2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
elmi ilk aylarda karnında buyuyecek sasıracaksın cunku gaz olusacak gaz oldugu için karnın şişiyor 3-4 aylık gbi iniyor sonra bebek karnı cıkıyor eger mide bulantılar fazla ise zayıflaman normal cogu kişi ilk 3 ayında zayıflıyor sonrdan alıyosun zaten bebeşin senden besleniyor şimdi yakında hareketlerde hissedebilirsin bagırsak haraeketleridir kimide erkek cocugu kendini belli eder derler yatmaya gelince soluna yat diyolar ama yan yamak daha ii şimdi yatarsın ama buyudmu asıl yatmamaların o zaman başlayacak yatmakta zorlanacaksınbenim gbi sırt ustu yatmayı seven biriysen cok özleyeceksin:5: ve totom yan yatmaktan cok agrıyor :5:ama canları sağolsun

Hosgeldin aramıza :)) sen tabi tecrübelisin şimdi ne hüma aylaymışssın en zor zamanlarını :) Rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin bebeğini. Onun dışında benim karnım 3 haftadır hiç inmedi sürekli şiş ve günden güne büyüyor ben gaz olduguna pek inanmıyorum. 0 bedendim hamile kalmadan once bir gram göbeğim yoktu şimdi oyuzden cıktı belli oluyor. Ama hareket falan yok olmaz da zaten dediğin gibi ama yine burada bazıları duyduğunu söylüyorum valla ben duyduysam da anlamamış olabilirim :))

Hosgeldin aramıza :)) sen tabi tecrübelisin şimdi ne hüma aylaymışssın en zor zamanlarını :) Rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin bebeğini. Onun dışında benim karnım 3 haftadır hiç inmedi sürekli şiş ve günden güne büyüyor ben gaz olduguna pek inanmıyorum. 0 bedendim hamile kalmadan once bir gram göbeğim yoktu şimdi oyuzden cıktı belli oluyor. Ama hareket falan yok olmaz da zaten dediğin gibi ama yine burada bazıları duyduğunu söylüyorum valla ben duyduysam da anlamamış olabilirim :))

saol canım benim rabbim sizede kucagınıza almayı nasip etsin inşallah :16:benimde şişti karnım 4 aylık gbiydi ama 4 -5 aylık oldugumda cok şişmedi indi o yuzden gaz oldugunu dusunuyorum tabi canım sen kilo alldıysan olabilir göbekten alıyoda olabilirsn haraket bendede oldu 2,5 3 aylıkken 3,5 hissetm ama böle kaşınma gbi dr bagırsak hareketi dedi ama herkes erkek bebeğin dediler erken belli eder dediler ölede oldu bagırsak hareketinde olabilir şimdi dkkat etmeniz gerekn yüksekten bişe almamanız ve birden eğilmemiz dizinizi kırarak eğilin ilk 4 ay ceviz cok önemli ben pek yiyemedim cok pişmanım:5:

Selam ekim anneleri, Kasım anneleri topiğinden zıpladm buraya :3:
Bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza aldığınız günleri görmek nasip olsun hepinize :nazar:
Benim bu 2. gebeliğim fakat, ilk gebeliğim 8.haftada düşükle sonuçlandı kan pıhtılaşması yüzünden. Şimdi hergün Clexan 0.4'lük kullanıyorum, ama korkmuyorumda değil aynı şeyi yaşarım diye :(
Benim size bi sorum olacak, bu kasık ağrılarının normal olduğunu söylüyorlar, peki ne zamana kadar sürecek, sizlerin geçti mi yoksa devam ediyor mu :18:

Merhaba canım. hayırlı ve keyifli olsun gebeliğin:) Evet biz de burda çok yaşadık o ağrıları, ilk haftalar normal canım, korkmayın. Vücudun biyolojik bir saati var ve adet dönemi gelince kasılmaya başlıyor eskisi gibi, hatta berkandamlanın dediği gibi 8.hafta tam adet gününde tekrar yaşamıştım ben.Doktorum 12 ve 16 da olabileceğini söyledi ama azalark geçiyor. Benim 6. ve 7. haftalarda azalmıştı. 8. haftadan itibaren pek kalmadı. Ama bu dönemde harekete bağlı da kasık ağrısı olabiliyor, o yüzden mümkün olduğunca yat dinlen çünkü ne kadar normal olduğunu bilsek de ağrı olunca korkuyor insan, bu şekilde stres olmamış olursun. Bol bol su içmek de o ağrıları azaltıyormuş canım, içebildiğiniz kadar için.
Burda biz 5-6 kişiyiz iğne kullanan, sizin topicde de inşallah daha önce bu sorunu yaşamasına rağmen şimdi bu güzel haberi alan arkadaşlar olur ama bize de danışabilirsin, bizim kızlar iğnelerle savaş halinde:) ama çok tatlılar hepsi de:)göbişler morardıkça alternatif menziller arıyorlar ama benim galiba normalde de az bir göbeğim olduğu için çok sorun yaşamıyorum, geçinip gidiyoruz şimdilik:)

Selam ekim anneleri, Kasım anneleri topiğinden zıpladm buraya :3:
Bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza aldığınız günleri görmek nasip olsun hepinize :nazar:
Benim bu 2. gebeliğim fakat, ilk gebeliğim 8.haftada düşükle sonuçlandı kan pıhtılaşması yüzünden. Şimdi hergün Clexan 0.4'lük kullanıyorum, ama korkmuyorumda değil aynı şeyi yaşarım diye :(
Benim size bi sorum olacak, bu kasık ağrılarının normal olduğunu söylüyorlar, peki ne zamana kadar sürecek, sizlerin geçti mi yoksa devam ediyor mu :18:

Merhabaa hayirli ugurlu olsun Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah:))
Bende pihtililar grubundanim arkadasim:) hergun clexane ve coraspin kullaniyorum 2 tane kaybim var suan Allaha sukur 9+0 dayiz bu haftalari gorebilmek bile mucize gibiydi benim icin...ne kadar kortugunu ve tedirgin oldugunu tahmin edebiliyorum ama bizim hastaligimizin tedvisi bu igneler ve Allahin izniyle hepimiz bebisleri saglikla kucagimiza alicaz:)

Kasik agrisina gelince bikac syfa once arkadaslarima( bikac sayfa derken bizim topic biraz hizli ilerliyo kac sayfa olmustur bilmiyorum :) ) doktorumun verdigi bi ornekle kasik agrisinin ne kadar dogal oldigunu,kanamali ve asiri sancili olmadigi surece bizlerin dostu oldugunu anlattim...eger bulabilirsen okusun canim bulamassan da kasik agrilarimizin rahmimzin buyumesinden kaynakli oldugunu dusunup agrin oldugunda sevinebilirsin agrilari hafifletmek icin en ii cozum de gunde en az 2 lt su icmek:)

Umarim faydali olabilmisimdir, saglikli ve guzel hamilelikler kolay dogumlar olsun hepimize insallah...

Merhabaa hayirli ugurlu olsun Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah:))
Bende pihtililar grubundanim arkadasim:) hergun clexane ve coraspin kullaniyorum 2 tane kaybim var suan Allaha sukur 9+0 dayiz bu haftalari gorebilmek bile mucize gibiydi benim icin...ne kadar kortugunu ve tedirgin oldugunu tahmin edebiliyorum ama bizim hastaligimizin tedvisi bu igneler ve Allahin izniyle hepimiz bebisleri saglikla kucagimiza alicaz:)

Kasik agrisina gelince bikac syfa once arkadaslarima( bikac sayfa derken bizim topic biraz hizli ilerliyo kac sayfa olmustur bilmiyorum :) ) doktorumun verdigi bi ornekle kasik agrisinin ne kadar dogal oldigunu,kanamali ve asiri sancili olmadigi surece bizlerin dostu oldugunu anlattim...eger bulabilirsen okusun canim bulamassan da kasik agrilarimizin rahmimzin buyumesinden kaynakli oldugunu dusunup agrin oldugunda sevinebilirsin agrilari hafifletmek icin en ii cozum de gunde en az 2 lt su icmek:)

Umarim faydali olabilmisimdir, saglikli ve guzel hamilelikler kolay dogumlar olsun hepimize insallah...

benim kasık ağrım çok nadir oluyor ya:44:kabızlık ve bulantı sıkıntım var sadece.. bu da normaldr inşallah

Kızlar pıhtı olduğu teşhisi nasıl koyuldu? Ben doktoruma böyle birşey sormadım. Bunun bir belirtisi mi oluyor, nasıl anlaşılıyor?

Günaydın güzel annişler. Benim bulantilar halsizlik biraz kötü bir hamilelik geçiriyorum paylaşımda bulunamasamda hepinizi takip ediyorum.hatta bir çoğunuzu taniyormusum gibi oldu artik :) benim size bir sorum olucak aranizda B12 vitamin eksikliği olan varmi. Ben 5 senedir bu eksiklik icin bazı dönemlerde iğne kullanıyorum ilk hamileligimde de 10 hafta boyunca kullandim.ama doktorum 12. Haftadan sonra basliyor bu iğnelere. Suan b12 degerim -600 lerde ve 8 haftalik hamileyim 12. Haftayim beklemelimiyim yoksa bir başka doktora gitsem mi bunun icin. Bu haftalarda vitamin ilaci yada ignesi kullanan oldumu..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar pıhtı olduğu teşhisi nasıl koyuldu? Ben doktoruma böyle birşey sormadım. Bunun bir belirtisi mi oluyor, nasıl anlaşılıyor?

Belirtisi yok canım,genetik yatkınlık veya taşıyıcılıktan kaynaklanıyor. Ve epey bir tetkikten sonra teşhis koyuluyor.Son zamanlarda epey duyulur olsa da gebeliklerin çoğu sağlıklı geçiyor, iyi düşün sen, ne güzel 10. haftana da gelmişsin. Allah hep birlikte tamamına erdirsin bizi inşallah:)

Son düzenleme:
Amin canım, çok sağol. Büyüklerimiz ne kadar çok abartıyorsunuz, biz sizleri nasıl doğurduk diyorlar ama onların zamanında bu kadar risk faktörü yoktu ki. Allah sağlıkla, hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Bebişlerimiz güzel güzel gelişsin, sağlıkla doğsunlar.

Nargile, ben dün b12 takviyeli bir folik asite geçtim. B12 eksikliğim yok ama doktor sakıncası olmayacağını söyledi. Çünkü bulantı nedeniyle yeterince iyot alamadığımı düşünüyorum. İyot takviyeli olan folik asit yazdı, onda b12 de varmış.

Günaydın canımm :) hoşgeldin sefalar getirdin Rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin bu sefer bebişini. bende geçen kasım annelerindeydim ne çok duygulandım bizim yaşadıklarımızı yaşıyorsunuz biz büyümüşüz artık :) kan ağrılarımız ozamanlar fazla oluyordu bizimde sürekli batmalar adet olacakmışız hissi bizde de vardı hatta bazen adet dönemimize denk geldiğinde yeniden oluyor ama çok fazla şiddetli değil. Burada bir arkadasımız yazmanı kasık ağrıları cok normalmiş hatta kasık ağrılarımız olduğu sürece korkmayacakmışız çünkü o arüğrı bebeğin varlığını gösteriyormuş. Valla ben senin zamanlarında bazen karnım oyle bir ağrıyordu ki bir ara ağrısından ağladığımı hatırlıyorum. Korkmana gerek yok. Kan gelmediği sürece korkma canım. Ama bu aralar bol bol dinlenmeye çalış en zorlu haftalar bu haftalar. Yapman günden sadece su içmen bol bol. Çünkü bu su bebeğini koruyor. Şuan bulantıların yoktur ama olunca bile zorlada olsa iç suyunu. İşte bu çok önemli. Onun dışında o ilaçları ben pek bilmiyorum. Burada pıhtılı arkadaşlarımız var onlar sana yardımcı olurlar eger bugun girerlerse. Onun dışında bir sorun okursa buradayım ben elimden geldiği sürece yardımcı olurum

Merhaba canım. hayırlı ve keyifli olsun gebeliğin:) Evet biz de burda çok yaşadık o ağrıları, ilk haftalar normal canım, korkmayın. Vücudun biyolojik bir saati var ve adet dönemi gelince kasılmaya başlıyor eskisi gibi, hatta berkandamlanın dediği gibi 8.hafta tam adet gününde tekrar yaşamıştım ben.Doktorum 12 ve 16 da olabileceğini söyledi ama azalark geçiyor. Benim 6. ve 7. haftalarda azalmıştı. 8. haftadan itibaren pek kalmadı. Ama bu dönemde harekete bağlı da kasık ağrısı olabiliyor, o yüzden mümkün olduğunca yat dinlen çünkü ne kadar normal olduğunu bilsek de ağrı olunca korkuyor insan, bu şekilde stres olmamış olursun. Bol bol su içmek de o ağrıları azaltıyormuş canım, içebildiğiniz kadar için.
Burda biz 5-6 kişiyiz iğne kullanan, sizin topicde de inşallah daha önce bu sorunu yaşamasına rağmen şimdi bu güzel haberi alan arkadaşlar olur ama bize de danışabilirsin, bizim kızlar iğnelerle savaş halinde:) ama çok tatlılar hepsi de:)göbişler morardıkça alternatif menziller arıyorlar ama benim galiba normalde de az bir göbeğim olduğu için çok sorun yaşamıyorum, geçinip gidiyoruz şimdilik:)

Hepinize ayrı ayrı çok tesekkür ederim böyle güzelce yazıp cevapladığınız için. Evet ağrıların ne kadar normal olduğunu duysamda bi terslik mi var diye düşünmeden edemiyorum. Olmadığı zamanlarda da yine düşünüyorum noluyor acaba diye :) Anlaşılan 9 ay çekicez bu korkuları hep.
Bulantılarım hafif hafif oluyor ama çok şükür beni zorlayacak kadar değil, o yüzden dediğiniz gibi bol bol su içmeye çalışıyorum, ki bu benim için yinede zor çünkü normalde fazla su içen biri değildim :)
İğnelere gelince, bebeğin yararına olduğunu bildiğim için iğne saatimi dört gözle bekliyorum bazen, çok şükür ki kendimi şanslı hissediyorum, bu forumda okuduğum herkes şikayetçi iğnelerin acısından-morartısından, ama ben rahatım, enjekte ettikten sonra 5 dk.lık bi yanma dışında bi sorunum olmuyor, ne morarma, ne beze. Ertesi gün nerden iğne yaptığımı göremiyorum bile, yerleri belli olmuyor. Oysa okuduklarımla ne çok korkmuştum :)
Hepimiz sağlıkla kucağımıza aldığımız ve bu sevinci burdan birbirimize haykırdığımız günleri görürüz inşallahh :nazar:
:16: :16:

kızlar merhaba,
benim bulantılarım 2 gündür acayip arttı yaa hiç birşey yiyemiyorum...kusma yok ama bazen kusma derecesine geliyo ne önerirsiniz bu bulantıların geçmesi için birde acayip iştahsızlık var...

saol canım benim rabbim sizede kucagınıza almayı nasip etsin inşallah :16:benimde şişti karnım 4 aylık gbiydi ama 4 -5 aylık oldugumda cok şişmedi indi o yuzden gaz oldugunu dusunuyorum tabi canım sen kilo alldıysan olabilir göbekten alıyoda olabilirsn haraket bendede oldu 2,5 3 aylıkken 3,5 hissetm ama böle kaşınma gbi dr bagırsak hareketi dedi ama herkes erkek bebeğin dediler erken belli eder dediler ölede oldu bagırsak hareketinde olabilir şimdi dkkat etmeniz gerekn yüksekten bişe almamanız ve birden eğilmemiz dizinizi kırarak eğilin ilk 4 ay ceviz cok önemli ben pek yiyemedim cok pişmanım:5:

Bîlmiyorjm bn hiç o hareketleri duymadım henüz gaz değil biliyorum çünkü günde 2-3 kez lavaboya çıkıyorum gaz problemin oldugunda da geçiyor hemen doğal olarak :) ne yazık ki aldım 1,5 kilo ama bu bile fazla geliyor şuan için bana bende diş problemim olduğu için yiyemedim bu hafta biter bitmez doktora gideceğîm işte. Ee senşimdi erkek annesini olacaksın :)

Arkadaşlar ben geçen hafta çakmak erdeme emel hanıma gittim ancak arkadaşım çok memnun olmasına rağmen ben pek memnun kalamadım. Çünkü ilk hamileliğim olmasına rağmen neredeyse hiç açıklama yapmadı sadece bilgileri aldı ve ultrasondan bebeğe baktı. Onun dışında hiç bir bilgi vermedi zorla ağzından laf aldım nerdeyse. İçime sinmediği için başka bi doktor araştırmaya başladım burdaki forumlarda çamlıca erdemdeki ayşegül hanımın güler yüzlü ve ilgili olduğuna dair yazılar vardı baya. Ayşegül hanımla ilgili bilgisi olan var mı kafayı yiycem kaç gündür doktor bakmaktan yardım edin lütfen

Kizlarr nasilsinizz biz geldik :)
Kizlar ya bende iki kilodan fazla aldim.daha 8+3 uz
Karnim 4 aylik gbi.boylemi gidicek hep.mide bulantim bugune kdr hic olmadi.bundan sonra baslarmi acaba ? Carsamba gunu kontrol gunumuz.cok ozledim fasulyemi :)

Kizlarr nasilsinizz biz geldik :)
Kizlar ya bende iki kilodan fazla aldim.daha 8+3 uz
Karnim 4 aylik gbi.boylemi gidicek hep.mide bulantim bugune kdr hic olmadi.bundan sonra baslarmi acaba ? Carsamba gunu kontrol gunumuz.cok ozledim fasulyemi :)

Ayy canim ne sanslisin .bemim 6+4. Mide bulantsindan hicbisey yiyemiorum.yinede sukurrr

Ayni dert bende de var canım ne yapacağım bilmiyorum valla geceleri uyuyamiyorum burun tıkanıklığından
Burun tıkanıklığı olsa neyse, bademcikler fena şiş benim. Burnuna tuzlu su çekebilirsin, çok rahatlatır. Nisan mayıs gibi polenlerden nefes almam iyice güçleşir benim, Allah yardım eder inşallah.

Son düzenleme:
Back
X