bu perine masajı nasıl bşy? ben de yapym
esımı ıkna edebılırsem bnde yaptırım bunu .kac dk yapmak gerek acaba.sonrada yıkabıcaz heralde orası yağlı kalırsa mantara sebep olur heralde.ama ben anuse bastıramam malum bır ara bozuk sudan ishal olup hemeroıdlı gruba katılmstmPerine masajı nedir? Nasıl yapılır?
Perine masajı bu bölgeye 5-10 dakika süreyle kayganlaştırıcı bir madde sürerek (gliserin, badem yağı v.b) elle masaj yapılmasıdır. Masaj haftada 3-4 gün yapılır. Perineal masajı kadının kendisi ayna yardımıyla yapabilir ancak bu zor olabilir, bu yüzden hastanın eşinin yapması tercihe edilir. Masaja gebeliğin 34 haftasından sonra başlanır ve doğuma kadar devam edilir. masajı yapmadan önce eller iyice yıkanmalıdır, anne adayı idrarını yaparak mesanesini boşaltmalıdır. Anne masajı kendi kendisine uygulayacaksa başparmağını kullanmalıdır. Hastanın eşi veya başkası (doğum ebesi) masajı uygulayacaksa işaret parmağını kullanmalıdır. Parmak vajina içerisine en fazla 3-4 cm kadar girmelidir. Parmak sağa-sola saat 3-9 arasında salıncak gibi hareket ederek vajina alt duvarını ve perineyi esnetmelidir. Bu esnada parmak sağa sola hareket ettirilirken hafifçe aşağıya anüse doğru bastırılır. İşlem sırasında hafif yanma ve ağrı olabilir. Doğum sırasında da perine masajı ebe veya doktor tarafından perinenin esneyerek bebeğin çıkışının kolaylaştırılması için uygulanmaktadır.
Sanırım ondan evet bebek aşağı inince alan açıldı :)) neyseki aman aman bir mide yanması sorunu yaşamadım. Sende de yoksa ekmek arası afiyet olsun canımcnm o iştah açılması bndede 9.aya grdık grelı var.ee bebek aşağı kaydı mıdemz rahatladı.bnı gör ne duysam görsem cnm çekiyor.sabah ezanında açlıktan mutfağa kosuorum.bak ekmek arası dedın cnm cektı
Canım ben bunu kendim yapmaya çalıştım şimdi arkadaş sorunca yeniden okudumda tam olarak yapamamışım zaten. İlgili bölge yıkanmaz ben azcık zeytinyağı kullanmıştım. 5-10 dk yapmak gerekiyormuş. ben daha az yapmaya çalıştım. Eşime de yaptıramam bu konularda acayip utangacım...zaten artık geç kalmadık mı eli kulağında inş.gelecekler :)esımı ıkna edebılırsem bnde yaptırım bunu .kac dk yapmak gerek acaba.sonrada yıkabıcaz heralde orası yağlı kalırsa mantara sebep olur heralde.ama ben anuse bastıramam malum bır ara bozuk sudan ishal olup hemeroıdlı gruba katılmstm
aman sunu bunu yasamadm deme.ben ıyı hemeroıdle ugrasmadm kabızlkta cekmıorum uğraşmam dedım ama ıkı gün sonra bilmeden bozuk su tukettım ve gerısını bılıosunz.smdı ıcımden bsey gecırmeye korkar oldum.ben spagettı yaptım salçalı.yuruysuten sonra yerım.bos mideyle yürüyüş kolay olur.aksam namazndan sonra cıkcamSanırım ondan evet bebek aşağı inince alan açıldı :)) neyseki aman aman bir mide yanması sorunu yaşamadım. Sende de yoksa ekmek arası afiyet olsun canım
ben acaba açılma olurmu dıye yapayım dedım ama fayda edermi blmıorum tabı.vajina yaglı kalmazkı cnm en son iş bıtınce temızlnp kurulanmalı yoksa mantar ve enfwksıona davetıye.bn mantardan bır ara çok cektım doktorum kesınlkle yara ve ıslak nemlı kalmasna ızın vermıordu. Kendın zor yaparsın ama esin yapsa bu işin sonu kotu yerlere giderCanım ben bunu kendim yapmaya çalıştım şimdi arkadaş sorunca yeniden okudumda tam olarak yapamamışım zaten. İlgili bölge yıkanmaz ben azcık zeytinyağı kullanmıştım. 5-10 dk yapmak gerekiyormuş. ben daha az yapmaya çalıştım. Eşime de yaptıramam bu konularda acayip utangacım...zaten artık geç kalmadık mı eli kulağında inş.gelecekler :)
Hahaaa kesinlikle ama zaten oramın bu değişik halini sevmedim görsün istemiyorum da..ben acaba açılma olurmu dıye yapayım dedım ama fayda edermi blmıorum tabı.vajina yaglı kalmazkı cnm en son iş bıtınce temızlnp kurulanmalı yoksa mantar ve enfwksıona davetıye.bn mantardan bır ara çok cektım doktorum kesınlkle yara ve ıslak nemlı kalmasna ızın vermıordu. Kendın zor yaparsın ama esin yapsa bu işin sonu kotu yerlere gider:)
Hahaaa yarın salçalı makarna yapmayan :) ne duysam canım çekiyor obur oldum resmenaman sunu bunu yasamadm deme.ben ıyı hemeroıdle ugrasmadm kabızlkta cekmıorum uğraşmam dedım ama ıkı gün sonra bilmeden bozuk su tukettım ve gerısını bılıosunz.smdı ıcımden bsey gecırmeye korkar oldum.ben spagettı yaptım salçalı.yuruysuten sonra yerım.bos mideyle yürüyüş kolay olur.aksam namazndan sonra cıkcam
Hahaaa kesinlikle ama zaten oramın bu değişik halini sevmedim görsün istemiyorum da..ben acaba açılma olurmu dıye yapayım dedım ama fayda edermi blmıorum tabı.vajina yaglı kalmazkı cnm en son iş bıtınce temızlnp kurulanmalı yoksa mantar ve enfwksıona davetıye.bn mantardan bır ara çok cektım doktorum kesınlkle yara ve ıslak nemlı kalmasna ızın vermıordu. Kendın zor yaparsın ama esin yapsa bu işin sonu kotu yerlere gider:)
Sen anlatırken sanki yaşadım. Ne zaman bir doğum hikayesi okusam acıklı olsun olmasın heyecanlanıyor başlıyorum ağlamaya :)iyi akşamlar güzel anneler ve anne adayları...
kaç gündür sizlere yazmaya çalışıyorum ama ne mümkün.. annelik zormuş gerçekten :) aman meme vereyim... şu bezi değiştireyim.. yine misafir derken fırsat bulamadım maalesef,
doğumuma gelirsek salı sabahı 7de medipol megadaydık, yatışımızı yaptık hazırlandım, fotografçı geldi birkaç poz çektik sonra ameliyathaneye geçtik, eşim kapıya kadar geldi ama onu içeri almadılar ve ben orda ağlamaya başladım, insan kendini çok yalnız hissediyor, çok şükür hayatımda hiç ameliyat olmam gerekmemişti, ameliyathane bana çok garip geldi açıkçası hiç sevmedim, zaten sağlı sollu kapılar var ve kapı o an açıksa içerde ameliyat olanları görebiliyorsunuz, çok saçma değil mi, hasta mahremiyetine ne oldu? benim gibi hastane fobisi olan biri tek başına ameliyata giriyor ve ameliyat olan insanları görüyor...
neyse sonra sıra bana geldi, sağolsun herkes ilgiliydi hemşireler elimi tutarak destek oldular, spinal anestezi yapıldı , iyikide tercih etmişim, her aşamada ayıktım acı hiç hissedilmiyor ama daha öncede dediğim gibi çok korkak olduğum için korkumdan 3 kez kustum :) neyseki aç karnına ameliyata giriliyor ortalığı batırmadım, oğluşum doğduğunda doktorumuz sarı bir oğlumuz oldu dedi sonra bebişi aldılar kontrol ettiler ama oğluşum nasıl ağlıyor kıyamet koparttı , sonra yanıma getirdiler bana dokunduğunda sustu yavrum ... o anları anlatmak imkansız yerimden kalkıp kucağıma almak istedim ama ilaçla uyuttular beni ,
odama çıktığımda bebeğimi giydirmişlerdi ve getirdiler, emzirme konusunda bayağı zorluk çektik, yavrumun tek isteği koynuma girip uyumaktı yemek felan istemiyordu, bu yüzden biraz zayıfladı ama çok şükür kuvöze gerek kalmadan hastaneden çıkabildik, doğum yaptıktan sonra yıllar önce kuzenimin söylediği bir söz geldi aklıma " kuzen doğum yapınca insanda utanma duygusu artık kalmıyor , her gelen bir yerine bakıp göğsünü felan sıkıyor" demişti, gerçekten de öyle oldu, zaten ilk gün giyinmene izin vermiyorlar, hasta üzerinde sadece hasta bezi oluyor ve onu da hemşireler değiştiriyor, çok şükür ben hemşirelerden çok memnun kaldım, doğumdan sonra çok sıkıntı çekerim sanıyordum ama ilk gün gazım çıktı, tek sıkıntım gelen giden oldu, düşünsenize gaz çıkartmanız gerekiyor ama odada kalkmak bilmeyen misafirler var, kendimi sıkmadan inleyip durdum2 gece hastanede kalıp çıktık, erken doğduğu için oğlumun elektrosu felan çekildi, 3 ay sonra tekrar kontrolü var,
annelik nasıl bir duygu derseniz kesinlikle anlatamam, inşallah hepiniz yaşayınca anlayacaksınız, sanki dünyanın en güzel bebeği benimki gibi geliyor, inanın hepimizin bebeği dünyanın en güzel bebeği olacak, hepimiz öyle hissedicez, insan ne ağlamasına kızıyor , ne uykusuz bırakmasına, bezini değiştiriken üzerime kakasını yaptı gülmekten öldük,
oğlum ağlıyor bana müsaade......
hepinizi öpüyorummmmmm
Hadi hayırlısı bana nişan gibi geldi. Doğumun yakındır gibi geldi..Habersiz bırakma tamam mı :)kızlar çok eğilip kalktm heralde bgn, zorladım brz, sabah da çamaşrmda lekelenme vardı, şmdi de farkettim bu seferki daha fazla.. doktor rahmin hassas diye böyle oluyor olabilir demişti.. eğer gerçek nişansa da bakalm ne zmna gelcek gerisi:) şimdi iş arkadaşlarmla blşmaya gidiyorum biraz yürüyüş yapacağız.. yollarda doğurmam inşallah
simla bnde senın nısanın geldı gbı okudum.kalbım gumgum atmaya başladı ama meğer dewyninmiş.ıns nısandır o da.artık bırımıZ doğursun yahuHadi hayırlısı bana nişan gibi geldi. Doğumun yakındır gibi geldi..Habersiz bırakma tamam mı :)
iyi akşamlar güzel anneler ve anne adayları...
kaç gündür sizlere yazmaya çalışıyorum ama ne mümkün.. annelik zormuş gerçekten :) aman meme vereyim... şu bezi değiştireyim.. yine misafir derken fırsat bulamadım maalesef,
doğumuma gelirsek salı sabahı 7de medipol megadaydık, yatışımızı yaptık hazırlandım, fotografçı geldi birkaç poz çektik sonra ameliyathaneye geçtik, eşim kapıya kadar geldi ama onu içeri almadılar ve ben orda ağlamaya başladım, insan kendini çok yalnız hissediyor, çok şükür hayatımda hiç ameliyat olmam gerekmemişti, ameliyathane bana çok garip geldi açıkçası hiç sevmedim, zaten sağlı sollu kapılar var ve kapı o an açıksa içerde ameliyat olanları görebiliyorsunuz, çok saçma değil mi, hasta mahremiyetine ne oldu? benim gibi hastane fobisi olan biri tek başına ameliyata giriyor ve ameliyat olan insanları görüyor...
neyse sonra sıra bana geldi, sağolsun herkes ilgiliydi hemşireler elimi tutarak destek oldular, spinal anestezi yapıldı , iyikide tercih etmişim, her aşamada ayıktım acı hiç hissedilmiyor ama daha öncede dediğim gibi çok korkak olduğum için korkumdan 3 kez kustum :) neyseki aç karnına ameliyata giriliyor ortalığı batırmadım, oğluşum doğduğunda doktorumuz sarı bir oğlumuz oldu dedi sonra bebişi aldılar kontrol ettiler ama oğluşum nasıl ağlıyor kıyamet koparttı , sonra yanıma getirdiler bana dokunduğunda sustu yavrum ... o anları anlatmak imkansız yerimden kalkıp kucağıma almak istedim ama ilaçla uyuttular beni ,
odama çıktığımda bebeğimi giydirmişlerdi ve getirdiler, emzirme konusunda bayağı zorluk çektik, yavrumun tek isteği koynuma girip uyumaktı yemek felan istemiyordu, bu yüzden biraz zayıfladı ama çok şükür kuvöze gerek kalmadan hastaneden çıkabildik, doğum yaptıktan sonra yıllar önce kuzenimin söylediği bir söz geldi aklıma " kuzen doğum yapınca insanda utanma duygusu artık kalmıyor , her gelen bir yerine bakıp göğsünü felan sıkıyor" demişti, gerçekten de öyle oldu, zaten ilk gün giyinmene izin vermiyorlar, hasta üzerinde sadece hasta bezi oluyor ve onu da hemşireler değiştiriyor, çok şükür ben hemşirelerden çok memnun kaldım, doğumdan sonra çok sıkıntı çekerim sanıyordum ama ilk gün gazım çıktı, tek sıkıntım gelen giden oldu, düşünsenize gaz çıkartmanız gerekiyor ama odada kalkmak bilmeyen misafirler var, kendimi sıkmadan inleyip durdum2 gece hastanede kalıp çıktık, erken doğduğu için oğlumun elektrosu felan çekildi, 3 ay sonra tekrar kontrolü var,
annelik nasıl bir duygu derseniz kesinlikle anlatamam, inşallah hepiniz yaşayınca anlayacaksınız, sanki dünyanın en güzel bebeği benimki gibi geliyor, inanın hepimizin bebeği dünyanın en güzel bebeği olacak, hepimiz öyle hissedicez, insan ne ağlamasına kızıyor , ne uykusuz bırakmasına, bezini değiştiriken üzerime kakasını yaptı gülmekten öldük,
hepinizi öpüyorummmmmm
iyi akşamlar güzel anneler ve anne adayları...
hepinizi öpüyorummmmmm
bizde daha kurmadık cuma günü kuracağız inşallah hem cuma hemde arife günü diye o günü tercih ettik.Bebeğimizi ilk öğrenmek için test yaptığımızda da günlerden cumaydı bize uğurlu geliyor o mübarek gün.Kızlar size bişey desem inanirmisiniz?
Doğuma 8 gün kaldı buz hala bebeğin yatagini kurmadik
Nişan çok önemli nişan geldi mi artık doğum başladı demek oluyor nerdeyse...simla bnde senın nısanın geldı gbı okudum.kalbım gumgum atmaya başladı ama meğer dewyninmiş.ıns nısandır o da.artık bırımıZ doğursun yahu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?