2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
benim de guatrım var endokrolojiye gidiyorum. önce bir devlet hastanesine dahiliye bölümüne gidip muayene olup listeye ekletiyorum ismimi. sonra mhrs internet sisteminden online randevuda endokroloji açılıyor oradan muayene alıp gidiyorum. geçen hafta gittim biopsi istedi:(

bak ben bunu bilmiyordum dahiliyeye gidiyorsun troid hastası olduğunu söylüyorsun onlar kendileri mi endokrin listesine ismini yazıyorlar daha açık anlatırmısın lütfen bu çok işime yarar

Allah korusun aksi bir durum olsa aldırmam zaten. Bir de o testten sonra kime engelli olacak çocuğun dedilerse olmadı etrafımda. hem pahalı hem gereksiz. ben yavrumu istiyorum. Allah'ın bir lütfu her haliyle. Allah sağlıklı sıhhatlı versin İnşallah.

Öyle canım öyle bende Allah korusun oyle bir hataya düşmem. Evet bende cok duydum o olayı ama birsey çıksa ilaçla tedavi durumu olabiliyormuş sırf bu yüzden yaptırmak istedik ama fazla ve cok gereksiz bir test evet bu cok doğru

Çok iyimiş ikili testte bizim hastanede 565 lira orada ne kadar?

siz bilirsiniz ama inanın 2 li test dedikleri 10 dak. ultrason birde 1 tüp kan bunun nesi 500 küsür yazık verdiğiniz o kadar paraya devlettede yapıyorlar gün alıyorsunuz ve radyoloji uzmanları yapıyor testi ( tabiki bebk üzerine uzmanlaşmış). Ben bir özel hastanede yaptırmıştım ama benim 100 tl tutmuştu ama bi çok arkadaşım devlet hastanesinde yaptırdılar

araştırdım canım ve telefon açtım konuştum tamamen ücretsiz yapıyoruz sabah 8 den önce burda olun dediler..çok iyi ya eşimlekonuştum p.tesi gidicez çok saol tatlım ya :)

rica ederim ne demek, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:) her şey sağlıklı tatlı bebişlerimiz için:) şeker yüklemesi,açlık tokluk kan şekeri filan da yapıyorlar. kadın doğuma gidersen ultrasonda bebeğine de bakabilirsin ama 9 dan önce muayene başlamıyor o doktor:( sadece tahlil yaptıracaksan yasemin dere var pratisyen ama istediğin her tahlili sorgusuz yazıyor. ben senelerdir gidiyorum çok tatlı bir doktor. hatta gitmişken ferritine,hormonlarına,tam idrar testine, kan sayımına,demir,folik asit b12 vs. de baktır:) gitmeden yaz bu tahlilleri unutma orada:) ver listeyi eline doktor istedi de hepsini yapar 3 gün içinde de alırsın sonuçlarını:)

Kizlar bugun doktor kontrolum vardi cok guzeldi ya insan bebegini gorunce ne mutlu oluyor cok sukur 9 haftalik olmus kafasi falan olusmus yavrumun iyice belli oluyor 3 hafta sonra tekrar cagirdi 12 haftalik oluyor 2 li tarama testi var dedi hepijiz ayni mutlulugi hep yasayalim ins

siz bilirsiniz ama inanın 2 li test dedikleri 10 dak. ultrason birde 1 tüp kan bunun nesi 500 küsür yazık verdiğiniz o kadar paraya devlettede yapıyorlar gün alıyorsunuz ve radyoloji uzmanları yapıyor testi ( tabiki bebk üzerine uzmanlaşmış). Ben bir özel hastanede yaptırmıştım ama benim 100 tl tutmuştu ama bi çok arkadaşım devlet hastanesinde yaptırdılar

Bizm buradaki devlet hastanesinde yine yok eğitim ve araştırmada vardır herhalde. Evet cok gereksiz bir para insanları soyuyorlar resmen.

bak ben bunu bilmiyordum dahiliyeye gidiyorsun troid hastası olduğunu söylüyorsun onlar kendileri mi endokrin listesine ismini yazıyorlar daha açık anlatırmısın lütfen bu çok işime yarar

evet canım aynen öyle. önce bir devlet hastanesinden dahiliye bölümüne randevu alıyorsun. gidince yanında guatr hastası olduğunu gösteren tahlillerle git. sonra endokroloji listesine ekler misiniz tedavi olmam gerekiyor hamileyim de. onlar ekliyor. sonra internetten www.mhrs.gov.tr adresinden endokrolojiye randevu alıp direkt gidebiliyorsun. hatta dahiliyeci seni listeye eklerse bir kere yeterli. sonra direkt endokrolojiden randevu alabilirsin. ben bu şekilde yaptım. senin için 182'yi aradım. türkiye de tüm hastaneler için bu durum geçerli dedi. ben istanbul'dayım.

Bence eşinden gizlemen olmaz ki sonuçta siz bu hayatı beraber paylaşacaksınız benim haddime düşmez ama bence eşine bu borçlarını anlatman gerekli. Onun dışında iş değiştirebilirsin canım bizim bu sürede en uzak durmamız gereken şey stres. Şuanda yaptığımız hersey bebeğin kişiliğini bel ediyor mesela ne kadar stresli olursak bu donemde bebeğimiz de bizden etkilenip cok stresli bir çocuk olabilirmiş. Ama diyim dikkat et canım

mayısta proje bitince yani 2 ay sonra bırak diyor yazın,hamileliğin tadını cıkar diyor.
ama bilmiyor ki, her maasımın hemen hemen 3/4 borca gidiyor.(o da asgarisine)

Öyle canım öyle bende Allah korusun oyle bir hataya düşmem. Evet bende cok duydum o olayı ama birsey çıksa ilaçla tedavi durumu olabiliyormuş sırf bu yüzden yaptırmak istedik ama fazla ve cok gereksiz bir test evet bu cok doğru

net tanı koyamıyorlar ki doğru tedavi uygulasınlar. tevekkül edip dua edelim kendimize dikkat edelim bebişimize iyi bakalım ondan sonrası kader kısmet tatlım.

Kizlar bugun doktor kontrolum vardi cok guzeldi ya insan bebegini gorunce ne mutlu oluyor cok sukur 9 haftalik olmus kafasi falan olusmus yavrumun iyice belli oluyor 3 hafta sonra tekrar cagirdi 12 haftalik oluyor 2 li tarama testi var dedi hepijiz ayni mutlulugi hep yasayalim ins

Gozunaydinn canim masallah senin minnaga:))

rica ederim ne demek, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:) her şey sağlıklı tatlı bebişlerimiz için:) şeker yüklemesi,açlık tokluk kan şekeri filan da yapıyorlar. kadın doğuma gidersen ultrasonda bebeğine de bakabilirsin ama 9 dan önce muayene başlamıyor o doktor:( sadece tahlil yaptıracaksan yasemin dere var pratisyen ama istediğin her tahlili sorgusuz yazıyor. ben senelerdir gidiyorum çok tatlı bir doktor. hatta gitmişken ferritine,hormonlarına,tam idrar testine, kan sayımına,demir,folik asit b12 vs. de baktır:) gitmeden yaz bu tahlilleri unutma orada:) ver listeyi eline doktor istedi de hepsini yapar 3 gün içinde de alırsın sonuçlarını:)

canım yzdıklarını bir bir not aldım birde enfeksiyon tarama testi die ekledim onda kızamıkçık toksoplazma falanb bakılıyomuş çok saok doktorun adınıda yazdım saol :)

Dediğin yerde ayrıntılı ultrason, ikili test gibi testleride yapıyorlar mı? Birde cumartesi açık mı canım?

Bence eşinden gizlemen olmaz ki sonuçta siz bu hayatı beraber paylaşacaksınız benim haddime düşmez ama bence eşine bu borçlarını anlatman gerekli. Onun dışında iş değiştirebilirsin canım bizim bu sürede en uzak durmamız gereken şey stres. Şuanda yaptığımız hersey bebeğin kişiliğini bel ediyor mesela ne kadar stresli olursak bu donemde bebeğimiz de bizden etkilenip cok stresli bir çocuk olabilirmiş. Ama diyim dikkat et canım

Damlacım dediklerinin çoğuna katılıyorum mümkün olduğunca stresten uzak durmamız gerek bu gebeliğimizin sağlıklı sürmesi açısından önemli ama herzamanda etkili değil . Ben çok zor hamile kalmışltım son ay artık eşimle tartışmaktan o işi nasıl yapıpta hamile kaldım hala anlamıyorum. Hamileliğimdede boş gebelik falan dediler 7. haftaya kadar ağla üzül geçti sonra mide bulantıları ve eşime azıcık naz yapsam yardım beklesem hemen nooldu bebek diye çıldırmıştın katlancan sonuçlarına dedi. Tam düzeliyordum babamın son evre akciğer kanseri hastası olduğunu öğrendik. Yaşadığım üzüntüyü stresi anlatamam sabahlara kadar ağladım çığlık çığlığa komşum bile diyordu hiç uyumuyorsun kendini yedin diye biz ne yaptıysak babam dahada eridi gitti 2 ay içinde vefaat etti. berbat bir hamilelikti ve hala yazarken içim yanıyor göz yaşlarımı tutamıyorum. Doktorum bile bukadar üzüntü ve strese çok huysuz ve mutsuz bir bebeğin olcak dedi. Ama Rabbim öyle bir evlat verdiki güleryüzlü uysal yatağa koy uyur sabaha kadar mışıl mışıl neşe saçan bir kızım oldu. Elimde olsa asla kendimi strese sokmazdım ama maalesef herşey insanlar için.

gözün aydın canım bak boşuna stres yaptın ama en iyisi kendini yiyeceğine doktora gitmek. Ama benden sana tavsiyem biraz daha rahat olmaya çalış inan bebeklerimiz o kadar güçlüler ki tahmin bile edemezsin bak tecrübe konuşuyor rahat ol sonra neden o kadar stres yaptım tadını çıkarmadım diye söylenirsin

Evet tabi bebeğin kalbi durunca da ne yazık ki tum belirtiler gidiyormuş. Bu yüzden bende gecen hafta doktora gitmiştim direk. 3 cm olmuş bebeğin hersey normal demişti :)) ya oluyor kuzum oluyor boyle seyler anne oluyoruz sonuçta ve sürekli tedirginlik hakim üzerimizde. Ama bak çok şükür hersey düzgün ilerliyor cok sevindim senin adına. Maşallah bebişine
sağolun kızlar valla dr a gidince içim rahatladı kalbini görünce direk yüzüm güldü zaten herşeyin hayırlısı inşallah hayırlısıyla kucağımıza alırız yoksa tedirginliğimiz hiç bitmicek
off çok pahalıymış. ikili test yok bu tıp merkezinde. ikili test yaptırmayı düşünmüyorum ben.
bizim ikili test için 100 tl istendi toplam dr un ücretiyle beraber 380 tl oluyor

damlacım, her yazdığım mesaja, ne zmaan bir yardıma ihtiyacım olsa, koşuşuna binlerce kez teşekkür ederim.
ne acı ki, sanal ilişkilerim dışında hiçbir dostum dediğimden bu çabayı göremedim.
inşallah hayatımın su an için en buyuk problemine de dışardan bir göz iolarak bakıp, bana da gösterirsin ne gördüğünü.
çunku ben kendimi çıkmazda, kısılmış hissediyorum.
hormonların da etkisi büyüktür tabi.
bi komsumuz vardı küçüklüğümüzden beri kaldığımız dairenin karşı kapısında olan.
eşimle nişanlıyken de iş-güç,para pul planları yapmaya devam ederdim.
bana bi gün şöyle demişti: artık yeter tugcecim.bu yasa kadar erkek gibi çalışıp durdunuz.ayakta durmaya calıstınız.annesiz-babasız buraya kadar geldiniz.bak adam gibi birini, tertemiz birini bulmuşsun.ne mutlu!artık rahatla ve kadın olduğunu hatırla,farkına var artık.bırak o senin için endişelenip,hayatı düşünsün.frene basmanın zamanı gecti bile. kadın ol.....
falan demişti.
ben hala hmile kalmasaydım iş değiştirirdim,yok yurtdısına gider daha cok kazanır biriktirrdim,borclarımı kapatırdım.....
teyzem haklıydı galiba.tatlı komsu teyzem.ben mi cok takıyorum acaba.
hamileyim artık.amaaannn s... et deyip işten ayrılasım var ama kocama kıyamıom.
başını agrıttım damlacım.ama eminim okudun buraya kadar.
?????

evet canım aynen öyle. önce bir devlet hastanesinden dahiliye bölümüne randevu alıyorsun. gidince yanında guatr hastası olduğunu gösteren tahlillerle git. sonra endokroloji listesine ekler misiniz tedavi olmam gerekiyor hamileyim de. onlar ekliyor. sonra internetten www.mhrs.gov.tr adresinden endokrolojiye randevu alıp direkt gidebiliyorsun. hatta dahiliyeci seni listeye eklerse bir kere yeterli. sonra direkt endokrolojiden randevu alabilirsin. ben bu şekilde yaptım. senin için 182'yi aradım. türkiye de tüm hastaneler için bu durum geçerli dedi. ben istanbul'dayım.

ah canım çok teşekkür ederim inan bu bilgi benim için o kadar önemliydiki çok rahatladım şimdi. Ayrıca telefon edip benim için ayrıca bilgi aldığın içinde çok teşekkü ederim

Bizm buradaki devlet hastanesinde yine yok eğitim ve araştırmada vardır herhalde. Evet cok gereksiz bir para insanları soyuyorlar resmen.

yazık inan daha önce yaptırdığım için söylüyorum çok basit bir işlem parasına bakınca bişey yapıyorlar sanırsın. Maddi durumun iyise yaptırabilirsin ama ortaysa yazık o parayla bebeğine çok güzel şeyler alabilirsin. Eğitim yada Ünv. hastanesine git yaparlar

canım yzdıklarını bir bir not aldım birde enfeksiyon tarama testi die ekledim onda kızamıkçık toksoplazma falanb bakılıyomuş çok saok doktorun adınıda yazdım saol :)

rica ederim canım ne demek:) evet hepsine bakıyorlar. aids hiv testini de yaptır. doktorlar onu da istiyor. alerji testi de yaptır. sedimastasyon'a da baktır:) allah ne versiyse iste işte:))

Damlacım dediklerinin çoğuna katılıyorum mümkün olduğunca stresten uzak durmamız gerek bu gebeliğimizin sağlıklı sürmesi açısından önemli ama herzamanda etkili değil . Ben çok zor hamile kalmışltım son ay artık eşimle tartışmaktan o işi nasıl yapıpta hamile kaldım hala anlamıyorum. Hamileliğimdede boş gebelik falan dediler 7. haftaya kadar ağla üzül geçti sonra mide bulantıları ve eşime azıcık naz yapsam yardım beklesem hemen nooldu bebek diye çıldırmıştın katlancan sonuçlarına dedi. Tam düzeliyordum babamın son evre akciğer kanseri hastası olduğunu öğrendik. Yaşadığım üzüntüyü stresi anlatamam sabahlara kadar ağladım çığlık çığlığa komşum bile diyordu hiç uyumuyorsun kendini yedin diye biz ne yaptıysak babam dahada eridi gitti 2 ay içinde vefaat etti. berbat bir hamilelikti ve hala yazarken içim yanıyor göz yaşlarımı tutamıyorum. Doktorum bile bukadar üzüntü ve strese çok huysuz ve mutsuz bir bebeğin olcak dedi. Ama Rabbim öyle bir evlat verdiki güleryüzlü uysal yatağa koy uyur sabaha kadar mışıl mışıl neşe saçan bir kızım oldu. Elimde olsa asla kendimi strese sokmazdım ama maalesef herşey insanlar için.

Cok üzüldüm canım :( ben bilgili aktardım tabiki veren Allah yani sonuçta sen istemiyorsun ki onları yaşamak Rabbim yaşatıyor. Rabbim sevdiği kullarına çektirirmiş belki de çektirdi sonunda da oyle güzel bir kız evladı vererek sana mükafatını verdi bilemeyiz ki. Dediğim gibi ben netten okuduğum bilgiyi yazdım sadece paylaşmak istedim ben de gecen 3 hafta annnaemden ötürü cok sıkıntılar yasadım onun için içimi yiyip bitiriyordum cocuğum huysuzlanması olacak diye cok korkuyordum iyi oldu okumama yazını teşekkür ederim. Basın sağolsun bu arada. Bence baban gitmedi uzaktanda olsa seni izliyor Rabbim günahlarını affetsin

Back
X