- 25 Aralık 2011
- 397
- 98
- 73
Can çekmez miiii nasıl çekiyor hem de. Mesela bişi dedin canım çekti bak. Ama yapmıcam. Ben yapmayınca yiyeceğim bir şey de olmuyor. Kendimi böyle dizginliyorum...
Annemin yanında falan kalsam mazallah şimdiye 10 kilo almıştım
Ama ben hamile değilken çok hamur işi yapardım.Eşim bu yüzden göbek yaptı. Patates böreği, türlü türlü kekler, kadayıf dolması, açmalar poğacalar hepsini ben kendim yapardım. Eşim akşam çayın yanında yerdi. Artık yapmıyorum. Neden yapmıyorsun diyor ama napıyım yaparsam yicem. Bebeğe de hiçbir faydası yok ki bunların. Tutuyorum kendimi :/
evet canım bende şimdi bilgisayara girdim gördüm yaptım :))
ayyy caniiim sorma esim neden yapmiyosun demesin diye yapiyorum tabi yapinca yiyorum canim cekiyo hep esimde cok sever hamur islerini, yinede sabirlisin galiba yemek konusunda fazlada takmayalim zayifsan verirsin zaten , ben ilk gebeligimin son zamanlarnda su toplamisti hertarafim korkum bu yonde..
sen zaten cok zayifsin, gobusunude gordum masallah in var fizigin gayet guzel, bende 1 kilo aldim biraz takiyorum aslinda ama ilk gebeligimde cok sismistim son aylarda odem falan... doktor az kilo alirsan odem olmazsin dedi...
evet kına anlamı olan daha cok henna zaten ama işte tek harf ya ortada oynayan oyuzden Hena'da kına diyorlar. ben zaten o gün burada sorduktan sonra vazgecmiştim. Mira istiyordum eşimin istememisine rağmen sonra buldugum tüm isimleri topladık kura cektik son kalan isimler Hena ve Tilya oldu. sonra ikisi arasında 10 kere yeniden kura cektik 6 ya 5 Hena kazandıHena ilk başta kulaga cok yabancı geliyor ama sonra alışıyor insanlar en güzelide gerçekten cok nadir kyullanılan bir isim :)
He şöyle :)) Çok güzel oldu :)
21. haftadan sonra karnımızı da gösteriyor takvim
Mesela mimozaçiceğim 21. haftaya girecek iki haftaya kadar. Onun takvimi bizimkilerden çok daha güzel olacak :))))))))) Sonra biz de öyle olucaz
Kizlar sagolun, telden girdigim icin tek tek cevap yazamadim. Doktordan geldik. Oglusum iyi cok sukur. Kanama yorgunluktan rahim agzindan oluyormus. Bebekle ilgisi yokmus cok sukur. Zaten iyice azaldi. Bitmek uzere. Rapor aldim, ise gitmicem dinlenicem bi kac gun. Hepinize desteginiz ve verdiginiz moral icin cok cok tesekkur ederim...
Zaten hepimiz bundan korkuyoruz canım ya. Yazın su toplamasın vücudumuz diye tedirgin oluyoruz...
İnşallah yaşamayız bu durumu.
Hiç yaza gelme ihtimalini göz önünde bulundurmadan yaptık bebekleri :) Olacağı buydu :)))))))
Bi de tuzdan mümkün olduğunca uzak durmak lazım. Vücuttaki bütün suyu aldığı için kötü oluyormuş bebeğimiz için..
Yazın zaten sudan elimizi hiç çekmememiz lazım. Hatta damacanın altında yatmamız gerekiyor
Ben yazın banyodan da çıkmam artık. Sürekli soğuk duş ://
Yok canım fazla değildir sen tedirgin olma. 12 kilo alırsak doğuma giderken tamamdır. Fazlasını almayalım yeter..
Ben çikolata yemiyorum. Arada bi magnum alır yerim. Onu seviyorum sadece. Nutella türü şeyler yemiyorum. Ben zaten normalde de yemezdim. Bizde bi kavonoz nutella var aylardır durur öyle.. Küçük kardeşim gelince yer onu. Ama senin kilo alman çikolatayla alakalı değildir canım. Kilo hamur işinden alınıyor en çok. Ben akşam yemeğinin yanında ekmeği 2 dilimden fazla yemiyorum mesela. Akşam yemeği çok önemli. Ağır kaçırınca kilo geliyor. Bi de ben abur cuburu yemiyorum. Mesela 5. aya girene kadar toplasan iki bardak kola içmişimdir. İlk üç ay hiç içmedim zaten. Aslında ilk üç ay hiçbir şey yemedim zaten karnım da bi anda şişti. Hemen sizinle foto paylaştım :) Ben kilo alıcam diye vitamin ilacını bile içmiyordum, eşim doktora şikayet edince 2 günde bi içiyorum işte. Çok önemli değil o vitamin ilacı. Meyveyi çok yiyorum. Ekşiye bayılıyorum. Papaz eriği, malta eriği ve ekşi yeşil elma vazgeçilmezim. Her akşam yerim. Doymuyorum ben ekşiye. Limonu kabuğuyla keser yerim :)))))))))) Böyle işte :)
guldurdun kiz beniii, sen bana sor 2.ciyi niye yaza getirdin diye, zaten ilkindede yaz bitti ben dogum yaptim vallah artik her gun dusa gireriz napalim, esim benle dalga geciyor sana her odaya bi klima taktiralim pufur pufur estiririz evin icini diyor yazdan etkilenmezssin bille diyor...
adiyla guzel hos olsun minnik kizin, bu arada Mira da cok guzel bi akrabimiz soylemisti banada, ben hala karar veremedim gerci daha randevuya 1 ay var kesin ve net kiz demelerini bekliyorum insallah, sen cok sanslisin her 2 haftada gidiyorum diye yazmissin, her ay sadece kalp atislari 2 ayda bir ultrasyon var iste bizde boyle gun sayiyoruz..
Yakalanmışsın:) sen sabırlıymışsın ama miniğin haber vermiş anneannesine:)kızlar haftasonu annemle telde konustum (ailem izmirde yasıyor ) rüyamda seni gördüm 3 aylık hamileydin dedi kızım söle hamilemisin dedi ve ben sonunda itiraf ettim evet dedim :)) bi güzel kızdı bana neden önce sölemiosun die anneler harbiden hissediyomus:))))
Günaydın annişkolarhaftasonu çok yoğundu, kına gecesiydi düğündü derken bittim ama kurtlarımı da bi güzel döktüm çok bakamadım bu nedenle haftasonu.. Herkese güzel bir hafta diliyorum çok şükür bu hafta bir gün tatiiiillllllll
Günaydın Hanımlar :) hafta sonu ne güzel göbüş resimleri paylaştınız , hepinizi gördüm hepinizi
Sağol canım, öğrendin mi bilmiyorum ama öğrenmediysen sen de inş. hemen öğrenirsin.
:) Kız da çok fazla değişmiyormuş ama belli mi olur belki sana sürpriz yapar bebeğin.
Bana 11.haftamda başlattı canım.Kızlar merhaba herkese iyi haftalar. Ben işteyim de aklıma bir şey takıldı sorayım dedim demir ilacı kaçıncı haftada veriliyor. Doktorum vermedi bana da bir tek omega verdi
Kizlar sagolun, telden girdigim icin tek tek cevap yazamadim. Doktordan geldik. Oglusum iyi cok sukur. Kanama yorgunluktan rahim agzindan oluyormus. Bebekle ilgisi yokmus cok sukur. Zaten iyice azaldi. Bitmek uzere. Rapor aldim, ise gitmicem dinlenicem bi kac gun. Hepinize desteginiz ve verdiginiz moral icin cok cok tesekkur ederim...
Her ara öğünde çikolata pasta yenir mi kız Allah iyiliğini versin seninben varya çikolatadan abur cuburdan nefret ederdim hamileliğimden once. hamile bi kaldım cikolata elimden düşmüyor gecen hafta cipse sarmıştım hergğün lays yiyordum simdi bıraktım baktım kilo aldı basını gidiyor. onun dışında ben günde 2 öğün yiyorum 2 de ara öğün yiyorum. ara öğünlerde de genelde meyve yada çikolata pasta yiyorum :s onun dışında sabah ekmek olayını evet cok abartıyorum sabah 5 dilim yiyorum akşamda 1 dilim ekmek yiyorum sadece. sporu bıraktım onda şiştim ben boyle. bakalım akşamları yürüyeşe başladım yine. bu arada belim ağrıyordu ya spordan once dün hepsiburadadan hamile kemeri aldım henüz elime ulaşmadı ama doktora sordum karnını sıkmıyorsa kullanabilirsin dedi. bakalım nasıl olacak o kemer bana? bu arada morhipo da sliss di galiba hamile iç çamaşırları falan var güzel bir seylere benziyor ben sipariş verdim iki tane bi bak istersen sende 10 tl den baslıyor
Her ara öğünde çikolata pasta yenir mi kız Allah iyiliğini versin seninSabah yediğin ekmekten hiçbir şey olmaz. Sen zaten akşama kadar onu yakarsın:)
Sen sporu bıraktığın için bi anda kilo almışsın. Çünkü eşim de önceden hep spor yapardı. Bırakınca göbişi oldu. Tabi benim hamur işlerinin de bunda etkisi var..
Akşamları kendini yormayacak şekilde yürü, çok abartma. Öyle tempolu da yürüme. Ben de eşimle akşamları yürüyorum.
Kilon fazla değil, göbişin çok tatlı görünüyor :) Bebişinin de gramı yerinde, e daha ne olsun :))) Kilolar verilir canım, ama 12den fazla almıcaz, kendimizi ona göre planlayalım, destek olalım :)))
O hamile kemerini de bi kullan bakalım sıkacak mı canım. Bize de yazarsın.. Ama bel ağrını spora bağlama sadece. Çünkü ben spor yapmamama rağmen bel ağrım oluyor arada bir..
kamurann
evet ya yazin zor oluyo saga sola donup yatmasi, ranza alinca ben orda yaticam sen oglusla yatarsin diyorum, esim yok oyle diyor yani razi degil :)) sorma ikinci yaza getirmicem demistim ama ahh o kocam yokmu yapti yapacagini dermisimsaka bi yana ikinciyi erken dusunmustuk yine boyle denk geldi iste nasip kismet artik ufak defek seylere katlanicaz arkadasim
az cok bir tahminde mi yoktu doktorunun? evet canım iki haftaya bir gidiyorum ben dayanamıyorum yavrumu gormemlazım. ben kalpatıslarından kokrmuyorum Rabbime emanet cunku hergün dua ediyorum ben kuzum için. bu yüzden biliyorum ki kızım içimde sağlıklı büyüyor ben sadece tipini görmeye bacaklarını kollarını o şebekliklerini izlemeye gidiyorum :) Rabbim sabır versin sana da 2 ayda bir ultrasonda cok zor olsa gerek. ama ben anlamıyorum madem bu ultrasonun sağlığa ozellikle bebeğe zararı yok neden sizi 2 ayda bir çağırıyorlar?
bende fıtık var zaten yürüyüş yapınca bi süre sonra kitleniyorum. dün mesela arabadan tam ineceğim, kalkarken tutuldum kaldım yarım yamalak bir şekilde :) doktorda nefes nefese kalmadığın sürece 20 dakika daa bir dinlendiğin sürece yürüyüş yapabilirsin dedi. 3,5 gitti geriye kaldı 9,5 kilo hakkım cok az kalmış hee :s senin göbişinde cok tatlı kiii bende gördüm seni gayet güzel duruyır bide cıkmadı cıkmadı diyordun bianda mı pörtledin onceden cıkmış işte yaa
Yok canım fazla değildir sen tedirgin olma. 12 kilo alırsak doğuma giderken tamamdır. Fazlasını almayalım yeter..
Ben çikolata yemiyorum. Arada bi magnum alır yerim. Onu seviyorum sadece. Nutella türü şeyler yemiyorum. Ben zaten normalde de yemezdim. Bizde bi kavonoz nutella var aylardır durur öyle.. Küçük kardeşim gelince yer onu. Ama senin kilo alman çikolatayla alakalı değildir canım. Kilo hamur işinden alınıyor en çok. Ben akşam yemeğinin yanında ekmeği 2 dilimden fazla yemiyorum mesela. Akşam yemeği çok önemli. Ağır kaçırınca kilo geliyor. Bi de ben abur cuburu yemiyorum. Mesela 5. aya girene kadar toplasan iki bardak kola içmişimdir. İlk üç ay hiç içmedim zaten. Aslında ilk üç ay hiçbir şey yemedim zaten karnım da bi anda şişti. Hemen sizinle foto paylaştım :) Ben kilo alıcam diye vitamin ilacını bile içmiyordum, eşim doktora şikayet edince 2 günde bi içiyorum işte. Çok önemli değil o vitamin ilacı. Meyveyi çok yiyorum. Ekşiye bayılıyorum. Papaz eriği, malta eriği ve ekşi yeşil elma vazgeçilmezim. Her akşam yerim. Doymuyorum ben ekşiye. Limonu kabuğuyla keser yerim :)))))))))) Böyle işte :)
abur cubur yememen ne kadar guzel, ben bazen abur cubur canim cekiyo bazen de sadece ogunlerimi yiyorum hepte hamur isi canim cekiyobu Sabah bisi yaptim mesela, bazen pizza bazen ise borek ama dedigin gibi aksam yemegine dikkat ediyorum hep... ipin ucunu kaciririm diye korkuyorum vllh sonra gobus cikti zaten deyip yeyip yeyip de pisman olmayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?