2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?


  • Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
ben kızıma ekin ismini kodum hem sade hemde anlamı çok güzel eşim ve ben ziraat mühendisiyiz o yüzden ekin de karar kıldık. Canım işine tabiki karışmam senin tercihin ama çok sıra dışı bir isim olursa da evladın zorlanabilir etrafında sürekli ismini anlamak için tekrarlamasını söyleyen anlamını soran kişiler olacak emin ol buda çok sıkıcı bir durum hele birde kodlarmısınız derlerse iste bu nefret ettirici bir durum yaşayan biri olarak söylüyorum

Mesela ekin ismide güzelmiş bizim isimler gibi sıradan değil. Oyle zor bir isim olmayacak zaten onlar sadece secenekti. Seçeneklerde hergecen gün artıyor biz bile bilmiyoruz ki suanda kulağımıza gelen güzel isimleri yazıyoruz sonra aralarında sececeğiz
 
Boğaz enfeksiyonu, öksürük sanırım şimdi de gribe çeviriyor. Ama 2 gundür biraz daha iyiyiyim. En azından halsizlik azaldı.
14 mart için ARKUN Bey'den randevu almıştım. Ama karasızım. Benim bebekler ikiz olduğu için ikili test yapılmıycak sadece ense kalınlıklarına bakılacak. O nedenle doktora o kadar para vermek istemiyorum açıkcası. Hakan beye gitmeye daha yakınım ama işte emin olamıyorum. Giden birinden tavsiye almaya çalışıyorum.

Yerim ben ikizleri ya :)) ee haklısın tabi bu arada ben hiç ne kadar falan bilmiyorum ne kadar test ücreti? Ee direk Hakan beye başla ozaman canım sen ama randevu istediğin zaman alabiliyormusun acaba buna dikkat et
 
Merhaba kızlar,

Geçen hafta size kanamam var demiştim. Doktorla telde konuştum çogalırsa el dedi. Ve ekledi eğer sağlıklı bir gebelikse yoluna devam eder, eğer değilse etmez dedi. Çarşamba yada perşembe kalp atışı için doktora gidicem ama endişeliyim. Lütfen dua edin herşey yolunda gitsin.
 
stres yapmamaya calisiyorum ama olmuyor cünkü birsey olacak diye cok korkuyorum...melegimin kalbi atmaya basladi bile...allahim hepimize yardim etsin..AMIN



Gidecem canim bu Persembe..cok merak ediyorum ne dicek...




evet haklisin elimizden dua etmekten baska birsey gelmiyor canim...ama yinede cok tedirginim....yumurtalikta bir kistim var o zararli degilmis ama tam kesenin icindede birsey var onu bilemiyor doktor iste...cocukla alakasi yok dedi öyle görünüyor dedi...
ama yinede cok tedirginim. bu persembe randevum var canim baska bir doktorda....insallah iyi haberler alirim



yok dedi cocukla ilgisi ama yinede cok tedirginim tam kesenin icinde ortada birsey var cocuktan büyük....allahim cümlemize yardim etsin
yok demişse niye kendini üzüyosun cnm korkma hiçbişey olmaz Allahın izniyle :34::34:
Sabah 9 da kontrolum var kizlarr cok heyecanliyim galiba uyku tutmadi bi turlu...insallahbyarin guzel haberlerle gelebilirim benim icin dua edin olur mu...
hadi bakalım inş güzel haberlerle gelirsin cnm
Kesinlikle ilk hamilelik cok rahat en azindan istediginde yatip kalkabiliyorsun eger calismiyorsan ben ilk hamileligimde cok uyurdum bunda imkansizz
aynen cnm hele doğduktn sonra kendimize ayıracak hiç vaktimiz olmıck ama onlar büyüdükten sonrada en rahatı biz olcaz :13::13:
slm kızlar yarın ogleden sonra benımde kontrolum var ıkı haftadır hıc gıtmedım dua edın bana ıyı haberler alıyım ıns:18:
inş iyi haberler alırsın cnm gayet sağlıklıdır bebiş herşey yolundadır merak etme :34::34:
Gerçi artık normal doğumda olabilir diyorum fotograf istiyorum da ben doğumda hangisinde kabul edilirse bem direk onu seçerim. Fotograf olsunda normal sezeryan hiç farketmez :) ret evet az kaldı haftaya cok şükür bitiyor 3. Ayımız 4e giriyoruz inşallah artık hamileliğimden zevk almaya başlayacağım bu alar cok zormus çünkü :s bemde söyle duydum sezeryandan sonra normal doğum istiyorsan doktorun cok iyi olmalı iyi seç yani. Olmayacak diye birsey yok ama cogu doktor önermiyor
doğum fotoğrafçısı bul cnm doğuma giriyolar her anını kareliyolar güzel bi anı oluyo hayırlısı neyse o olsun ben normal yapmam diyenlerin çoğu normal yapıyo dahada kolay oluyo sendede öyle olabilir normal doğum çok başka cnm sezeryan daha zor ama bebiş için katlanıyosun dr umla konuşucam bu durumu bida gidişimde desteklerse yapabilirim sanırım 5 yıl oldu doğum yapalı bu süre yeterli oluyomuş normal için hayırlısı artık :34::34:
merhaba bayanlar. moralim çok bozuk. cuma günü endokrolojiye gittim. guatrım var. nodüllerim çoğalmış ve büyümüş doktor biopsi yapacağız dedi. haziran'a randevu verdi. 6 aylık hamileyken biopsi olacam. çok korkuyorum. cumadan beri moralim altüst oldu. psikolojik sanırım bulandılarım çoğaldı. yemek yiyemiyorum sürekli kusuyorum. bana dua edin Allah rızası için.
stres yapma cnm herşey yoluna girecek korkulacak bişey olduğunu sanmıyorm benim eltimdede var guatr hamileyken ilaç içiyodu bi sorun olmadı onunkide hamileyken büyümüştü sadece yemesine dikkat et demiş dr u o sadece tetkik cnm korkulacaK bişey yok senin bebeğinle alakası olmuyo üzülme bulantı normal cnm geçecek bebiş büyüyo ben burdayım diye sinyal veriyo sana sağlıklı bi gebelik geçirdiğinin göstergesi o bendede başladı yavaş yavaş şu iki ayı atlattıkmı tamamdır :1::1::13::13:
Günaydın hamişler :16: nasılsınız bakalım bu hafta çok güzel sıkıntısız geçsin hepimiz için inş . doktora giden arkadaşlar iyi haberlerle gelin emi :) benim randevum kısmetse haftaya bu gün çok heyecanlıyım şimdiden yavrumu merek ediyorum beennn Rabbim sana emanetiz
inşş cnm güzel geçsin bu hafta bende bu ara hemen büyüsekte cinsiyetini öğrensem diye düşünür oldum merak içindeyim :9::9:
gunaydın kızlar
herkes kontrolde mi ayol!!!
benim taa 14 mat:(
geçmez zaman, geçmiyor...
benimde taaa 12 martta :1::1: geçiyo kuzum geçiyo haftaya işte şimdi iki hafta sabredemiyoz ilerde ayda bir gitcez cnm sabır :9::9:
Amin canım amin ağrısız sızısız sıkıntımız bir hafta geçirmemiz dileğiyle. Bizim randevumuz normalde cuma güneş ama haftaya cuma gideceğiz :)) belki cinsiyeti öğreniriz. Yaa dün kayınvalidemle yiğeni arkamda iş çevirdiler. Bi koltuğun üstüne makas ve bıçak koymuşlar. Bıçağa oturduuuuummm :(( erkek geliyor sanırım yolda. Sen nasılsın camım
inanma cnm öyle şeylere ya batsaydı bi yerine olacak işmi yani Allah neyi kısmet ettiyse o olacak nsipse senin içinden ne geçiyo
 
neyse ben kaçtım kızımı okuldan alcamj gelirim gene kızçeler size iyi sohbetler öpüldünz :16::16:
 
Canım bende tsh 3.30 olmasına rağmen buçuk arttırdı ilacımı. Çünkü en fazla 2 buçuk olması gerekiyormuş. 2 buçuğun üstünde olmayacak dedi...
Seninki 2 buçuğun altındaysa tamam normalsin.
Ama bana diyorsun ki 6 aydır gitmiyorum... Buna göre tsh t3 ve t4 ölçümlerini yaptırıp yaptırmadığını bilemezdim...
Bana sağlık ocağından bahsetmedin..

Ben senin için faydalı olmak istedim hepsi bu ..
Yoksa gidip gitmemenin benim için bir sakıncası yok..

Size iyilikle yaklaşmaya çalışan birine de bu kadar ani atak yapmayın lütfen....

Bir daha da burada iyi tanımadığım kimseye yaşadığım bir şeyin tecrübesini aktarmayacağım...

Ya canım neden alınganlık yaptığını anlamadım ben senin yazdığında bir gariplik görmedim ki sana hızlı hızlı cevap vereyim sadece çok endişe edecek bir durum yok sende çok panik yapma diye söyledim Tsh hormonundan çok T3 ve T4 çok önemli onlarda oynama varsa sıkıntı ben hamileliğimde takiplere gittiğimde bi ay Tsh 1,9 çıkıyordu öteki ay 3,5 o yüzden tsh ayarıda çok zor bir olay benim troid hastası olduğum ilk anlaşıldığında 3-4 ay anca ayarlayabildiler. Tsh 3,5 üstü iyi değil ama kısa süreli çıkışlarda bişey olmaz. Senin yüksekmiş o yüzden dozu arttırmışlar. Bende önceki gebeliğimde ilk 7 hafta gitmiştim ve tsh hala aynı düzeydeydi bebeğim büyüdükçe yetmemeye başlamıştı.

Ben hep çok sıra bekliyordum ondan dolayı şaşırdım çünkü çok hamile geliyor ve benim gittiğim hastanede hiç ayrım yapmıyorlardı.
 
Yerim ben ikizleri ya :)) ee haklısın tabi bu arada ben hiç ne kadar falan bilmiyorum ne kadar test ücreti? Ee direk Hakan beye başla ozaman canım sen ama randevu istediğin zaman alabiliyormusun acaba buna dikkat et

test ücretini bilmiyorum da muayene ücreti 300 tl. ben de bi ariym o zaman hastaneyi bakalım randevu alabilecek miyim.

Merhaba kızlar,

Geçen hafta size kanamam var demiştim. Doktorla telde konuştum çogalırsa el dedi. Ve ekledi eğer sağlıklı bir gebelikse yoluna devam eder, eğer değilse etmez dedi. Çarşamba yada perşembe kalp atışı için doktora gidicem ama endişeliyim. Lütfen dua edin herşey yolunda gitsin.

doktorun haklı canım. bana da dr öyle söylemişti. doğal bir seleksiyondur bu sağlıksızsa ne yaparsan yap düşer demişti. rabbim sağlıklı bebekler olmalarını nasip etsin inşallah.

bende sakız deneyeyim paylaşım için teşekkürler :) iyi haftalar

canım sakız gaz yapar diye duymuştum ben . çubuk kraker yemeyi denedin mi hiç. benimkini o geçirmişti, gerçi benim öyle çok fena bulantım olmadı hiç.
 
Son düzenleme:
Boğaz enfeksiyonu, öksürük sanırım şimdi de gribe çeviriyor. Ama 2 gundür biraz daha iyiyiyim. En azından halsizlik azaldı.
14 mart için ARKUN Bey'den randevu almıştım. Ama karasızım. Benim bebekler ikiz olduğu için ikili test yapılmıycak sadece ense kalınlıklarına bakılacak. O nedenle doktora o kadar para vermek istemiyorum açıkcası. Hakan beye gitmeye daha yakınım ama işte emin olamıyorum. Giden birinden tavsiye almaya çalışıyorum.

SGK sız 565 lira ikili testin ücreti. Hakan bey mi dedim birsey demedi Cevahir Hanım'a veriyorum randevunuzu bukonuda birsey diyemem dedi. Bilemiyorum neden boyle söyledi. Evet hayır diyecek yani alt tarafı
 
test ücretini bilmiyorum da muayene ücreti 300 tl. ben dembi afiym o zaman hastaneyi bakalım randevu alabilecek miyim.



doktorun haklı canım. bana da dr öyle söylemişti. doğaş bir selelsiyondur bu sağlıksızsa ne yaparsan yap düşer demişti. rabbim sağlıklı bebekler olmalarını nasip etsin inşallah.



canım sakız gaz yapar diye duymuştum ben . çubuk kraker yemeyi denedin mi hiç. benimkini o geçirmişti, gerçi benim öyle çok fena bulantım olmadı hiç.

Kraker olarak sadece susamlı çubuk yiyebiliyorum. Onuda her gün yemekten bıkıyorum. Yakında geçer inşallah.
 
SGK sız 565 lira ikili testin ücreti. Hakan bey mi dedim birsey demedi Cevahir Hanım'a veriyorum randevunuzu bukonuda birsey diyemem dedi. Bilemiyorum neden boyle söyledi. Evet hayır diyecek yani alt tarafı

hepsi tuhaf. ne olacak yani söylese.

Kraker olarak sadece susamlı çubuk yiyebiliyorum. Onuda her gün yemekten bıkıyorum. Yakında geçer inşallah.

haklısın. umarım en kısa zamanda hafifler.
 
Sabahları uyanınca acı sarı su kusuyorum. Biraz uzanıyorum bir saat sonra falan ballı süt içiyorum. Ağzımda o acılık hala duruyor tabii. O tadı nasıl geçireceğimi bilemiyorum. Daha sonra saat3-4 gibi bi şeyler atıştırıyorum. Bu genelde yağsız kaşarlı tost türü oluyor.
Akşamları ise normal iştahım oluyor eşim ya dışardan getiriyor yada ona ben tarif ediyorum o pişiriyor. (Genelde fırın yemekleri)
Gece yatarken de Folbiol içiyorum.
Siz gün içinde sabahtan başlayarak neler yapıyorsunuz kızlar? Nasıl besleniyorsunuz nelere dikkat ediyorsunuz?
 
hepsi tuhaf. ne olacak yani söylese.



haklısın. umarım en kısa zamanda hafifler.
kuzum sakiz gaz yapmiyo gayet ii geliyo mide calkalaninca :) tavsiye edilir
Sabahları uyanınca acı sarı su kusuyorum. Biraz uzanıyorum bir saat sonra falan ballı süt içiyorum. Ağzımda o acılık hala duruyor tabii. O tadı nasıl geçireceğimi bilemiyorum. Daha sonra saat3-4 gibi bi şeyler atıştırıyorum. Bu genelde yağsız kaşarlı tost türü oluyor.
Akşamları ise normal iştahım oluyor eşim ya dışardan getiriyor yada ona ben tarif ediyorum o pişiriyor. (Genelde fırın yemekleri)
Gece yatarken de Folbiol içiyorum.
Siz gün içinde sabahtan başlayarak neler yapıyorsunuz kızlar? Nasıl besleniyorsunuz nelere dikkat ediyorsunuz?

bu bulantilar cok zor gercekten ben de sbha kalkmadan cubuk yiyorum yatagimin bas ucunda duruyo sonra ise gelmek icim kalıyorum ogurmeler oluyo hic bisi yemiyorm simit yada ici bos poğaça alıyorum onu yemeye çalışıyorum sonra calkandikca mjdem sakiz cigniyorum sakizdan bikarsam seker yiyorum oyleyi yapiorum ogleyin is yerinde ne çıkarsa bakiyorum kokusu ve görüntuu rahatsiz etmeyenfen yiyorum yada sadde kuru ekmek sonra aksam ustune dogru leblebi yada cubuk falan gecistiriyoum evdede kokulu seyler yiyemiyorum
 
nasilsiniz kızlar minikleriniz nasil ins iilerdir

Bebişler iyidir umarım gamse teysesi. ben de çok merak ediyorum. Eşimle her akşam hadi gidelim ultrasona noolcak görmüş oluruz diyoruz, sonra vazgeçiyoruz.

Sabahları uyanınca acı sarı su kusuyorum. Biraz uzanıyorum bir saat sonra falan ballı süt içiyorum. Ağzımda o acılık hala duruyor tabii. O tadı nasıl geçireceğimi bilemiyorum. Daha sonra saat3-4 gibi bi şeyler atıştırıyorum. Bu genelde yağsız kaşarlı tost türü oluyor.
Akşamları ise normal iştahım oluyor eşim ya dışardan getiriyor yada ona ben tarif ediyorum o pişiriyor. (Genelde fırın yemekleri)
Gece yatarken de Folbiol içiyorum.
Siz gün içinde sabahtan başlayarak neler yapıyorsunuz kızlar? Nasıl besleniyorsunuz nelere dikkat ediyorsunuz?

canım ben sabahları büyük bir bardak süt içiyorum. mutlaka peynir, zeytin, yumurta yiyorum yanında da domates. sonra ara öğle yemeğinde dışarıda olduğum için ya çorba ya da etsiz çiğköfte gibi şeyler yiyorum. yine 500 günlük süt içiyorum, ara öğün ceviz, badem, kuru dut, beyaz leblebi, üzüm artık ne bulursam. 1-2 meyve yiyorum. sonra akşam da bi şeyler yiyorum. yine meyve. gece yatmadan yine süt içiyorum. aşağı yukarı böyle geçiyor. ama çoğunlukla mecburiyetten yiyorum. eski iştahım yok.
 
Son düzenleme:
Ya canım neden alınganlık yaptığını anlamadım ben senin yazdığında bir gariplik görmedim ki sana hızlı hızlı cevap vereyim sadece çok endişe edecek bir durum yok sende çok panik yapma diye söyledim Tsh hormonundan çok T3 ve T4 çok önemli onlarda oynama varsa sıkıntı ben hamileliğimde takiplere gittiğimde bi ay Tsh 1,9 çıkıyordu öteki ay 3,5 o yüzden tsh ayarıda çok zor bir olay benim troid hastası olduğum ilk anlaşıldığında 3-4 ay anca ayarlayabildiler. Tsh 3,5 üstü iyi değil ama kısa süreli çıkışlarda bişey olmaz. Senin yüksekmiş o yüzden dozu arttırmışlar. Bende önceki gebeliğimde ilk 7 hafta gitmiştim ve tsh hala aynı düzeydeydi bebeğim büyüdükçe yetmemeye başlamıştı.

Ben hep çok sıra bekliyordum ondan dolayı şaşırdım çünkü çok hamile geliyor ve benim gittiğim hastanede hiç ayrım yapmıyorlardı.
Ben kan verdiğimde de, endokrine gittiğimde de direk giriyorum. Herkes de hamile değil. Benim gibi 3- 5 tane de varsa girsinler onlar da...

Neyse boşver herkes istediği gibi girer ya da bekler.

Sinirim bozuldu burada.
 
Bebişler iyidir umarım gamse teysesi. ben de çok merak ediyorum. Eşimle her akşam hadi gidelim ultrasona noolcak görmüş oluruz diyoruz, sonra vazgeçiyoruz.



canım ben sabahları büyük bir bardak süt içiyorum. mutlaka peynir, zeytin, yumurta yiyorum yanında da domates. sonra ara öğle yemeğinde dışarıda olduğum için ya çorba ya da etsiz çiğköfte gibi şeyler yiyorum. yine 500 günlük süt içiyorum, ara öğün ceviz, badem, kuru dut, beyaz leblebi, üzüm artık ne bulursam. 1-2 meyve yiyorum. sonra akşam da bi şeyler yiyorum. yine meyve. gece yatmadan yine süt içiyorum. aşağı yukarı böyle geçiyor. ama çoğunlukla mecburiyetten yiyorum. eski iştahım yok.
benim yumurta goresim gelmiyo aklima geldikce midem daha siddetli bulanıyor cevizo bende yemeye çalışıyorum 2 tane falan bide iki gundur hurma tuketiyorum:)
ben öyle okumuştum internette. faydası varsa çiğnemeye devam o zaman :9::9::9::9:

ben daha oo hissediyorum sakiz cignerken
 
Bebişler iyidir umarım gamse teysesi. ben de çok merak ediyorum. Eşimle her akşam hadi gidelim ultrasona noolcak görmüş oluruz diyoruz, sonra vazgeçiyoruz.



canım ben sabahları büyük bir bardak süt içiyorum. mutlaka peynir, zeytin, yumurta yiyorum yanında da domates. sonra ara öğle yemeğinde dışarıda olduğum için ya çorba ya da etsiz çiğköfte gibi şeyler yiyorum. yine 500 günlük süt içiyorum, ara öğün ceviz, badem, kuru dut, beyaz leblebi, üzüm artık ne bulursam. 1-2 meyve yiyorum. sonra akşam da bi şeyler yiyorum. yine meyve. gece yatmadan yine süt içiyorum. aşağı yukarı böyle geçiyor. ama çoğunlukla mecburiyetten yiyorum. eski iştahım yok.

senin miniklerini yerim ben nezaman kontrol benim haftaya persembe:)
 
Back
X