2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
E ne güzel iştee:) bu senin dedigin duzen olsun diye ugrasan ne kadar cok kisi var bilsenn:) artik uyandirip besleme donemini gectik bence, ilk zamanlar sarilik riski vardi, şekeri düser, uyumaya devam eder diyorlardi, uyandirmak normaldi. Ama simdi buyuduler:) ve ne guzel 6 saat kesintisiz gece uykusu aliyor, dinlenmis sekilde uyanir, uyaninca da guzelxe karnini doyurur. Kilosu da iyi diyosun, bence uyandirip bu uzun uyku aliskanligini bozma bebeginin. Ac bebek o kadar uzun uyumaz artik, hasta vb degilse, onu da zaten fark ederdin coktan. Demek ki sütün masallah doyurucu. Bebegin de karnini doyurup yatiyor...Ayrica emzirme araliklari gitgide uzarmis, sık emzirince daha tam acikmadan yeniden doyurdugumuz icin, bebegin emme isteme zamanini uzatmis oluyoruz, sonra yine o istemeden verince yine aynisi. Bebeklerimiz büyüyor, mideleri büyüyor, artik emdikleri onlari daha uzun sure idare ediyor...

bu olumlu düşüncelerin ve cevabın beni daha da rahatlattı. çok teşekkürler. evet kızımın gece uykuları maşallah. gündüzleri de düzene giriyor yavaşa yavaş. sabahları 6-6.5 gibi erken bi saatte kalksada gece iyi uyuduğu için pek uykusuzluk çekmiyorum. sarılık olmuştu oradan 2 saat takıntısı kaldı. sonra 3 saate çıkardım. şimdi o istedikçe veriyorum. şimdilik iyi gidiyor. inşallah devam eder böyle :)

Kızlar çok moralim bozuk bebeğim geçen ay 1250 kg almıştı. Şimdi 3. Ayda 700 gr almış. Ben 2 saatte bi emziriyordum.ebe dedi 3 saate çıkar öyle yaptım bi de süreleri kisalttim 15 dk emzirdim toplam her seferde .tek meme hem de.yazik oğlum sürekli emmek istiyor du ben çektim memeden fazla besleniyor diye.bi de kusuyor diye gaz sorunu daha kötü olur diye .off içim acıyor ben oğlumu aç mi bıraktım yazık bıraksan oğlum sabaha kadar emer.ben nasıl atcam bu vicdan azabini. Doktordan geldik 40 dk emzirdim yavrum nasıl sevindi kimse meme sini almadi çünkü uyudu kaldı kuzum. Offf ya acaba bu ay yetersiz mi beslendi oğlum offf neden iyi bir anne olamıyorum ben nedeeennn:KK43:((

bu kadar bozma noralini. 600 gram alınca normal oluyor zaten. benim kızımda 700 gram almış. sen boşver hemşireyi falan bende düştüm öyle bir yanlışa. bana da sık emzir dediği çocuğu zorladım. emme isteği azaldı. ne zaman isterse ve bebeğine. ne kadar isterse tut memede. kusması gazı 4. ayla beraber azalır diyorlar. üzülme bu kadar. emzir sen bildiğin gibi.

Maşallah!:)) kendim icin bekledigim mucize bu iste!:) nasil oldu anlatsana. Benim kizim gözlerini kapatmayi bilmiyor, elleme uykusu gelince uyur diye bisey yok, 8 saat rekorunu kirdi cunku, sonunda da ciglik cigliga agladi... Ben de 3 saatlik rutine uymak icin, emzirip, oynayip, uykuya geciriyorum, ilk zamanlar kucaktaydi, bu ara sallanmak istedi, yani oyle uyudu, hamak aldim artik o kadar yani...3 ay bitsin diye bekliyorum degisen bisey olcak mi diye...
Evet sana katılıyorum uykusu gelince uyur diye bir sey yok apartmani yıkar bağıra bağıra gene uyumaz :-)bi gün emzirip altını değiştirdim salladim baktim uyumuyor aldım koltuğun ustune bıraktım mutfağa gecdim yemek hazirlamak için yattigi yerden agu magu diyor almam icin ara sira mizlanmalar ama aglamiyor aglayinca dayanamıyorum zaten direk koşuyorum.neyse iste o agu dio bende oğlum falan diye ses veriyorum korkmasın yalniz hissetmesin diye baktım ses kesildi yanına gittim uyumuş tabi bende bi vicdan azabı çocuğu ole bıraktım die oturup ağladım bi güzel :KK61:bi saate yakin uyudu baktim uyanmis kendi kendine oyalaniyor demekki dedim onun icin en iyisi bu ertesi günü de ole yaptım gene uyudu bole bole derken artik geceleri de bole yapmaya karar verdim geceleri pek yalnız kalmak istemedi geçtim bende yaninda yattım ama hiç sallama falan yok sadece ona sarildim uyuyunca kalktim yanından derkennnn artık alıştık gece de kendi kendimize yatmaya ve sallanan kucuk besigi çıkarttık odasından bebek odasının sallanmayan yatağına yatıyor o kadar rahat oldu ki açıyor kollari da titanik gibi keyfi beyde yok paşamin.aman maşallah deyin bol bol bozmayalim düzenimizi :KK36:kendi kendine kalmaya alışınca artik ev işlerimi de rahat yapar oldum.darısı başınıza :KK66:

birde bu devirde normal doğum yapıp güçlü kadın olmak dıye bsey yok,ınan sezeryenngbı pis bseyı yapan kadında güçlü.bnce biz bu kadar çektiysek son derece güçlüyüz.eskıler nasl doguruyormus ya.bırde bana demeslermı ıkıncı ucuncyyu hemen yap.olduuuuuuu.kendulerı çekecek sankı.millete elin yavrusu kıymetsız gelirmiş.bnm kaynana bile daha kızım 40ın içindeyken kardeş yap dedıde şoke oldum.dertlerı erkek bebek olsun.Allahım ya
Bu devirde hala böyle insanlar olduğuna inanamıyorum.yani nedir bu erkek evlat hayranlığı ikisi de evlat işte.kaynanan kendisi yapsın bakalım sipariş üzerine çocuk oluyor mu.mesela benim annemin de 4 kızdan sonra oğlu olmuş ama babam illa erkek çocuk diye tutturmamış annem tutturmuş geri kafalılığından değil tamamen toplum baskısından mesela babam içki içermiş oğlu yok diye içiyor derlermiş adamın bir düğünde gözü dalsa oğlu yok diye üzülüyor derlemiş annemin canına tak ettirmişler kadın erkek evlat uğruna bir Sürü çocuk yapmış .şimdi hiç ikinciyi istemiyorum konuyu bile açmıyorum Sağolsun eşim de şimdilerde bu konuyu açmayın yeni doğum yapmiş kimse ikinciyi istemezmiş diyor.zaten o da nekadar zor olduğunu gördü.kaldı ki kız çocuklarını çok severdim.allah evlatlarımızı bize bağışlasın inş. Kısa zamanda eski neşemize düzenimize kavuşuruz.buarada uyku Eğitimine başladım çok şükür çok iyi gidiyor.böyle böyle kolaylaşacağız inş.

Evet sana katılıyorum uykusu gelince uyur diye bir sey yok apartmani yıkar bağıra bağıra gene uyumaz :-)bi gün emzirip altını değiştirdim salladim baktim uyumuyor aldım koltuğun ustune bıraktım mutfağa gecdim yemek hazirlamak için yattigi yerden agu magu diyor almam icin ara sira mizlanmalar ama aglamiyor aglayinca dayanamıyorum zaten direk koşuyorum.neyse iste o agu dio bende oğlum falan diye ses veriyorum korkmasın yalniz hissetmesin diye baktım ses kesildi yanına gittim uyumuş tabi bende bi vicdan azabı çocuğu ole bıraktım die oturup ağladım bi güzel :KK61:bi saate yakin uyudu baktim uyanmis kendi kendine oyalaniyor demekki dedim onun icin en iyisi bu ertesi günü de ole yaptım gene uyudu bole bole derken artik geceleri de bole yapmaya karar verdim geceleri pek yalnız kalmak istemedi geçtim bende yaninda yattım ama hiç sallama falan yok sadece ona sarildim uyuyunca kalktim yanından derkennnn artık alıştık gece de kendi kendimize yatmaya ve sallanan kucuk besigi çıkarttık odasından bebek odasının sallanmayan yatağına yatıyor o kadar rahat oldu ki açıyor kollari da titanik gibi keyfi beyde yok paşamin.aman maşallah deyin bol bol bozmayalim düzenimizi :KK36:kendi kendine kalmaya alışınca artik ev işlerimi de rahat yapar oldum.darısı başınıza :KK66:
Canım bende senin gibi uyutuyorum Oğlumu belli bir rutin belirledik emme gaz Çıkarma alt Değiştirme kundak oda değiştirme ve ışığı kapatma şeklinde tabii bunları yaparken gün içerisindekilerin aksine hiç konuşmuyorum. Ve gülmüyorum oda da huysuzlanırsa hışşş lıyorum:)ama kendi Odasında yatırmaya başlamadım henüz sen bebek telsizi mi kullanıyorsun yoksa odası yakın sesini duyuyormusun geceleri?

Yaaaa:))) bi de agladin mi üstünee :)))) maşallahh maşallahh, Allah nazarlardan saklasinnn... Cok güzel olmus boyle kendiligindenn:) ben de uyku egitimi vb. yazilarina bakiyorum hala:) darisi basimiza, cok kasmamak lazim demek ki:) yalniz kalmaya mi ihtiyaclari varsa belki :KK46:bi denicem ben de

Canım bende senin gibi uyutuyorum Oğlumu belli bir rutin belirledik emme gaz Çıkarma alt Değiştirme kundak oda değiştirme ve ışığı kapatma şeklinde tabii bunları yaparken gün içerisindekilerin aksine hiç konuşmuyorum. Ve gülmüyorum oda da huysuzlanırsa hışşş lıyorum:)ama kendi Odasında yatırmaya başlamadım henüz sen bebek telsizi mi kullanıyorsun yoksa odası yakın sesini duyuyormusun geceleri?
Peki yatinca aglamiyor mu? Ben de emzirme, alt degistirme, biraz oyun, sonra da perdeleri cekip uyku vakti ayarlamasi yapiyorum ama tutmuyor:) yerine koydugum an kendini kaldirmaya calisiyor, devami ciglik ve aglamalar zaten... Ne kadar uyutuyorsunuz gunduzleri? Ne kadar uyanik kaldiktan sonra uyku hazirligini baslatiyorsunuz? Ben esnediginde basliyorum ama gec mi kaliyoruum erken mi davraniyorum cozemedim hala, supriz yumurta gib her denemede farkli sonuc.

Yaaaa:))) bi de agladin mi üstünee :)))) maşallahh maşallahh, Allah nazarlardan saklasinnn... Cok güzel olmus boyle kendiligindenn:) ben de uyku egitimi vb. yazilarina bakiyorum hala:) darisi basimiza, cok kasmamak lazim demek ki:) yalniz kalmaya mi ihtiyaclari varsa belki :KK46:bi denicem ben de
Yalniz bırak ama sessiz kalma korkuyorlar çünkü o zaman birden bagiriyor oğlum sanırsın bi yerden düştü

Kendi odasinda yatiriyorum ama tabiki yalniz değil bende orda yatıyorum babamizda yatak odasında :-) odalar yan yana duyarım aslinda ama bırakmıyorum gene de.telsiz alip almamak da kararsızım alsam acaba bırakıp gidebilir miyim??? Hayir tabikiiiii :KK71:

Bu devirde hala böyle insanlar olduğuna inanamıyorum.yani nedir bu erkek evlat hayranlığı ikisi de evlat işte.kaynanan kendisi yapsın bakalım sipariş üzerine çocuk oluyor mu.mesela benim annemin de 4 kızdan sonra oğlu olmuş ama babam illa erkek çocuk diye tutturmamış annem tutturmuş geri kafalılığından değil tamamen toplum baskısından mesela babam içki içermiş oğlu yok diye içiyor derlermiş adamın bir düğünde gözü dalsa oğlu yok diye üzülüyor derlemiş annemin canına tak ettirmişler kadın erkek evlat uğruna bir Sürü çocuk yapmış .şimdi hiç ikinciyi istemiyorum konuyu bile açmıyorum Sağolsun eşim de şimdilerde bu konuyu açmayın yeni doğum yapmiş kimse ikinciyi istemezmiş diyor.zaten o da nekadar zor olduğunu gördü.kaldı ki kız çocuklarını çok severdim.allah evlatlarımızı bize bağışlasın inş. Kısa zamanda eski neşemize düzenimize kavuşuruz.buarada uyku Eğitimine başladım çok şükür çok iyi gidiyor.böyle böyle kolaylaşacağız inş.
Allah hayırlı evlat versin kiz erkek bi önemi yok

daha doktor 7-8 saate kadar bekler gece elleme çocuğa uyusun dedi. ben de yeni yeni 6 saate çektim. önceden 4 saatte veriyorudm. ama çoğu gece kalkıyor zaten. uykuda önemli ama. çok bölmemek lazımmış. benimki uykuda emiyor Allahtan uyanmadan.
Sancısı oluyo canım kaka yaparken ondan uyanıyo sonra ben hazır uyanmışken emzireyim diyorum uyku sersemi gaz çıkaramıyo daha sonra gazdan uyanıyo hayırlısıyla şu 4 ay bi dolsun herşey yoluna girer inşAllah

Kızlar ben o üç aydan önce uyku düzeni olmaz sacmalgnads inanmıyorum .ndnı kızım, ılk ay ıkı saatte bir emzır dedıler.ıkı saatte bir uyandırıp emzırınce çocuk kusmaya başladı ama oyle böyle kusma dgl.heryer batıyordu.bır kaç gün böyle olunca kendi haline bıraktım m. Oda 4saatte bir uyanıp yemeye başladı.2.ay gece uykuları 5 ,6saate çıktı.2,5aylukken gece bızımle uyuyor sabah bızınle kalkıyor.yanı gece 10da uyuyor sabah 6,7,8 bazen 9fa kalkıyor ve şuanda kızım 3.5aylık,hıc te ellemıyorum valla .yanı korkmayın bsey olmaz .acıkınca uyanıorlar zaten,uyanamazsa uykusunda aglayp acıktgnı belli eder doyurursunuZ.uyku cok onemlı.uyandır zamanları gectı bırakın uyusunlar.kızım 9fdamı kalktı.bir saat oynuyor sonra 12ye kadar gerı uyuyor.sonra da yeter yattagm deyıp aksama kadar on dkluk uykuaar dışında kucak ıstıyor.tabı yerıne koyduğunda mızmızlanıp sızı cagrırsa gtmeyın yanınaç.gdersebız uyumaz.aglarss bakarsınız.mızmızlanıp uyuyor bır zaman sonra.kızım 7de uyandı şuanda gerı uyudu Maşallah kendı kendine buldu duzenını.hıc uğraştırmadınannesını.cunku annesı sut sagmaktan cok yorgun durumda oda bunu gördü heralde

Peki yatinca aglamiyor mu? Ben de emzirme, alt degistirme, biraz oyun, sonra da perdeleri cekip uyku vakti ayarlamasi yapiyorum ama tutmuyor:) yerine koydugum an kendini kaldirmaya calisiyor, devami ciglik ve aglamalar zaten... Ne kadar uyutuyorsunuz gunduzleri? Ne kadar uyanik kaldiktan sonra uyku hazirligini baslatiyorsunuz? Ben esnediginde basliyorum ama gec mi kaliyoruum erken mi davraniyorum cozemedim hala, supriz yumurta gib her denemede farkli sonuc.
Gündüzleri en uykusu 1 buçuk saat onun dışında iki kez de 45 dk uyuyor bazen de bir kere 2 saat uyuyor sonra 10 15 dk li kestirmeler.ama dışarı çıkarsak temiz havada 3 saat flan uyuyor.dışarıda çık rahat ediyorum.ama akşam altıdan sonra hiç uyutmuyorum 8 gibi esniyor 10 gibi artık hareketleri yavaşlıyor bir tarafa bakıp dalıyor uzun uzun 10 da emziriyorum 10:30 da uyumuş oluyor sonra 3:30 da Kalkıyor emmek için karanlıkta emziriyorum sonra 6 da 6 dam sonra kakasını yapamadığı için saat başı Kalkıyor orası kötü işte ama çözeceğiz.
Akşam yatırmak istediğin saatten 4 5. Saat önce uyutma oyun oyna dönencesine koy iyice yorulsun benim oğlum gece uyurken ninni Bile istemiyor yorgunluktan yüzünde kapa çeneni ifadesi oluyor.çok komik.zaten ninnilerim de hep uydurma beğenmiyor da olabilir:)

Kendi odasinda yatiriyorum ama tabiki yalniz değil bende orda yatıyorum babamizda yatak odasında :-) odalar yan yana duyarım aslinda ama bırakmıyorum gene de.telsiz alip almamak da kararsızım alsam acaba bırakıp gidebilir miyim??? Hayir tabikiiiii :KK71:
Bizim odası uzak kalıyor biraz kaldırırken belim ağrıdığı için küçük beşiğinede koyamıyoruz babasını gönderdik kanepede uyuyor zavallım.ben de şimdi tek başına yatırmam gibi geliyor acaba nezamandan itibaren yanından ayrılmalı?yine de telsiz Alıp denemek istiyorum çünkü o yanımdaken biraz ıkınıyorsun ona bile uyanıyorum ama o uyumaya devam ediyor o Yüzden uykularım çok Bölük bölük.sabahlar yorgun uyanıyorum ve gün içinde hiç uyuyamıyorum.

merhaba arkadaşlar, bu uyku konusunda biraz fazla düzenci gibi geldi yazışmalarınız bana. benim bebeğimin uykusu gelince öyle saat 9 a kadar tutayım, yatağına koyayım şöyle yapayım böyle yapayım yok. basar zaten yaygarayı. ben uykusu geldikçe uyutuyorum. bir kaç güne kadar kucağımda uyuyordu. ağırlaştıkça zor oldu. şimdi ayağımda sallıyorum :) eski usul. pek hoşuna gidiyor. gündüz bir iki kez 2-3 saatlik uykuları var. biraz uykucu sanki benim kız. gerçi her bebek kendi belirliyor. ama bence kasmayın bu kadar. tadını çıkarıyorum bu zamanların, hepsi oturur nasılsa zamanla. çünkü dönem dönem değişecek . benim kızım bir ay önce kendi kendine uyuyordu. şimdi ne mümkün. bir ay sonra ne olacak bakalım. ben emzirmede de saati bıraktım. bu arada bizim odamızda park yatağında yatıyor. kocamla yatağımızı ayırmamak gibi bi kararlılığımız var. 8-9 aylık gibi olunca ayırırız odasını diyoruz. görüntülü bebefon aldık iyi oluyor.

valla bnde oylebdedım eşime.esim tek erkek ya soy devam etcekmıs.dedım madem öyle kendi ilerı yapsın dedım.sonra da esımı denemek ıcın ıstersennıkıncısını tupbebekle erkek yapalım dedım.oda kızdı öyle şey olmaz Allah ne verırse ,hem kızı olmayana baba sayılmaz dedı kızlara verdıgı önemı anlatmak için çok hoşuma gttı

Kızlar benim bebeğim çok emerdi. En fazla 3saatte ama genelde 2 saati geçmezdi ve yarım saat 45dk emerdi memeyi hiç reddetmezdi. Bugün gece 4ten 11:45e kadar emmedi memeyi verince ağladı hiç istemedi 11:45te zorla ayakta emzirdim 15dk emdi uyudu uyandı onuda kustu. Sonra 14:20de emdi 15dk gene uyudu. Zorla verince ağlıyor. Birden değişince korktum, keyfi yerinde ateşi yok kakası normal sabahtan beri 2 kere yaptı kakasını. Sizinkilere kaç dk emdiği ne kadar yetiyor acaba. Birden nie değişti.

merhaba arkadaşlar, bu uyku konusunda biraz fazla düzenci gibi geldi yazışmalarınız bana. benim bebeğimin uykusu gelince öyle saat 9 a kadar tutayım, yatağına koyayım şöyle yapayım böyle yapayım yok. basar zaten yaygarayı. ben uykusu geldikçe uyutuyorum. bir kaç güne kadar kucağımda uyuyordu. ağırlaştıkça zor oldu. şimdi ayağımda sallıyorum :) eski usul. pek hoşuna gidiyor. gündüz bir iki kez 2-3 saatlik uykuları var. biraz uykucu sanki benim kız. gerçi her bebek kendi belirliyor. ama bence kasmayın bu kadar. tadını çıkarıyorum bu zamanların, hepsi oturur nasılsa zamanla. çünkü dönem dönem değişecek . benim kızım bir ay önce kendi kendine uyuyordu. şimdi ne mümkün. bir ay sonra ne olacak bakalım. ben emzirmede de saati bıraktım. bu arada bizim odamızda park yatağında yatıyor. kocamla yatağımızı ayırmamak gibi bi kararlılığımız var. 8-9 aylık gibi olunca ayırırız odasını diyoruz. görüntülü bebefon aldık iyi oluyor.
Ben de sevmiyorum boyle asker gibi ama ay sonunda ise baslayacagim 1 den once uyumuyordu sabah nasil ise gidecegim?

Kızlar benim bebeğim çok emerdi. En fazla 3saatte ama genelde 2 saati geçmezdi ve yarım saat 45dk emerdi memeyi hiç reddetmezdi. Bugün gece 4ten 11:45e kadar emmedi memeyi verince ağladı hiç istemedi 11:45te zorla ayakta emzirdim 15dk emdi uyudu uyandı onuda kustu. Sonra 14:20de emdi 15dk gene uyudu. Zorla verince ağlıyor. Birden değişince korktum, keyfi yerinde ateşi yok kakası normal sabahtan beri 2 kere yaptı kakasını. Sizinkilere kaç dk emdiği ne kadar yetiyor acaba. Birden nie değişti.
Canım benim kızda aynı karnı aç ama sğlaya ağlaya zor tutuyo göğüsümü 10 dk bile demeden bırakıyo doktora sorduk kokuya duyarlılığı varsa sende şampuan duş jeli parfüm falan değiştirdiysen ondan olabilir demişti zıplatarak zorla tutturuyorum hala ve kısa emiyo değişiyolarmış bebekler 3.ayda bence onunlada alakalı sıkmayalım canımızı sabredelim geçecek inşAllah

benim bebeğim uzun zamandır böyle. kısa emiyor ve uyanıkken emmiyor. yeni uyanmışsa yada uyku arasında. ve 4 satte falan. ama kilo alımı iyi. bende çok üzülüyordum ama oluyormuş. bende benim bebeğimin de huyu böyle olacakmış diye rahatlatıyorum kendimi. zorlamadım hiç iyice uzaklaşmasın diye. sen sabırla uyku arasında falan emzir. ben sabrettim iki gündür uyumadan önce almaya başladı tekrar. 10 dkdan fazla emdiği görülmedi. sürelere miktarlara takılma. kilo alımını takip et normalse aynen devam :)

Back
X