Internetten araştırma yaptım. Evet gebelikte burun damarları genişliyormuş. Olabiliyormuş ama bizim için çok erken.anlamadım gitti.benim henüz telefon edebileceğim bir doktorum yok.senin varsa arayıp sorabilir misin canım?
Günaydın kızlar. Bizede suan cok güzel gebeliğin. Ilişkiye girmenizde hiç bir problem yok dedi. Haftada bir girebilirsiniz dedi.
günaydın hamişler,
bugün akşam üzeri dr a gideceğim tabi izin alabilirsem..
kızlar ben kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum. ne bulantı ne bir şey var korkuyorum.. göğsüm de öyle koyu değil. yani her zamankinden koyu gibi ama offf bilmiyorum inşallah güzel şeyler olur.. sol tarafımda şimdi bir şey hissettim. acaba ben burdayım mı diyiyor bebişim..
bir de bir şey soracağım. ultrasona girmeden önce bol su mu için demiştiniz karından görünmesi için.. gerçi daha küçük ama.. ilkinde ben 8 haftalıkken bile alttan görünüyordu.
günaydın hamişler,
bugün akşam üzeri dr a gideceğim tabi izin alabilirsem..
kızlar ben kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum. ne bulantı ne bir şey var korkuyorum.. göğsüm de öyle koyu değil. yani her zamankinden koyu gibi ama offf bilmiyorum inşallah güzel şeyler olur.. sol tarafımda şimdi bir şey hissettim. acaba ben burdayım mı diyiyor bebişim..
bir de bir şey soracağım. ultrasona girmeden önce bol su mu için demiştiniz karından görünmesi için.. gerçi daha küçük ama.. ilkinde ben 8 haftalıkken bile alttan görünüyordu.
Inşallah bize de güzel şeyler söyler pazartesi :)
Arkadaşlarım burada gebeliği dolayısıyla sigarayı bırakan arkadaşlarım vardı.hepinizi tebrik ederim .hürriyeti okurken böyle bir yazı gördüm .hamileliği boyunca sigara içen annelerin bebekleri %10-15 daha az kilo ile doğuyormuş bir de Allah korusun zeka geriliği olabiliyormuş.ama siz zaten bıraktınız.bakın bırakınca neler oluyormuş:
Nikotin bağımlılığının küçümsenmemesi gereken bir bağımlılık olduğuna dikkati çeken Yenibertiz, "Alkolden 15 kat fazla bağımlılık yapan bir maddedir. Ancak buradan sigara yerine bu maddeleri deneyin anlamını çıkarmamak gerekiyor. Çünkü alkol bağımlılığı da kullananların ölümüne yol açan maddelerdir" değerlendirmesinde bulundu.
Yenibertiz, sigarayı bıraktıktan sonra faydalarının şu sıralamayla görüldüğünü ifade etti:
"24 saatte, akciğer mukus ve diğer sigara artıklarını temizlemeye başlar. 48 saatte, karbonmonoksit vücuttan atılır. Koku ve tat alma duyusu belirgin şekilde düzelir. 72 saatte, nefes almak kolaylaşır. Bronşlar gevşer ve enerjileri artar. 2-12 haftada, dolaşım düzelir. 3 - 9 ayda, akciğer fonksiyonları yüzde 10 oranında artar. Öksürük, hırıltı ve nefes problemleri düzelir. 1 yılda, kalp krizi riski yüzde 50 azalır. 10 yılda, akciğer kanseri riski yüzde 50 oranında düşer. 15 yılda, kalp krizi riski hiç sigara içmemiş birinin risk düzeyine iner."
Günaydın tatlım. Ee daha cok küçük bebişin. Ağrıların vardır simdi senin regli oncesi gibi. Tam olarak kac günlük bebişin? Bak bende 7+0 günlüğüm ve daha mide bulantısı 1 haftadır üzerimde yoğun bir şekilde yeni yeni hissediyorum. Boşver boşver bulantın falan olmasın öylesi cok daha güzel. Ben şimdi sabah uyanıyorum kahvaltı yapmak istemiyorum ne yesem midem bulanıyor yemek yemek işgence oldu benim için. Sabah açma aldı eşim sade. Peynirden nefret ediyorum bu aralar. Bi ısırdım peynirli açma çıktı sanş işte. Eskiden ne cok severdim ama şimdi direk tükürdüm çöpe. Emin ol bulunduğun durum cok güzel.
Merak etme canım bende de ne akıntı var ne de bulantı. Herkeste farklı farklı ilerliyor demek.
Ayrıca evet bol su iç, idrar torban dolu git. Daha iyi oluyormuş
regl ağrılarım da yok. yani reglime yakın başlarda oldu. şimdi yok. sadece arada sol kasığımda hissediyorum. ama dün bir kez sağ kasığımda da hissettim.
hem çalışıyorum dolayısıyla bulantıyı ben de istemiyorum canım ama insan endişeleniyor. öncekinde bulantılar olmuştu. belki sonradan olur. benim son regl tarihim 02 Ocak gece 23 deydi.:) ben de 03 Ocak diye yazdım. yani 5 hafta doldurdum gibi bir şey.. ilişki de 8 ocak ve sonrası. beta hcg 269 du 05 Şubatta.
edit:dün bir ara başlayan sağ kasığımda kasılma bugün de devam ediyor. ama solda da var..gibi:)
Ağrının olmaması tuhafmış. Ama her hamilelikte aynı seyler olacak diye birsey yokki. Belki bu hamileliğin cok rahat ağrısız sızısız geçecek. Ne güzel bulantısız ağrısız sızısız. Hamileysen ve buna kesin eminiz betadan, kuşkun olmasın tatlım. Bebişin seni yormadan cok üzmedin işlemlerine devam ediyordur içinden. Belki de sen bizim kadar kendini dinlemiyorsundur :)) şaka bi yana benimde 19 gecesi sat, bende 20 si dedim hatta 22-23 saatleri arasında gelmişti sanırım kırmızılar :) dert ettiğin şeye bak ağrım sızım yok diyorsun. Ne güzel işte uslu bir bebişin olacak demekki :))
öyle canım... kimisi hamile bile olduğunu anlamıyor. adet tarihini atlamışsa 2 aylıkken bile hamileliğini anlamayan var...ama işte endişeleniyoruz. neyse canım hayırlısı..bugün inşallah izin alırım da giderim dra...
Doktora gidersen mutlaka haber ver tatlım merk ederiz biz
tabi canım haber vermem mi hiç.. hem de koşa koşa veririm.. :)
Anne Adayı
Kaçıncı Bebiş Son adet tarihi B.D.T.
Gebelik Durumu
Cinsiyetimiz
hat_cem 22 İstanbul ilk 21.12.2013 27.09.2014 tek:
mandolina 28 Mersin ilk 21.12.2013 28.09.2014 tek:
SurMeLi 26 Ankara ikinci 22.12.2013 29.09.2014 tek:
cubishh 26 Ankara ikinci 22.12.2013 29.09.2014 tek:
saces ... Muğla ikinci 22.12.2013 28.09.2014 tek:
lamezi 26 Kocaeli ilk 23.12.2013 29.09.2014 tek:
bsrtrn 27 İstanbul ikinci 23.12.2013 29.09.2014 tek:
vera61 26 Erzurum ilk 24.12.2013 30.09.2014 tek:
Günaydın canım. Bize şimdilik 1 hafta yasakladı doktor. Bakalım pzt ne diyecek. Eşim durumu kabullenmiş görünüyor. Bunların da olabileceğini biliyorduk diyor. Ama süre uzarsa aynı olgunlukta devam edebilir mi, bilemem
Günaydın tatlım. Aynı dertten bende müzdaribim. Bütün gün karnımda tablet elimde telefon. Bana da kızıyorlar sürekli ama iletişim kurmadanda olmaz ki. O ilk üç ay ilişkinin yasaklandığı hamilelikler tehlikeli olanlar. Eğer doktorunuz size tehlike var demediyse bence olabilir. Bzi yinede 7. Haftanın bitmesini bekliyoruz. Ben sanıyorum 9 ay boyunca ilişkiye girmeden çiftler olduğunu. Yavaş yavaş sakin sakin olabilir bence. Zaten nette gebeyken cinsellik pozisyonları var onlarda denenebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?