Canim ben kendimce ikisinde bazi ypnlerini anlatayim; oncelikle korkudan doguramadim diye birsey yok.emin olabilirsin.ben cok normal doguma girdim miadi geldimi dogum eylemi basladi mi o cocuk sen korksanda doguyo korkmasanda!ha sunu soylersen anlarim "ben o dogum sancisina dayanamam,epizyotomi istemiyorum vs normal d.sonrasi daha kolay sutun geliyor ve gobek kalmiyor ve dogum sayisi bakimindan sinirlama yok.bebegin digum.gununu kendi seciyor ya da belki kendi artik icerde kalmanin bi faydasi olmayana kadar kaliyor icerde...sezeryan icinse sunu soyleyeyim ben ilk bebegim sezeryanla yaptim.dogumun oldugu gun uyusukluklar bitince yurudum ve ilk haftanin sonunda kot pantolon giyip dolasiyordum ne dikis agrisi ne de sizi yoktu beni ziyaret eden.bi arkadasim resmen sok gecirdi cunku sez.sonrasi 1ayda zor toparladi bense bi haftada hic dogum yapmamis gibi enerjiktim..ama benimde ilk 3gun inanilmaz bas agrim oldu ki oyle bir agri yok!!enjeksiyonlarla ayakta durdum..dr beni uyarmisti bol kafeinli icecekler tuket ki vucudundan hemen atilsin anestezik ilaclar diye ama ben o hengamede hic icmedim..diyecegim o ki sezeryan sans ya da yapi meselesi(buarada cevremde sezeryanli cok kisi var yengelerim arkadaslarim vs. cogu sezeryandan sonra cabuk toparladi ama cocugunun cocugu benimki de dahil allerjik bronsite yatkinlar normal dogan bebeklerin bagisiklik sistemi daha kuvvetli)..bende sezeryan gobegi minimal kaldi ama gitsin diyede hic ugrasmadim.belki spor yapsam giderdi..bildigim kadariyka iki dogumunda bazi arti ve eksilerini yazdim
Umarim kafan daha da karismaz! Sevgilerle..