- 8 Aralık 2012
- 10.602
- 6.964
- 248
Önüne mi devriliyon hahahaÖğretmenine yakalanan öğrenciler gibi hissettim kendimi
Evettt bi sakıncası mı var:) daha doğrusu yan yatıyorum uyandığımda yüzüstü oluyorum
Maşallah sen akşam sabah doğum yapacak gibisin
Allahım bi avazda kurtarsın
İlerde nasıl olsa yatamazsın şimdilik yat bakalım
ben 14.haftaya kadar yattım canım yüz üstü karnım ayva göbeği gibi çıkmıştı ama 14ten sonra kendimi özellikle sol yanıma yatmaya alıştırdım zaten şimdi istesem de yüz üstü yatamam
Önüne mi devriliyon hahahaSoluna yatmaya alışsan iyi edersin bebişim. Sen de beni mart annelerinde basıyordun
Bence de tadını cıkarayım
Niye sol yan ben sol yanıma yatamam ki :S
Ay ne günlerdi ya seni mart analarında nemsi nisan analarında basardım
Önüm devriliyo sana foto gösterim misabah cektim her hafta cekicem kendimi
Bence de tadını cıkarayım
Niye sol yan ben sol yanıma yatamam ki :S
Ay ne günlerdi ya seni mart analarında nemsi nisan analarında basardım
Önüm devriliyo sana foto gösterim misabah cektim her hafta cekicem kendimi
Merhaba yeniyim aranizda ilk tup bebek denemem ve dun test yaptirdim betahcg 16.1 cikti sizce cok düsük bi deger mi ?eger bebeşim beni terk etmesse Rabbimde nasip ederse bende ekim annesi olabilirim...
Göstert bana göbeğini
Sana bütün tıbbi bilgilerimi dökeyim. Bak şimcik bebişim, gebeyken sırt üstü yatarsan ağırlaşan rahim kalın bağırsak ve ana damarlara baskı yapar, hem bağırsaklarına zarar verir hemde dolaşımın yavaşlar. Aynı şekilde ana toplar damar sağ tarafta olduğu için sağına yatarsan dolaşımı yavaşlatırsın. Her iki şekilde de dolaşımın azalmasına bağlı olarak bebeğe oksijen taşınımı azalır.
Ama soluna yatarsan dolaşım maksimum seviyede olacağı için hem senin kan akışın hızlanır hem de bebeğe oksijen daha fazla gider. Ayrıca ilerde oluşacak olan plesenta (yani bebeğin eşi) bebeği beslediği için plesentaya da soluna yattığın zaman en çok besin gider.
Sol şart yani solcu olcan sen tamam mıAllahım çok biliyomuşum ben
şimdide biz seni basıyoruz
canım sol yanına yattığında bebeğe giden kan akışı daha rahat oluyomuş organlarda daha rahat ediyomuş öyle bişey vardı netten bulayım dur bi
"Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir.
Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz."
2 gun var daha reglime internette bircok şey okuyunca insan etkileniyor. Dua edin lutfen♥♥♥Neden bebeğinin seni terkedeceğini düşünüyorsun? Kac gün kaldı regline ama sonuc olarak 5 den yukardasın kötü seyler düşünme yükselir Rabb'imin izni ile
Valla Azure canım anlamadım, birimiz buz koyalım (Bseylül) diyor, ötekimiz denemek için her an iğneyi bacağına saplayabilir (firstfb) :))))
Daha ilk ayda böyleyse, anlaşılan 5.-6. aylarda iğneleri kapıp, "Yetenek Sizsiniz"e katılıp show yapacağız :)))
canım ben ilk yaptığım hafta yanlış yaptım sanırım cok fena morardı hatta hala mor,gecmedi tam anlamıyla.doktoruma sordum cok morardı neden acaba o da bana iğneyi yaptıktan sonra neden buz koymuyosun dedi? bende sinirlendim sanki önceden sölemişmiydin die??daha sonra aile hekimime sordum ona aynı şeyi dedi buz koy morarmasın,acımasın dedi.tabi siz yine doktorunuza danışın kızlar.ben iki doktorada sordum.
:)) eninde sonunda onigne bacaga girmicek mi arkadasim ne kdr erken tecrube edersem o kadar iyi diye dusunmustum:) hatta bacagima splarken Bseylul in taktigiyle buzdan yardim alcaktim:) demek oylee dlga gecersiniz bnle he:) benn bi bacaktan yapiyim da hic bilgi vermicem sizee:)
Sen bırak onları, benimle paylaş canım tecrübelerini
Hehehhe anlastikk cnm:)
Merhaba yeniyim aranizda ilk tup bebek denemem ve dun test yaptirdim betahcg 16.1 cikti sizce cok düsük bi deger mi ?eger bebeşim beni terk etmesse Rabbimde nasip ederse bende ekim annesi olabilirim...
Ayy taze gebeler
Hepiniz gözümde çok sevimli görünüyorsunuz :)
Karnının üstüne mi yatıyorsun
11.gün yaptim doktorum iki gun sonra tekrarlamami istedi yarin tekrar yaptircam.Alışmak böyle birşey galiba canım, başta korkuyorduk şimdi gerçekten artistik enjeksiyon show yapacaz:)
Doktora sorduysan sorun olmaz inşallah, ben birkaç dk bastırarak morarmasını kontrol ediyorum ama iki kez acımamasına rağmen fena mprardı, onun geçmesini bekliyorum şimdi.
Kara şovalye her an harekete geçebilir, ooowww :)
İttifaklara gel, neyse ki Coolcum el koymuş duruma, biz ayrılamayız kızlar:)
Testi kaçıncı gün yapmıştın canım, nihayet?nde pozitif bir sonuç, Allah hayırlısıyla güzel sonuçlar göstersin inşallah.
Gerçekten bizim miniklerden sonra gözümüz gönlümüz açıldı sizin takvimleri görünce, biz nerdeyse mercekle bakacaz, sizinki yayılmış karında maşallah, Allah selametle kavuştursun, bize de o günleri görmeyi nasip etsin:)
Teşekkür ederiz bilgilendirme için. İnşallah bizde senin gibi o günleri görebiliriz :)) er bebişinin cinsiyeti nedir? Ne gibi şikayetlerin vardı onceden hadi bizidr bilgilendir ben meraktan çatlayacağım :)
11.gün yaptim doktorum iki gun sonra tekrarlamami istedi yarin tekrar yap
inşallah katlanır canım, Allah gönlüne göre versin
InşAllah rabbim kimsenin kucagini boş birakmaz.11.gün yaptim doktorum iki gun sonra tekrarlamami istedi yarin tekrar yap
inşallah katlanır canım, Allah gönlüne göre versin
Doktorun biraz fazla pimpirikli sanırım
İnternete modeme gelene kadar etrafımızadaki baz istasyonlarını kaldırmamız lazım
Doktorun biraz fazla pimpirikli sanırım
İnternete modeme gelene kadar etrafımızadaki baz istasyonlarını kaldırmamız lazım
Ben de öğretmenim. Özellikle okullarda kablosuz aletlerin sinyallerinde korunmak mümkün değil, radyasyon her yerde. Yapabileceğimiz bir şey yok maalesef.
Herkese merhaba...
Nasilsiniz umarim hepiniz iyisinizdir sayfalar bayagi ilerlemis yeni gelenler hosgelmis ben gun sayiyorum tam bi hafta sonra insallah Turkiyede olcam oonun heyecanini yasiyorum kasintim hala gecmedi ama Allaha sukur yuzumdeki kasinti sislik gitti bide su kol ve bacak kadintilarim gecse daha ne isterim hiii bide midem hala kotu hep bulaniyo cubuk krakerden bilehee bide berkandamla ananen nasi oldu umarim hersey yolundadir
evet hiç bir şey yapmasan ödev çıkarmak hazırlamak vs. için bile mecburuz... Allah korusun diyeceğiz artık , başka çaremiz yok
nerelerdesin canım sen ya herşey yolunda super türkiye de hangi şehire geliyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?