2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
canim benim paşamda 2 3 saatte bzen 1saat geçmyo emmek istyo emme süresi degşyo ama genellikle çok uzun sûryo emmesı :)

Canım sütnü sagman lazm bildgm kadaryla ve sıcak havlu koy göguslerne şiş yerlere ve sıck duş almanı tavsiye edrim sık sık ve duşta göguslerne masaj yap faydasnı görursün inş

Merhaba Ekim anneleri ben 39 haftalık hamileyim bu sancılarınızı tarif edebilir misiniz benim ara ara karnım ağrıyor ama sancı dediğiniz bu mu? Hani sayıyoruz sıklığını diyorsunuz ya nasıl oluyor

benim cimcimede sürekli uyuyor.emzirmek için zor uyandiriyorum.bide biraz sari sarılığı artacak diye korkuyorum.sutum yeni yeni artıyor.bi göğsünü 15 dk zor emziriyorum normal mi.ve de benimde göğüs uçlarım çok feci.lansinoh krem kullanıyorum ama kar etmiyor..bu yaralar için önerisi olan var mi

süt vermeden önce altını değiştirirsen uyanabilir hemşire bana öyle demişti.. göğüs uçları içinde kalkan çok iyi emzirmediğin zaman takarsın ucunda süt birikiyor ve iyi geliyor..

arkadaşlar tavsiyeleriniz ve cevaplarınız için çok ama çok teşekkür ederim.Gerçekten ikiniz de çok güzel dualar etmişsniz.İnşallah dediğiniz gibi hayırlısıyla bebeğimi kucaklarım.Merdiven inip çıktım bugün ve tekrar yürüyüşlere devam edeceğim.İnsan yürüyüşün doğuma yardımcı olacağına çok inanamıyor.Sanki bebeğim yürüdükçe aşağı değil de yukarı tırmanıyor.Karnıma bakıyorumhergün tepede..Hayırlı akşamlar.

Canım merhaba ;

Valla bende 40.haftanın içinde sayılırım miadımın dolmasına 6 gün var bende bekliyorum kızımı :) bir de bende erken doğum riski vardı düşün yani :) bende yürüyüş yapıyorum ama çok değil hurmada yedim ama tık yok :) bence onun zamanı var stres yapma kafana da takma stresten de olamayabilir bebeğin rahat olması lazım çünkü...Allahım onun zamanını biliyor hayırlısı ile sağlıkla kucağımıza alalım inşallah...bence kafanı biraz rahat bırak herşey beyinde bitiyor doğumu başlatan hormon oksitosin beyinden salgınan bir şey çünkü...

Ben oneride bulunmustum ama sanirim on sayfada kaldi

Kantaron yagini dene canim ozelliginde catlak ve yaralara iyi geldigi yaziyor ben de onu kullaniyorum

Canım ben de bazen zor uyandırıyorum ama bazen de uyumak bilmiyor emzirmekten halsiz düşüyorum ama o kadar sütüm yok sanki ya da bana öyle geliyor anlamıyorum. 2 gündür kaka da yapmıyor. Ah o göğüs uçları çekilecek acı değil kıpkırmızı benimkiler de nasıl bir acıdır ama kızım için katlanıyorum ağlaya ağlaya. Lansinoh sürekli sürüyorum ben de hatta tereddüt ediyorum kızım emiyor bunu diye ama başka türlü nasıl katlancam.Önerisi olanlar varsa sevinirim ben de

kızlar daha öncede yazmıştım ama sanırım ön sayfalarda kaldı bende bu acıyı çektiğim için çok iyi biliyorum ağlamıştım bebeğim emerken.. ben kalkan aldım emzirirken değil ama normalde takılı kalıyor uçlarına süt biriktiği içinde yara olmuyor ben artık krem bile sürmüyorum o derece rahat çok şükür sizde deneyin bence..Allah şifa versin,bebişlerinizi de size bağışlasın..

Kızlar merhaba, bacağımdaki problem nedeniyle normal doğum yapmam sakıncalı görüldü. Dün kuzumu sezeryanla kucağıma aldım. Bugün eve cıktık. Karnımda acı var ama cok güzel bir duygu bu. Garip hallerdeyim.

Buarada faceteki gruba da yazayım demiştim ama gruba giremiyorum. Cıkarıldım mı anlayamadım.

Emzirmemenle ne alakasi var ya bence gereksiz yere kendini suçluyorsun.benim bir arkadasimini dayisi prof cocuk doktoru arkadaşımı da hep uyuyan çocuğu uyandırmayin diye tembihlemis. Ben de basta uyandırıyordum çocuk huysuzlaniyordu artik uyandırmiyorum acikinca ya da bir erdi varsa zaten uyanıyor

Merhaba kızlar, 40+0 da cuma kontrolümde bebeğimin suyu bittiği için suni sancıyla doğumum başlatıldı. 1 cm açıklık var yok gibiydi rahim ağzımda yumuşamamıştı ama 2. doğum olduğu için denemek istedi doktorum biraz zor oldu ama çok şükür normal doğum yapabildim. Su olmayınca ve kendi sancımda olmayınca sabah 10 dan akşam 7 ye kadar suni sancı çektim son 2 saat baya bir sancım vardı. Ben sancılandıkça bebeğin kalp atışları düşüyordu bu yüzden ntsye bağlı yatakta geçirdim sancımın çoğunu buda beni baya bir zorladı. Kalp atışında baya bir düşmeler olunca 7 cmle doğuma aldılar. Ikınma hissim bile tam gelmemişti. Daha doğuramam açıklığım yeterli değil diyordum sürekli. Doktor hadi doğuracaksın ıkın diyordu. Ben pek düzgün ıkınamadım. Karnıma bastırdılar ve doğdu. Doğduğuna ben bile inanamadım. Sonra eşi kendi düştü. 3-4 tane de dikişim oldu. Gerçekten zor bir doğumdu 2. olmasına rağmen. Bir tane de kordon dolanmıştı boynuna, ve elini başının yanına koymuştu öyle doğdu yaramaz kızım. Ama çok şükür çabuk toparladık. Odama geldiğimde sütüm gelmişti. İkimizde şimdi çok iyiyis elhm. Sadece göğüs yaralarım fena, inş oda geçer. Bizden haberler şimdilik bu kadar.
Allah hepimizin yardımcısı olsun inş. Doğum yapmamış olanları da Allah bir avazda kurtarsın inş..

ilk başlarda en fazla 3 saatte bir emzirmek lazım.Senin dediğin sonraki zamanlar için.doktor bana gündüz 1.5 -2 saatte bir emzir gece ise en fazla 3 saat uyusun uyanmazsa uyandır dedi..o yüzden aman dikkat edin kızlar Allah korusun daha çok minik kuzularımız

Kızlar bende 38+2 oldum çatım felan normal cıktı artık oglumun keyfını beklıyorum ve ıyıce sabırsızlanıyorum korku heycan hepsı bı arada allah yardımcımız olsunnn

Nefes teknikleri ile ilgili neler önerirsiniz? Nasıl bi teknik sizi rahatlattı?

Sancı başlangıcında iki tane derin nefes devam ederken normal kısa nefesler sancı bitince uzun iki nefes daha. Bu döngü ile daha kolay başa çıkılabiliyor ağrılarla sancı araları dinlenme için çok iyi oluyor güç topluyorsun etrafında konsantreni bozacak şeyler ne kadar az olursa o kadar iyi. Uzun derin nefesler şöyle mesela nefesi alırken 4 5 sayıda alıp yine 4 5 sayıda vermek daha da uzatabilirsiniz sayıyı ciğer kapasitenize göre.

Göğüs uçlarına 20 dk masaj uygulamayı deneyebilirsin. Haftası dolan gebelerde sancı başlatmak için kullanılan bir yöntem.

Merhaba Ekim anneleri ben 39 haftalık hamileyim bu sancılarınızı tarif edebilir misiniz benim ara ara karnım ağrıyor ama sancı dediğiniz bu mu? Hani sayıyoruz sıklığını diyorsunuz ya nasıl oluyor

Gerçek doğum sancısı bacaktan girip bele doğru yayılıyor. Başlaması bitişi net hissediliyor.

üzülme tatlım her 10 bebekten 9 u sarılık geçiriyor biz de 20 saat ışında kaldık bol bol emzirdimepey azaldı. Moralini yüksek tut annesin sen güçlü ol. Anneler güçlüdür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…