2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Canim senin takviminde dogumuna 15 gün var gözüküyor niye Arefe günü alcak benmi yanlış okudum
Bebeğin gelişimi önde cuma günü zaten BDT ye nerdeyse 1 hafta kalmış olacak. Kontrol ettiğinde açılma varsa aynı gün yada 1-2 gün içinde geleceği anlamına gelir. Dr da bu yüzden alırız dedi. Biraz da benden dolayı...bayrama umarım kalmaz fln diye konuşmuştum..Ben onaylamazsam suni sancı veremez zaten öyle bir niyetim de yok bebeğimi beklicem sonuna kadar inş.:)

Bebeğin gelişimi önde cuma günü zaten BDT ye nerdeyse 1 hafta kalmış olacak. Kontrol ettiğinde açılma varsa aynı gün yada 1-2 gün içinde geleceği anlamına gelir. Dr da bu yüzden alırız dedi. Biraz da benden dolayı...bayrama umarım kalmaz fln diye konuşmuştum..Ben onaylamazsam suni sancı veremez zaten öyle bir niyetim de yok bebeğimi beklicem sonuna kadar inş.:)

Bencede bekle canım çünkü benimde bebegin gelişimi önde gidiyor 3 ekim gibi ultrason kağıdın da yazıyor ana doktorum son adet gününü baz alıp 22 ekim diyor ama tabi sezeryan olduğu için bu tarih öne geldi

Kızlar biz de dün doktora gittik hersey yolunda, fıstığım 3200 g olmuş. Kireclenmeye bakmadı bile gelişimi iyi olduğu için. Herşey normal doğum yolunda ilerliyor. Çatı muayenesini de gelecek perşembeye bıraktı, son haftaki kilosuna göre kontrol edelim dedi. Büyük ihtimalle bayram sonrası gelir dedi.
Bugün de Eminönune gidip son süs alışverişlerimizi tamamladık artık resmi olarak geri sayım başladı :)

Özel hastane evet ama çalışma zamanı dışında nöbetçi dr alıyor. Çoğu hastanede böyle zaten.. dr suni derse kabul etmeyeceğim için prob.yok. Onlar için sadece iş acıyı çeken biziz. Keyfi olarak daha bebeğim çıkmak istemezken daha zamanı da varken suni sancıyı kabul etmek saçmalık bence...40.haftada olurum üzerinden gün de geçer mesela kamuran ın durum..inş.çarşambaya kalmaz onun bebeği..gelmezse suni sancıyı işte bende o zaman ancak kabul ederim...inş.hiçbirimiz için gerek kalmaz...

Insallah ikiniz icinde hatta kimse icin gerek kalmaz dogumun en erken 39. Haftada olmasi bebek acisindan daha iyi cunku beyin gelisimi o zaman tamamlaniyor ama doktorlar hemen 37. Haftada sezeryan veya suni sanci ile doguma aliyorlar.sanirim seninki de beklemekten yana degildi o yuzden belirtmek istedim.

Bencede bekle canım çünkü benimde bebegin gelişimi önde gidiyor 3 ekim gibi ultrason kağıdın da yazıyor ana doktorum son adet gününü baz alıp 22 ekim diyor ama tabi sezeryan olduğu için bu tarih öne geldi
Beklicem inş. Burdaki çoğu anne adayı bilinçli bence.. Bilgi güçtür diye boşuna demiyorlar :) gece ağrıyla uyandığımda o kadar sakindim ki inş.gerçek sancı anında doğum anında da sakin olurum...bakalım ne hikayelerimiz olacak aylardı haftalardı artık günler kaldı :) çok şükür gördük bu günleri...

Aynen benimkinin de gelisimi onde ona ragmen doktorum bekliyor hatta sezeryan icin bile one almiyor 39. Haftaya kadar bekletiyor

Aynen benimkinin de gelisimi onde ona ragmen doktorum bekliyor hatta sezeryan icin bile one almiyor 39. Haftaya kadar bekletiyor

Ben 38+1 de sezeryan olucam doktorumun beklememesinin sebebi bir kist ameliyatı iki sezeryan geçirdim doğum sancisi gelmeden alacak doktorum

Insallah ikiniz icinde hatta kimse icin gerek kalmaz dogumun en erken 39. Haftada olmasi bebek acisindan daha iyi cunku beyin gelisimi o zaman tamamlaniyor ama doktorlar hemen 37. Haftada sezeryan veya suni sanci ile doguma aliyorlar.sanirim seninki de beklemekten yana degildi o yuzden belirtmek istedim.
Dr ların birçoğu bence doğumu iş olarak görüyorlar..onlar için o kadar olağan ki geçen hafta dr um bugün çok doğum var 6 doğum oldu şimdilik dedi. Her gün Toplam 6-10 bebek kıçına vurup nefese geldiğine şahit olmak ne kadar olağan. Heyecan fln yok. Normal doğum angarya gibi geliyor heralde biran önce doğurtmak tek hedefleri sanki uğraşmak istemiyorlar bence..hadi keselim ya da suni sancı verelim 1-2 saat çile çeker ama bekletmez daha fazla alırız bebeği..ben okuduklarımdan yaşadıklarımdan bunları anlıyorum. Bizim için ise kıyaslanamayacak heyecan mutluluk. O yüzden bilinçli olup süreci yönetmek sanırım biraz da bize kalıyor... Sancılarım artan kadar evde vakit geçirmeyi planlıyorum. Umarım herşey yolunda gider.39.haftadan sonra kucaklarız minikleri :)

Kızlar biz de dün doktora gittik hersey yolunda, fıstığım 3200 g olmuş. Kireclenmeye bakmadı bile gelişimi iyi olduğu için. Herşey normal doğum yolunda ilerliyor. Çatı muayenesini de gelecek perşembeye bıraktı, son haftaki kilosuna göre kontrol edelim dedi. Büyük ihtimalle bayram sonrası gelir dedi.
Bugün de Eminönune gidip son süs alışverişlerimizi tamamladık artık resmi olarak geri sayım başladı :)
Çok sevindim cnm haberlere.seninle BDT miz çok yakın. Senin dr bayam sonrasına kalır diyo benim dr arefe de açılma varsa alırız diyo. Senin dr unu beğendim :) herşey yolunda gider inş :)

İyi akşamlar kızlar
Bişey sorucam size daha şimdi dikkatimi çekti 10-16-24 eylül tarihlerinde ultarasona girdim doktorumun yaptığı BPD ölçümleri farklı hepsinde. Her gidişimde 0,6cm lik düşüş olmuş bu da 2 şer günlük gerileme şeklinde yansımış doktorum her seferinde normal dedi ama BPD büyüyeceğine küçülmüş bilmiyorum anlatabildim mi ama kafam takıldıo_O

İyi akşamlar kızlar
Bişey sorucam size daha şimdi dikkatimi çekti 10-16-24 eylül tarihlerinde ultarasona girdim doktorumun yaptığı BPD ölçümleri farklı hepsinde. Her gidişimde 0,6cm lik düşüş olmuş bu da 2 şer günlük gerileme şeklinde yansımış doktorum her seferinde normal dedi ama BPD büyüyeceğine küçülmüş bilmiyorum anlatabildim mi ama kafam takıldıo_O
Cnm o değerle ilgili hiç bilgim yok ama dr un normal diyorsa bence sende çok takılma derim...

Nst'de hiç sancım çıkmadı canım. Geceleri sancılarım oluyordu, dün gece o da olmadı. Havalar soğudu, boğazımda akıntı var, dışarıya çıkarsam iyice hasta olurum ve doğumda çok sıkıntı çekerim. Bugüne kadar çok yürüdüm artık onlara sayıyorum. Hurma yicem sadece, Allahım inşallah sancımı verir.
canim benimde surekli sancim var ama duzensiz hep, son zamanlari beklemek zor gercekten, bende sali carsambaya kalmaz diyorum insallah, rabbim hepimizi kurtarsin, senin doktorun neden bi kac gun daha bekletmiyo ? eger sanci gelmezse bziim hastane 5 gun fazladan bekletiyo, ablamda son 2 dogumunu gunu gecerekten suniyle dogurdu 5 /6 saat surmedi bile...

Kızlar çarşambaya kadar sancımın gelmesini beklicem. Gelmezse çarşamba sabah 9da yatışım yapılacak ve suni sancı verecek doktor. Bana dua edin inşallah hayırlısıyla sancım gelir..
Allah yardımcın olsun kolay doğumlar nasip etsin canım. Benim doktor 41. haftaya kadar bekleyip eğer doğmazsa suni sancı verecekmiş. Çok geç değildir inşallah. 42. haftada doğan bir bebeği biliyorum gerçi başka bir hastanede. Sorun olmuyor anladığım kadarıyla ultrason değerleri normal olduğu taktirde.

Cnm o değerle ilgili hiç bilgim yok ama dr un normal diyorsa bence sende çok takılma derim...
BPD şakaklarla birlikte baş çevresi değeri canım bebeğin tamm doktorlar elle ölçüyor ama neden artması gerekirken azalarak gitmiş diye insan takmadan edemiyor :KK61:

canim benimde surekli sancim var ama duzensiz hep, son zamanlari beklemek zor gercekten, bende sali carsambaya kalmaz diyorum insallah, rabbim hepimizi kurtarsin, senin doktorun neden bi kac gun daha bekletmiyo ? eger sanci gelmezse bziim hastane 5 gun fazladan bekletiyo, ablamda son 2 dogumunu gunu gecerekten suniyle dogurdu 5 /6 saat surmedi bile...
Canım cuma günü yarım gün çalışıyor doktorum. Zaten sonra da bayram. Perşembe gel dedi. Eşim çarşamba gelelim dedi. Adamım sabırsızlanıyor:) tamam dedi doktor da zaten gelişimini tamamlamış dedi. Doktor da aynı senin gibi suni sancıyla pırt diye gelir dedi. Korkmuyorum hiç, inşallah o gün de korkmam:)

İyi akşamlar kızlar

Canim artik baslari dogum kanalina girdigi icin bundan sonraki olcumlere pek takilmamali aksi durum olsa doktorun zaten soyler bide son zamanlarda yani bebek belirli bir olgunluga eristikten sonra doktorlar olcumleri pek onemsemeden yapiyolar kabataslak ben son kontrolumde bunu farkettim gordugum kadariyle diger arkadaslardada ayni durum var hatta kimisi olcmuyo bile onemli olan bugune normal bi sekilde gelmis olmasi...

Allah yardımcın olsun kolay doğumlar nasip etsin canım. Benim doktor 41. haftaya kadar bekleyip eğer doğmazsa suni sancı verecekmiş. Çok geç değildir inşallah. 42. haftada doğan bir bebeği biliyorum gerçi başka bir hastanede. Sorun olmuyor anladığım kadarıyla ultrason değerleri normal olduğu taktirde.
Amin canım inşallah hepimiz kolay doğumlar yaparız. Amin. Benim doktor 41. Hafta beklenebilir ama ben beklemekten yana değilim dedi. Ben de bayram sonrasını beklemek istemedim. İnşallah kendi sancımız gelir. Ama sürekli kontrol altında olursan Allahın izniyle bir şey olmaz canım.
Bu arada geçen esraserhat doğum yapacaktı sancıları vardı. Haber var mı ondan?

Canım cuma günü yarım gün çalışıyor doktorum. Zaten sonra da bayram. Perşembe gel dedi. Eşim çarşamba gelelim dedi. Adamım sabırsızlanıyor:) tamam dedi doktor da zaten gelişimini tamamlamış dedi. Doktor da aynı senin gibi suni sancıyla pırt diye gelir dedi. Korkmuyorum hiç, inşallah o gün de korkmam:)
aynen canim doktorun hemen gelir dediyse dogrudur demekki acilman var seninde, hayirlisi canim hepimiz gun sayiyoruz su koca 9 ay gecti de son gunler gecmiyo :)) rabbim kavustursun meleklerimize insallah...

Safak 17 ;)) cok sukur az kaldi hayirlisiyla su bayrami bi gecirsek ...

Bugun kadikoyde simit yedim yesez olaydim susam inanilmaz migde yanmasi yapiyomus...

Dogumu yakin olan arkadaslar Allah bi avazda kurtarsin insallah... hergun bi heyecanla aciyorum siteyi acaba doguran oldu mu diye sanirim en fazla 4 haftaya hepimiz minik mucizelerimize kavusucaz insallah Allah in izniyle...

Back
X