- 2 Aralık 2012
- 452
- 284
- 123
Canım hoşgeldinmerhaba arkadaşlar bende ekim annelerinden olacağım inş. yeni üye oldum bu ikinci hamileliğim bir kızım var şimdi de bir oğlum olacak. buradan okuduğum kadarıyla doğum hikayem bazılarına yararlı olacaktır diye düşündüm ve anlatmaya karar verdim. kesinlikle amacım sizin gözünüzü korkutmak değil:)) bende kızım erken doğsun diye bir sürü araştırma yaptım ve 20. haftamdan itibaren eşimle hergün 8 km yürüyorduk abartmıyorum inanın her gün... 37. haftada catı muayenesi oldum doktor çatımın sınırda olduğunu 3500 e kadar doğurabileceğimi söyledi. kızımın iri olması açıkcası o dönem çok mutlu ediyordu. 39. haftamda 3500 olmuştu kızımve daha göğsümün altındaydı. doktoruma doğum konusunda kesinlikle normal ya da sezaryen demedim siz neyi uygun görürseniz dedim. cinsel ilişkinin doğumu hızlandırdığı yazıyordu nette ve ben pupp rahatsızlığına dayanamaz olmuştum açıkcası normal doğumda istiyordum 39+4 e eşimi ikna ettim ve bizzat denedim. erken doğurmak isteyenler uygulayabilir kesinlikle etkili bence. ama sonuçları kötü olabiliyor. daha sonra banyo yaptım ve gece 2 gibi bir anda suyum boşaldı bir kova su yani. emin olun suyunuz gelirse kesinlikle farkedersiniz:) neyse eşim boş sokaklarda gece 2 de dörtlüleri yakıp hastaneye getirdi beni (hep hayaliydi de) güle oynaya geldim hastaneye. 2,5 cm açılmam vardı ve suni sancı verdiler. sabah doktor geldi bebek çok yukarda hiç yürümemişin dedi şok oldum tabi. sezaryene de alabiliriz yemek vermeyin dediler her yarım saate nst ve açılma kontrolu yapıldı. sürekli suni sancı veriliyordu ve ben hiç yatmadan yürüyordum. tam tamına 3 gündüz 3 gece o ağrıyı çektim ve açılmam hala 2,5 cm di. en son açlıktan da olsa gerek bayılmışım. doktora ya sezeryana alın beni yada epidural yapın dayanamıyorum dedim. epidurali tercih etti ama sadece açılmamı hızlandırsın diye hem suni sancı hem epidural veriliyordu ve ben deli gibi koridorda yürüyordum.
evet semina88 :)) şimdi tamamladım hikayemi yani nette her yazan faydalı olmuyor günü saati yetmeyince olmuyor ve doğuma girdiğimde de bebek yerleşmemişti üstüme hasta bakıcı teyze çıkıp itmişti. çok şansınızı zorlamayın bazen sezaryen daha hayırlı. naçizane tavsiyem hurma çok faydalı. onu yiyelim başka yöntemlere de güvenmeyelimCanım hoşgeldin
Hikayeni okudukça gözlerim yuvalarından fırladı sanırım tamamlamadın daha yazını ama benim anladığım çocuk gelsin diye ilişkiye girmek sadece suyu getirdi bebeği değil öyle mi?? Kıyamam ya neler yaşamışsın
Maşallah canım normal doğum yapacaklar için kilolu olmasındansa düşük kilolu olması daha iyi ayrıca kilolu olması bebeğin daha sağlıklı olacağına anlamına gelmiyor.
Benim bebek pazar günü 3300 dü Dr kilolu olacak eğer 40.haftaya kalırsa dedi...Çok endişeliyim. Bu Cumartesi kontrolüm var sezeryan olmak hiç istemiyorum. Suni sancı almayı da ama eğer bebeğim gelmemeye ve kilo almaya devam ederse beni kesecekler
Kafam karışık o yüzden Dr um bebek tamamdır suni sancı verelim derse kabul etsem mi diye düşünüyorum.
9-10 saat işkence çekmeyi sezeryana tercih ederim sonrasında bitecek senelerce dikiş sızısı çekmicem ve daha sağlıklı bir doğum olacak sonuçta... Resmen göze aldım. Bebeğim için katlanırım herşeye.. Yeterki sağlıklı bir doğum olsun...Hergün dua ediyorum inş bunlara gerek kalmaz bebeğim uygun kilosunda olur bunlara gerek kalmadan dünyaya gelir diye...
biraz uzun benim doğum hikayem ve kısaltmaya çalışıyorum inanın:)) neyse 8 saat sonra açılmam tamamdı doğuma girdim 2,5 saat sonra bebeğimin kafası çıktı yalnız omzu sıkışmıştı. sonunda o da çıktı. ve bana ilk denilen al bebeğini bir öp röntgene gidiyor şok oldum neden dedim sağ tarafı tutmuyor dedi ebe gösterdi ki sağ tarafı mosmor... neyse röntgene gitti geldi ve sadece zedelenme çıktı çok şükür. 10 gün sağına dokunmadık inanın. doğumdan sonra da idrarımı yapamadım ve 1 gün sonda takıldı. 34 dikişim vardı 40 gün yürüyemedim oturamadım inanın. şimdi hala öksürürken hapşırırken idrar kaçırıyorum. kızım 3850 52 cm doğdu. ıkınmaktan göz damarlarım çatlamış kıpkırmızı gözle gezdim ilk 1 ayda. yani rabbim hayırlı zamanda hayırlı doğum versin. normal diye dua ederken bile etmemek lazım. bebeğinde bir vakti var.etrafımfaki herkes artık daha da doğurmazsın derken ben kızım 9 aylıkken korunmama rağmen hamile kaldım.şimdi kızım 18 aylık. o yüzden bu hamileliğimde iri bir bebek istemedim hiç vitamin içmedim iyi mi kötü mü bilmiyorum ama yine de bugün kontrolde 3300 dedi doktor oğluma.buna da normal diyor şimdilik. korkmuyorum hayırlısı neyse o olsun hepimiz için 40 hafta dayanıyoruz 3 günde dayanıverelim:))
haklısın canım onca şeye rağmen bende de hala var sabırsızlık tabiki:)) kim de yokki. sadece bir musibet bin nasihattan iyidir sözüne binaen kendimi dizginliyorum işte... ha buradan arkadaşlara şunu da söylemiş olayım bu arada kızıma da suyum erken geldiği için enfeksiyon riski oluyormuş ilk bir hafta sabah akşam antibiyotik iğne yapıldı. Rabbim kimseye acı tecrübeler vermesingerçekten zor. hepimiz bir çırpıda doğuruverelim inş :)Allah korumuş gerçekten çok acı bir doğum Hikayesi olmuş bencede öncelikle herseyin hayırlısı ni dilemek hepimiz için hayırlısı nasılsa öyle olsun herseyin vakti zamanı var bazı şeyleri gerçekten zorlamayıp oluruna birakicak sin okadar zaman bekliyoruz bir iki hafta beklemek cok değil aslında ama insanoğlu işte sabırsızlık herkeste var bendede var çünkü
evet semina88 :)) şimdi tamamladım hikayemi yani nette her yazan faydalı olmuyor günü saati yetmeyince olmuyor ve doğuma girdiğimde de bebek yerleşmemişti üstüme hasta bakıcı teyze çıkıp itmişti. çok şansınızı zorlamayın bazen sezaryen daha hayırlı. naçizane tavsiyem hurma çok faydalı. onu yiyelim başka yöntemlere de güvenmeyelim
Ben 3 çocuk mu demiştim :)) 2 tanesi bile insanın pilini bitiriyor. İyi bir anneymişsin bence.. iyi anne olmak büyük fedakarlık...Çok zormuş...Nasıl 3.ye karar verdiniz..Acaba bende buna cesaret edebilecek miyim... Gözüm korktu...Biliyormusunuz banada 3ekimi beklemez gibi geliyor bak sana bir gunluk günüm nasil geçiyor ozetlim
Sabah 10 da kalkiyorum çocukları uyandirip yataklari topluyorum (allah tan evi akşam dan topluyorum da sabaha hazır oluyor)
Sonra kahvaltı. Mutfagi toplamak
Ardından büyük kızımı okula hazırlamak küçük kızımıda yanımda götürdüğum icin onuda hazırlıyorum
Okuldan gelince ev işi. Çamaşır vs işler oluyor
Sonra küçük kizimin yemek saat ve uyku saati geliyor o uyudugunda kendime yaklasik bir saat vakit kalıyor
Tekrar okula gidiyorum eve gelip akşam yemegini yapıyorum ardından kizimin dersleri ne yardimci oluyorum sonra yemek ye tekrar mutfağı topla cocuklari yatirim derken benim pil bitmiş oluyor inanki sadece gece yatagimda dinleniyorum benim karnımdaki iyi bile durdu aslında hergunum hemen hemen boyle....
Ben 3 çocuk mu demiştim :)) 2 tanesi bile insanın pilini bitiriyor. İyi bir anneymişsin bence.. iyi anne olmak büyük fedakarlık...Çok zormuş...Nasıl 3.ye karar verdiniz..Acaba bende buna cesaret edebilecek miyim... Gözüm korktu...
Canım seni göremiyorum uzun zamandır. Bebeğinin kilosu, senin çatın her şey normal doğuma uygun. Sen kolayca doğuracaksın canım inşallah:)slm kızlar bu gün dr konturolümüz vardı çk şükür hiç bir sıkıntımız yokk nst de az bi kasılma çıktı dr normal dedi tekrar alttan muayne etti açıklık varmı diye ama açıklık yokmuşş çatın mükemmel dedi normal doğuma çok yatkınmış yani. ha bol bol yürüyüş yap dedi bence hafta sonuna kadar doğmaz dedii oğlumun kilosu 3230 olmuş normal dağum için bebeğin kilosunun iyi olduğunu söyledi 1 ekime kadar doğmazsa 1 ekimde gel dedi ve dr odasından çıktm eşim meraklı meraklı bakıyorr açılma varmı sancı var mı diye ard arda sorular soruyor hayır yok diyorum hiç mi yok diyor adamcağiz hayal kırıklığina uğradı hastane çantamızıda götürdük sancı açılma varsa bizi göndermezler diye ama olmadı iştee
Canım seni göremiyorum uzun zamandır. Bebeğinin kilosu, senin çatın her şey normal doğuma uygun. Sen kolayca doğuracaksın canım inşallah:)
Evet genelde annelerden benzer yorumlar alıyorum.Ben şöyle soylim canım şimdi ilk çocukta acemilik çok oluyor onun için bebegin ilk doğduğunda ikincisi ni istemiyorum diceksin ana aradan bi kaç yıl geçip çocuk biraz kendini kurtardiktan sonra inanki bebek özlemiş oluyorsun ikinci çocuk kendiliğinden büyüyor sanki çünkü artık deneyim oluyor üçüncü çocuğu herzaman istiyorduk peşpeşe olmasinada istememizin sebebi kardeşleri arasında çok yaş farkı olmasın diye birbirlerine bağlı olsunlar diye bakalim bizi ilerleyen yıllarda neler bekliyor. Büyük kızım 7 yaşında. İkincisi 2.5 yaşında yani 8 yıllık evliligime 3 çocuk sigdirdim inşallah erken anne olmanın avantajını ilerde gorucem
Canım girdim de yeni gelen arkadaşın doğum hikayesi beni çok korkuttu ya. 39. Haftaya girerken bebeğimin kilosuna 3500 dedi doktor ve 4 olmasından çok korkuyorum. Doktorum izinde, pazartesi gelcek. Pazartesiye kadar sancılanırsam napıcam ben ya son kilosunu da bilmiyorum. Cumartesi başka bi yerden öğrensem kilosunu, içim rahat değil..Kamuran maşallah 40.haftaya girmissin cok az kaldı
Evet genelde annelerden benzer yorumlar alıyorum.
Benim inşallah ilkinde gözüm korkmaz da 2.yi peşisıra yaparım beraber büyüsünler istiyorum. Öyle bir isteğim var.. Benim yaşımda var 31 yaşındayım yaşlı anne olmak istemiyorum. Madem 2. isteniyor ikisi birarada olsun :) Zor olacak gibi hayırlısı:) Hele bi o zamanlar gelsin de 3 ü o zaman düşünürüm :)
Sen çok iyi yapmışsın Allah kolaylık versin sana canım :)
Canım girdim de yeni gelen arkadaşın doğum hikayesi beni çok korkuttu ya. 39. Haftaya girerken bebeğimin kilosuna 3500 dedi doktor ve 4 olmasından çok korkuyorum. Doktorum izinde, pazartesi gelcek. Pazartesiye kadar sancılanırsam napıcam ben ya son kilosunu da bilmiyorum. Cumartesi başka bi yerden öğrensem kilosunu, içim rahat değil..
Amin inş.Canim bende 32 yaşındayım eğer iki yaş arayla yaparsan cokda geç sayılmaz Allah gonlune gore versin olmayana da isteyenede nasip etsin inşallah
Canım ya hakikaten çok zor şeyler yaşamışsın çok haklısın Allah hayırlı doğumlar nasip etsin herkeseevet semina88 :)) şimdi tamamladım hikayemi yani nette her yazan faydalı olmuyor günü saati yetmeyince olmuyor ve doğuma girdiğimde de bebek yerleşmemişti üstüme hasta bakıcı teyze çıkıp itmişti. çok şansınızı zorlamayın bazen sezaryen daha hayırlı. naçizane tavsiyem hurma çok faydalı. onu yiyelim başka yöntemlere de güvenmeyelim
Sevgili kamuran doktorun en iyisine karar verecektir emin ol birde her insan farklı belki senin catin daha müsaittir. Bak ben bile korkmadan 2.5 yila 2 çocuk sigdirdim sen hiic korkma. Beni kimse yonlendirmedi sen daha bilinclisin artik ve bende... Birde iki doktor her zaman iyidir ultrason da benim 2 doktor arasında 350 gr kadar oynuyor hep her hafta 2 doktora gidiyorum ben. İçin rahat olsun ikinci bir doktora da git bence.Canım girdim de yeni gelen arkadaşın doğum hikayesi beni çok korkuttu ya. 39. Haftaya girerken bebeğimin kilosuna 3500 dedi doktor ve 4 olmasından çok korkuyorum. Doktorum izinde, pazartesi gelcek. Pazartesiye kadar sancılanırsam napıcam ben ya son kilosunu da bilmiyorum. Cumartesi başka bi yerden öğrensem kilosunu, içim rahat değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?