2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Kızlar herkese meraba umarım herkes iyidir Çarşamba günü annem ve ikizim geliyor çok mutluyum bide Çarşamba doktor kontrolüm var ameliyatı konusucaZ ayrıntıları Allah'ım cok heyecanlıyım meleğimde sabah pek hareketli değildi moralim bozuktu şimdi çoştu yine benim canım asyam

iyi geceler ... ben de cuma drda idim 3 kez nst çekildi gerildim sinir oldum.... yok çok hareket etmiş olmamış, yok hiç hareket etmemiş derken 3 kez nst... neyse nasipse 1 ekim de bayram şekerim geliyor... dr 1 ekimde sezeryan dedi, erken gelmezse tabi... 38+5 olacaz 39da alacaktı bayram olunca hastaneden çıkması zor dedi... evde de oğlum olunca... bir de kimsem olmayacak annem hacca gidecek nasipse e kayınvalide de yok kardeşim çok uzakta kaldık eşimle yalnız... hakkımızda hayırlısı artık...

Aynı gün doğum yapacağız kısmetse :KK66: 1 Ekim benim de doğum günüm. 38+4 oluyorum sanırım. Sağlıkla gelsin evlatlarımız.

Çok güzeşdi ilerya, eline sağlık paylaşım için. Kadının doktoruna da aşık oldum resmen, keşke bizimk doktorlar da böyle olsa

Amin diyelim napalım..

Haklısın o zaman ama sen yine de çok yavaş yürü ve fırsat buşdukça otur, o zaman çok kasılmazsın inşallah.

Keşke benimkiler de beni biraz tanısa ve saygı duysalar düzenime, düzenimi bozamıyorlar çok iükür ama hepöde kendi tellerinden..

Geçen peritansla konuşmuştuk, sen de mi dbakırlısın? Hiç kaldın mı orda yoksa aslen mi?

Evet canım , ben de doktorun tavrına bayıldım. Eşime de anlattım. Hele evde nst cihazı keşfi ve bu sayede aldığı özel uçakla akşam martini içmeye gitmesi falan çok farklı :) Bu arada İspanyol hemşirenin hayatında ilk kez makyajlı doğuma giden görmesi de Türk hatunlarının kokoşluğunu bir kez daha ispatlıyor.

Herkese günaydın,
Çalışanlara kolaylık, evde olanlara keyifli istirahatler diliyoruö.
Kızlar bir konuda yardımcı olur musunuz? Bebeğin biberon ve emziği ile kendi göğüs kalkanım ve koruyucumu beraber sterilize edebilir miyim? Birde bu sterilizasyon işini nasıl yaptınız?

Ben beraber kaynattım canım. Ama öncesinde hepsini biberonlar için aldığım deterjanla yıkadı annem. Sonra kaynattık. Şişe suyuyla kaynat mutlaka, çemşe suyunda kaynattım. Felaket kireçli gibi leke leke oldu. Tekrar iş çıktı bana, şişe suyunda kaynattım sonra.

Evet şimdi o makineleri almayı düşünmedim ben de ama nasıl kaynatacam ki?o_O Kaynar suya atıp 5 dk kaynatayım mı, yoksa normal suya koyup kaynamasını mı bekliym? Acemiliğin dibindeyim sanırım :oops:

Elektrikli su ısıtıcısında suyu kaynatıp, tencereye döktük. Sonra maşayla içine attık. Suyu bol olsun, tencerenin kenarlarına yapışmasınlar. Tencerenin de kapağını kapattım ki buharla iyice ölsün mikroplar. Ama arada açıp , kontrol ettim. 5 dakikaya güvenemedim 15 dakikaya yakın kaynattım. Umarım bozulmamışlardır.

Aynen canım ben de 6:30 da kalkıyordum, bugün 9 da uyandım, hem de acele etmeden rahat rahat uzandım yatağa...İşe giderken saat çalıyordu hemen dikiliyordum ayağa,bir daha uyurum korkusuyla :)

Ben henüz evi toparlıyorum canım:) Haftasonu eşimleyken bir şey yapmadım nasıl olsa evdeyim diye.Birtek bebeğin kıyafetlerini 0-3, 3-6 diye ayırdım. İlk etapta ilk 3 ay kullanacaklarımı yıkayıp dolabına asacağım.Etiketlerini kestim.Tüm yıkanacak ne varsa hazırladım.Yıkamak için erken mi diye düşünüyorum ama burada doğumları okudukça bir yandan da panik oluyorum :)
Erken erken diyoruz da olacak olmakta olan be Coolcum, yıka gitsin:)

Azurecim evet canım d.bakirliyim ama hayatimda iki sefer gittim en son 10 seneden fazla oldu gitmeyeli esimde baska memleketli olduğu icin gidemedik kardeşlerimiz le doğma büyüme buraliyiz annemler düzenli olarak giderler ama bana nasip olmadi kısmet artik sen gidiyormusun peki anladigim kadariyla ailen orda neresindensin peki biz erganiliyiz
Ben orda büyüdüm canım, üniversite için istanbula geldim, sonra öğretmenlik için tekrar orayı istedim ve atanmıştım ki 2yıl kalıp bu kez evlenerek geldim buraya. İstanbul bırakmadı beni artık:) Evlendikten sonra da yılda 3-4 kez gidip geliyorum, haftasonu için bile olsa gittiğim olmuştur malum ailem ve babaocağım orda. Bu arada biz merkezdeyiz, ayrıca söylemeden geçemeyecem son yıllarda hızlı bir değişim geçirdi dbakır, 10sene sonra gidince tanıyamayacaksın:)
Bu arada normal doğum bekleyen annelere cuma yaşadığım olayı anlatayım: cuma nst için beni hazırladılar ama içerde doğum bekleyen biri olduğu için eşimi alamamışlardı. Kadının hafif hafif inlemelerini duyuyordum yattığım yerden. Sonra hemşire gelip benim kapımı kapayınca anladım ki doğum başlıyor. Hatta "doğum var galiba Allah yardımcısı olsun, bir avazda inşallah" vs dedim. Sıkı durun kızlar hiç abartmıyorum, karşımdaki saatten de kaç dakikam kaldığını takip ediyordum. Sadece 3 dakika sonra doktorun geldiğini ve kadının doğurduğunu duydum. Eşim "doktor resmen gittiği yoldan 1 dak sonra koşarak geri döndü" dedi. Hemşireyle de sonraki konuşmamızda "neredeyse doktor bey yetişemiyordu bile, o kadar hızlı doğdu" dedi. Sizce de süper değil mi? Darısı başımıza diyorum :)
Vayyy, çok fena gaza gelmişsindir şimdi değil mi sen de?:) valla Allah normal yapacaklara böylesini benim gibi sezaryanlılara da Damlanınki gibi bi doğum sonrası nasip etsin inşallah:)
evet odası gelmişti,şu an oda savaş alanı gibi:)) Alınan herşeyi oraya koyduk.Haftasonu inşallah yıkamayı düşünüyorum canım

Bence bu hafta halledin, çünkü bilmiyorum benim mi ağır geçiyor ama artık gerçekten iş görmek çok zorluyor beni, ne ayakta çok kalabiliyorum, ne çok oturabiliyorum, ne de çok uzanabiliyorum, her halde bi süre sonra bel ağrısı başlıyor. inşallah bu hafta herşeyi halledebilirsiniz de güzelce dinlenirsin artık.

Kızlar herkese meraba umarım herkes iyidir Çarşamba günü annem ve ikizim geliyor çok mutluyum bide Çarşamba doktor kontrolüm var ameliyatı konusucaZ ayrıntıları Allah'ım cok heyecanlıyım meleğimde sabah pek hareketli değildi moralim bozuktu şimdi çoştu yine benim canım asyam
Bazen uykuları ağır oluypr hanıöcıkların, geçen bende uyandırmak için ığraştım biraz:)

Aynı gün doğum yapacağız kısmetse :KK66: 1 Ekim benim de doğum günüm. 38+4 oluyorum sanırım. Sağlıkla gelsin evlatlarımız.

Evet canım , ben de doktorun tavrına bayıldım. Eşime de anlattım. Hele evde nst cihazı keşfi ve bu sayede aldığı özel uçakla akşam martini içmeye gitmesi falan çok farklı :) Bu arada İspanyol hemşirenin hayatında ilk kez makyajlı doğuma giden görmesi de Türk hatunlarının kokoşluğunu bir kez daha ispatlıyor.

Ben beraber kaynattım canım. Ama öncesinde hepsini biberonlar için aldığım deterjanla yıkadı annem. Sonra kaynattık. Şişe suyuyla kaynat mutlaka, çemşe suyunda kaynattım. Felaket kireçli gibi leke leke oldu. Tekrar iş çıktı bana, şişe suyunda kaynattım sonra.

Elektrikli su ısıtıcısında suyu kaynatıp, tencereye döktük. Sonra maşayla içine attık. Suyu bol olsun, tencerenin kenarlarına yapışmasınlar. Tencerenin de kapağını kapattım ki buharla iyice ölsün mikroplar. Ama arada açıp , kontrol ettim. 5 dakikaya güvenemedim 15 dakikaya yakın kaynattım. Umarım bozulmamışlardır.

Çok sağol canım ayrıntı vermen iyi oldu, ama şimdi de aklıma şu takıldı, bunlar nihayetinde kauçuk madde, tencere tabanı metal olduğu için temas edince zarar görmez mi ya?
Bunarada bende o hemşirenin tepkisine şaşırdım, bizim burda artık makyajsız doğum yapanlara anormal bakıcaz nerdeyse. Bende küçük bi makyaj çantası koydum ama geçen sabah böbrek ağrısıyla çığlık atarak uyanınca inan gözüm hiçbir şey görmedi, o an aklıma doğum sonrası acılar geldi o ara gerçekten üstümü başımı düşünebilecek miyim diye ama en azından bir kalem sürebilirim ya:)

bizim de salon o vaziyette :)) en azından hastane çantan için olanları yıka nolur nolmaz canım valla ben tırsmaya başladım artık :S

ya hem çok korkuyorum hem de uzattıkça uzattım :)) Kendi kendime stres ediniyorum.Bu haftasonu kesin halledeceğim, neredeyse bebiş gelecek :)

Biz de senin adına çok heyecanlıyız canım,hayırlı haberlerini alacağız inşalah :)

Erken erken diyoruz da olacak olmakta olan be Coolcum, yıka gitsin:)

haklısın valla canım :) erked diye diye 37. haftaya geldim neredeyse :) erken olsa ne olcak sanki değil mi,yapsam rahatlayacağım.

Ben orda büyüdüm canım, üniversite için istanbula geldim, sonra öğretmenlik için tekrar orayı istedim ve atanmıştım ki 2yıl kalıp bu kez evlenerek geldim buraya. İstanbul bırakmadı beni artık:) Evlendikten sonra da yılda 3-4 kez gidip geliyorum, haftasonu için bile olsa gittiğim olmuştur malum ailem ve babaocağım orda. Bu arada biz merkezdeyiz, ayrıca söylemeden geçemeyecem son yıllarda hızlı bir değişim geçirdi dbakır, 10sene sonra gidince tanıyamayacaksın:)

Vayyy, çok fena gaza gelmişsindir şimdi değil mi sen de?:) valla Allah normal yapacaklara böylesini benim gibi sezaryanlılara da Damlanınki gibi bi doğum sonrası nasip etsin inşallah:)

Bazen uykuları ağır oluypr hanıöcıkların, geçen bende uyandırmak için ığraştım biraz:)

Çok sağol canım ayrıntı vermen iyi oldu, ama şimdi de aklıma şu takıldı, bunlar nihayetinde kauçuk madde, tencere tabanı metal olduğu için temas edince zarar görmez mi ya?
Bunarada bende o hemşirenin tepkisine şaşırdım, bizim burda artık makyajsız doğum yapanlara anormal bakıcaz nerdeyse. Bende küçük bi makyaj çantası koydum ama geçen sabah böbrek ağrısıyla çığlık atarak uyanınca inan gözüm hiçbir şey görmedi, o an aklıma doğum sonrası acılar geldi o ara gerçekten üstümü başımı düşünebilecek miyim diye ama en azından bir kalem sürebilirim ya:)

Canım batmıyorlar zaten, o nedenle sorun olmuyor. Hatta ben emzikleri maşayla batırdım durdum. Önce suyu koy, sonra malzemeleri atıver. Ama dikkat et , ben biberonu sudan çıkartırken içinde su kalmış, elime döküldü. Aslında feci yandı ama ilk yardım uyguladım da ucuz kurtuldum. Aklınızda olsun gerek de olmasın ama yanıklarda en iyi müdahale 15-20 dakika çeşme suyunun altına tutmak.Bu arada emziklerin içine su birikti, çok sinir bir durum. Salladım, birazı aktı.

Dediğin gibi onca acı sızı ve karmaşık duygular içinde benim aklıma gelmez makyaj yapmak. Zaten hamile olduğumu öğrendiğimden beri hiç makyaj yapmadım. Doğumda da yapmayacağım. Hatta bir iki kez doğal dudak nemlendircisi sürdüm, onda da vicdanım rahat etmedi. Zaten ağlarım muhtemelen, akar gider makyaj.

Bence bu hafta halledin, çünkü bilmiyorum benim mi ağır geçiyor ama artık gerçekten iş görmek çok zorluyor beni, ne ayakta çok kalabiliyorum, ne çok oturabiliyorum, ne de çok uzanabiliyorum, her halde bi süre sonra bel ağrısı başlıyor. inşallah bu hafta herşeyi halledebilirsiniz de güzelce dinlenirsin artık.

Off gaza gelmek hem de nasıl :) bıraksalar ben de orda doğururdum herhalde. Bu arada ben de sabah geceliklerimi uygun makyaj malzemelerinden seçim yapıp hazırladım hatta çantaya attım bile. Düşün daha geceliklerimi ütülemedim o kadar:D

Canım batmıyorlar zaten, o nedenle sorun olmuyor. Hatta ben emzikleri maşayla batırdım durdum. Önce suyu koy, sonra malzemeleri atıver. Ama dikkat et , ben biberonu sudan çıkartırken içinde su kalmış, elime döküldü. Aslında feci yandı ama ilk yardım uyguladım da ucuz kurtuldum. Aklınızda olsun gerek de olmasın ama yanıklarda en iyi müdahale 15-20 dakika çeşme suyunun altına tutmak.Bu arada emziklerin içine su birikti, çok sinir bir durum. Salladım, birazı aktı.

Dediğin gibi onca acı sızı ve karmaşık duygular içinde benim aklıma gelmez makyaj yapmak. Zaten hamile olduğumu öğrendiğimden beri hiç makyaj yapmadım. Doğumda da yapmayacağım. Hatta bir iki kez doğal dudak nemlendircisi sürdüm, onda da vicdanım rahat etmedi. Zaten ağlarım muhtemelen, akar gider makyaj.

Hımm.. tamam batmadığını da öğendim, başka sorum yok canım:)
Bende hamileyken yapmadım makyaj zaten normalde de arada yaparım ama benim de ağrı eşiğim düşüktür, hemen ağlayarak tepki veririm ağrılarıma, adet dönemlerimden biliyorum. Belki ilk şoku atlatıp ağrı kesiciler etkisini gösterince yaparız o zaman, o anları yüzüm soluk ve acılı görmek istemem ilerde herhalde ama dur bakalım yaşayıp görcez herhalde.

Ay kızlar sölemeyi unuttum bebeğimi gördüm rüyamda rüyanda gördüğünün aynısı olurmuş öle diolar ? Öylemi acaba gercekten cok güzeldi maşallah kokusu hala burnumda :)
Ayy öyleyse benim kopyam olacak bizim kız desene, ben iki kere gördüm rüyamda ikisi de benim bebekliğimin kopyasıydı. Hatta ilkinde daha cinsiyetini bile bilmiyorduk. Uyanınca eşime "doktor erkek olabilir derse hemen inanıp insanlara söyleme bence kız olacak" demiştim :)

Off gaza gelmek hem de nasıl :) bıraksalar ben de orda doğururdum herhalde. Bu arada ben de sabah geceliklerimi uygun makyaj malzemelerinden seçim yapıp hazırladım hatta çantaya attım bile. Düşün daha geceliklerimi ütülemedim o kadar:D

Ooo ben de kendime rahat derdim:) valla aslında 38 dolmadan pek gelmiyor minikler ama bu erken doğum haberleri zıplatıyor bizi işte yerimizden, biz hazır olalım da onlar kalsın biraz daha içerde

Ooo ben de kendime rahat derdim:) valla aslında 38 dolmadan pek gelmiyor minikler ama bu erken doğum haberleri zıplatıyor bizi işte yerimizden, biz hazır olalım da onlar kalsın biraz daha içerde
Ya sanki çantayı hazırlayınca Defnem hemen gelmek isteyecekmiş gibi hissediyorum, o yüzden de sallıyorum biraz. Ama kaçış yok bu hafta yerleşme işlerinin hepsi bitecek :)

kızlar ben geldm doktorumdan.nst iyi çıktı.suyu ıyı.kgsu 2.5. Bır hafta gerıden gelıor hala ama önemli değil normal dedı.kan yapsın dıye kuru uzum,dut,pekmez ona buna dadanınca 1kg almışız halıyle 13gunde.can sağlığı bebegım ıı olsun da.kan değerlerım hemen hemen aynı.doktor ıyı barı en azından dusmemıs buda ıyı dedı.esım gecen aşırı ıshal kusman olmayaydı yukselırdı ama en azında dusmemıs dedı sevndı.dogum ucretlerını sordum.normal 550,sezeryan 800 keyfı sezeryan 1,5 mılyarmıs. dedım kafamda normal doğum yazabılrmym.dedıkı doktorum hayır dedı şuan bse dıyemeyız. Ben kesnlkle sezeryem istemiyorm deymce oda büyük konuşma bak,öyle hastalar gordumkı ıstemıorum deyıpte son anda mecbur kalan.sen hangsı hayrlısyla Allahtan onu ıste.ben sorun ckmadkca normal taraftarıyım normal yptrıorum ama son anda bır sorun oldu sezeryan mecbur olur.ondan ötürü sok ana kadar bellı olmaz kafanda kurma hayrlısını ıste dedı.cep ıstedm hasteneden ulasamıorum dedım.600gebe hastam var goruon ne kadar yoğunum yetısemıorum bakamıorumkı tele dedı.dedım sancım tutsa napcam anıden.ben gercekmı yalancımı telden bılemem kı buraya bana gelmelısın dedı.bır no verdi ole bse olursa ara bunu bana ulaştırırlar dedı.catı muayenesinı sordum 38.hafta yapıorum dedı.bızde haberler bu kadar teyzelerı.ha bırde ben sigortalıyım.bu zamana kadar esımden ötürü bende blmıordum 32.hafta calısablr raporu almadı.bugun konuştu esım en son 34.hafta gtmısız.bız smdı ıstıoduk çalışamaz raporu son ana kadar kalsın dedım ama doktor 34tem baslatablrm 32 de almalydnz muhtemelen bır ayınız yancak muhasebenle konus dedı .bende bozuldm.esıme dıom daha önce nıe demedın bn blmıodum oda dıor sen nıye hatrlatmadn bole ufak tartstık kısa sure.ben anlamadm en son çalışamaz 37de verılmıormu nıye 1ayımız yanıorkı:(

ya hem çok korkuyorum hem de uzattıkça uzattım :)) Kendi kendime stres ediniyorum.Bu haftasonu kesin halledeceğim, neredeyse bebiş gelecek :)

Biz de senin adına çok heyecanlıyız canım,hayırlı haberlerini alacağız inşalah :)

haklısın valla canım :) erked diye diye 37. haftaya geldim neredeyse :) erken olsa ne olcak sanki değil mi,yapsam rahatlayacağım.

coolcuğum bak seni gaza getireyim, ben bile yaptım hazırlıkları artık. Dün eşimle annem park yatağı, sepet beşiği falan sildiler. Bebeğimin çantasını geçen hafta hazırladım. Kendi çantamda eksikler var, daha doğrusu kırışmasın diye koymadım içine. Yıkama işlerini hep biriktirmeden aldıkça halletti annem sağolsun. Ütüleri de genelde 3 aylığa kadar olanlar için hallettik. Büyükleri sonra ütüleriz. Zaten çekmeceleri de bedenlerine göre ayarladım. Etiketlerini kestim bebek çantasına koyduklarımın. Ama hiç ayırt edemiyorum ben yenidoğan ile 0-3 olanları. Aynı gibi geliyorlar bana. Artık elimiz alışır giydirdikçe herhalde. Sen de hallet bence, nolur nolmaz. İçi ferahlıyor insanın, yük kalkıyor üstünden sanki. Öyle stres yaptığımız kadar da zor değilmiş. Zevkle yapıyor insan.

Kızlar merhaba siz perineal masaj duydunuzmu halamin gelinine uygulatmis doktoru rahim icindeki kasları gevsetiyormus ve doğumu kolaylastiriomus 2ay once doğum yapti dikissiz bi sekilde bana anlattı doktoruma sorup yapabilirsn derse yapicam.
Birde goguslerin catlamamasi icin kalıp halinde kakao yagi varmış onunla gogusune masaj yapmis ne yara oldu dio ne çatladi kakao yagi alıp yapicam gogus uclarina surucem....

günaydınlar,
yeni bir gün yeni bir hafta herkese sağlık mutluluk huzur getirsin..

bugün kontrole gidecek varsa güzel haberlerle gelirler inşallah.

Back
X