2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Ya inanmıyorum yaa buna şimdi ne yapacağız biz? Bunun muadillerine de baktım hepsinde aynı etken madde var bakın linkleri aşağıda;

http://www.ilacrehberi.com/v/oksapa...ir-enjektor-ce9d/kub/farmakolojik-ozellikler/

http://www.ilacrehberi.com/v/clexan...zir-enjekto-b521/kub/farmakolojik-ozellikler/

hepsinde etken madde aynı;

Enoksaparin sodyum, domuz intestinal mukozasından türetilen heparin benzil esterin
alkalin depolimerizasyonu ile elde edilmektedir.

Kızlar ne yapacağız?

Bu durumda ne yapabiliriz bilmiyorum, ben daha önce kısa süreli clexane kullandım ama bu gebeliğimde Hibor kullanıyorum, onda var mı bilmiyorum attığın linkten baktım ama göremedim. Sen görürsen söyler misin?
Yine de eğer bizim için ve bebeğimiz için şifa olacaksa başka şansımız yok çünkü dinimizde de insan hayatı her şeyden önemli, Rabbim hoşgörür inşallah..

kan aliniyor canim guatrin degisik degisik hormonlari varmis yani tek bir hormon degil T2,T3, T4...falan yani...
bu dedim morbus bases. sendromu canim almanca adi, dur bir bakayim neymis ...

otoimmün hastaliklari arasina giriyor canim...tiriotun degisik alanlari varmis

aha buldum canimmmm...

Tedavi edilmeyen hipotiroidili hamilelerde bebekte ne gibi zararlar görülür?
Annedeki hipotiroidi bebekte birtakım ciddi psiko-nörotik sonuçlara neden olur. Bunun nedeni hamileliğin birinci yarısında çocuğun gelişmesi için anneden eş (plesanta) yolu ile çocuğa geçen tiroit hormonlarının azlığıdır. İkinci 3 aylık dönemde bebeğin beyin gelişmesi oluşmaktadır. Bu gelişme annneden geçen tiroit hormonları sayesinde olur. Üçüncü 3 aylık dönemde ise bebeğin beyin gelişmesi bebekte gelişen tiroit glandının salgıladığı tiroit hormonları sayesinde olur. Bu nedenle ikinci 3 aylık dönemde oluşan hipotiroidi, çocuğun beyninde geri dönüşümsüz bozukluklara neden olur. Üçüncü 3 aylık dönemde ise annede oluşan hipotiroidi bebeğin beynine daha az zarar verir. Gebeliğin ikinci yarısında annedeki tiroit hormon azlığı çocuğun IQ’sunun normale göre düşük olmasına, tedavi edilmeyen hamilelerde ise çocuğun IQ’sunun normalden çok daha düşük olmasına neden olur. Tedavi edilen vakalarda ise çocuğun IQ’su normaldir. Hamilelerde görülen tiroit hormon yetersizliğinin en sık sebebi Hashimoto tiroiditidir. Hafif veya subklinik hipotiroidinin de beynin normal gelişmesini engellediği ileri sürülmektedir.

Hamilelik sırasında hipotiroidi tanısı nasıl konur? Hangi durumlarda tedavi edilir?
Hamilelik sırasında oluşan hamileliğe bağlı bazı yakınmalar hipotiroidi belirtileri ile karışabilir. Hipotiroidi tanısı için en ideal yöntem serum TSH ve serbest T4 düzeyinin tespit edilmesidir.
• Serum TSH düzeyi yüksek veya serbest T4 miktarı normalin altında ise hamilede hipotiroidi mevcuttur ve tedavi edilmesi gerekir.
• Sadece tiroit antikorları yüksek ise (serbest T4 ve TSH normal) hastanın takip edilmesi gerekir, tedavi gerekmez.
• Antikorlar yüksek TSH düzeyi 2. nin üzerinde ise hasta tedavi edilmelidir.
• İlk aylarda hCG’ye bağlı olarak TSH düzeyi normalin altında olabilir.Bu nedenle serbest T4’ün düzeyi çok önemlidir. Bu durumda serbest T4 normalin altında ise hasta tedavi edilmelidir.

Hamilelerde görülen tirotoksikozun (zehirli guatr) sebebi nedir?
Hamilelerde tirotoksikoza (T3 ve T4 yüksekliğine) neden olan en sık iki hastalık vardır:
• Basedow –Graves ve (dedigim sanirim bu)
• Hamileliğin geçici tirotoksikozu Hamileliğin geçici tirotoksikozu’nda eşden (plesenta) salgılanan ve TSH etkisine benzer etki gösteren hCG (human corionic gonadotropin) hamileliğin ilk yarısında geçici olarak tirotoksikoza neden olur. Bu hastalığın seyri ve tedavisi Basedow-Graves’den tamamen farklı olduğundan ayırıcı tanı yapılması gerekir..
Zehirli guatıra neden olan diğer sebepler (Plummer gibi) oldukça nadirdir.

teşekkürler canım.. hı biliyorum onları. normal seviyesinde gidince t3 t4 bakmıyoruz. arada baktırıyorum. hamilelikte mecbur bakılması lazımmış.
tabi özellikle bizim gibi sürekli ilaç kullananlarda.
ben ilk gebeliğimde kullanmıştım sonra kürtaj olunca endokrine gittim. o zaman orada anti tpo ya bakıldı yüksek çıkınca hashamito var dedi. ama hormon dengesi öyle bir şey ki birini artırırken diğeri çıkıyor. önemli olan tsh ı dengede tutmak. pek tabi t3 ve t4 ü de..

merhaba arkadaşlar 2li test sonucumuz temiz çıktı dr.3lü teste gerek yok dedi 3 hafta sonra gelin cinsiyetini söyleyeyim dedi. :) :34:

gözün aydın.....:46::46::46: canım tam olarak senin ne kadarlıktı 2liyi yaptırmaya gittiğinde. ben pztsi gidecem o zaman 10+5 olacak.. 11+0 dan önce bakılmıyormuş ya.. gerçi dr bana o gün bir olsun bakabiliriz dedi.

merhaba arkadaşlar 2li test sonucumuz temiz çıktı dr.3lü teste gerek yok dedi 3 hafta sonra gelin cinsiyetini söyleyeyim dedi. :) :34:

ohh Allah a şükür!! Bizim de böyle olsun inşallah!! Pztesi kan vercem sanrm ben de.. zaman zaman aklıma geliyor endişeleniyorum da :( kaç gün sonra çıktı sonuç?

Slm arkadaşlar minnoşlar iyidir inş bizim bızdık oynadı oğlumda 2,5 aylık oynamıştı sanırım buda oğlan kısmet artık sut içince oynuyo bebekler aklnzda olsun bizimde 2li testimiz var bu hafta ama yaptırmakta kararsızım direk 4d ultrasona girerim zamanı gelince diyorum ama bakalım yine dayanamam yaptırırım ben hakkmzda hayırlısı

nasıl bir his o? Nasıl bir hareketti yani?? çok merak ediyorum =)))

salı günü konrolüm vardı kızlar,dr. kızınız geliyo dedi annemle eşimin gözleri doldu rabbim gönlümüze göre verdi sağlıklı olsun ben başka bişey istemiyorum çokk mutluyuzzz :52: :21: :32:

Kizlar bu gunlerde cok sikintiliyim ya karnimdan surekli ses geliyor bagirsaklarim surekli hareket halinde ve cok rahatsiz oluyorum midem agzimda sanki heran 12 haftalik oluyorum ilk baslarda bile bu kadar rahatsiz degildim

W:emir_bebek:
salı günü konrolüm vardı kızlar,dr. kızınız geliyo dedi annemle eşimin gözleri doldu rabbim gönlümüze göre verdi sağlıklı olsun ben başka bişey istemiyorum çokk mutluyuzzz :52: :21: :32:

Cokk cokk tebrikk ediyorumm canimm Allah kucagina aldigin gunleri gormeyi de nasip etsin insallah:)

Merhaba kızlat topiğe girilmedi bayadır geçmişi de okuyamadım henüz öpüyorum sizi

Kizlar bu gunlerde cok sikintiliyim ya karnimdan surekli ses geliyor bagirsaklarim surekli hareket halinde ve cok rahatsiz oluyorum midem agzimda sanki heran 12 haftalik oluyorum ilk baslarda bile bu kadar rahatsiz degildim

acaba brz yürüyüş yapsan iyi gelir mi ki? bnm de öyle oluyor bzn servsten eve yürüyorum iyi geliyor gibii

teşekkürler canım.. hı biliyorum onları. normal seviyesinde gidince t3 t4 bakmıyoruz. arada baktırıyorum. hamilelikte mecbur bakılması lazımmış.
tabi özellikle bizim gibi sürekli ilaç kullananlarda.
ben ilk gebeliğimde kullanmıştım sonra kürtaj olunca endokrine gittim. o zaman orada anti tpo ya bakıldı yüksek çıkınca hashamito var dedi. ama hormon dengesi öyle bir şey ki birini artırırken diğeri çıkıyor. önemli olan tsh ı dengede tutmak. pek tabi t3 ve t4 ü de..

gözün aydın.....:46::46::46: canım tam olarak senin ne kadarlıktı 2liyi yaptırmaya gittiğinde. ben pztsi gidecem o zaman 10+5 olacak.. 11+0 dan önce bakılmıyormuş ya.. gerçi dr bana o gün bir olsun bakabiliriz dedi.

Hamilelikte tsh çok önemli bnde hipotroidi varmış sonradan öğrendik ama iş işten geçti 2 tane düşük yaptım biri boş gebelikti Allahtan tedavi oldum şimdi 9 haftalık hamileyim şükür herşey yolunda bnce tsh takip edilmeli hamilelikte.

Vurdugunda o anlik aciyor hemen geciyor.cok cok hizli vurmuyor kucagima gelmek isterken kolu yada bacagiyla vurabiliyor bilicli bir sekilde degil cok hareketli bir cocuk ya da kucagima yatmak istediginde kafasini vurabiliyor bu siddetlikte vuruyor.aramizda2 bebegine hamile olan yokmu? Nasil dikkat edicegimki nasil kisitliycam kisitlayamamki dikkat ediyorum tabiki ama yinede koluyla bacagiyla vurabiliyo.

merhaba canim bende 2. bebise hamileyim, oglum tam 1.5 yasinda, benimkisi daha cok oyun oynarken yada yerde bogusurken tam karnimda atlicak oluyo ki ben yana donuyorum yinede canimi acitiyo ama karnima denk getirmesine izin vermiyorum sakiniyom kendimi sadece gecenlerde sirt ustu yatmistim yere o anda zipladi karnimin ustunde... kucagimda da cok tasiyorum yapacak bisey yok bazen inatlasiyor gel diyorum gelmiyor mecbur kaliyorum hele altini degistirirken tam bi filim ceviriyoz evde bakalim bu yaz bezden cikar insallah yoksa 2 cocuga bez yetistiremeyiz :9:

canim gecenlerde bende senin gibi rahatsiz oldum hatta bazen yemeklerden sonra siginamiyor gibi oluyodum bi rezene anason cayi ictim (netten baktim zararsiz yaziyodu) cok iyi geldi ertesi gunu karnimin sisi indi yani tuvalete cikinca indi...

slm kızlar 31 yaşındayım
İstanbul da Ümraniye de yaşıyorum ve ilk gebeliğim Büyük sürpriz İKİZ
son adetim 18 Ocak 2014 tahmini doğum tarihi 25 Ekim diyor ama ikizler erken geliyormuş genelde bklm :) hayırlısı:49: daha çok erken henüz iki aylık olduk ama

heyecan var telaş var e biraz kasıklarda ağrı var :D uyku ve halsizlik var ohoooooo var da var
gebelik çok ilerleme den aileme yakın bir yere taşınma telaşındayım dua edin lütfen düzgün bi ev bulayım

Son düzenleme:
Arkadaslr ben tup bebek tedavisiyle gebe kaldim tup yaptrnlr bilir bi donem kola soda fln gibi seyler yasakti dondurmada sanirim 11.haftadayim artik azicik kola icsem bisey olurmu coook canim cekiyo ya ha bide aranizda icen varmi

Back
X