- 13 Aralık 2013
- 5.031
- 1.121
- 198
- 35
Seni anlayabiliyorum canım. Ben de eti sadece ilaç niyetine ayda bir falan yerdim. Hatta hamileliğimde de 2 ay kadar ağzıma sürmedim ama sonra dahiliye doktorum güzelce uyardı beni. Ya bu ilaçları içeceksin ya da beslenmene dikkat edeceksin diye. Sonrasında bebeğim için gerekliyse burnumu tutar da yerim dedim ve şimdi bazen nefes almadan yutuyorum o etli yemekleri. Yeşil mercimeği de daha çok tüketiyorum. Çorbaya, pilava herşeye katıyor annem et ya da yeşil mercimek. Yeşil mercimeğin süper bir tarifi var, Tokat yemeği, adı BAT. Tahminimce seversin, çünkü ekşili yeşillikli cevizli bir çeşit salata. Soğuk yeniyor. İstersen tarifini bir araştır ya da annemden öğrenip yazayım sana. Yazın soğuk soğuk çok iyi geliyor, süper hafifi ve çok besleyici. Bu arada dediğinde haklısın, dün yanlış olan ilk tahlil sonuçlarını görünce dahiliyecim özellikle sordu, demir ve kalsiyumu bir arada tüketmiyorsun değil mi diye? Ona çok dikkat et annesi. Demirli gıdalara mümkün olduğunca limon sık. Mesela kıymalı şehriye çorbası yedim dün, bol limonlu. Birkaç saat sonra semizotlu cacık yedim. Ayır gıdalarını. Sadece hemoglobinin mi düşük, yoksa ferritin ve demir depon da düşük mü?
Hepsi düşük canım hepsi birbirinden düşük. Limonu da hiç duymamıştım bak bundan sonra oyle yiyim. Yoğurtta 2 saat sonra yiyim. Cok sağol hatırlatman için canım. Bu arada cok merak ettim bat tarifini. Netten araştırıp anneciğime yaptıracağım hemen belki biliyordur annem bilmiyorum tabi.