bebeğin gayet güzel kilo almış bence yetiyordur sütün.. bende arada sağıyorum duruma göre değişiyor 40-50 cc gibi çıkıyor.. ayrıca benim bildiğim bu kadarlıkken tekrar sarılık olma gibi bir ihtimali yok ama yine de tam emin değilim.. bence yetmiyor diyerek kendini şartlama emzirdikten sonra sağarsan beyne sinyal gidiyormuş ve daha fazla süt üretiyormuş aklında olsun. güle güle büyüt bebeğini..Arkadaşlar herkese merhaba,
Bende ekim annesiyim. 6 Ekimde doğum yaptım. Şimdi 2 ay 5 günlük. Yukarıda bazı arkadaşların kolik yazısını okudum. Allah yardımcınız olsun ben de 2 ay çektim şimdilerde biraz azaldı.
Sizlerin fikirlerini almak istediğim bir konu var. Eminim bu topikte epey konuşulmuştur. Ama eski yazılara bakacak zamanım yok. 40 gün boyunca sürekli memede kalan bir bebeğim vardı. Ben artık sütün yetmediğini bu yüzden sürekli meme istediğini düşünüyordum. Halbuki emme refleksi ve gaz sancısını dindirme isteği olduğunu çok geç anladım. İlk bebeğim olunca ne kadar araştırsam da tecrübe yaşanmışlık çok fark ediyor. Neyse esas konuya geleyim. Bebeğim 3.200 gr doğdu. İlk ay 1.200 gr aldı. bu ikinci ay 1.300 aldı. şimdi 5 900 ya da 6000 civarında. Kilosu aslında bu duruma bakılırsa normal. Ewet ama benim içime sinmeyen şu. Ben çalışmaya başlayacağım için elektrkli bir pompa aldım. fazla süt olursa sağayım dondurucuya atayım diye. Sanıyorum ki bebek kilo alıyor ya bende süt çok. Sağdım ki 20 cc ancak çıktı. çok üzüldüm. O dönem zaten hafif sarılığıda vardı. bol su dereotu derken 40 sonra 60 gece sütünde ise 90 cc yi gördüm. mutlu oldum. sağmaya ara verdim evdeyim emzireyim diye. bu hafta yine azaldı gibi geldi bana. Yani sağınca çıkmıyor ama bebeğim kilo alıyor. korkuyorum süte yine yetmeyecek sarılık olacak diye.
Süt miktarı sizce nasıl tek göğüs şimdi 40 ancak çıkıyor. 2 saatte bir. bazan daha az. Fikirlerinizi bekliyorum.
bebeğin gayet güzel kilo almış bence yetiyordur sütün.. bende arada sağıyorum duruma göre değişiyor 40-50 cc gibi çıkıyor.. ayrıca benim bildiğim bu kadarlıkken tekrar sarılık olma gibi bir ihtimali yok ama yine de tam emin değilim.. bence yetmiyor diyerek kendini şartlama emzirdikten sonra sağarsan beyne sinyal gidiyormuş ve daha fazla süt üretiyormuş aklında olsun. güle güle büyüt bebeğini..
Maşallah size. Uyku düzeni nasıl? Biz fena durumdayız cumadan beri benim kız sabah 5 lerde uyuyor artık dayanamıyorumMerhaba arkadaslar biz bugun 57 gunluk olduk oglumun agzindaji pamukcuktan dolayi iki aylik kontrolumuze 55 gunluken gittik dogum kilomuz 3100 du bir aylikken 4240 55 gunlukkende 5420 58.5cm doktor cok iyi dedi cok sukur sadece anne sutuyle besleniyoruz suyu sadece tattiriyorum ilac olrak d vitamini biogia kullaniyodum simdide pamukcuk icin bi ilac verdi onu kullanioruz ... gaz sancilarimiz cok sukur cok daha iyi gecelerimizde daha rahat gecmeye basladi cok sukur emzirme sonrasi kucagima alip ustten gazini alttanda spor yaptiraraktan gazini kakasini yapmasina yardimci oluyorum en son 12 gibi altini aliyorum sonrasinda sabaha kadar almiyorum gece kaka yapmiyo zaten artik genelde bi aksam bi sabah bir veya iki defada gun icinde yapiyo ve cok rahatliyo... ve artik bakinmaya basladi keyfi yerindeyken besigine koyup donencesini aciyorum ona bakip agucuklar atiyoen az bi 15 -20 dk oyle oyalaniyo bende o ara isimi yapiyorum inaniorum ki zamanla cok daha rahatlayacagiz bide arada gulucuk atiyo yabittigim andir hele bi oturup oynamaya baslasa zamanimiz cok daha zevkli gececek buarada son gunlerde gezmelere basladik pazar gunu avm deydik gezmek hosuna gitti arabasina oyuncak aldik astik onuizledi durdu arada alt kats kaynanama arada komsuya gidiyoruz degidegiiklik hoslarina gidiyo... annelik gercekten cok guzel ve zormus ama herseye degiyo ..ha bide ben cok fena hasta oldum once nane limon ihlamur flan gecirmeye calistim ama olmadi dun gittim saglikocagina ilaca basladim cunku cigerlerim acimaya basladi oksurukten daha kotu olmaktan korktum... hepinize kocaman sevgiler coook opuyorum tatli meleklrinizi
maşallah bebeğine kilosu falan gayet iyi gerçekten.pamukçuk için doktor bize de ilaç vermişti ama ben kullanmadım karbonatlı suyla temizledim.Elime gazlı bez sardım suya batırdım sonra ağzını temizledim boşuna ilaç vermedim çok şükür geçti.. ga içinde artık ilacı bıraktım sende bir bırak istersen tekrar olursa o zaman kullanırsın büyüdüler artık çünkü kendileri yapabilirler.. birde bu arada bebeklere 1 yaşına kadar avm tarzı kapalı yerleri önermiyorlar seninde aklında olsun oğluşunu sokma o tarz yerlere.. sanada çok geçmiş olsun..Merhaba arkadaslar biz bugun 57 gunluk olduk oglumun agzindaji pamukcuktan dolayi iki aylik kontrolumuze 55 gunluken gittik dogum kilomuz 3100 du bir aylikken 4240 55 gunlukkende 5420 58.5cm doktor cok iyi dedi cok sukur sadece anne sutuyle besleniyoruz suyu sadece tattiriyorum ilac olrak d vitamini biogia kullaniyodum simdide pamukcuk icin bi ilac verdi onu kullanioruz ... gaz sancilarimiz cok sukur cok daha iyi gecelerimizde daha rahat gecmeye basladi cok sukur emzirme sonrasi kucagima alip ustten gazini alttanda spor yaptiraraktan gazini kakasini yapmasina yardimci oluyorum en son 12 gibi altini aliyorum sonrasinda sabaha kadar almiyorum gece kaka yapmiyo zaten artik genelde bi aksam bi sabah bir veya iki defada gun icinde yapiyo ve cok rahatliyo... ve artik bakinmaya basladi keyfi yerindeyken besigine koyup donencesini aciyorum ona bakip agucuklar atiyoen az bi 15 -20 dk oyle oyalaniyo bende o ara isimi yapiyorum inaniorum ki zamanla cok daha rahatlayacagiz bide arada gulucuk atiyo yabittigim andir hele bi oturup oynamaya baslasa zamanimiz cok daha zevkli gececek buarada son gunlerde gezmelere basladik pazar gunu avm deydik gezmek hosuna gitti arabasina oyuncak aldik astik onuizledi durdu arada alt kats kaynanama arada komsuya gidiyoruz degidegiiklik hoslarina gidiyo... annelik gercekten cok guzel ve zormus ama herseye degiyo ..ha bide ben cok fena hasta oldum once nane limon ihlamur flan gecirmeye calistim ama olmadi dun gittim saglikocagina ilaca basladim cunku cigerlerim acimaya basladi oksurukten daha kotu olmaktan korktum... hepinize kocaman sevgiler coook opuyorum tatli meleklrinizi
Canim benim seni cok iyi anliyorum 4-5gun oncesine kadar bizde oyleydik ama artik daha rahatiz artik ara ara gecede uyuyo ve aglama krizleride bitti sadece karni acikinca gazi gelince uyumak isteyince agliyo hemen problemini hallediyorum keyfi yerine geliyo bio gia ya gectim son bir haftadi omu fayda etti yoksa kendimi duzene girdi bilmiyorum ama cok sukur iyiye dogru hidiyoruz simdi altini temizleyip alttan sporla ustteni doyurduktan sirtini ovarak gazini cikardiktan sonra karnini doyurduktan sonra uyumak istiyo yer besiine koyuyorum emzigini veriyorum bazen aliyo bazen almiyo salliyorum yuzume bakaraktan sakince uyuyo bazen kisa sure uyuyup uyaniyo salliyorum geri daliyo bazen uzun uyuyo eskiden saatlece aglrdi uyumazdi ne yapsam aksam saatleri bi baslaedik gece 4-5-6 ya kadarartik ne zaman pes ederse uyurdu helak olurduk gece insallah sizde biran once duzene girersiniz Allah yardim etsinKızlar ya tükenmek üzereyim artık. Dün gece gene 5 te uyuduk 9 da kalktık bir de gündüz 2 saat uyudu o kadar hala ayaktayız. Kızıma bu kadar az uyku yetiyor mudur sizce? Bir de ağlama nöbetlerimiz var tabi tek memede susuyor sonra kısır döngü başlıyor memede uyuyor kızım gaz çıkarırken uyanıyor ağlıyor. Gaz çıkarmadan yatırsam yarım saate uyanıyor tıkanıyor kusuyor. Tıkandığını
öksürüğünden anlıyorum bazen de nefessiz kalıyor çok korkuyorum. 55 günlük olduk şükür ama anneliğin güzelliğini çok kısa anlarda anlayabiliyorum. Kızıma o kadar çok üzülüyorum ki gazdan çırpınıyor kafasını omzuma vuruyor bazen
maşallah bebeğine kilosu falan gayet iyi gerçekten.pamukçuk için doktor bize de ilaç vermişti ama ben kullanmadım karbonatlı suyla temizledim.Elime gazlı bez sardım suya batırdım sonra ağzını temizledim boşuna ilaç vermedim çok şükür geçti.. ga içinde artık ilacı bıraktım sende bir bırak istersen tekrar olursa o zaman kullanırsın büyüdüler artık çünkü kendileri yapabilirler.. birde bu arada bebeklere 1 yaşına kadar avm tarzı kapalı yerleri önermiyorlar seninde aklında olsun oğluşunu sokma o tarz yerlere.. sanada çok geçmiş olsun..
maşallah bebeğine kilosu falan gayet iyi gerçekten.pamukçuk için doktor bize de ilaç vermişti ama ben kullanmadım karbonatlı suyla temizledim.Elime gazlı bez sardım suya batırdım sonra ağzını temizledim boşuna ilaç vermedim çok şükür geçti.. ga içinde artık ilacı bıraktım sende bir bırak istersen tekrar olursa o zaman kullanırsın büyüdüler artık çünkü kendileri yapabilirler.. birde bu arada bebeklere 1 yaşına kadar avm tarzı kapalı yerleri önermiyorlar seninde aklında olsun oğluşunu sokma o tarz yerlere.. sanada çok geçmiş olsun..
Kizlar merhaba saglik ocagina gittik.11 de yatiyor 4 de uyaniyor dedim sen onu yandir emzir 3 saatte bir dedi.duzenini bozmak nekadar iyi.siz 3 saatte bir emziriyor musunuz?
Ben de ilk dogdugunda zaten sarilik oldugu icin uyandiriyordum ilk 28 gunden sonra biraktim.simdi doktor saglik ocagindaki sekeri duser dedi.yarin icin randevu aldim ozel doktordan o ne diyecem bakalim yazarim burdan.seninkisi gece ilk uykusunda kac saat yatiyor canim? Bir de yarin kanina ve tiroidine baktiricam .kakasi da dogdugundan beri hep sivi ve sesli kaka yapiyor.dogdugundan beri ishal olamaz herhalde onh da sorucam.Ben uykusu nu bölüp te uyandirmiyorum çünkü uyku düzeni nin olmasi lazim. İlk doğduğunda uyandırıyor dum
Ben de ilk dogdugunda zaten sarilik oldugu icin uyandiriyordum ilk 28 gunden sonra biraktim.simdi doktor saglik ocagindaki sekeri duser dedi.yarin icin randevu aldim ozel doktordan o ne diyecem bakalim yazarim burdan.seninkisi gece ilk uykusunda kac saat yatiyor canim? Bir de yarin kanina ve tiroidine baktiricam .kakasi da dogdugundan beri hep sivi ve sesli kaka yapiyor.dogdugundan beri ishal olamaz herhalde onh da sorucam.
Ben de ilk dogdugunda zaten sarilik oldugu icin uyandiriyordum ilk 28 gunden sonra biraktim.simdi doktor saglik ocagindaki sekeri duser dedi.yarin icin randevu aldim ozel doktordan o ne diyecem bakalim yazarim burdan.seninkisi gece ilk uykusunda kac saat yatiyor canim? Bir de yarin kanina ve tiroidine baktiricam .kakasi da dogdugundan beri hep sivi ve sesli kaka yapiyor.dogdugundan beri ishal olamaz herhalde onh da sorucam.
Kizlar rotavirisu asisi hakkinda ne dusunuyorsunuz?saglik ocagindaki doktor bebeklerde ishal cok tehlikeli ishale de genellikle bu virus sebep oluyor dedi 3. Ve 5. Aykarda iki doz halinde yaptirilabilir dedi.devlet karsilamiyormus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?