Canım normal doğum yapabilmemiz için ıkınabilmemiz gerekiyor.yani epiduralde ilacı öyle bir ayarlıyorlarki açılman atıyorum 9 cm olduğunda kesiyorlar birazcık acı çekip ıkınıyorsun ve bebeğin kollarında.inş.çok kolay bir doğum olur.hikayeni bekliyorum sabırsızlıkla.dualarım seninle canım.İnş cnm yaetrafimfa da hic epidural normal uyapan yokki deneyimlerini sorayim.son anda epidurali kesiyorlar miymis..
aynen bnde epıdurel ıstemıorum ama bakalm kısmet.bak benı bılgılendrmıs oldun ama o anda sancıda o şekilde durablcekmz acaba.doktırda ızın verırmıkı oda varTembel çıktı bizimkiler,canım bugün okuduğum hikayede kız 42. De doğum yapıyor 3850 gr doğuyor oğlu ve hiç kesi ya da yırtık YOk.çünkü doğumdan 6 hafta önce perine masajı yapıyor.ben hiç yapmadım ama ben de aklıma geldikçe kegel egzersizleri yapıyorum.
Ben de ilk defa yüzünü gördüm 22. Hafta gib
Ayrıntılıda görmüştüm ama yandan.şimdi direkt önden gördüm çok tatlıydı.az kaldı canım sabırlı olmalıyız.bebek ne zaman isterse gelecek.epidural istemiyor hatta doğumu yatarak değil çömelerek ya da eller ve dizler yere bakacak şekilde yapmak istiyorum bunu söylemedim doktora doğum anında söyleyeceğim.çünkü yatarak normal doğumda daha çok yırtılma oluyor.açılma 2cm daha az oluyor .bacaklarımızdan aşağısı pergel gibi düşün biz yatıp bacakları açınca pergel
N üst kısmı daralmış oluyor.
Kızlar kendimize güvenmeliyiz,biz kadınız ve ıkında zamanına kadar her şeyi biliyoruz içgüdüsel olarak tıpkı bebeğin doğduğunda mememizi bulması gibi.yani aslında hiç birimiz acemi değiliz.
ya o sekılde kontrol edıosa tmm ama ıns catıdakı gbı ıttırıp durmaz.sen gerılme hıssedıordun.hıc bellı olmaz bayagı zaman gectı dahada var zaman .2bıle olsa sukurkı acılıorsun ,acılırsında cnnmAçılmam bence 2 cm olmuştur kesin ama öyle de kaldı sanki daha açılmadı bence..Araştırdım nasıl kontrol ediliyor diye Dr gibi 2 parmağını açıyorsun açılma mesafesi ne kadarsa ona açılma deniyor. Cumaya daha var inş.devam eder.
Süpersin cidden normal doğum konusunda aynıyız bende epidural istemiyorum. Anneliği herşeyiyle yaşamak istiyorum buna cesaretim var. Bende açılma başladı inş. devam eder. Bekliyoruz işte o kadar bekledik sonuna geldik bekleriz daha...Çatır çatır doğurucaz inşallahSelamlar canlarım doktordan geliyoruz.bugün ilk defa yüzünü gördük çok heyecanlıydık.aynı babasına benziyor.hiç gelmeye niyeti yok amaokadar yürümeye çörek otuna hurmaya ananasa tık demiyor oğlum.8 ekim de yani BDT inde yine çağırdı Ozaman kadar da gelmez sanırım.gerçekten yoruldum ve bir bıkkınlık geldi.inş.iyi olur bugünden sonra daha rahat olmaya çalışıcam.3450 olmuş.haftada 100 gr alıyor sanırım artık.doktora epidural almak istemiyorum dedim adama şok oldu.çatır çatır doğurucsm diyorsun yani dedi güldü.sancıya baş etme gücüne bakarız istemezsen vermeyiz dedi.bizdenböyle
Kamuranı da çok merak ediyorum niş. Normal doğum yapabilir.buarada ben 8 Ekim'de gittiğimde suni teklif ederlerse kabul etmeyeceğiz.çünkü bugün 41. Hatta 42. Haftada doğum yapanların hikayelerini okudum gayet olumlu şeyler yazmışlar.
aynıyız 2 hafta olacak ki 1 cm açılmayla bekliyorum 21 eylülde baktığında yumuşama var açılma var demişti. O gün bugündür işte hergün gelecek ümidiyle yaşıyorum. Sabırsızlığım gün gün artıyor. az az sancılarıda hissetmeye başladım. Hayırlısı canım...Kizlar gecen hafta dua ediyordum sancim olmasin diye sancilar gecti diye seviniyordum simdi dua ediyorum sanci gelsin bir an once bebisime kavusayim diye :) 1 cm acilma ile 2 hafta bekleyen bir ben varim sanirim :) hayirli zamani ne zamansa o zaman dogsun tabii ama insan sabirsizlaniyor sancilarim az az oluyor ama onceki gibi kuvvetli degil
:) sanki hep böyle karnımda yaşayacak gibi sanki hiç kanala girmicek gibi :)ya o sekılde kontrol edıosa tmm ama ıns catıdakı gbı ıttırıp durmaz.sen gerılme hıssedıordun.hıc bellı olmaz bayagı zaman gectı dahada var zaman .2bıle olsa sukurkı acılıorsun ,acılırsında cnnm
aynıyız 2 hafta olacak ki 1 cm açılmayla bekliyorum 21 eylülde baktığında yumuşama var açılma var demişti. O gün bugündür işte hergün gelecek ümidiyle yaşıyorum. Sabırsızlığım gün gün artıyor. az az sancılarıda hissetmeye başladım. Hayırlısı canım...
Doğum bekleyen tum anne adaylarına sabir diliyorum bende ekim annesi olacagim inş..topgi okuyarak arada yazarak ta olsa takip ettim..sira doğuma geldi en basindan beri sezeryan olmayi istiyorum.sizin normal doğum yapmakta gösterdiğiniz cesarete hayran kalarak yazdiklarini okudum..kendim için hic normal doğum yaparim fiyevdüşünmemiştim.cati muanesi bile istemiyordum doktor isrsr edince ysptirmk zorunda kaldim dun kontrolün vardi 5cm acilmam varmis farkında değilim hic kasilma yada agri hissetmedim.gece nisanim geldi.bugun öğlen doktor tekrsr bakti rahim agzi yumusamis.suyun gelmesiyle bebek cikscak diyor.epidural tskariz dogurursun diyor karar veremiyorum
Forum geçmişini baya okudum son hafta ölçümleri genelde yanıltıcı oluyormuş doğru olmayabiliyormus , doktorda bu haftalarda böyle sapmalar oluyor dedi zaten hersey normal dedi ama insanın ici yine de rahat etmiyor ki.sanirim böyle cikmasi normal +-500 sapma oluyormuş simdiye kadar hep ilerideydi bence benin de senin bebek de 2900den fazladır olcumden kaynaklı bir hata olabilir.senin 10 gün once açılma varmış benim daha çatı kapalı anladigim ya umarim açılır normal doğum olsun istiyorum bir de yurt disindayim sezeryan falan olursam 7sim daha zor annem falanda uzak esim ne kadar ilgilenebilecek zor olur. İnşallah gününe kadar doğar
3 hafta da çok uzunmuş..Hamilelik bize ne özellikler kazandırıyor. Ne sabır bizde ki...Canım inş. en kısa sürede bebeğine kavuşursun çorap söküğü gibi gelir artık gerisi...Aminnnnn:)Benim yarin tam 3 hafta olacak canim ya
Slm kozlar ben sezaryan oldum ama çok kotu gecti4300 oldu bebeğim ciikarkwn solunum sikintisi yasadi şekeri düşmüş su an yoğun bakimda ben daha hic görmedim benimde kanamam var o kadar Ör bir doğum oldu ki kizlar lutffen dua edin ya iki gündür birsey vermiyolar kanama nedeniyle
Dediklerine katılıyorum. Bizim doğamızda var bence de...Tembel çıktı bizimkiler,canım bugün okuduğum hikayede kız 42. De doğum yapıyor 3850 gr doğuyor oğlu ve hiç kesi ya da yırtık YOk.çünkü doğumdan 6 hafta önce perine masajı yapıyor.ben hiç yapmadım ama ben de aklıma geldikçe kegel egzersizleri yapıyorum.
Ben de ilk defa yüzünü gördüm 22. Hafta gib
Ayrıntılıda görmüştüm ama yandan.şimdi direkt önden gördüm çok tatlıydı.az kaldı canım sabırlı olmalıyız.bebek ne zaman isterse gelecek.epidural istemiyor hatta doğumu yatarak değil çömelerek ya da eller ve dizler yere bakacak şekilde yapmak istiyorum bunu söylemedim doktora doğum anında söyleyeceğim.çünkü yatarak normal doğumda daha çok yırtılma oluyor.açılma 2cm daha az oluyor .bacaklarımızdan aşağısı pergel gibi düşün biz yatıp bacakları açınca pergel
N üst kısmı daralmış oluyor.
Kızlar kendimize güvenmeliyiz,biz kadınız ve ıkında zamanına kadar her şeyi biliyoruz içgüdüsel olarak tıpkı bebeğin doğduğunda mememizi bulması gibi.yani aslında hiç birimiz acemi değiliz.
bende 37. haftada sancıyla gittim 1 cm açılma vardı şu an 39. haftadayız haala tam net bişi yok söylemedi doktor bugün ne kadar açılma oldğnu. ama çatı muayenesinde canım ilk muayenedeki kadar acımadı sanırım açılma var dahada.Kizlar gecen hafta dua ediyordum sancim olmasin diye sancilar gecti diye seviniyordum simdi dua ediyorum sanci gelsin bir an once bebisime kavusayim diye :) 1 cm acilma ile 2 hafta bekleyen bir ben varim sanirim :) hayirli zamani ne zamansa o zaman dogsun tabii ama insan sabirsizlaniyor sancilarim az az oluyor ama onceki gibi kuvvetli degil
3 hafta da çok uzunmuş..Hamilelik bize ne özellikler kazandırıyor. Ne sabır bizde ki...Canım inş. en kısa sürede bebeğine kavuşursun çorap söküğü gibi gelir artık gerisi...Aminnnnn:)
bende 37. haftada sancıyla gittim 1 cm açılma vardı şu an 39. haftadayız haala tam net bişi yok söylemedi doktor bugün ne kadar açılma oldğnu. ama çatı muayenesinde canım ilk muayenedeki kadar acımadı sanırım açılma var dahada.
bu perine masajı nasıl bşy? ben de yapymDediklerine katılıyorum. Bizim doğamızda var bence de...
Ben perine masajı yaptım 1-2 kez ama 1-2 ile olacak şey değil. Tekrar yapacaktım bugün ama çok yumuşamış sanki başka birşey olmuş orası resmen evrim geçiriyor. Zaten yeterince yumuşak geldi ondan yapmadım.
Eşimde doğumuma girecek inş. şu bahsettiğin doğurma pozisyonu bence de çok mantıklı ama eşimde ordayken o şekle girmeye utanırım ben...Dr dan falan değil en çok eşimden
cnm o iştah açılması bndede 9.aya grdık grelı var.ee bebek aşağı kaydı mıdemz rahatladı.bnı gör ne duysam görsem cnm çekiyor.sabah ezanında açlıktan mutfağa kosuorum.bak ekmek arası dedı3 hafta da çok uzunmuş..Hamilelik bize ne özellikler kazandırıyor. Ne sabır bizde ki...Canım inş. en kısa sürede bebeğine kavuşursun çorap söküğü gibi gelir artık gerisi...Aminnnnn:)
Neden normal doğum yapamayacağını düşünüyordun hatırlamıyorum bir sorun mu vardı?Amin canim cumlemize insallah bendeki tek umut haftaya doktor normal dogum yapamayacagimi kesinlestirir insallah da bekletmez beni herkes bakti bir benim asil doktorun bakmadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?