2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Doğumdan sonra da kocalarımız "bu kilolar ne zaman gidicek, eski haline dön" dicekler :)

bence sen kilonu hiç dert etme. doğumda bi 5 kilo kafadan gidio. 2 hafta takiben hemen bi 5 daha gidio. yani bi ayda 10 kiloyu hemen verirsin zaten. şahsen bende öyle olmuştu ve doğumdan sonra hiç iştahım yoktu yani bi 2-3 hafta kadar. çorba yetiodu valla. şimdiden kilo vermeyi takıntı yapma. anladığım kadarıyla zaten zayıfsın. ben ilk hamileliğimde kaç kilo aldım bilio musun? sakın gülmeyin 30 kg... vitaminler çok kilo yaptı bide bnm doktor vitamini bastı baya. herkes ilk üç ayda folik asiti günde 1 tane verirken bnmki günde 3 kere verdi ve folik asit zaten laktıoz dolu. demir ilacimda folik asitliydi. elevit desen yüksek oranda laktoz içerio ve kilo yapıo. sende protein eksikliğ var dedi yediğin proteini vücudun direk dışarı atıo dedi. yumurtayı günde 2 ye çıkar. et daha fazla ye dedi vs vs.. bide su topladım. eller ayaklar yüzüm nasıl şişti... ahh ahh.. halbuki ne güzeldim ben... hamilelik öncesi ve sonrası resim koysam şurda şok olursunuz. neyse ki şimdikinde daha 8 kg aldım..

merhaba arkadaşlar, acil dönüş yapar mısınız? bebeğiniz için hangi şampuanı,pişik kremini,vücud şampuanını,gögüs ucu kremi ve pedi aldınız? markaları neler?

bebeğim için dalin şampuan ve yağı kullanıorum. johnssons baby kırmızı kırmızı döküntü yaptıydı bnm kızıma o yüzden tavsiye etmem. pişik kremi olarak desitin maximum kullanıorum. %40 çinko içerdiğinden pişiğ çok çabuk geçirio. ama ilk doğduğunda bepanten ya da dalinin pişik kremini öneririm. göğüs ucu kremi olarak mustela kullandım ve çok memnun kaldım. kzım ilk emişimde resmen göğüs ucumu kemirip bi parça çıkarmıştı ve mustela hemen iyiştirdi. göğüs pedi olarak dalin ve baby&me kullandım gayet iyi. göğüs pedi için maarkanın çok önemli olacağını sanmıorum. vücut şampuanı ayrıyetten almadım dalin şampuan yetio zaten.

Arkadaslar bugun seker yuklemesi yaptirdim cok yuksek cikti moralim yerlerde hele bi de risklerini okuyunca... cuma gunu 100 g yaptiricam dr egee o da boyle yuksek cikarsa dahiliyeye gonderecem insulun falan kullanman gerekebilir dedi soruyorum pek cvp gelmiyo ama boyle bi durumla karsilasan var mi ne yapiliyo surec nedir hayir bi de tatliyla arasi olan biri deilim ki

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım sanki geçen günde kimse cevap vermiyor diye sitem etmiştin ama herkes elinden geldiğince ve bildikleri doğrultusunda cevap vermeye çalışıyor.

Bu süreci yaşayan ben varım 100 gr da yüksek çıktı, dr beni diyetisyene yönlerdirdi, bir diyet programı uyguluyorum ve şeker ölçüm cihazı aldım kendim günde 4 kere ölçerek not alıyorum çıkan değerleri.2 hafta sonra doktoruma göstereceğim sonuçları ve sanırım çıkan değerlere göre insüline geçelim yada bu şekilde devam et diyete diyecek.Şu an şeker sonuçlarını takip ediyoruz yani...Ben de çok tatlı yemiyorum ama sadece tatlı değil, hamurişi,beyaz ekmek gibi gıdalar daşekeri yükseltebiliyor yada aile geçmişinde şeker hastalığı varsa, yine bu dönemde hamilelerde şeker çıkabiliyor.

Son düzenleme:
Arkadaslar bugun seker yuklemesi yaptirdim cok yuksek cikti moralim yerlerde hele bi de risklerini okuyunca... cuma gunu 100 g yaptiricam dr egee o da boyle yuksek cikarsa dahiliyeye gonderecem insulun falan kullanman gerekebilir dedi soruyorum pek cvp gelmiyo ama boyle bi durumla karsilasan var mi ne yapiliyo surec nedir hayir bi de tatliyla arasi olan biri deilim ki

cok gecmiş olsun canım hemen panik yapma lütfen:( bakarsın 100 luk te yuksek cıkmaz sonucların...şimdi kaç cıktı peki?

Eşim bakmış elektrikli olduğundan tavsiyeetmiyorlarmış bende kraft alıcam sanırım

Daha önceneler aldığınıds paylaşırmısın damla sen bizden önde olduğundan hemen hemen alış verişi tamamladın diye biliyorum

Benimde sürekli vurmuyor arada vuruyor peş peşe iki ya da üç tekme atıyor o kadar

Benim bebeğim yan tatıyor başı sağ göğsümün altında bacaklatı sol göğsümün altında pozisyonunu hiç değiştirmedi en başından beri hep sol tarafımds hissediyorum tekmeleri

Canım bilmiyorum hatırlıyormusun ilerya paylaşım yapmıştı sanırım Temmuz annelerinin ihtiyac listesi bu liste.tek tek yazıyorum ne aldıysam.
1. Alttan cıtcıtlı badiler
2. Penye tulumlar
3. Patikli altlar penye ve kadife aldım
4. 6 adet iç zıbın, 4 adet dış zıbın aldım
5. 2 adet hastahane çıkışı aldım
6. Uzun kollu 6 Afet badi aldım
7. Penye ve yün patikler aldım
8. 2 adet penye, 4 adet yün hırka ördürdüm
9. 4 adet yün gelen ördürdüm, adet penye Yelek aldım
10. 2 adet pamuklu önlük aldım
11. 24 Afet ağız silme bezi, 1 adet havlu içi tülbent, 2 adet omuz bezi aldım
12. Bir adet bornoz takımı, 1 adet bambulu havlu aldım
13. 4 adet penye battaniye aldım, 1 adet tüm battaniye ördürdüm, 2 tane de de tüm battaniye hediye geldi
14. 2 adet kundak aldım
15. Uyku arkadaşı aldım
16. Banyo küveti, banyo filesi ve banyo süngeri aldım
17. Şampuan mustela, pişik kremi bepanthol aldım. Vücudu için doğal zeytinyağ sabunu aldım, vücut yağı olarakta sızma soğuk sıkım zeytinyağı kullanacağım
18. Saç fırçası nuk, tarak chicco( saçlarda oluşan kepekler için özel bir tarağı var), tırnak bakım seti de chicco aldım.
19. Kendi yatağımız için alez aldım. ( su gelebilirmiş ozaman yatak bayıyormus)
20. 1 adet topalryauıcı südyen ( 1 adet daha alacağım )
21. Emzirme atleti ( 2 aday daha alacağım cok daha oluyormuş )
22. Göğüs pedi aldım avent
23. Göğüs kalkanı aldım avent
24. Göğüs uçlarım için zeytinyağı süreceğim en doğalı
25. Lohusa gecelik takımı ve pijama takımı aldım. Ama ekstra bir tane daha gecelik alacağım
26. Emzirme yastığı aldım mycey markası. Kızımı salona getirdiğimde onun üstünde oturacak
27. Loğusa tac seti aldım kızımla aynı terliklerimiz taclarımız falan var :)
28. Kirli çamaşır torbası aldım
29. 1 Adet yeni doğan biberonu aldım Dr brown
30. Kızım için 2 tane nevresim takımı ve 2 tane çarşaf aldım. % 100 antibakteriyel pamuklu yorgan aldım
31. Kapı süsü yaptırdım
32. Arabada bebek var sembolü yaptıuyorım
32. Benek yatağına alez
33. Korse
Onun dışında gerek görmediğim seyler, süt arttırıcı, elektrikli pompa, Mevlüd takımı, kanguru, emzik, sterilizatör, banyo termometresi, bebek termoforu, telsiz ve göğüs kremi

Aynen canım ben de akşam 7 buçuk 8 gibi eve gidiyorum ve pestilim çıkmış oluyor yürüyüşe falan gidemiyorum :( dediğin gibi ye iç yat olunca da kilo alıyoruz. Masa başı çalışmanın zararları.. Ben haftasonları yürümeye çalışıyorum mümkün olduğunca. Bakalım artık kısmet ne diyelim.

Size bir tavsiye ben bütün kış oyle yaptım. Dışarı çıkamadığım zamanlarda evde yaptım sporumu. Eliptik bisiklet ar ve ciddi kilo verdiriyor. Şuanda yürüdüğüm için kullanmıyorum ama bence spor yaşamayanlar için cok ideal bir alet

Size bir tavsiye ben bütün kış oyle yaptım. Dışarı çıkamadığım zamanlarda evde yaptım sporumu. Eliptik bisiklet ar ve ciddi kilo verdiriyor. Şuanda yürüdüğüm için kullanmıyorum ama bence spor yaşamayanlar için cok ideal bir alet

eliptik bisiklet bnde de var canım ama acaba suanda yapabilirmiyiz tehlikeli olmazmı?

Canım bilmiyorum hatırlıyormusun ilerya paylaşım yapmıştı sanırım Temmuz annelerinin ihtiyac listesi bu liste.tek tek yazıyorum ne aldıysam.
2. Penye tulumlar
13. 4 adet penye battaniye aldım, 1 adet tüm battaniye ördürdüm, 2 tane de de tüm battaniye hediye geldi
14. 2 adet kundak aldım
15. Uyku arkadaşı aldım
17. Şampuan mustela, pişik kremi bepanthol aldım. Vücudu için doğal zeytinyağ sabunu aldım, vücut yağı olarakta sızma soğuk sıkım zeytinyağı kullanacağım
18. Saç fırçası nuk, tarak chicco( saçlarda oluşan kepekler için özel bir tarağı var), tırnak bakım seti de chicco aldım.
25. Lohusa gecelik takımı ve pijama takımı aldım. Ama ekstra bir tane daha gecelik alacağım
26. Emzirme yastığı aldım mycey markası. Kızımı salona getirdiğimde onun üstünde oturacak
30. Kızım için 2 tane nevresim takımı ve 2 tane çarşaf aldım. % 100 antibakteriyel pamuklu yorgan aldım
31. Kapı süsü yaptırdım
32. Benek yatağına alez
33. Korse
Onun dışında gerek görmediğim seyler, süt arttırıcı, elektrikli pompa, Mevlüd takımı, kanguru, emzik, sterilizatör, banyo termometresi, bebek termoforu, telsiz ve göğüs kremi

teşekkür ederim canım çok yardımcı oldu nevresim takımı ve pamuklu yorgan hangi marka?

Kızlar ya vedette Korseyi bilen yada kullanan varmı acaba? E malum doğumdan sonra mutlaka sarmak lazım göbeği yoksa sarkarız âlim Allah :) ben bierse korse aldım ama o abdominal korse aldım ama pek kaliteli gelmedi gözüme kaliteli birşeyler arıyorum

annişleeer herkese iyi geceler...
bugün çoook yorulduk, daha fazla ağırlaşmadan bebişimizin eksiklerini alalım dedik... vallla eve gelince ayaklarımı hissetmiyodum :)) ama olsun meleğim için herşeye değer... baktıkça bakasım, aldıkça alasım geldi :):)))) çok az eksiğimiz kaldı sayılır(bebek telsizi, emzirme minderi,bebek yağı ıslak mendil aklıma gelen eksikler bunlar sadece ).geçen günlerde önceden aldığımız cicilerini paylaşmıştım bugün aldıklarımızı ve geneli şöyle bir toparlayıp düzenledim :)) ve işte minik meleğimizin çeyizi teyzeleri :))) ve geçen hafta kontroldeki resmimiz :))

Eki Görüntüle 1181405 Eki Görüntüle 1181406 Eki Görüntüle 1181406 Eki Görüntüle 1181407 Eki Görüntüle 1181409 Eki Görüntüle 1181410 Eki Görüntüle 1181411 Eki Görüntüle 1181413 Eki Görüntüle 1181414 Eki Görüntüle 1181415 Eki Görüntüle 1181416 Eki Görüntüle 1181417 Eki Görüntüle 1181418 Eki Görüntüle 1181419 Eki Görüntüle 1181420 Eki Görüntüle 1181421 Eki Görüntüle 1181422 Eki Görüntüle 1181424 Eki Görüntüle 1181425 Eki Görüntüle 1181426 Eki Görüntüle 1181427
cnm hepsi birbirinden güzel Allhım güle güle kullanmayı nasip etsin. bebek telsizi eksiğim var demişsin. baby well tavsiye ederim ben kızımda onu kullanıorum çok iyi. dubleks evde de rahatça kullanılıo. alt kattan üst kattaki bebeğini rahatça duyuosun bu telsizle. hem fiyatıda makul. şimdi yine indirimde olması lazım.

eliptik bisiklet bnde de var canım ama acaba suanda yapabilirmiyiz tehlikeli olmazmı?

Valla ben doktoruma sordum tee baslarda bir problem olmaz dedi ama son aylara giriyoruzyeniden sormak lazım tabi

teşekkür ederim canım çok yardımcı oldu nevresim takımı ve pamuklu yorgan hangi marka?

Canım Cherry di sanırım yorganımız ama english home da da var oraya bakabilirsin bdn markafonide fırsattan almıştım. Nevresim takımın birisi kristal by tac diğeri cottonbox. Rica ederim Cnım ne demek eksiğim varmı hiç bilmiyorum bemde başka birisinin listesini örnek aldım

2. Penye tulumlar
14. 2 adet kundak aldım
15. Uyku arkadaşı aldım
31. Kapı süsü yaptırdım
32. Benek yatağına alez
33. Korse

İyi günlerde kullanın hepsini :nazar: yorganı ben kendim yapmak istiyorum , antibaktariyel kumaşın özelliğimi pamuğun mu acaba?
birde havlu bebek için olandan almak şart mı , bende çok güzel bir banyo havlusu var bambu hiç kullanmadım , o olur mu büyük boy ama

İyi günlerde kullanın hepsini :nazar: yorganı ben kendim yapmak istiyorum , antibaktariyel kumaşın özelliğimi pamuğun mu acaba?
birde havlu bebek için olandan almak şart mı , bende çok güzel bir banyo havlusu var bambu hiç kullanmadım , o olur mu büyük boy ama

Sanırım kumaşının özelliği canım. Bence olur neden olmasın ki bosu bosuna para harcamamak lazım. Ama iyice dezanfekte et canım ne kadardır sende bilmiyorum ama gerçi mağazadan gelenlerde aynı dert. Neyse hepsini yılacağız nasıl olsa. Bence elindekini kullan ama bide yedek al canım ne olur ne olmaz diye. En güzeli kendin yapman zaten yorganını. Bende isterdim yapmayı ama uğraşamam en oyle şeylerle. Nefes darlığımda var tıkar beni hemen

neyse bu aylarda tehlikeli bile olsa dogumdan sora cok iş görecek:)

Kesinlikle doğum zaten kışa geliyor hiç biryere çıkıp yürüyemeyeceğiz. Gerçi sen fethiyedesin belki yürürsün ama biz burada yürührmeyiz ne yazık ki. Yürüyüş bandı da alacaktık doğumdan sonrası için ama onlarında mekaniği bpzuluyormuş hemen almayacağız o yüzden

kızlar bugün detaylı ultrason yaptırdım ama 25 haftalığım ve normalde detaylı ultrason 20.hafta civari yapılıomuş ama bnm eski aptal doktorum beni ultrasona o zmn yönlendirmemişti. bugün yaptırdım herşey normal çıktı sadece bebeğe giden beslenme damarımda çentiklenme varmış. radyolog bu normalde 26. haftaya kadar geçmesi gerekir. o yüzden 4 hafta sonra tekrar gel bakalım dedi. geçmezse erken doğuma neden oluomuş. eş yaşlanması oluo dedi. şimdi ise internette araştırdım moralim bozuldu. doktorumu aradım napmalı diye ama teli açmıo. internette yazanlara göre bnm haftam çok geç kalıo. bakın internetteki kopyalim bilgiyi:
"Gebelik boyunca rahime giden kan akımı yaklaşık 10 kat artar.Bu kan akımı için yeni damar oluşmamakta ,damarların esnekliğive artan akan akımını mümkün kılmaktadır. End diastolik çentik kan akımının grafiğe döküldüğü doppler incelemesinde ortaya çıkan bir görüntüdür. Bu çentiğin izlenmesi damarlardaki esnekliğin yeterli olmadığı ve kan akımında ilerleyen gebelik haftalarında gerekli olacak artışa uyum sağlayamayacağının bir göstergesi kabul edilebilir. Bu incelemenin tüm gebeliklerde uygulanması konusunda bir fikir birliği yoktur.Bugün için ileri anne yaşı,hipertansiyon, diabet gibi risk faktörleri bulunması durumuında ve önceki gebelerde preeklampsi ve rahimiçi gelişme geriliği sorunu olan anne adaylarında uygulanması daha doğru bulunmaktadır.20 hafta civarında saptanan çentiklerin bir bölümü 24. hafta civarında kaybolmaktadır. Bu durum komplikasyon riskinin azaldığını işaret eder.Yine çift taraflı (sağ ve sol uterus atardamarlarında) çentik izlenmesi tek taraflı çentik izlenmesinden daha riskli bri durumu işaret eder."

bnm sadece bir damarımda çentik varmış. ee burda 24.haftada kaybolur dio ben 25 haftalığım. hatta ilerde gidiomuş 26 haftalık sayılırmışım. kafam karıştı moralim bozuldu bişey diyin lütfennnnnnnnn

kızlar bugün detaylı ultrason yaptırdım ama 25 haftalığım ve normalde detaylı ultrason 20.hafta civari yapılıomuş ama bnm eski aptal doktorum beni ultrasona o zmn yönlendirmemişti. bugün yaptırdım herşey normal çıktı sadece bebeğe giden beslenme damarımda çentiklenme varmış. radyolog bu normalde 26. haftaya kadar geçmesi gerekir. o yüzden 4 hafta sonra tekrar gel bakalım dedi. geçmezse erken doğuma neden oluomuş. eş yaşlanması oluo dedi. şimdi ise internette araştırdım moralim bozuldu. doktorumu aradım napmalı diye ama teli açmıo. internette yazanlara göre bnm haftam çok geç kalıo. bakın internetteki kopyalim bilgiyi:
"Gebelik boyunca rahime giden kan akımı yaklaşık 10 kat artar.Bu kan akımı için yeni damar oluşmamakta ,damarların esnekliğive artan akan akımını mümkün kılmaktadır. End diastolik çentik kan akımının grafiğe döküldüğü doppler incelemesinde ortaya çıkan bir görüntüdür. Bu çentiğin izlenmesi damarlardaki esnekliğin yeterli olmadığı ve kan akımında ilerleyen gebelik haftalarında gerekli olacak artışa uyum sağlayamayacağının bir göstergesi kabul edilebilir. Bu incelemenin tüm gebeliklerde uygulanması konusunda bir fikir birliği yoktur.Bugün için ileri anne yaşı,hipertansiyon, diabet gibi risk faktörleri bulunması durumuında ve önceki gebelerde preeklampsi ve rahimiçi gelişme geriliği sorunu olan anne adaylarında uygulanması daha doğru bulunmaktadır.20 hafta civarında saptanan çentiklerin bir bölümü 24. hafta civarında kaybolmaktadır. Bu durum komplikasyon riskinin azaldığını işaret eder.Yine çift taraflı (sağ ve sol uterus atardamarlarında) çentik izlenmesi tek taraflı çentik izlenmesinden daha riskli bri durumu işaret eder."

bnm sadece bir damarımda çentik varmış. ee burda 24.haftada kaybolur dio ben 25 haftalığım. hatta ilerde gidiomuş 26 haftalık sayılırmışım. kafam karıştı moralim bozuldu bişey diyin lütfennnnnnnnn

Moral çok önemli..kapalı kutu Allah bilir diğerleri fasofiso...olmazları olduran rabbim o çentiği mi onarmıcak...sıkma hiççç bir şey yoktur bebeğinin...

Canım sanki geçen günde kimse cevap vermiyor diye sitem etmiştin ama herkes elinden geldiğince ve bildikleri doğrultusunda cevap vermeye çalışıyor.

Bu süreci yaşayan ben varım 100 gr da yüksek çıktı, dr beni diyetisyene yönlerdirdi, bir diyet programı uyguluyorum ve şeker ölçüm cihazı aldım kendim günde 4 kere ölçerek not alıyorum çıkan değerleri.2 hafta sonra doktoruma göstereceğim sonuçları ve sanırım çıkan değerlere göre insüline geçelim yada bu şekilde devam et diyete diyecek.Şu an şeker sonuçlarını takip ediyoruz yani...Ben de çok tatlı yemiyorum ama sadece tatlı değil, hamurişi,beyaz ekmek gibi gıdalar daşekeri yükseltebiliyor yada aile geçmişinde şeker hastalığı varsa, yine bu dönemde hamilelerde şeker çıkabiliyor.

Yok canim ilk defa sitem ediyorum benim gibi dusunen baskalari da var sanırım:) gecen de bi soru sordjm hic cevap gelmedi burda sanki belli kisiler kendi aralarında konusuyo gibime gelmeye başladı artık o yuzden bu sefer biraz sitem ettim

Back
X