2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Kızlar keyifli bir doğum hikayesi okudum, paylaşmak istedim :)

http://stilettoluanne.com/?p=55

iş yerinde masamda hem ağlayarak hem gülerek okudum bu doğum hikayesini:) çoook ama çoook güzeldi. Azure1 Azure1 amaaan ne bağırıp duracan dana gibi diyen kayınvalideme, sezeryan çok kolay şekerim değmez sancıya diyen arkadaşlarıma inat Rabbim ne zaman isterse tadına vara vara, lütfu da kahrı da başım gözüm üstüne diyerek doğuracam sultanımı. iyi ki paylaştınız bunu. azure face de görmüştüm paylaşımını ama okuma fırsatım olmamıştı , azure boş bir şey paylaşmaz dedim aradım buldum burada:) seviyorum bu kulübü seviyorum sizi, seviyorum bebişlerimizi:) böyle hikayeler okudukça doğum hikayemi yazmak için sabırsızlanıyorum:)

Kızlar merhaba siz perineal masaj duydunuzmu halamin gelinine uygulatmis doktoru rahim icindeki kasları gevsetiyormus ve doğumu kolaylastiriomus 2ay once doğum yapti dikissiz bi sekilde bana anlattı doktoruma sorup yapabilirsn derse yapicam.
Birde goguslerin catlamamasi icin kalıp halinde kakao yagi varmış onunla gogusune masaj yapmis ne yara oldu dio ne çatladi kakao yagi alıp yapicam gogus uclarina surucem....

Daha ilk haftalarımızda burada paylaşmıştım perine masajını ama o zamanlar kimsenin ilgisini çekmemişti. Dikişsiz normal doğum için çok faydalı olduğunu biliyorum. Eşler daha kolay yapabilir kanımca. Sezeryan olacağım için uygulamadım ama normal olsaydı yapardım.

Kakao yağını kullanıyorum ben canım. Hemoroidime de şifa oldu. Sabun gibi kalıp halinde satılandan alacaksın, şişedekinden değil. Benmari usulü eritip, kullanıyorsun. Bazıları kokusundan rahatsız oluyor ama ben alıştım artık. Kakao gibi kokuyor, çok kötü değil. Donmasın diye içine zeytinyağı da ekliyorum. Şimdilik çatlağım yok ama olabilir son günlerde. Meme ucuma da sürüyorum ama biraz tedirginim sütüme karışır mı diye. Kakaolu süt olur fena mı diyor eşim :KK19::KK48::KK71:

iş yerinde masamda hem ağlayarak hem gülerek okudum bu doğum hikayesini:) çoook ama çoook güzeldi. Azure1 Azure1 amaaan ne bağırıp duracan dana gibi diyen kayınvalideme, sezeryan çok kolay şekerim değmez sancıya diyen arkadaşlarıma inat Rabbim ne zaman isterse tadına vara vara, lütfu da kahrı da başım gözüm üstüne diyerek doğuracam sultanımı. iyi ki paylaştınız bunu. azure face de görmüştüm paylaşımını ama okuma fırsatım olmamıştı , azure boş bir şey paylaşmaz dedim aradım buldum burada:) seviyorum bu kulübü seviyorum sizi, seviyorum bebişlerimizi:) böyle hikayeler okudukça doğum hikayemi yazmak için sabırsızlanıyorum:)

:) Ben de nette birşeyler araştırırken rastladım bu annenin sayfasına. Okuyunca eğlendim , ondan paylaştım. Beğenmene sevindim.

Bizde seni seviyoruz canım, doğum hikayeleri bunca zamanlık paylaşımlarımızın balı kaymağı olacak inşallah, biraz cız olacaz ama zaten toparlanınca yazacağımız için hep güzel şeyler yazarız inşallah:)

Daha ilk haftalarımızda burada paylaşmıştım perine masajını ama o zamanlar kimsenin ilgisini çekmemişti. Dikişsiz normal doğum için çok faydalı olduğunu biliyorum. Eşler daha kolay yapabilir kanımca. Sezeryan olacağım için uygulamadım ama normal olsaydı yapardım.

Kakao yağını kullanıyorum ben canım. Hemoroidime de şifa oldu. Sabun gibi kalıp halinde satılandan alacaksın, şişedekinden değil. Benmari usulü eritip, kullanıyorsun. Bazıları kokusundan rahatsız oluyor ama ben alıştım artık. Kakao gibi kokuyor, çok kötü değil. Donmasın diye içine zeytinyağı da ekliyorum. Şimdilik çatlağım yok ama olabilir son günlerde. Meme ucuma da sürüyorum ama biraz tedirginim sütüme karışır mı diye. Kakaolu süt olur fena mı diyor eşim :KK19::KK48::KK71:
göğüsleri uyarmaz dimi bu yağ canım? ben de çok korkuyorm ya yara olur da emziremezsem die doğum sonrası:KK43: kremler için göğüs ucunu uyarıyor doğumu tetikliyor dedikleri için korkmştm..

:) Ben de nette birşeyler araştırırken rastladım bu annenin sayfasına. Okuyunca eğlendim , ondan paylaştım. Beğenmene sevindim.

Şimdi de diğer yazılarını okumaya çalışıyorum fırsat buldukça. Doğum sonrası bebişin ameliyatı ve lohusa depresyonuyla ilgili yazıkları da çok önemli. doğumdan önce çevremdekileri uyaracam sakın ola ki bana sürekli müdahalede bulunup germeyin diye. zaten hamilelik de beni çok hassas yaptı.

Ben henüz evi toparlıyorum canım:) Haftasonu eşimleyken bir şey yapmadım nasıl olsa evdeyim diye.Birtek bebeğin kıyafetlerini 0-3, 3-6 diye ayırdım. İlk etapta ilk 3 ay kullanacaklarımı yıkayıp dolabına asacağım.Etiketlerini kestim.Tüm yıkanacak ne varsa hazırladım.Yıkamak için erken mi diye düşünüyorum ama burada doğumları okudukça bir yandan da panik oluyorum :)[/QUOTE]

Benimde 16 Ekim dogum . Bence yika utule ve Hastane cantasini hazirla, ne olur ne olmaz ben herseyi hazirladim

Benim Basim cok dönuyor , cuma aksamim hastanede gecti yedigim biseyden zehirlenmisim, bebk iyi dediler ama ben endiseliyim cunku burda ( isvec ) te ultrasonla muayneden cok kaciniyorlar , ölcme dinleme yöntemiyle birde senin vucudundaki semptomlarla bebegin durumunu tahmin ediyolar
Basimin dönmesi Beni korkutuyor ...

Bizde seni seviyoruz canım, doğum hikayeleri bunca zamanlık paylaşımlarımızın balı kaymağı olacak inşallah, biraz cız olacaz ama zaten toparlanınca yazacağımız için hep güzel şeyler yazarız inşallah:)

Allah nasip eder normal doğum yaparsam herkesi normal doğuma özendirecek süper bir hikaye yazmayı planlıyorum:)) iş yerinde son haftam, hiç çalışasım yok, saldım ben de bu doğum hikayesini yazan hatunun diğer yazılarını okuyorum:)))

Ahahaaaaa kakaolu süt :) bende kakaoyu yapayim o zaman canim. Ama o masaja karar veremedim cumartesi doktoruma danisayim ondan sonra bakarim artık. Badem yağı falan cesitli yaglarla yapilio o ablam corekotu yağı kullanmis. Hangi yaglar kullanilio senin fikrin varmi peki canım....

göğüsleri uyarmaz dimi bu yağ canım? ben de çok korkuyorm ya yara olur da emziremezsem die doğum sonrası:KK43: kremler için göğüs ucunu uyarıyor doğumu tetikliyor dedikleri için korkmştm..
Evet canım, meme ucu uyarılınca rahim kasılması oluyor. Bizzat yaşadım. Göbiş faktöründen yediklerimi üstüme döküyorum hep bu ara. Geçen de karpuz damlatmışım tam mememin ucuna gelen yere. Elimi ıslatıp, elbiseyi sileyim derken meme ucumu kıstırmışım. Öyle feci canım yandı ki, tam o anda da karnım acayip kasıldı. Dedim buymuş demek bağlantısı, yaşayarak öğrenmiş oldum kazayla. Meme ucum çok kaşınıyor benim, yağlamazsam da kaşımak zorunda kalıyorum. O nedenle mecburen çabuk çabuk ve çok ovuşturmadan yağlıyorum. Ama lansinohu henüz kullanmaya başlamadım.

Bir de aklıma takılan birşey var, şimdi hastanede bebeği emzireceğiz ya inşallah, mememizi neyle temizleyeceğiz? Sonuçta bebeğin ağzına girecek ve biz ameliyattan çıkmış olacağız.

Ahahaaaaa kakaolu süt :) bende kakaoyu yapayim o zaman canim. Ama o masaja karar veremedim cumartesi doktoruma danisayim ondan sonra bakarim artık. Badem yağı falan cesitli yaglarla yapilio o ablam corekotu yağı kullanmis. Hangi yaglar kullanilio senin fikrin varmi peki canım....

Bence en güveniliri zeytinyağı diyeceğim bir ilerya klasiği olarak :) Şişelerde alınan yağlarda pamuk yağı oluyormuş ve pamuk en çok kimyasal ilaçlama gören mahsullerden biri :( Güvenmiyorum o nedenle o yağlara.

Kakaolu sütün tadına baktıracağım beyefendiye, bakalım nasılmış. Dalga geçiyor benimle, inek sandı beni adamcığım. Güzel değilse oğluma sade süt yaparım ben de :KK46:Öğrencilerimin aklını karıştırıp, yorum yapmalarını sağlamak için çilek yiyen inekler çilekli süt mü yapıyor gibi sorular sorardım. Ben de o hale geldim :KK49:

benim karnımın altında çatlaklar var. acaba şimdi sürsem faydası olur mu?

Çok güzeşdi ilerya, eline sağlık paylaşım için. Kadının doktoruna da aşık oldum resmen, keşke bizimk doktorlar da böyle olsa

Amin diyelim napalım..

Haklısın o zaman ama sen yine de çok yavaş yürü ve fırsat buşdukça otur, o zaman çok kasılmazsın inşallah.

Keşke benimkiler de beni biraz tanısa ve saygı duysalar düzenime, düzenimi bozamıyorlar çok iükür ama hepöde kendi tellerinden..

Geçen peritansla konuşmuştuk, sen de mi dbakırlısın? Hiç kaldın mı orda yoksa aslen mi?

image.webp

Tavsiyeniz uzerine okudugum dogum hikayesindeki Gunes sayin ayakkabilari yuzunden vefat etnisk ,Allah rahmet etsin cok uzuldum :((((((

enimde erken doğum riskim var ama doktor iğne yapalım felan demedi
Benim riski farkettiğinde 34 haftayı doldurmuştuk.. sancılar yüzünden her an doğabilir diye 12 saat arayla 2 iğne yaptılar canım bi gece hastanede kaldım.. akciğerlerini 37 haftalık bi bebek gelişiminde olacakk dedi.. bilemedim şimdi senin doktorun düşündüğünüo_O

Bence en güveniliri zeytinyağı diyeceğim bir ilerya klasiği olarak :) Şişelerde alınan yağlarda pamuk yağı oluyormuş ve pamuk en çok kimyasal ilaçlama gören mahsullerden biri :KK43: Güvenmiyorum o nedenle o yağlara.

Kakaolu sütün tadına baktıracağım beyefendiye, bakalım nasılmış. Dalga geçiyor benimle, inek sandı beni adamcığım. Güzel değilse oğluma sade süt yaparım ben de :KK46:Öğrencilerimin aklını karıştırıp, yorum yapmalarını sağlamak için çilek yiyen inekler çilekli süt mü yapıyor gibi sorular sorardım. Ben de o hale geldim :KK49:

:) sen kakaolu sut yapicaksn canım :) haklisin canim yag konusunda. baslasammi acaba ya zeytin yagi ile masaja bi zarari olurmu sence bi yandan doktora sorayim diorum bi yandan gerek yok diorum.o masaji verende doktordu ve mukemmel bi dogumu olmuş.

Back
X