- 12 Aralık 2014
- 77
- 54
- 303
- 42
Arkadaşlar slm, anne sütüyle yoğurt yapma mantığını doğru bulmuyorum. Sütünüz varsa bolca verin bebeğinize onu herhangi bir işlemden geçirmek manasız. Yoğurt verecekseniz şayet inek sütü veya keçi sütü ile yapın bence. Yoğurt vermenin mantığı bebeğe ek gıda olması ve sindirim sistemini rahatsız etmeyecek olmasındandır, anne sütüyle yapmanın bir anlamı yok zira bebeğe ek gıda olmuyor sütünden çalıyorsunuz sadece. Ben tam anlamıyla ek gıdaya bebeğim 4,5 aylıkken geçtim. Oğlum yarın 6. ayını dolduracak. Önce cam rendeden geçirilmiş elma suyu ile başladım, birkaç gün sonra rendeden geçirilmiş elmayı hiç süzmeden püre olarak verdim. Daha sonra yoğurda başladım. yoğurdu önce sevmedi şimdi bir fiske toz şeker ile vermeye başladım çok sevdi. Ayrıca eğer sütüm az olursa (oğlum dört aylıkken işe başladım) bir parça ev yapımı sade keki yoğurda koyup veriyorum çok hoşuna gidiyor. cicibebe bisküviyi yoğurda koyup verenler oluyormuş, katkılı ürün vermektense ev yapımı kekin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Meyve olarak muz, elma ve armudu dönüşümlü veriyorum. Ananas denedim bir iki defa onu da cam rendeden geçirip verdim. Bazı geceler 20cc inek sütü 20cc su, yarım tatlı kaşığı pirinç unu ve 1 küp şeker ile muhallebi yapıp biberonla uyku arasında veriyorum. Muhallebiyi haftada bir-iki defa taze inek sütü ile yapıyorum. Son iki haftadır kahvaltı yaparken oğlum uyanıksa minik minik ekmek içini yoğurt kaymağına, reçele banıp veriyorum. Minik minik lor peyniri veriyorum ve ıhlamur çayı içiriyorum bir kaç kaşık. Yumurta sarısından tattırıyorum. Havuç, brokoli, irmik ve zeytinyağı ile çorba denedim çok sevmedi oğlum. Bugün de tarhana çorbası deneyeceğim.