2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
kızlar merhaba ben doğum yaptım hatırlarsanız suni sancı ile cuma günü doğuma girecektim. bugün bebeğiniz tam bir haftalık oldu.çok rahat bir doğum geçirdiğimi söyleyebilirim suni sancı başladıktan 5 saat sonra epidural aldım epiduralden 3 saat sonra da doğum gerçekleşti ikınma sürecin yarım saat sürdü ancak epidural arıya çat diye kestiği için yorulmadan çok daha kuvvetli ikina bildim.kisacası ben epiduralden çok memnun kaldım.yapan uzman da önemli tabi.epidural alınca sıkılma hissi olmadığı ile ilgili bir şeyler okumuştum hiç öyle değil bebeğin kafası rahme yerleştiği zaman hissediyorsunuz epidural zaten tamamen hissizlik vermiyor bacaklarınız uyuşuk oluyor

şimdiki tek sıkıntımız bebeğimizin efektif eme memesi.anne karnında iken kordon tam ağızın ın önünde imiş bu nedenle tam elini emme pratiğiyapamamış.ilk iki gün baya aç kaldı yavrucak şimdi önce yarım saat emziriyorum daha sonra pompaladım sütü veriyorum kısacası pompalamaya başladık emmeyi de öğreniyor umarım dahada iyi öğrenir de şu pompalama işinden kurtulurum günümün 12 saati sadece pompalama ve süt verme ile doktorlar her 2 3 saatte bir pompalama mı söyledi .amerika'da en son çare mama veriyorlar onun dışında son dakikaya kadar bebeğin emmesi için zorluyorlar sevmiyorsa eğer sütun yoksa en son çare mamaya başvuruyorlar çok şükür sütüm bol.suni sancı ile ilgili normal doğum ile ilgili sorusu olanların sorularını cevaplayabilirim.kendinize iyi bakın

Hayırlı olsun. Allah sağlıkla büyümeyi nasip etsin. Epizyotomi uygulandı mi?

Nefes teknikleri ile ilgili neler önerirsiniz? Nasıl bi teknik sizi rahatlattı?

Arkadaslar gogus catlaklari ve yaralari icin kantaron yagini oneririm hatta hic yara olmadan da surebilirsiniz daha cok faydasini gorursunuz

Teşekkür ederim deneyeyim birsürü şey yaptım hala tam rahatlaymadim. Ameliyat acısını geçti

Teşekkür ederim deneyeyim birsürü şey yaptım hala tam rahatlaymadim. Ameliyat acısını geçti
Doğru çok aci verici birşey hatta ben 2 sefer ters emzirmistim agri ancak o zaman azalmisti. Umarim doğru pozisyonu anlatabilmisimdir ve umarim faydasini görürsün. Sadece bebegin memeyi tutmasi zor oluyor mücadele istiyor.6 aylikken filan öyle de hemen tutuyor da ufak olunca zor... Faydasini gorursen buraya yazarsan sevinirim. Opuyorum bebisini tekrar geçmiş olsunolsun)

Kızlar Merhaba herkes iyidir inşallah. Oğlum 4 günlük oldu bugün apar topar hastaneye yattik.suan ona isin veriliyor.sarilik 19 a yükselmiş. Ve benim yuzumden.ben 5 6 saat falan emzirme dim bi kaç gece.agladiginda emzirdim sadece.bilemedim.kendimi öldürmek istiyorum.ona bu kadar asikken nasıl bu kadar bilinçsiz davranabildim nasıl. Asla affetmicem kendimi.canim oglum benim yüzümden sarilik oldu.aglamaktan helak oldum.kendimden nefret ediyorum.bilemedim bilemedim.2 saatte bir zorla uyandirip alarmı kurup emzirin bebeklerinizi canlarım. Aman benim düştüğüm hataya düşmeyin. Icim paramparca

çok geçmiş olsun, kendini bu kadar suçlama arkadasım bebeğini memesinde gezdiriyordu neredeyse ama o da 3 gün ışın almak zorunda kaldı. böyle dertlenirsen sütün azalır

Allah şifa versin. Atlatır insaallah genelde bebeklerin karşılaştığı bir sorun bu lütfen üzme kendini daha da sütün azalmasin.

rahat uyumuyor benimki maalesef gaz sancısı var biraz.. ne yapıcam hiç bilmiyorum

Allah kolaylık versin üç çocuk zor gerçekten.. bende 13 kilo almıştım bende de 4-5 kilo falan kaldı.. benimde 21 gün oldu:)
Süt verirken memenin köyü kısmının tamamını ağzına ver emziren hava yutmasin

Canım çok geçmiş olsun üzme kendini birde suçlama sakın...Allah sifasini verir inşallah...

Ay sakin Sakın boyle yapma. Sutun kesilecek bu kadar uzme kendini. Hangimiz elimizde bebek buyutme recetesiyle anne oldukki. Biz de ogrenecegiz lütfen yapma boyle. Allah daha kotusunu vermesin. Satilik cok normal canim isin tedavisi de cok invasiv bir mudehale degil icin rshst olsun lutfen. Oğlunun ihtiyaci olan bi sensin senin kokun sütun:)

slm kızlar,40 haftayı doldurduk.Ama hala bir belirti yok doğumun başlayacağına dair.Yürüyüş yapmaktan da artık gerçekten çok sıkıldım.Hurmadan da tiksinti geldi.Benim gibi doğumu bekleyen kimler kaldı bilmiyorum ama doğumunu yapıp bebeğine kavuşanlara imreniyorum.Allah analı babalı büyütsün.Bana tavsiyede bulunmanızı çok isterim.doğumuu başlatacağına inandığınız herhangi bir şey olabilir,benimle paylaşın lütfen.

Aslında sormak istediğim başka bir şey daha vardı.Az daha unutuyordum.Meryem ana otu diye bir ot varmış.doğumu kolaylaştırdığını söylüyorlar.hiç duydunuz mu?Deneyen var mı?Nasıl kullanılması gerektiğini bilen var mı?

Doğum başladığı zaman bir kavanoz içine su ile koyuyormuşsun o ot açıldıkta rahmin açılıyormuş rahatça hatta biraz suyundan da içilebilirmiş doğum bitince çıkarmak lazımmış ama kavanozdan ki rahmin çabuk toparlasın.ben böyle biliyorum ben yapamadım çünkü bebeğim ters olduğu için sezeryan olduk hatta sezeryan gününü bile beklemedi ve suyumun gelmesiyle hastaneye koştuk:)) inşallah sende hayırlısıyla doğumunu gerçekleştirirsin.

merhaba canim yuruyus yapman cok iyi dogumun daha kolay olur bu sayede, aslinda dogumu baslatan pek bisey yok diyebilirim, cinsel iliski etkili olabilir benim doktorumda demisti, merdiven inip cikmak ve temizlik yapmak hizlandirabilir sancilarin geldiginde surekli ayakta dolan ben hic oturmadim hastane de bile yatmayi istemedim bide surekli comelip kendimce egzersizler yaptim, tabi dizlerimde derman kalmamisti :) oyle boyle kurtulacaksin bebegini sende kucagina alacaksin insallah... he bide sicak banyo yapmak ta cok yararli dene istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…