benim ilk gebeliğim olduğu için bilgim yok sanırım. teşekkürler Azure1
kızlar ben çıldıracağım! tutmayın beni!
internetten baktım kan idrar sonuçları çıkmış.. sabah dr a söyledim kan pıhtılaşması için kan verecektim diye. aslında onun için gitmiştim.. ama ilk viziteler yazmış yani içinde kan pıhtılaşması trom.panel mi demiştiniz o yok.
dedim ama nette şu açıklamayı gördüm.
Trombosit (platelet, PLT):
Kanda blulunana pıhtılaşma hücrelerine trombosit denir.
benim PLT 247 150-450
sizde de PLT YE göre mi dediler pıhtı var diye..
internetten baktım kan idrar sonuçları çıkmış.. sabah dr a söyledim kan pıhtılaşması için kan verecektim diye. aslında onun için gitmiştim.. ama ilk viziteler yazmış yani içinde kan pıhtılaşması trom.panel mi demiştiniz o yok.
benim PLT 247 150-450
Valla canım ben zaten kesinlikle süt içemiyorum nefret ediyorum ayran içiyorum bol bol ben yemekleri hızlı yiyiyorum onu deniyim bi bakalım saol canımm
Napalım hep aynı şeyi söylüyoruz bebekler iyi olsunda razıyız bu sancılara
iyi aksamlar kızlar bişi sorucam sizlere aranızda hala arada adet olucakmıs gbi alt karın agrısı yasayanlar var mı bnm özellikle sbhları kalkınca hafif bel karın agrım oluyooo
kızlar eylül annelerinin topiği de var forumda. anlattıklarınızı biz yaşamadığımız için bize biraz farklı geliyor. eylül anneleriyle paylaşırsanız ya da özel mesaj gönderirseniz birbirinize hem sizler hem hem bizler için daha faysalı olur.
Sevgiyle.
Aramiza hosgeldin:) Allah saglikla kucagina almayi da nasip etsin arkadasim:)
iyi aksamlar kızlar bişi sorucam sizlere aranızda hala arada adet olucakmıs gbi alt karın agrısı yasayanlar var mı bnm özellikle sbhları kalkınca hafif bel karın agrım oluyooo
Allah razı olsun cnm. inş. sende hayırlı güzel haberlerle dönceksin Allahın izniyle.. benden istedi 10 gün sonra tekrar gidince sonuçlarıda götürcem.ben testleri devlette yaptırcam özeldeki doktorum bakıcak onun için.
iyi akşamlar kızlarr 2 hafta sonra görebilicem kuzumusanki doktora da gitmeyince tam olarak kendime hamileyim diyemiyorum nedense
Başka doktora git kuzum :s
benim PLT 247 150-450
slm kızlar bende ekim annesiyim daha bugün öğrendik daha çok küçük keseyi göremedik haftaya bida gidicez
Hadi hayırlı olsun canım, sağlıklı bir gebelik geçirirsin inşallah
İlk sayfadaki mesajı okuyup gerekli bilgileri yazarsan listemize ekleyeyim seni de :13:
Bende de uyku hali hariç hiçbir belirti yok canım.
Bazen diyorum ki bebeğim duruyor mu hala, gitti mi yoksa hissine kapılıyorum sırf bu yüzden.
Bugün 6+4 idim, 6+5'e girdim şimdi
Kesemizi de 5+0 da görmüştük ilk, vajinal olarak, minicikti...
Bugün devlete tahlillerimi almaya gittiğimde baktı doktor, henüz bebek ve kalp atışını göremedi.
Perşembe günü kendi doktoruma gidecektim zaten, bakalım inşallah o güne görürüz...
Son 45 dakikami tuvalette aglayarak gecirdim...bu kabizlik beni öldürüyodu nerdeyse cok korktum o ladar zorladim ki kendimi acaba bebege bisey olur mu diye aklim ciktikuru kayisiyla suyla flan olcak gibi diil benim kesin ilac kullanmam lazim cumaya kadar dayanabilirsem dr a sooylicem bi ilac versin
hımm ben kadın doğumcularda istiyor sanıyordum.Hayatçım sakin ol, gönderdiğin sonucun yanındaki 150-450 referans değer ise senin değerlerin normal görünüyor çünkü referans değer aralığındasın. Trom. panelini zaten kadın doğumcular isteyemiyor ki genetik polikliniğinden isteniyor. Senin galiba bir kaybın olduğu için sevketmemişler, bu çok saçma bence de. ama moralini bozma belki de yoktur sende iyi düşün. Bir arkadaş yazmıştı buraya sadece coraspin kullanarak geçirdim ilk gebeliğimi diye,sen de kullanıyorsun biliyorum, o korur sizi umarım.
Senin değerin 247 ise normal görünüyor sonuç. Tahlilleri nerede yaptırdın? Devlet-Özel-Üniversite. Benim teşhisim trombofili paneli sonucunda konuldu.
Bence de takma kafana artık. Başından beri Coraspin kullanıyorsun, iğneye de bugün başlayacaksın. Arkadaşımın ablası hamile, ilk 10 haftada yaşadığı 4 düşüğü var, pıhtılaşma teşhisi konulmadığı halde doktoru 6. haftada coraspin ve clexane ye başlattı şimdi 24 haftalık hamile, artık iğneye gerek kalmadı demiş doktor. Senin doktorunun da vardır bir bildiği.
O başka bir tetkik canım, mesela trombositi düşük çıkan kişilerde kan çok curudur ve bir kesik vs. anında kanama durmaz yani pıhtılaşamaz...
Yine de bu değer pıhtılaşma ile ilgili ufak bir fikir verebilir ama pıhtılaşmanın asıl teşhisi dün yazdığım tetkiklerle koyuluyor...
Merak ettiğim şey şu senle ilgili olarak; doktorun asıl testleri istemeden, teşhis koymadan niçin sana durduk yere iğne verdi ki, çok gereksiz ve amatörce birşey bu canım... Sadece Corsapini kullanmak daha akılcı olacaktır çünkü birçok gebeye bunu veriyorlar zaten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?