2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Canım merhaba .benim oğlumda 14 ünde 6 ayını dolduruyor.ben de keçi Sütünden yoğurt Yaptım Yarin yedireceğim ilk defa.bizimki de uzun zamandır Dönüyor döne döne gitmek istediği yere Gittiği için emeklemeyecek diye korkuyorum.çok konuşup çok yüksek sesli çığlıklar atıyor.oturabiliyor ama bir şey almak isterse yıkılıyor sonra tekrar oturamıyor.sevdiği birisini gördüğünde ellerini ona doğru uzatıp kucağına gitmek istiyor.gecelerimiz korkunç sürekli kalkıyorum.sabahaları da enkaz gibi işe gidiyorum son iki haftadır iyice arttı gece uyanmaları.uyku konusunda ne yapmalıyız arkadaşlar bilen varsa Allah için yardım etsin:(
cnl merhaba ıkı dk göz gezdırıp çıkayım dedım ama sana kayıtsız kalamadm.ben uyku konusunda bseyınkesfettım.bnm kızım 150cc içiyor yatmadan.sonra uyuyor.ben o 150ccnınnoi onu tam 4saat tuttuğunu keşfettım.yatmadan 200içirdıgımde bıraz zorlayarak :) sabaha kadar uyuyor.dıyelım ıcemedı sısırmek ıstemedm .uykusunda bır kaç saat sonra sutumu veriyorum 200cc.oglene kadar uyuyor.bazende az ama sık ıcırıyorum oda aynı işlemi görüyor.tavsıye ederım

cnl merhaba ıkı dk göz gezdırıp çıkayım dedım ama sana kayıtsız kalamadm.ben uyku konusunda bseyınkesfettım.bnm kızım 150cc içiyor yatmadan.sonra uyuyor.ben o 150ccnınnoi onu tam 4saat tuttuğunu keşfettım.yatmadan 200içirdıgımde bıraz zorlayarak :) sabaha kadar uyuyor.dıyelım ıcemedı sısırmek ıstemedm .uykusunda bır kaç saat sonra sutumu veriyorum 200cc.oglene kadar uyuyor.bazende az ama sık ıcırıyorum oda aynı işlemi görüyor.tavsıye ederım
canım Allah razı olsun yazdığın için ben emziriyorum ama biberonla vereyim gece 150 içerse belki daha iyi uyur.peki kaçta yatıyor ,senin kızın ?

canım Allah razı olsun yazdığın için ben emziriyorum ama biberonla vereyim gece 150 içerse belki daha iyi uyur.peki kaçta yatıyor ,senin kızın ?
karnı tok olan ,ıyıce doymuş bebekler uzun uyurmuş.ben bunu nette okumuştum ve gerçek oldgnu kızımda gördüm.uyku bellı olmuyor cnm.bır ıkı saat oynama oluyor.genelde 10,11 en geç 12de uyuyor.bazen uyumayacagı tutuyor o zaman hemen yıkayıp sütünü ıcırınce uyuyor.yıkanınca bebekler uyur ya hanı. 10da uyudu dıyelım.150rahat ıcıyor.babası 50yıni bıraz zorakı ıcırtıyor.keyif içmesı yapıor zaten içerken gözler gıdıyor.dr brows bıberonu kullanıoz yoruyor tabı.dahada uykusu gelıyor.eger 150ıcmısse 4saat sonra uyanıyor ıcıyor gene uyuyor.200ıcmısse en erken 6saat sonra uyanıyor.oda en erken.ama ona fırsat bırakmadan doyurunca uykusunda uyku saatı uUzuyor.az az sıksıkta aynı oluyor.mesela yüz yer.bır saat sonra gene yüz .sonra gene az 50 aynı sonucu verıyor.dene ınş yarar

Dun 9da uyudu 4te yedi.bu sefer önceki gün öğlen 11e kadar uyumuştu cok uykusunu almayı dıye bir saat uyank kaldı oynadm.normal de uykusuna devam eder.5,30da uyumuştu çoktan.10da uyandı benle

9dan sabah 4e kadar 7saat aralıksız uyuyor.sonra bır kaç saat daha uyuyor.sadece acıkırsa kalkıor daha ne isteyim

9dan sabah 4e kadar 7saat aralıksız uyuyor.sonra bır kaç saat daha uyuyor.sadece acıkırsa kalkıor daha ne isteyim
maş.Canım gerçekten çok içten bir maşallah.nazar değmesin.Ben de oğluma her gün duş aldırıyorum üstünü giydirip emziriyorum uyuyor ama kısa emiyor çünkü işten geldikten sonra saat başı emmiş oluyor 7-8-9 da emiyor 9,30 gibi yatırıyorum artık en geç 1 hafta öncesine kadar 10.30 da yatırıyordum .Neyse sonra bazen saat başı kalkıyor bazen 12 ye kadar saat başı sonra 3 de kalkıyor ama çok yorgunum şuanda mesela bunları yazarken bile kollarımda güç hissetmiyorum.
Senin dediğin gibi yapacağım ama 150 içebilmesi için akşam gelince 7 de emziricem sonra 9 da 150 yi içirmeye çalışırı babası benden almaz çünkü .Yarın sonucu bildiririm sana inş. işe yarar.
Gündüz hiç uyuyor mu peki ?

bebegıne yatmadan önce gerçekten cok acıkması için fırsat tanı.o zaman cok acıktgndan az yemeyecektır.az içmeyecegı için,uykusunda tok kalacakttr dıye düşünüyorum.bnm yöntemim bu.dıer turlu bazen içemeynxe erken acıkıp aglayabılıot ve uykusu kacabılıyor.biberonla ne kadar ıctgını görmek bır avantaj.ben uyumasa zaten yorgunluğa nasl dayanırdım blmyrm.tek eksıgi meme emmemesı oldu.ama alıstım artık en azından uyku sorunumuz yokta dayanabiliyorum

maş.Canım gerçekten çok içten bir maşallah.nazar değmesin.Ben de oğluma her gün duş aldırıyorum üstünü giydirip emziriyorum uyuyor ama kısa emiyor çünkü işten geldikten sonra saat başı emmiş oluyor 7-8-9 da emiyor 9,30 gibi yatırıyorum artık en geç 1 hafta öncesine kadar 10.30 da yatırıyordum .Neyse sonra bazen saat başı kalkıyor bazen 12 ye kadar saat başı sonra 3 de kalkıyor ama çok yorgunum şuanda mesela bunları yazarken bile kollarımda güç hissetmiyorum.
Senin dediğin gibi yapacağım ama 150 içebilmesi için akşam gelince 7 de emziricem sonra 9 da 150 yi içirmeye çalışırı babası benden almaz çünkü .Yarın sonucu bildiririm sana inş. işe yarar.
Gündüz hiç uyuyor mu peki ?
tel gelınce unuttum cnm yazmayı.evet gunduzlerıde uyuyor.on dk.30dk,2,3 saat gıbı uyuyor.bazen sadece 30dk kestirmelıkler yapıor.gunduz ınsanı zormalıor ama gece ınsanın dırenci kırılıyor.uyumayanda emmeyen bebek te zor

Daha kızım 30gunluktu.biri geldı ,aman bebegı koruma dedı,dıerı geldı yorganı,çarşafı terletır dıye kaldrttı bebegın üstünden.kaynana geldı ince gıydırdı bebegı,dıerı geldı bebekler sıcağı sevmez dıkkat et dedı.e yenı annesın ,cahılsın blmuosun.onlar büyütmüş kaç tane,biliyorlardır dıodum.bir gece uyuyan kızım anıden bas bas ağlamaya başladı.tam 14gun gece gündüz ağladı.hıc durmadan.delirdim anıden neden degısti kızın dıye.neyi var dıye defalarca doktora tasındım.doktora götürünce uyuyor.bır seyı cıkmıor.gaz yok bsey yok.koynuma alıom uyuyor,yerıne yatırıom ağlıyor.anneme soruyorum ndn dıye.blmyr.ablama soruyorum bazı bebekler uykuyu sevmez dıor.ya 30gundur uyuyan bebek anıdenmı uyku sevmez oldu.bır Allahın kulu da usutuyordur demedi.sonunda akıllı bir anne geldıde anladı durumu
hemen gydırıp sardık uyudu duzeldı yavrum.bır dahada kımseyı karstırmadım.mılllet yuzunden zaturre olabılırdı yavrum.esım bu bebek usuyor bence dedı.ben bebekler sıcak sevmezmıs.ama gıydır ıstersen dedım oda mılleetın lafına baktı gydırmedı.ıkı hafta düşün.hala vıcdan azabını çekerım.içim içimi yer.uykusuzluktan bayılma noktalarına geldgmı bilirim .o yüzden uyumayan bebek nedir ıyı bilirim.bak gene içim kotu oldu hatırlayınca kızıma cahıllıgmden ötürü cektırdgmı.smdı gene çorap gydrme koruma dıorlar karıstırtmıyorum

Daha kızım 30gunluktu.biri geldı ,aman bebegı koruma dedı,dıerı geldı yorganı,çarşafı terletır dıye kaldrttı bebegın üstünden.kaynana geldı ince gıydırdı bebegı,dıerı geldı bebekler sıcağı sevmez dıkkat et dedı.e yenı annesın ,cahılsın blmuosun.onlar büyütmüş kaç tane,biliyorlardır dıodum.bir gece uyuyan kızım anıden bas bas ağlamaya başladı.tam 14gun gece gündüz ağladı.hıc durmadan.delirdim anıden neden degısti kızın dıye.neyi var dıye defalarca doktora tasındım.doktora götürünce uyuyor.bır seyı cıkmıor.gaz yok bsey yok.koynuma alıom uyuyor,yerıne yatırıom ağlıyor.anneme soruyorum ndn dıye.blmyr.ablama soruyorum bazı bebekler uykuyu sevmez dıor.ya 30gundur uyuyan bebek anıdenmı uyku sevmez oldu.bır Allahın kulu da usutuyordur demedi.sonunda akıllı bir anne geldıde anladı durumu
hemen gydırıp sardık uyudu duzeldı yavrum.bır dahada kımseyı karstırmadım.mılllet yuzunden zaturre olabılırdı yavrum.esım bu bebek usuyor bence dedı.ben bebekler sıcak sevmezmıs.ama gıydır ıstersen dedım oda mılleetın lafına baktı gydırmedı.meger kızım bnm sıcaklıgımda uyuyırmus
yerıne atınca usuyormus.doktora gotururrken battanıyeden ısınıp uyuyormus.ıkı hafta düşün.hala vıcdan azabını çekerım.içim içimi yer.uykusuzluktan bayılma noktalarına geldgmı bilirim .o yüzden uyumayan bebek nedir ıyı bilirim.bak gene içim kotu oldu hatırlayınca kızıma cahıllıgmden ötürü cektırdgmı.smdı gene çorap gydrme koruma dıorlar karıstırtmıyorum

Karnı tok olan bebek uyur arkadaşlar diş sıkıntısı olsa bile sadece uykusunda bağırır iki pışpışlarsın uyumaya devam ederler.Gece yatmadan kesinlikle mama verilmeli diye düşünüyorum.ne de olsa anne sütünden daha tok tutuyor.artık bebeklerimiz büyüdü gıda alımlarıda ona göre değişti.İki yaşına kadar anne sütü tamamda mama olayınada zehir muamelesi yapılmamalı bu durum çok fazla abartılmamalı.

Karnı tok olan bebek uyur arkadaşlar diş sıkıntısı olsa bile sadece uykusunda bağırır iki pışpışlarsın uyumaya devam ederler.Gece yatmadan kesinlikle mama verilmeli diye düşünüyorum.ne de olsa anne sütünden daha tok tutuyor.artık bebeklerimiz büyüdü gıda alımlarıda ona göre değişti.İki yaşına kadar anne sütü tamamda mama olayınada zehir muamelesi yapılmamalı bu durum çok fazla abartılmamalı.
annenın sütü yetıorsa sütte gayet tok tutuyor.canlı ornegı bnm.ama tabı yetmıosa mamaya karsı dglm ,gece rahat uyur en azından.inşallah kimsenin buna ıhtıyacı kalmazsa sütü bol bol yeter

hemen gydırıp sardık uyudu duzeldı yavrum.bır dahada kımseyı karstırmadım.mılllet yuzunden zaturre olabılırdı yavrum.esım bu bebek usuyor bence dedı.ben bebekler sıcak sevmezmıs.ama gıydır ıstersen dedım oda mılleetın lafına baktı gydırmedı.ıkı hafta düşün.hala vıcdan azabını çekerım.içim içimi yer.uykusuzluktan bayılma noktalarına geldgmı bilirim .o yüzden uyumayan bebek nedir ıyı bilirim.bak gene içim kotu oldu hatırlayınca kızıma cahıllıgmden ötürü cektırdgmı.smdı gene çorap gydrme koruma dıorlar karıstırtmıyorum
ben de sık emziriyorum satt başı emdiği için beni gördüğünde ,az emdiği için uyurken de emmek istiyor onu 8 de emmek istediğinde 9 a kadar oyalayabilirsem olur diye düşünüyorum senin tavsiyelerine göre.ben de uykusuzluktan bağışıklık sistemimin çöktüğünü hiisediyorum grip oldum ve her yerim ağrıyor oğlumu indirip kaldırmaktan.
Bu arada ben oğluma bir alt üst pijama takımı ve bir ince tulum ile uyutuyorum üstüne sadece hurç gibi bir pattaniyesi var yanları fermuarlı onu örtüyorum.bugün bir de üstüne kat giydireyim .işte burası o yüzden güzel basit tavsiyeler çok ieş yarayabiliyor.
Sen de vicdan azabı çekme canım.Onlarla öğreniyoruz bence sonuçta isteyerek kötü bir şeyler yapmıyoruz. Mesela oğlum okadar sık kalkıyor geceleri ona söylenmiyorum bile içimden çıldırıyorum ama ona gayet nazik davranıyorum yine de.

buarada tüm bunlar işe yaramazsa istanbuldan telefonla uyku koçluğu veren bir site buldum oradan yardım alacağım sanırım.o haddeye geldim sonunda.

ben de sık emziriyorum satt başı emdiği için beni gördüğünde ,az emdiği için uyurken de emmek istiyor onu 8 de emmek istediğinde 9 a kadar oyalayabilirsem olur diye düşünüyorum senin tavsiyelerine göre.ben de uykusuzluktan bağışıklık sistemimin çöktüğünü hiisediyorum grip oldum ve her yerim ağrıyor oğlumu indirip kaldırmaktan.
Bu arada ben oğluma bir alt üst pijama takımı ve bir ince tulum ile uyutuyorum üstüne sadece hurç gibi bir pattaniyesi var yanları fermuarlı onu örtüyorum.bugün bir de üstüne kat giydireyim .işte burası o yüzden güzel basit tavsiyeler çok ieş yarayabiliyor.
Sen de vicdan azabı çekme canım.Onlarla öğreniyoruz bence sonuçta isteyerek kötü bir şeyler yapmıyoruz. Mesela oğlum okadar sık kalkıyor geceleri ona söylenmiyorum bile içimden çıldırıyorum ama ona gayet nazik davranıyorum yine de.

buarada tüm bunlar işe yaramazsa istanbuldan telefonla uyku koçluğu veren bir site buldum oradan yardım alacağım sanırım.o haddeye geldim sonunda.
vıcdan azabı çekmemek elde olmuyor kı.sabah aksam el kadar yavru acısından ağladı.ama tecrıbe edındım.2.bebekte daha tecrübeli olacağız inşallah.oglun az az yedıgı ıcın çabuk sindırıyor ve acıkıyor doğal olarak.ben bir sitede emzıren annelerin gece rahat uyumaları için bıberonla verdiklerini okumuştum.sen zaten ne kadarda kaç ccde doyuyor onu bilirsın.kızım aylardır 150yle doyuyor sabit.inşallah yararda gerek kalmaz başka bseye.en azından gece rahat edersın

cnm parça parça yazıyorum kusura bakma ev işinden.kızım 12den beri uyuyor.doyurdum ıyıce ,uyudu.grıp bnde yenı atlattım.ılaç kullanamıoz bak kekik çayı yap iç.bıcak gbı kesiyor ağrıları.ben hep oyle atlatırım.herkes bılmez bunu.cayını yapmaya dermanın yoksa kekik yut bır kaç kasık suyla

vıcdan azabı çekmemek elde olmuyor kı.sabah aksam el kadar yavru acısından ağladı.ama tecrıbe edındım.2.bebekte daha tecrübeli olacağız inşallah.oglun az az yedıgı ıcın çabuk sindırıyor ve acıkıyor doğal olarak.ben bir sitede emzıren annelerin gece rahat uyumaları için bıberonla verdiklerini okumuştum.sen zaten ne kadarda kaç ccde doyuyor onu bilirsın.kızım aylardır 150yle doyuyor sabit.inşallah yararda gerek kalmaz başka bseye.en azından gece rahat edersın
inş. başka bir şeye gerek kalmaz .inan işe yarmazsa 3 haftalık eğitim veriyorlarmış işe yarıyormuş fiyatını sormadım daha 1000 1500 hazırım yani artık:(
canım oğlum zaten biberona alışık gündüz hep biberondan emiyor çocuk hala 2 saatte bir emiyor az az yani.geceleri de devam ediyor .öyle kötü geceler yaşıyorum ki ikinci çocuğu düşünemez oldum.Senin de şu ikinci çocuk azmine en baştan beri hayranım:)ama böyle gece yatan sabah kalkan bir oğlum olsaydı ben de hemen isterdim ikinciyi 1 yaşını doldurur doldurmaz hamilelik için uğraşırdım :))

bbebegın üşütüyor olmasın,havalarda soğuk.ondan kalkıor olablr dıcem ama sende durum hep aynıydı.dene cnm haber et sonra.inşallah işe yarar .çok sevinirim.

cnm parça parça yazıyorum kusura bakma ev işinden.kızım 12den beri uyuyor.doyurdum ıyıce ,uyudu.grıp bnde yenı atlattım.ılaç kullanamıoz bak kekik çayı yap iç.bıcak gbı kesiyor ağrıları.ben hep oyle atlatırım.herkes bılmez bunu.cayını yapmaya dermanın yoksa kekik yut bır kaç kasık suyla
dünden beri zencefilli değişik çaylar içiyorum ıhlamur flan.bir işe yaramadı ama bu kekik olayını ilk defa duydum hemen denerim canım.Neden kusura bakayım canım imkan elverdiğince yazıyorsun bugğn bana çok yardımcı oldun umut verdin resmen.inş. mutlu sonuca ulaşırız hemen sana yazarım öyle olursa.

inş. başka bir şeye gerek kalmaz .inan işe yarmazsa 3 haftalık eğitim veriyorlarmış işe yarıyormuş fiyatını sormadım daha 1000 1500 hazırım yani artık:(
canım oğlum zaten biberona alışık gündüz hep biberondan emiyor çocuk hala 2 saatte bir emiyor az az yani.geceleri de devam ediyor .öyle kötü geceler yaşıyorum ki ikinci çocuğu düşünemez oldum.Senin de şu ikinci çocuk azmine en baştan beri hayranım:)ama böyle gece yatan sabah kalkan bir oğlum olsaydı ben de hemen isterdim ikinciyi 1 yaşını doldurur doldurmaz hamilelik için uğraşırdım :))
bak guldurdun beni smdı.yavrum oyle dıosunda ınan bende cok zor günler yasıyorum.sen normal doğum,bnde sezeryenden cok çektim.halada ağrılarım dinmedı.vucutta hassas yer var netıcede,dokunsan ağrıyor.süt satmak oyle zorkı.ınan o sut olayı canımdan can götürüyor.yanı bebegın uyuyor ama emmıyor.bir tarafı ıyı ama bır tarafı kotu olayın.emse tam olacakmış.Allah tam vermedı napalım.bazen bnde gözü kapalı kalkıyorum sütü ıcın.kızım uyuyor ama ben uyuyamıom kı.3te kalkıosam yatağa 6da gerı grebıluom.sutu hazırla,bebegı uykusunda doyur,aparatları bıberonu yıka vs.ınan cok zaman kaybı,hıc uyumasa dayanamazdm.gozum kapalı kalkıom aman 2.bebegı yapmam ben dıorum.uykum açılınca 2.bebegı ne zaman yapsamkı acaba dıyorum :) hemen yapayımda kurtulayım.yıllar sonra sil bastan olmasın.ıkı çocuk ıstıom kucuklgmden berı.onca cektıgım acıya ezıyete rağmen gtmedı bu ask ıcımden napayım hehe;):)

Yazdıklarınızı okudum da kızlar benim kızımın da az uyuduuğunu farkettim. Gecen hafta doktor da söyledi bana, sütüm az olduğu icin 50 ml mama veriyoruz arada ve sanırım o da az geliyor ona gece sürekli uyanıp emiyor.

Söyle ki akşam en gec 20,30 da yatıyor. 1-1,5 saatte bir uyanıp cok kısa emip dalıyor. 12 ye kadar. 12 den sonra her 3 saatte bir uyanıp emiyor. Doktorum 6 aydan itibaren cocuklar kesintisiz 6-8 saat uyuyabilir mama miktarını arttır, yatırmadan önce yedir dedi ama benim kızım biberon tutmuyor. Dolayısıyla kasıkla yediricem diye uykusu kacıyor. İki arada bi deredeyim.

Sıcak tutma konusuna gelince. Hep annemin mantığını uygularım, ayağını sıcak tut basını serin :)

Back
X