnternete modeme gelene kadar etrafımızadaki baz istasyonlarını kaldırmamız lazım

Ben de öğretmenim. Özellikle okullarda kablosuz aletlerin sinyallerinde korunmak mümkün değil, radyasyon her yerde. Yapabileceğimiz bir şey yok maalesef.

evet hiç bir şey yapmasan ödev çıkarmak hazırlamak vs. için bile mecburuz... Allah korusun diyeceğiz artık , başka çaremiz yok

nerelerdesin canım sen ya herşey yolunda super türkiye de hangi şehire geliyorsun

evet hiç bir şey yapmasan ödev çıkarmak hazırlamak vs. için bile mecburuz... Allah korusun diyeceğiz artık , başka çaremiz yok

Doktora kaktüs hediye et BU kadar kasmayın de Ben tam 12 saat pc basındayım yapacak bişi yok :)

nerelerdesin canım sen ya herşey yolunda super türkiye de hangi şehire geliyorsun

Bursa'ya donuyorum insallah ama ailem İstanbul da iki sehir arasik mekik dokuyorum genelde evet foruma pek giremiyorum bide stresim sinirlardaydi moralim cok bozuktu ama donecegim gun yaklastikca rahatliyorum sayili gun cabu gecer derler ama inanin gecmiyo sen nasilsin iyi misin canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…