2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Ohh ne güzel hep hayalimdir eşimle çocuklarımla dünya turuna çıkmak belki bir gün nasib olsun kısmet. Tadını çıkar kendine de dikkat et çok yorulma

Oh çok güzel iyi yapıyorsunuz. Şimdiden hayırlı yolculuklar. Ay çocuk olunca öyle oluyor geçen yaz memlekete gidince sırf 3 çanta kizimindi. Bir küçük çantaya derece burun spreyi ateş düşürücü krem tırnak makası bulundur. Gece soğuk oluyor yanina battaniye al ben emziriyorum diye birde uyudugunda başı rahat etsin diye yastık almıştım benden bu kadar

Kızlar herkese selam. Bugün testte 2. Çizgi çıktı ben de ekim annesiyim kızım emiyor hamileyken emebilir mi zararlı mı emzirenler var mı. Bıraktıranlar nasıl bıraktırdı çok düşkün. Üzülüyorum bıraksın istemiyorum

Ben emzirdim elbette ettirilir eğer düşük tehlikeniz yoksa sağlıklı bir gebelik yaşıyorsanız hiçbir mani yok.
Büyük oğlum 19 aylık küçük oğlum 4 aylık. Büyük oğlumu emzirmedigim bir gün olmadı. Hala emiyor. Sağlıklı bir gebelik ve sağlıklı bir doğum yaşadım. 40.haftada normal doğum yaşadım ilki gibi. 3710 gr 52 cm doğdu. Özellikle yazıyorum. Karnındaki gelismez e kadar bir dünya hurafe duyacaksınız.
De kontrolünde bir dünya tahliller oldum. Tüm degerlerim iyiydi. Doğru doktor çok önemli. Eski bilgilerle hareket eden doktorlardan kaçıp doğru doktoru buldum. Tam normal dogumcuydu. Kesi bile atılmadı doğumumda ve kordonun geç kesilmesi talebimi de olumlu karşıladı. Herşeyi biliyor.
Umarım sağlıklı bir hamilelik ve doğum yaşarsınız. Emzirmek sadece bebegimizin doymasi değil. Mucizevi bir bağ.

Bende emziriyorum 2 yaşına kadar da bıraktırmayi düşünmüyorum kızım da çok düşkün zaten. Sende eğer iki yaşına kadar emzirmeye düşünüyorsan zaten 19 aylik oluyorlar kaldı 5 ay bence emsin sağlık problemi olmadığı sürece sıkıntı olmaz. Ben hamile değilim yakın zamanda da düşünmüyorum ama nacizane fikrim bu

Emzirmek dediğin gibi mükemmel bir duygu kızım hala emiyor 2 yaşına kadar emziricem insallah ve zaman daralıyor üzülmüyorum desem yalan olur şimdiden düşünmeye başladım nasıl olacak nasıl biraktircam diye. İkinci bebeğin sadece anne sütü mu alıyor ikisine birden yetiyor mu merak ettim dogrusu

Hayırlı olsun valla ben ne desem bilemiyorum herkes farklı farklı konuşuyor. Zaten 19 aylık oldular belki kendi bırakır sütun tadı değişiyor diyorlar. Benim kızımda tam tiryakisi oldu gelip seviyor bile

Kordon geç kesilince ne oluyor

Kordon geç kesilince ne oluyor
■ Anemiyi (kırmızı kan hücrelerinin azlığı) önlediği,
■ Bebeğe daha fazla kan gitmesini sağladığı,
■ Erken doğumlarda kordon penslemenin 30 saniye geciktirilmesinin bile organ bozukluklarını önlediği,
■ Kalp karıncığı içindeki kanama olasılığını ve kan nakli gereksinimini azalttığı,
■ Özellikle düşük kilolu bebeklerde ortaya çıkabilen sepsis (kan dolaşım sistemi enfeksiyonu-kan zehirlenmesi) tehlikesini azalttığı,
■ Kan pıhtılaştırıcı maddelerin tüm setinin bebeğe aktarılmasını sağlayacağı,
■ Kordonu geç kesilen bebeklerin, demir depolarının çok daha fazla olacağı,
■ Solunum sıkıntısı, kronik akciğer rahatsızlığı, beyin kanaması, göz hastalıkları da dahil olmak üzere birçok hastalık riskinin azaldığı tespit edildi.
Ayrıca göbek kordonu kanında çok sayıda kök hücrenin varlığına işaret ederek, bu hücrelerin bebeğe azami miktarda transferinin ancak geciktirilmiş penslemeyle sağlanacağından bahsediliyor. Göbek
kordonundan elde edilen kök hücrelerin önemi, bunların pek çok başka hücreye dönüşebilme
yeteneğine sahip olmaları.
Damla Çeliktaban'ın yazısından aldım.
http://www.haberturk.com/yazarlar/d...833207-gobek-kordonunu-gec-kesmenin-faydalari
Tamamı da burda.

İnşallah gönlüne göre emzirirsin. İkinci bebeğim sadece anne sütü alıyor. Çok şükür yetiyor hatta arttığı bile oluyor sağıyorum dolapta saklıyorum. Ne kadar çok emzirirsen süt o oranda artar derlerdi. Doğruymuş. Talep ne kadar olursa üretim de o kadar oluyor yani :)

AA çok guzel valla ikisine de yetiyor ve artıyorsa maşallah diyelim de nazar değmesin. Peki sen ne kadar emzirmeye düşünüyorsun?

Bende normal doğum yaptım bilseydim bende geç kestirirdim. Daha önce burda böyle bişey paylaşıldı mi doğumdan once hiç duymamıştım

AA çok guzel valla ikisine de yetiyor ve artıyorsa maşallah diyelim de nazar değmesin. Peki sen ne kadar emzirmeye düşünüyorsun?
2 sene emzirmeyi istiyorum. Yalnız Selimi Feriti emzirirken kesmem Selim açısından kötü olur. Emzirmeyi azaltirim zamanla. Kendi emmeyi bırakır belki de... Ama kandırarak, istediği halde vermeyerek memeden kesmeyi düşünmüyorum.

Bende normal doğum yaptım bilseydim bende geç kestirirdim. Daha önce burda böyle bişey paylaşıldı mi doğumdan once hiç duymamıştım
Ben buraya pek yazmadım, aktif değilim. Yazılıp yazılmadığı konusunda bir fikrim yok. Ben de ilk bebegimde bilmiyordum

Evet bencede kardeşine verip ona vermemen kötü etkiler. Daha önünde uzun bir emzirme dönemi var sanırım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…