2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Kızlar konak tan kurtulmak icin neler yaptınız sanki giderek kalınlasiyor bizimki. Saç derisi nefes almıyor gibi hissediyorum.
Canım zeytinyağına 1çay kaşığı karbonat karştr sür beklet biraz yıkadıktan sonra ben tarakla değilde tırnaklarımla temizlemiştim yumuşuyor zatenn artık hiç olmuyor çok şükür

Kızlar dün doktora gittik kızım 6040 kilo 64cm kilosu az galiba ama doktor iyi dedi 27 günde 575 gr almış nasıl sizce? Gece çayını sordum verebilirsin dedi ama pek fayda etmez psikolojik olarak kendinizi rahatlatırsınız sadece dedi. Az emmesi bu dönemde normalmiş kızlar kilo alımı azalarak gidermiş.Ek gıdaya falan geçme test yapcaz ona göre beslenme programı vercez 6.ayda dedi. Sizleri de bilgilendireyim dedim kızlar belki faydası olur

Canım ben işe bakmadan her gün 250 CC atıyordum .15-20 gün attım böyle ama işe başlayınca oğlumun günlük içtiği sütü hatta biraz fazlasını sağdığım için stoklarım hiç bitmiyor sende şimdiden başla sağıp koy sağdıkça artıyor.işyerinde sakin sağmamazlık yapma yanında termos al yanına içine buz torbaları Doldur sütünü sağıp getirirsin okulda dolap yoksa.hatta anne Sütünden mağdur Olmasın diye bir bakkaldan flan rica ederdim yerinde olsam dolabında saklasın akşamları alır evine götürürsün.1 aydır haftada 4 gün süt sağıyorum 2 yaşına kadar böyle sağmaya devam edicem inş.sütün artacak bile geldiğimde oğlum çok özlemiş oluyor sanırım saat başı emiyor.beterin beteri var 3.5 aylıkken bıraktım sen 5 aya kadar durabileceksin canım.olumsuz yanından bakma.
Okulda sağmam mümkün değil sağabileceğim bir oda falan yok bu sebepten 1ay daha başlamamaya karar verdim 6 aylık olana kadar. Ondan sonra da idare kabul ederse az ders isteyeceğim. olumlu bakmak lazım evet cok sağol canım

Kızlar dün 4 ay asimizi olduk.oglum 1 kilo almış. Bu demek oluyor ki sutumu artırmayı gerçekten başarmisim.boyu da 68 olmuş. Bir de hemşire ikimizin kadına baktirdi parmaktan kan aldı. Ikimizin de çok iyi dedi.ama bu demir ilaci mi ne onu verdi 8 damla.kilo başına 1 damla.oglum 7760 geldi.ama ben bi kaç yazı okudum nette.dio ki malesef türkiyede 4 aylık bebeklere kanlarına bakılmaksızın kan ilacı veriliyor çok yanlış 6 aydan önce gerek yok ise daha vermedim ama bilemedim simdi bilginiz var mı bu konuda herkes başladı mı damlaya
arkadaşım benim bebeğim de erken doğduğu için ekim annesi oldum çok yazmasam da okuyorum, demir ilacıbize de sağlık ocağı verdi ama çocuk doktorumuza sormadan başlamak istemedim geçen hafta 4 ay kontrolünde 6ay sonrası kullanılır kan tahlili yparız ona göre başlarız dedi. İsterseniz siz de çocuk doktorunuza danışın

Kızlar dün doktora gittik kızım 6040 kilo 64cm kilosu az galiba ama doktor iyi dedi 27 günde 575 gr almış nasıl sizce? Gece çayını sordum verebilirsin dedi ama pek fayda etmez psikolojik olarak kendinizi rahatlatırsınız sadece dedi. Az emmesi bu dönemde normalmiş kızlar kilo alımı azalarak gidermiş.Ek gıdaya falan geçme test yapcaz ona göre beslenme programı vercez 6.ayda dedi. Sizleri de bilgilendireyim dedim kızlar belki faydası olur
Canim bence bu ay için normal almış. Sakın geçme ek gidaya daha.bir ayda en az 600 almış demek ki yeterli süt. Ben de kan ilacı vermemeye karar verdim simdilik

Kızlar oğlum un kafası duzlesti!!!yata yata Dün haberlerde izledim.kask takmislar bebeğe düzelsin diye.izmirde nereye götürebilir im ki bu farklı bir uygulama mi?

arkadaşım benim bebeğim de erken doğduğu için ekim annesi oldum çok yazmasam da okuyorum, demir ilacıbize de sağlık ocağı verdi ama çocuk doktorumuza sormadan başlamak istemedim geçen hafta 4 ay kontrolünde 6ay sonrası kullanılır kan tahlili yparız ona göre başlarız dedi. İsterseniz siz de çocuk doktorunuza danışın
teşekkür ederim canım türkiyede bi kampanya mi ne varmış ne demir gibi çocuklar diye. Ben de vermemeye karar verdim

hem de nasıl zor.kafam sagrken pat diye düşüyor.emzırme donemı bnm için kabus oldu.yanı emzırebılmenın keyfıne varamadm.çok üzgünüm ama gıttgı yere kadar verıcem.evet cnm anne sütü alıyor sadece çok şükür.4 ,5aylıgız.20sınde aşıya götürdüm 1kılo 200gram almış meleğim.hemsıreler çok sasrdı hatta sadece anne sütü alarakmı aldı dedı.artık 500gram az almalarıda normal,boy atıyorlar.ben olsam 6/aydan önce başlamazdım kı emzıremedgm halde baslamıcam.hatta suyum olursa geç başlamayı bile düşünüyorum.ben sagıyorum.sagdıgımı hemen içiriyorum.yanı pek ısıtmıyorum.acaba vıtamınlerı gıdıyor mu pıskoljsı oluşuyor bnde.o yüzden ağlamasına fırsat bırakmadan sagıp içiriyorum

maş. canım çok güzel almış benim bir tek ilk ay o kadar aldı.ben yanımda götürdüğüm için akşam mecburen gidene kadar donduruyorum ,çözülüyor ,sonra sıcak suda biraz bekletiliyor bukadar işleme mutlaka vitamini gidiyordur biraz.ama haftanın 3 günü tüm gün 4 günü de akşamları ve gece direkt memeden alıyor en azından.

Kızlar demir damlasından sonra kaka rengi hardal oldu ve cıvıklaştı siz de nasıl dr gitsemmi acaba. Bugün damla vermedim birkaç gün vermeyip kakası düzelecek mi diye bakıcam. Sizde değişiklik oldu mu damladan sonra. Bir de kokusu demir damlası gibi kokuyor kakası.
evet canım bizim hem rengi değişti hem de içinde beyaz uzun uzun lif gibi şeyler oluştu.hatta dün kan gibi bir şeyler gördüm hemen doktora gittik kan ilacındanmış devam edin alışacak dedi.
Demir ilacı büyüklerde bile değiştiriyor rengini aslında.

eşim hastalandı.atesler içinde yatıyor.bir tarafta da ona yetişme derdindeyım.evet ek gıda rahat olacak ama ben suyum olursa 7.ay bıtımınde başlamayı düşünüyorum.kızım huysuzlanıyor,kucak ıstıyor,benı cagrıyor cagrıyır.ben karşısında süt sagıyorum.nasıl içim acıyor anlatamam.sagma bıtsin ılgılenıyım dıyorum,bıtene kadar yavrum benı çağıra çağıra uyuyakalıyor.uyandgnda gene sut sağma vaktım gelıyor.gene kısır döngü.o kadar ozluyorkı benı,kucağıma alınca gülmeye baslıır ve hıc ınmek ıstemıyor.elinden geldıgınde kızımla fazla fazla ılgılenmeye çalışyrum ama sut sagmak ı vakıtı kızımdan çalıyor.prolaktın hormnonuda fazla salgılanıyor bende,sagmadanda duramıyorum.bu arada gpgsune bır kaç damla saf zeytınyagı surebılırsın sağarken.bunuds yapanları duydum
ahh kıyamam sen sağana kadar dönencesi varsa altına koysan oyalanır biraz gerçi açken hiç bir şey görmüyor gözleri ancak kucakta oyalanabiliyor.
öyle düşünme canım bak maş.ne güzel almış kilosunu yaptıkların işe yarıyor en azından .

Kızlar konak tan kurtulmak icin neler yaptınız sanki giderek kalınlasiyor bizimki. Saç derisi nefes almıyor gibi hissediyorum.
zeytinyağı ve karbonatı sürüp yarım saat bekledikten sonra yıkarsan hiç bir şey kalmıyor canım.
sonra tekrar edebiliyor ama yine aynısını yapınca yine geçiyor.bizim 1 ay içinde yeniden çıkmıştı.Sebamed kullanıyorum şampuan olarak.

Okulda sağmam mümkün değil sağabileceğim bir oda falan yok bu sebepten 1ay daha başlamamaya karar verdim 6 aylık olana kadar. Ondan sonra da idare kabul ederse az ders isteyeceğim. olumlu bakmak lazım evet cok sağol canım
Canım bizim de her yer cam ve kameralı doktor odası var o da bana uzak geliyor ve orada da buğulu camlar var .o yüzden sekreterin orda merdiven altında sağıyorum sütümü,üşüyorum ama olsun.Sen de öyle kuytu köşe bir yer bulabilirsin belki ama zaten 6.aya kadar çalışmazsan gerek de kalmaz sanırım.

Kızlar oğlum un kafası duzlesti!!!yata yata Dün haberlerde izledim.kask takmislar bebeğe düzelsin diye.izmirde nereye götürebilir im ki bu farklı bir uygulama mi?
Canım bizim de düzleşti biraz artık hep yüzüstü yatırıyor annem gündüzleri o da mutlaka bir yana çeviriyor ya yüzüstü yatarken .Böyle böyle düzelir belki ama babasının da biraz düz arkası belki de genetiktir diyorum .

maş. canım çok güzel almış benim bir tek ilk ay o kadar aldı.ben yanımda götürdüğüm için akşam mecburen gidene kadar donduruyorum ,çözülüyor ,sonra sıcak suda biraz bekletiliyor bukadar işleme mutlaka vitamini gidiyordur biraz.ama haftanın 3 günü tüm gün 4 günü de akşamları ve gece direkt memeden alıyor en azından.

evet canım bizim hem rengi değişti hem de içinde beyaz uzun uzun lif gibi şeyler oluştu.hatta dün kan gibi bir şeyler gördüm hemen doktora gittik kan ilacındanmış devam edin alışacak dedi.

ahh kıyamam sen sağana kadar dönencesi varsa altına koysan oyalanır biraz gerçi açken hiç bir şey görmüyor gözleri ancak kucakta oyalanabiliyor.
öyle düşünme canım bak maş.ne güzel almış kilosunu yaptıkların işe yarıyor en azından .

zeytinyağı ve karbonatı sürüp yarım saat bekledikten sonra yıkarsan hiç bir şey kalmıyor canım.
sonra tekrar edebiliyor ama yine aynısını yapınca yine geçiyor.bizim 1 ay içinde yeniden çıkmıştı.Sebamed kullanıyorum şampuan olarak.

Canım bizim de her yer cam ve kameralı doktor odası var o da bana uzak geliyor ve orada da buğulu camlar var .o yüzden sekreterin orda merdiven altında sağıyorum sütümü,üşüyorum ama olsun.Sen de öyle kuytu köşe bir yer bulabilirsin belki ama zaten 6.aya kadar çalışmazsan gerek de kalmaz sanırım.

Canım bizim de düzleşti biraz artık hep yüzüstü yatırıyor annem gündüzleri o da mutlaka bir yana çeviriyor ya yüzüstü yatarken .Böyle böyle düzelir belki ama babasının da biraz düz arkası belki de genetiktir diyorum .
Belki de babasını da düz yatirmistir annesi:))

evet acıkınca gözü bsey görmüyor.kucak ıstıor,ılgı ıstyr,o zamanda gözü bsey görmüyor.ılla kucagma alıp ılgılencem.cok mutlu oluyor

Sızım bebısler uyurken kendileri basını cevırmıyormu.bzmkı cevırıyor öyle yamuk lük olmadı cok sukur

Belki de babasını da düz yatirmistir annesi:))
mümkün canım hatta bana yana yatırıyorsun değil mi diye sormuştu telefonda,yıllar sonra hatasını torunuyla düzeltmek istedi sanırım ama ben de başarısız oldum bu konuda ben de gelinime abanıcam mecbur bari torunum yuvarlak kafalı olsun:)

Sızım bebısler uyurken kendileri basını cevırmıyormu.bzmkı cevırıyor öyle yamuk lük olmadı cok sukur
canım en başlarda çevirmiyordu benimkisi. ben de korkudan hep sırtüstü yatırdım yan yatış yastığı da almamıştım yan da yatırmıyordum öne doğru düşer de nefessiz kalır diye.

Kızlar ben hala adet gormedım.sızce doktora gıdeyım mı bekleyeyı mı norml mı.sanki gecikti gıbı

Canim ben sutumu artirdim hem nasıl cesme gibi. Ama hiç sorma benim canım oğlum 3 4 gündür emmemeye basladi durduk yere .etrafa çok bakıyor ondan mi bilmem.yani o etmedikçe azalacak ama sağarak idare etmeye çalışıyorum.yinede umudu kesmiyor um emecek!! Şimdi söyliyim. 1 numara bende kuru dut var ya onu kaynatıp içiyorum inanılmaz faydası oldu.ayni zamanda lansinoh elektrikli çift taraflı pompa aldım o da çok artırdı. 10 dk sagiyorum gün içerisinde 3 4 kez.ama gece uykusuzluktan kalkamadim offf bikaç gü dur hemen farkediyor ya ne emek isteyen bi şey bu süt işi. Bi de hurma yedim.belki 5 6 gün emzirme kampi var ya onu yaptım. Canım göğsümde yumrular olmuş gece o derece arttı. Ama o ara benim oğlum da deli gibi emiyordu tabi çocuk emmeyi nce daha zor ama olmayacak şey değil. Hiç beklemiyordum emziriyorum öbür gogsumden 10 cc kendi boşalıyor süt. Öyleydi .bi de her gün kıyma kavurdum yedim aksatmadan. Sütüm yağlı olsun diye kolayindan. Yani başka hiç bi işin olmayacak. Annemleydim. Eve gittim 2 günde süt biraz azaldı yine iyi ama.gece kalkıp 2 kez sağmam gerekiyor.aksattim bu ara:KK43: Benim oğlan 2 dk emip uyuyakaliyor geceleri.Sonra sagdiklarimi kaşıkla veriyoruz biraz zor ama alisiyor kaşığa artık. Zaten emzik biberon tutamiyor. Ama lansinoh elektrikli baya iyi .şimdi 120 130 falan çıkıyor 2 3 saatte.ama aksatmadan yapsam cesme:)) canım kesin artar sütün bak kesin ama çok yorucu çocuk emmeyince
Canım maşAllah sana ya bişey sorcaktım ben bugün sağmaya başladım göğüsümü sütüm artsın diye kızım emdi ve ağlayarak emmeyi bıraktı göğüsümü sağdım zorla 10 cc süt çıktı artması için napmalıyım her emme sonrası mı sağmalıyım göğüsümü ve sağdığım süt azdı buzluğa atmadım şuan dolapta ne zaman verebilirim kızıma ?

mümkün canım hatta bana yana yatırıyorsun değil mi diye sormuştu telefonda,yıllar sonra hatasını torunuyla düzeltmek istedi sanırım ama ben de başarısız oldum bu konuda ben de gelinime abanıcam mecbur bari torunum yuvarlak kafalı olsun:)

canım en başlarda çevirmiyordu benimkisi. ben de korkudan hep sırtüstü yatırdım yan yatış yastığı da almamıştım yan da yatırmıyordum öne doğru düşer de nefessiz kalır diye.
bende yan yatırmaltan korkuyordum ama annem,ablam sıkı sıkı tembıh ettı.nasıl yatırmam gerrektgnı gösterdiler.bende dönüşümlü yan yatırdım hep.ne zaman kı kafasını tutabılmeye döndürmeye başladı,o zaman sırt ustu yattmaya basladm ,sen sanem doğduğu zamandan berı öyle yatırdın.duzelır belki.burda düzelen duymuştum ben

Canım maşAllah sana ya bişey sorcaktım ben bugün sağmaya başladım göğüsümü sütüm artsın diye kızım emdi ve ağlayarak emmeyi bıraktı göğüsümü sağdım zorla 10 cc süt çıktı artması için napmalıyım her emme sonrası mı sağmalıyım göğüsümü ve sağdığım süt azdı buzluğa atmadım şuan dolapta ne zaman verebilirim kızıma ?
sagılan sütü dolapta üç gün sonra verdıgım bile oldu.anne sütü kolay bozulmuyor.emmedgı zamanlar ve emdıkten sonra sagmanı tavsıye ederım ıyı bir pompayla.ben ıkı saatte bir sagıyorum.sagmak arttırıyor.bol su iç ve hep emzır,sağ,emzır sağ.uyuyorsa sag

sütü sıcak suda ılıt,sakın cezvede kaynatma sütü vıtamını ölür yoksa.

sagılan sütü dolapta üç gün sonra verdıgım bile oldu.anne sütü kolay bozulmuyor.emmedgı zamanlar ve emdıkten sonra sagmanı tavsıye ederım ıyı bir pompayla.ben ıkı saatte bir sagıyorum.sagmak arttırıyor.bol su iç ve hep emzır,sağ,emzır sağ.uyuyorsa sag
Canım şuan aventin manuel pompası var elimde ama bana ait değil yeni alıcam acaba hangi marka alsam ve elektrikli ile manuel arasında sağdığı süt miktarı açısından bi fark oluyor mu? Buarada cevabın için teşekkürler canm :))

annişler herkese ii geceler aylardan sonra ilk mesajım. bilgisayarımız bozuktu telefondan giremedim bla bla bla...simdi bu sayfadan geriye gidip tek tek okicam...ins herkes iyidir bebekler iidir....

Back
X