2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Ayy ne güzel biz de görürüz inşallah;)
canım bişey sorcam cinsiyetini kaçıncı haftada öğrenmiştin ilkinde? Bi de hareketlerini ne zaman gördün ilk ultrasonda ve ne zaman karnında hissetmeye başladın? Çok oldu biraz sorularım :)

olur mu canım istediğin sorabilirsin. Biz 11+3 hafta gittiğmizde eşimin çok ısrar etmesi üzerine galiba doktor salladı kesin olmamakla birlikte erkek gibi görünüyor dedi. 16. hafta gittiğimizde ise erkek değil kesin kız dedi zaten 12. hafta çok erkenmiş cinsiyet için. ben 8 hafta gittiğimde hareketini görmedim ilk 11. hafta gördüm o kadar güzeldiki içinde bir balık hop hop zıplıyor hiç yerinde durmuyordu. hatta doktor 2 li test için ölçüm yapcak kız izin vermiyor tam ölçücek kız hop diye yönünü değiştiriyor o kadar hoşumuza gitmiştiki ağzımız kulaklarımıza varmış şekilde izledik. 16. hafta bayağı büyümüştü o zamanda çok harikaydı. 20 hafta ayrıntılıya gitmiştik o zamanda parça parça net gördük kafası gözleri dudak burun el ayak bacak o kadar nettiki gözlerimiz dolmuştu. Bebeğimi 20. haftaydı hissettim sabah yatakta yüzükoyun yatıyordum birden sanki balık gibi içimde bişey kayıp gitti. Kızlar asıl hamileliliğinizi bebek hareketlerini hissedince anlayacaksınız o kadar güzel bir şey ki. Normalde son haftalar bebek hareketleri hissedmezsiniz ama benim kız doğacağı güne kadar tepindi karnın bir sivriliyordu bi bakıyorum tam ortadan ikiye bölünmüş başıyla bi tarafı zorluyor popoyla diğer tarafı. Eşim bakamıyordu karnım yırtılcak sanıyordu :)

Son düzenleme:
kızlar çok morelim bozuk doktora gittim bugün bebegin kalp atışını duyamadık. Daha erken 1 hafta 10 gün daha bekleyelim dedi.
şuan 7 haftalığım kese 10 mm herşey yolunda ama bebegin kalp atışı yok :(

Canım 10 mm kese 7 haftalığa denk gelmiyor en fazla 5 haftalıktır. ben kese 20 mm olunca bebeğimi gördüm ve kalp atışını duydum. Daha önce ne zaman gittin kese görünmüşmüy dü yani 3 gün önce 7-8 mm iken şimdi 10 oldysa geç döllenme var bekle endişe edecek durum yok. Ama 7 hafta doğruysa 10 mm kese çok küçük benim 6+3 de 20 mm di. İnşallah geç döllenmedir

Omurilik tarafına tam neresi bilmiyorum iğne yapılarak alt tarafın uyuşuyo sadece, ağrı hissetmeden normal bi doğum oluyormuş. Bilincin yerinde oluyo yani canım. Ama ondan da korkuyo insan iğneyi yanlış bi yere yaparlarsa felç riski varmış.

Kızlar yanlış bilgi olmasın sadece duyduğum bişey araştırmadım;)

Evet evet o felç olayı doğru epidural doğumu yapacak doktor cok işinin ehli olması gerekiyor. Yani ben normal doğumda olduğunu bilmiyordum onun için oyle dedim. Ee hissetmiyormusun şimdi bu epidural doğumla hiç birsey?

Selam canım .çok giremiyorum mide bulantılarımdan dolayı dün işe bile gidemedim.Lehçeyle alakam Rusça bildiğim için lehçe konuşulduğunda bazı kelimeleri anlayabiliyor olmam .Turchanka rusça da türk kızı demek.

Rusçayla lehçe birbirine çok benzer diller de bende lehçe biliyorum da direk dikkatimi çekti sabah. Umarım gecer en kısa zamanda mide bulantıların senimde :s

ben hem medical parka gidiyorum ama galiba kahraman kolday diye bir doktor varmış ona gideceğim. Ben atakentte oturuyorum .Keşke buca yakın olsa da senin doktora gidebilsem. Medical park çok pahalı ve hiç sevmiyorum. Kahraman bey de pahalı ama çok ilgiliymiş. Bakalım artık.

Medicalpark ta ne kadar canım muane?

Evet evet o felç olayı doğru epidural doğumu yapacak doktor cok işinin ehli olması gerekiyor. Yani ben normal doğumda olduğunu bilmiyordum onun için oyle dedim. Ee hissetmiyormusun şimdi bu epidural doğumla hiç birsey?

canım benim iki arkadşım yaptırdı biri hiç bişey hissetmedim televizyon izleyerek sohbet ederek doğurdum dedi. Bir diğer arkadaşım Acıbademde çok iyi bir doktor yaptı doğumunu o çok acı çektim dedi doğum anında ilacı kesiyorlar ve asıl dayanılmaz sancılar o zaman oluyormuş o yüzden net bişey yok kişiye göre değişiyor. Nasıl bazıları çok kolay doğum yapıyor bazıları zor buda öyle bişey sanırım.

:72:annişler günaydınnnnn :21::21: ben daha yeni uyandım da :49: herkes iyi çok şükür.bende öyle. bugün ilk kan tahlillerimin sonuçlarını alıcam saat 4 de. endişeliyim doğal olarak ama rabbim büyük inş. herşey iyi olur. dularınızı eksik etmeyin.. bebişlere kendinize diikat edin hamişler :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar: sonuçlarla yazarım tekrar..

canım benim iki arkadşım yaptırdı biri hiç bişey hissetmedim televizyon izleyerek sohbet ederek doğurdum dedi. Bir diğer arkadaşım Acıbademde çok iyi bir doktor yaptı doğumunu o çok acı çektim dedi doğum anında ilacı kesiyorlar ve asıl dayanılmaz sancılar o zaman oluyormuş o yüzden net bişey yok kişiye göre değişiyor. Nasıl bazıları çok kolay doğum yapıyor bazıları zor buda öyle bişey sanırım.

Bana inanılmaz zor geliyor zaten normal doğum :s

normal epudral sancıların başlayınca beline yani omuriliğinden iğne ile giriyorlar oraya bir katedral yerleştiriyorlar ve azar azar ilaç veriyorlar doğunda oluşan ağrıları durduryor bacaklarda uyuşma oluyor rahatça rahiminağzının açılmasını bekliyorsun. Son artık doğum başlayınca ilacı kesiyorlar çünkü ıkınmak için sancı gerek o zaman asıl ağrılar başlıyor. yani yine acı çekiyorsun ama sadece doğum anı boşuna ön sancıları yaşamıyorsun bazı doğumlar 10- 12 saat sürüyor

Cok saol canım baya açıklayıcı olmuş :) 10-12 saat sürüyor mu annemmm cok korkuyorum ben bu normal doğumdan sanki onu yaparsam o masadan kalkamayacakmışım gibi geliyor bilmiyorum neden boyle ama bilinçaltım normal doğumla ilgili cok kotu

muayene 78 tl .Testler için bir 45 bir 20 tl verdim. Kahraman bey diye bir doktor var izmir'de o mesela 200 tl ama 1 ay içinde gelince yine para almıyormuş. Ben 15 günde bir kontrole gidiyorum.

Bu fiyata sgk dahil mi peki?

Rusçayla lehçe birbirine çok benzer diller de bende lehçe biliyorum da direk dikkatimi çekti sabah. Umarım gecer en kısa zamanda mide bulantıların senimde :s

inş. geçer canım sabahları çok zorlanıyorum işe gelirken .Kusarken servisi kaçırıcam diye korkuyorum.Çünkü sonrasında o kadar elim ayağım titriyor ki arabamla gidemiyorum.

muayene 78 tl .Testler için bir 45 bir 20 tl verdim. Kahraman bey diye bir doktor var izmir'de o mesela 200 tl ama 1 ay içinde gelince yine para almıyormuş. Ben 15 günde bir kontrole gidiyorum.
Bir dakika yalnış anladım sanırım sen izmirdemisin :) demin ataşehir demedin mi ay bende yine hatlar karıştı :)

yok canım. ya da bilmiyorum nedir ne zaman yapılır.. araştırıyım bakıyım netten. tabi sen de yazarsan sevinirim.. benim de bugün 8 hafta oldu.[/QUOTE]

canım normalde bu testin hamileliğe hazırlık sırasında yapılması lazımmış tabi biz yeni öğrendiğimiz için saolsun doktorlar hiç söylemiyo şu testi yaptır die..neyse ben p.tesi eyüpte büyükşehir belediyesi tıp merkezinde yaptırıcam oradaki testler tamamen ücretsiz.....

:(( tuhh bilmiyorum ki cakim yaa neden olmadi acaba ?
Aslinda yuklemesende olur tani/teshis bolumundeki kodlari ve aciklamalari ne onu bile yazsan yeterli olur sanirim cnm

TANILAR:11-04-04-perifebrik ve serebral damar hastalıkları,venoz yetmezliği(G46)(163)(165-170)(171.2)(171.4)(171.6)(171.9)(172)(173.1)(173.8-173.9)(174)(177)(179.0*)(179.2)(182)(183.0*)(183.2)(185.9)(187)

ICD10:182.2 VENA KAVA EMBOLİSİ VE TRAMBOZU

UMARIM YARDIMCI OLMUSUMDUR:)

Back
X