2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Canım ben gaza çözüm anason ve rezene cay

Canım bizimde gaz sorunumuz çöktü ilk zamnlar 3.ayin içindeyiz anason ve rezene çayını karıştırıp içiyorum kızımda günde 3 4 çay kaşığı baya faydasını grdum

Kızlar bişiy sorucam kızım 2.ayinı doldurdu dogdugndan beri iki oldu rüyamda kızımın dişiçıkmış görüyorum.hamileykende dişli doguyo görmüştüm anlamı ne acaba çokmerak ettim rüya yoran birilerinden duymak isterim.google nekadar bilebilir :/

Kızlar hep gazdan bahsediyoruz acaba doğum kiloları ne alemde benim karnimda sanki 6 aylık hamileymisim gibi duruyor 5 kilom var nasıl gidicek bilmiyorum sizlerde durum nasıl kilolariniz gittimi

Benim 7g
Kızlar hep gazdan bahsediyoruz acaba doğum kiloları ne alemde benim karnimda sanki 6 aylık hamileymisim gibi duruyor 5 kilom var nasıl gidicek bilmiyorum sizlerde durum nasıl kilolariniz gittimi
benimde 7gitti 7 duruyor daha 2 ay oldı doğum yapalı duruyor kilolar hiç pantalonlar olmuyor rejimde yapamıyorum sürekli de tatlı istegim var ;(

Kizlar merhaba saglik ocagina gittik.11 de yatiyor 4 de uyaniyor dedim sen onu yandir emzir 3 saatte bir dedi.duzenini bozmak nekadar iyi.siz 3 saatte bir emziriyor musunuz?

Bebekler uyurken de emebilir. Gece mümkün mertebe bebeğimi uyandırmadan emziriyorum. Özellikle ağlaması çok artmadan hemen emzirmek için alabilirsem emdikten sonra tekrar uykuya devam etmesi kolay oluyor 15 dk ile 30 dk arasında uyanırsa da 1 saatte. Ama benim bebeğimde bir kere 4-5 saat uyuduğu oluyor sen çocuk doktoruna danış canım. Ben artık uykuların uzamasının normal olduğunu biliyorum. Gece de 2 kere uyanması normal geliyor bana.

Benim de 5 kilo kaldı. Sadece göbeğim var biraz. Bir video buldum. Çok iyi egzersizler var ama o egzersizleri yapacak vakit nerede? 6 günde fark eder diyor zaten 6 gün yapsam devam ederim yapmaya. :) Video youtube da tracy anderson after pregnancy workout 50 dk lık bir video. Ayrıca spor kabızlığa da iyi geliyor hareketimizi arttırmalıyız. Bebekle ilgilenirken genelde oturuyoruz gibi geliyor bana. Ağlama nöbetleri geldiği zaman hariç tabi. :)

Kizlar rotavirisu asisi hakkinda ne dusunuyorsunuz?saglik ocagindaki doktor bebeklerde ishal cok tehlikeli ishale de genellikle bu virus sebep oluyor dedi 3. Ve 5. Aykarda iki doz halinde yaptirilabilir dedi.devlet karsilamiyormus.

Ben yaptırmayı düşünüyorum. O gerçekten bebekleri ve çocukları kötü etkileyen bir hastalık. Çevremde gördüm. Çocuk kusmaktan helak olmuştu. Her çocukta olacak diye bir şey yok ama neden aşısı varken yaptırmayalım. Haftaya doktoruna da tekrar danışacağım bu konuyu.

Slm arkadaşlar aslında Eylül annesi olmayı beklerken normal doğum istediğim için ve bebeğim 42. haftaya kadar gelmediği için 7 Ekimde sezaryenle anne oldum. Sizleri üye olmadan takip ettim fakat aklıma takılan sorularım vardı bu sebeple katılmak istedim aranıza, tecrübeli anneler yardımcı olabilirseniz sevinirim. Oğlum 4500 gr 53 cm doğdu. Diabetim vs yoktu. Doğduğunda ödemi vardı ama 12. gününde 4700 olmuştu. yani ödemi attıktan sonra kaça düştü bilmiyorum ama 12. gününde doğum kilosunu geçmişti. 1. ay kontrolünde 5500 gr 61 cm di. Bugün 2. ay aşısını yaptırmaya götürdüm 7100 gr 65 cm olmuş. anne sütü dışında ek besin vermedim, sağlık ocağındaki çalışan bir ay sonra tekrar getirin sanki hızlı gidiyor dedi. İlçede yaşıyorum ve en yakın şehir 180 km doktora götüremedim henüz kar vs dolayısıyla. Yani ilk ay 1 kg ikinci ay 1,5 kg almış. Normal midir bu artış?

Ben toplam 18 kg almıştım kırkımız çıktığında 15 i gitmişti, kaldı 3 kg. yalnız olduğum için evden adımımı atamıyorum. işe başlayınca o da gider diye düşünüyorum.

Kızımla akşamları ciddi gaz problemi yaşıyoruz.Çok üzülüyorum kıyamıyorum meleğime...Ne kucakta duruyor ne de başka türlü ancak emzirince susuyor ne yapacağımızı şaşırıyoruz.Zinco başladık şu an.Kilolar duruyor bende halen pantolonlar gelmiyor tayt giyiyorum zaten dışarı çıktığım yok(

Bebeklerin aylık 1 ile 1.5 kg almasi normal canım benim üçüncü bebeğim ve ben busekil de biliyorum

İlk 10 günden sonra günlük 30-50 gr arasında alması lazım şu an normal gibi duruyor bence ama bir sonraki aya bakılıp değerlendirilmesi mantıklı olur.Allahım sağlık sıhhat versin tüm bebişlere...

Benim bakmam gereken üç çocugum var evde hiç oturmuyorum sana kisa ca bir günümü özetlim.sabah kalkıyorum kahvaltı çocukları doyuruyorum büyük kızımı öğlen okula goturuyorum sonra ev işi evde kalan iki çocuk yemek hazırla derken geri okula gidip kızımı alıyorum sonra ödevleri akşam yemeği geri ev toplama bu şekilde daha çok işim oluyor inanki akşam yatağa girdiğimde bugunde bitti diye sukrediyorum.benim bukadar tempoda daha da zayıf olmam lazım aslında

Maşallah oğluna. İlk aylarda 1-1,5 kilo artışı normal diye biliyorum. Biz de öyle gidiyoruz. Sonuçta her ay kontrole çağırıyorlar takip ediyorlar endişelenme. Ne güzel sütün yarıyor. Bazı bebeklerin gelişi yavaş bazılarınınki de normalden hızlı ilerleyebiliyor. Sağlıkla büyütelim inşallah.

Evet canım biz bir taneyle zor baş ediyoruz. Maşallah sana. İşte senin bu yaptıklarına deneyim diyorlar. :) Ben bir de iyi yiyorum. Emziren anneler olarak beslenmemize dikkat etmeliyiz. O yüzden takmıyorum pek. İnanıyorum ki bir kaç aya kadar eski halimize döneriz. Hatta bebekler ayaklanınca daha da veririz. Peşlerinde koşmaktan.

Bebeklerin aylık 1 ile 1.5 kg almasi normal canım benim üçüncü bebeğim ve ben busekil de biliyorum

Aslında ablam yenidoğan yoğun bakım hemşiresi ona sorduğumda o da normal olduğunu söyledi ama sağlık ocağındakiler kafamı karıştırdı. bir de eşim sürekli sen fazla emziriyosun diyor iyice kafam karıştı. ben oğlum istedikçe veriyorum. üstelik geceleri 10 gibi uyuyup 2-3 gibi emmek için uyanıyo arada hiç uyandırmıyorum emzirmek için. gün içinde de ağladıkça veriyorum. ama her ağlaması emmek için olmuyor. mesela gazı varsa zorlasam da almıyo memeyi.

Bu arada gaz yüzünden huzursuz olan anneler bebişlerinizi emzirirken karnı sizin karnınızın üstünde olacak şekilde tutun ve diğer elinizle de poposunun hemen üstüne bezinin olduğu kısma ufak ufak vurun hem daha rahat uykuya dalıyor benimki bu şekilde hem de gazının çıkması kolaylaşıyor. benimki memede uyuduğu için ağızdan gazını çıkaramıyordum uyanıyodu, bu yöntemle bir nebze rahatladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…