2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Baştan

Çok zor canım napıcaz biz benimki de hava kararınca başlıyor sabah 4-5 e kadar hiç bir şey çözüm olmuyor. Kolik müziği açıyorum 5 dk sussa sonra alışıyor mudur nedir gene başlıyor. Battaniye de bile salladık akşam annemle sallarken susuyor uyuyor yatağına götürüp koyuyoruz hop 5 dk ya kıvranarak uyanıyor. Bir de alttan gaz çıkarırken çok ağlıyormuş gibi bizimki ve o kadar çok alttan gaz çıkarıyor ki şiddetli şaşırıyorum siz de var mı böyle bir durum? Gaz ilacı da kullanıyorum nurse harvey ama fayda mı etmiyordur anlamıyorum Akşam gene 4.30 da uyudu perişan olduk. bir çözüm bulursan haberleşelim canım. kızım için de benim için de çok yıpratıcı geçiyor of Allah ım yardım etsin bize. Ben perşembe doktora götürcem bakalım bir çözüm bulursak haber ederim inş sana. gerçi sıcak havlu, kundak,emzik( sana katılıyorum şimdiki aklım olsa doğar doğmaz veririm emzik almıyor şimdi),sallama, müzik, gezdirme bunların hepsini denedim yok yok...

ağlaması gazdandır belkide benım bebeğimde çok kusuyor bazen karın ağrısı oluyo tam uykuya dalamıyo o zamanlarda sub simpleks veriyorum rahatlıyor. kusması reflu mu değil mi bilmiyorum. yatarken bile ağzından kusmuk ggeliyor kusmasa ağzından su geliyo yatarken ama sürekli aglaması yok

sub simpleks damla denediniz mi ?bide bacaınızın üstüne karnı gelecek sekilde yatırın ayagaınızı sallayın o sırada sırtını sıvazlayın sakinleştirir

sub simpleks damla denediniz mi ?bide bacaınızın üstüne karnı gelecek sekilde yatırın ayagaınızı sallayın o sırada sırtını sıvazlayın sakinleştirir
bide ayaklarına sıcak su torbası koyun ayaklarınızda sallayın bizimki sizinki kadar siddetli değil ama bizi rahtlatan yöntemleri paylaşmak istedim bide bizim buralarda acı bi ot var onu hem kendim içiyorum hem de az az bebeğime veriyorum o da rahatlatıyor bikaç gündür de kimyon içiyorum

Çok sağol canım kimyon bende içiyorum acı elma yağı sürüyorum sıcak havlu koyuyorum ayağına ve karnına ama yok hala ayaktayız gene perişan oluyoruz ya kendim de çok bunaldım artık
O acı otun adı ne canım rezene veriyorum brnde ama ne bulursam deniyorum

ayvadane diyoruz biz internete baktım adı görüntüsü aynı sarı bitki acı tadı var üşütmeye karın ağrısına iyi geliyo bikaç gündür oğluma bir iki çay kaşıgı vermeye başladım acayip gaz çıkarıyor nerde oturuyorsun

görsellerde bakınca ikinci bitki sarı o kuruyo topladıktan sonra bi cezve suyu kaynattıktan sonra bi dal kouyorsun 5dk falan demlensin bi bardak sen iç azcık kalan sogusun bebeğine ver inş bulabilirsin aktarlarda falan vardır belki biz tarlalardan topluyoruz

Kızlar yardım! doğum yaptığımda beri kabiz im. Geçmiyor kayısı falan dinlemiyor.tuvalete girmekten korkar oldum napcam
Aynısını bir hafta yaşadım. Her tuvalete gidiş işkenceydi. Ben doktora gittim, bağırsak düzenleyici hap verdi. Sabahları aç karnına kayısı ve üzüm yemeni tavsiye ederim. Bol su iç. Bir de maraş dondurması çok iyi geldi bana. Çok zor birşey. Bu yaşıma kadar hiç başıma gelmemişti. Allah yardımcın olsun.

ben adet oldum kırkım çıkmadann lekelenme hala devam ediyor dahaa önce dr gittim fitil verdi geçmedi tekrara gittim fitil ve antibiyotik verdi şu anda kullanıyorum işallah bu sefer geçer simir testide yaptı 10 15 güne sonuçlar çıkar işallah kötü birşey çıkmazz

bizimki de aynen yatağa bırakır bırakmaz ağlamaya başlıyo uyumaya korkuyorum artık heran uyanacak die aynen sesli sesli gaz çıkarıyo çıkarırken de ağlıyo bizimki de dün 5.30 da uyudu helak oluyoruz gündüz uyutmıym diyorum uyuyunca da kıyamıyorum ben zinco kullandım şimdi de sab simplex kullanıyorum pek işe yaradığını düşünmüyorum ama belki hafifletiyodur die kullanmaya devam ediyorum benimki gezdirince rahatlıyo biraz evet bi çözüm bulursak haberleşelim pek umudum yok ama inşallah 3 ayda biter bu gaz sancıları

Kizlar ben besik aldim..internetten bakin isterseniz urfa be
Uzulme inslh bisey yoktur...annemin 40gun den fazla surmus az az hep geliyomus

Gündüz uyuyan bebek gece uyumaz diye birşey yok diyorlar. Gece gündüz farkını öğretebilmek önemli. Biz de kolik saatlerinde ayaktayız 3, 4, 5 saat. 2 saati geçti mi huzursuzluk başlıyor ve daha zor uyuyor. Gaz ilaçlarından bir tek biogaia kaldı denemediğim. Onların hepsi aşağı yukarı aynı işi görüyor. Soğuk kanlı olnak önemli. O duygu durumumuzu hissediyor. Şimdi dünden beri şu adımları daha dikkatli uyguluyorum. Kollarını penye battaniye ile kundak gibi sabitliyorum, yan veya yüz üstüne yatırıyorum bazen kucakta bazen de yerde, şşş sesleri ile sakinleştiriyorum, hafifçe sallıyorum, emzik verip veya memede iken uyumasını sağlıyorum. İyice dalınca yerine koyuyorum veya yanından ayrılıyorum. Emzik konusunda ısrarcı olun. Almaz diye birşey yok asla şekere falan batırmadık. Kisa süreli de olsa alıp sakinleşiyor bu da bize yetiyor. Aslında emmek istiyor ama ağzında tutamıyor. Elimizden geleni yapıyoruz, geçecek bu günler biliyoruz ve umutla bekliyoruz.

Arkadaşlar herkese merhaba,
Bende ekim annesiyim. 6 Ekimde doğum yaptım. Şimdi 2 ay 5 günlük. Yukarıda bazı arkadaşların kolik yazısını okudum. Allah yardımcınız olsun ben de 2 ay çektim şimdilerde biraz azaldı.

Sizlerin fikirlerini almak istediğim bir konu var. Eminim bu topikte epey konuşulmuştur. Ama eski yazılara bakacak zamanım yok. 40 gün boyunca sürekli memede kalan bir bebeğim vardı. Ben artık sütün yetmediğini bu yüzden sürekli meme istediğini düşünüyordum. Halbuki emme refleksi ve gaz sancısını dindirme isteği olduğunu çok geç anladım. İlk bebeğim olunca ne kadar araştırsam da tecrübe yaşanmışlık çok fark ediyor. Neyse esas konuya geleyim. Bebeğim 3.200 gr doğdu. İlk ay 1.200 gr aldı. bu ikinci ay 1.300 aldı. şimdi 5 900 ya da 6000 civarında. Kilosu aslında bu duruma bakılırsa normal. Ewet ama benim içime sinmeyen şu. Ben çalışmaya başlayacağım için elektrkli bir pompa aldım. fazla süt olursa sağayım dondurucuya atayım diye. Sanıyorum ki bebek kilo alıyor ya bende süt çok. Sağdım ki 20 cc ancak çıktı. çok üzüldüm. O dönem zaten hafif sarılığıda vardı. bol su dereotu derken 40 sonra 60 gece sütünde ise 90 cc yi gördüm. mutlu oldum. sağmaya ara verdim evdeyim emzireyim diye. bu hafta yine azaldı gibi geldi bana. Yani sağınca çıkmıyor ama bebeğim kilo alıyor. korkuyorum süte yine yetmeyecek sarılık olacak diye.

Süt miktarı sizce nasıl tek göğüs şimdi 40 ancak çıkıyor. 2 saatte bir. bazan daha az. Fikirlerinizi bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…