2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

Emzirmekle ilgili canım çok uyumamalı bebek 3 saati geçmemeli emzirme aralığı onlar biliyor ama bazı bebeklerde özellikle sarılık olan bebeklerde aşırı uyku görülüyor uyandırıp emzirmek gerekiyor o zamanda. Eskiler öyle der ama şimdi 1,5 - 2 saat emzirme aralığı ideal. Hele sarılıksa her fırsatta vermek gerekiyor.

Göğüs pedine de akan sütler geçiyor ve anne sütünün tedavi edici özelliği var hem bebeğin yüzündeki sivilce tarzı şeyler için hem de göğüs ucunu temizleme ve iyileştirme için. Ben de kalkanı 40 dk dan fazla kullanmayın diye biliyorum. Göğüs pedi tercih ediyorum.

Öncelikle Allah bebeklerinizi sağlıkla, huzurla büyütmenizi nasip etsin. Göğüs ucundaki yaralar için benim bir tanıdığim sürekli süt kaymağı sürüyordu göğüs uçlarına ve çok iyi geldiğini söylemişti. Bende denemeyi düşünüyorum, inşaallah rahat rahat emzirebilirsiniz meleklerinizi.

Güzel anneler ve minikleri merhaba. Herkes iyi inşallah. Artık çok okuyamıyorum. Bugün göğüs yaraları için kalkan kullanmaya başladım her yolu deniyorum özellikle kızım ilk memeyi alışta öyle bir acıtıyor ki inş geçer artık. Doktoruma da sordum banyoya girmeden mutlaka kremle yoksa sonra çok acır dedi size de söyleyeyim. Kızlar bir de ben artık mamayı kestim 10 günlük oldu kızım bugün çok şükür ama sütüm yetiyor mu emin değilim 2-3 saatte bir iki memeden 30-40 dk emiyor toplamda sonra uyuyor sizce sarılık riski var mıdır hala? Bir de 4 gündür kaka yapmıyor sizde de var mı böyle bir durum?

Mama kabızlık yapmış olabilir beslenmene dikkat et. Anne ne yerse çocuk etkileniyor. Süt sağma pompasıyla ne kadar sütün geldiğini öğrenebilirsin. 30-40 dk iyi bir süre eğer yeterli süt geliyorsa iyidir. Kontrole gittiniz mi yeni doğan polikliniğine sarılık konusunda biz anlamasak da doktorlar şıp diye anlıyor. Benim bebeğim kırmızı görünüyordu ilk başlarda o yüzden anlayamadık. Emzirme aralığı 2-3 saati geçmesin. Sütün yeterli ise bir şey olmaz Allah'ın izniyle.

Mamayı günde 1 kez veriyorum 20cc
Sütümü sağınca yarım saatte toplam iki göğüsten 40cc geliyor az mı sence? Carşmba gittik doktora sarılık görünmüyor dedi. Bugün 5. Gün hala kaka yok kormaya başladım
Rezene ve humana içiyorum ama başka ne yiyebilirim kabız olmasın diye? Beslenmem de düzensiz biraz

günaydın canım ,
Hüma hanım nasıl ? doğumun nasıl geçti? kaçgündür gelip mesaj attınmı diye bakıyorum ama mesajını göremedim, inşallah ikinizde iyisinizdir

arkadaşlar, hepinizin doğumları hayırlı olsun, sizlere sormak istiyorum, ben de perşembe günü kızımı kucağıma alıcam inşallah, ama doğum sonrası süt problemi yaşayanları görüyorum, bunun olmaması için ne yapabilirim şimdiden? humanayı erken içmenin bir zararı var mı bitki çayı sonuçta? sütümün gecikmesinden ya da gelmemesinden çok korkuyorum

Kaka yapmamasını sor bence doktora bence.. bizimki de ıkına ıkına yapıyor valla çok üzülüyorum.SArılık içinde çişini gözleyebilirsin bizimki hastaneden gelince resmen sarı çiş yapmıştı altı açıkken fark ettim sonra hep emzirdim geçti çok şükür birde sarı ışık iyi gelirmiş güneş ışığı gibi birinden de duymuştum doktoru demiş sabah akşam sarı ışık açık olsun gündüzde perdeler çekili olsun gün ışığı girsin eve..40 cc az mı bilmiyorum ama humana arttırıyormuş birde lactamil kaliteyi arttırıyormuş dene bence umarım herşey yoluna girer..

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun..Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..Doğar doğmaz genelde süt gelmiyor o yüzden sıkma canını gerekirse ilk gün mama versinler..

günaydın güzel anne :)

benim göğüslerdede yara ver ve oğluş emerken resmen kıvranıyorum sütüm zaten az 2,5 saat emdiği ve doymadığı günler oldu mecbur mama veriyorum, bizim beyefendide gaz problemi var günlerdir uyumadan yaşıyoruz, hafta içi gündüz çalıştığım için uyuyamıyorum, hafta sonları hep misafir oluyor ve artık gözlerim şişti acıyor ,erkek bebeklerde 6 aya kadar gaz problemi olabiliyormuş kızın 4 gündür kaka yapmadıysa mutlaka doktorunu ara sor , bebek için uzun bir süre, biz mama değiştirdiğimizde oğlum kaka yapmada problem yaşamıştı hem onun hem bizim canımız çıkmıştı, birde aklıma gelmişken söyliyeyim ben ilk günlerde kayısı kompostosu içiyordum ve bebiş rahat kakasını yapıyordu, kompostoyu bırakınca da kabız olmuş olabilir diye hergün kuru kayısı yemeye çalışıyorum,

Kızlar merhaba,

Doktordan geldim şimdi benim fıstık 3360 olmuş maşallah günümün dolmasına cok az kaldı doktorum artık riske sokmak istemiyorum dedi dışkısını yapma ihtimali varmış...Çarşamba günü sabah erken saatte gel artık bakalım dedi rahimde yumuşama açılma varsa suni deneyecek ya da en kötü ihtimal sezaryen :) büyük ihtimalle çarşamba günü bende yavrumu kucağıma alıcam Allahın izniyle :) 29 ekim cumhuriyet çocuğu olsun istiyordum inşallah sağlıkla,hayırlısı ile alırım kcağıma çok heyecanlıyım :)

slm kızlar bende 26 eylülde doğum yaptım çok şükür oğlum sağlıklı ama yuku düzenimiz oturmadı ve gaz sorunumu var onunl başa çıkmaya çalışıyoruz bu gün ilk aşımızı yapmaya gideceğizz kızlar hala doğum yapmayanlar gögüs ucunuz yoksa ve son haftalarda iseniz krem ile günlük gögüs uçlarınıza masaj yapın hem doğumun başlamasına yardımcı olur hemde gögüslerinin bebiş doğduğunda daha az yara olur bebeği kabız olanlar bebeğinize saf zeytin yaği içirin ve karnına masaj yapın üzerine gazete veya kağit havlu sara bilirsinizz poposuna sürün bebiş rahatlıycaktır gögüs ucu yarası resmen oğlum uyanmasın emzirmiyim diye dua edecektimm gögüslerim yara olduğu ve acı çektiğim için sonra yngemin tavsiyesi üzerine ev yapımı tereyaği sürdüm her emzirmeden sonra tuzlu olduğu için biraz yaktı ama oğlum emerken ağrığıdı kadar ağrımadı gögüsucumu yumuşattı ve yaralarım geçti ve oğlumu rahatca emzire biliyorumm ee kızlar bende böyle sizden naber

ne guzel bebisin 30 40 dk emiyormus benim kişi 10 dk dan si da uyuya kalıyor sonra uyandiramiyoruz cimcimeyi.annem sutun az diyor.artırmak için sürekli biseyler yiyorum sutum gelsin diye ama yok az gelip.bugün 8 günlük oldu..göğüs ucu yarasından bende muzdaribim geçmiyor bir turlu ama lokum durdum sanki onun biraz faydası oldu üzerine kalkan koydum bekledim..bide benim doktorun ilk haftadan sonra sarılık riskinin azaldığını söyledi.seninki 10 gunluk olmuş zaten zannetmiyrum sarılık olacağını.ilk 6 gün artarmis sonra dusmye başlatmış sarılık değerleri yani sende problem yoktur..sut artirmak için önerisi olanları bekliyorum.dereotu incir kayısı uzum yiyorum ama yinede artmiyor

Bnm bebisim de 25 günlük oldu, biraksam toplam 1,5 saat sürer emmesi ama artık göğüs uçlarım yanmaya basladigi icin 30 dk sağ 30 dk sol memeyi emziriyorum,emerken uyuya kalio, yatağına koyunca aninda uyanıyor. firsat buldukca sagiyorum ama yetmiyor mama da takviye veriyorum. Geceleri 2saatte 1 uyanıyor, uykusuzluğum had safhada, gaz için nurse harvey s bitkisel şurup kullanıyoruz. Annelik babalik gerçekten fedakarlikmis.

kızlar mrb bişe soracaktım. bebişlerinizde gaz problemi başladı mı? gaz problemi olanlar bu sorun için neler yapıyorlar?

Kızlar bu ne tempodur:) emzir gazını çıkar altını al ağlar yine emzir aynı şeyler baştan uykuya bir türlü gelemiyoruz. Alıştı galiba memeye yandım ben.birak ağlasin diyorlar da kayamiyom mis kokuma.sariligi bi geçsin de başka bi isteğim yok. Kızlar 1 hafta oldu sezeryan bandıni ben kendim mi cikarcam doktora gitmeye korkuyorum acitir diye.kendim cikarimi sizce banyo yapip?

ben pazartesi günü sezeryan oldum doktorum cuma günü bandı çıkar duş al hafif köpükle ve baticonla pansuman yapıp üzerine gazlı bez koy demişti.

ben pazartesi günü sezeryan oldum doktorum cuma günü bandı çıkar duş al hafif köpükle ve baticonla pansuman yapıp üzerine gazlı bez koy demişti.
Hadi ya o zaman öyle yapayım ben de 1 hafta oldu çıkarmadim saol canimm

Herman İşçi'nin güncel 2014 yılı için doktor doğum ücretini bilen acaba? Bana asistan doktor ücretiyle 3300TL dedi ki, bana daha önceki yıllar için yazılanlardan çok fazla geldi de. Kendisinden memnun olmama rağmen biraz moralimi bozar kişiye göre fiyat veriyorsa doğrusu. Cevaplayalar şimdiden teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…