2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

Hahahah haklısında karnını gayet iyi hatırlıyorum ben senin öyle pek bi yağda yoktu
Bi oranı falan vardır heralde sevgi bence daha doğru sonuç veriyo olabilir benim aynı gün iki makinada yarım kilo fark çıkınca ultrasona olan tüm inancım kayboldu ne deseler hıı tmm tabi tabi aynen falan derim artık :)

Arkadaşlar bu konuda size önerim ölçümleri cok kafanıza takmayin. . cihazdan cihaza farkedebilecegi gibi doktordan doktora da farklılık gösterebilir. doktorunuz size gerektiği kadar bilgi verecektir. ben doktor oldugum halde eğer doktorum soylemediyse sormuyorum karin cevresi veya femur boyunu.. Çünkü ister istemez kafası karışıyor insanin.
benim ilk cocugumda doktirim yaşlı biriydi. 36 haftamda iken yaptigi ultradon ölçümüne göre 2800 gr geliyordu. bana dediği eskiden ultrason yoktu elle muayenede tahmin ederdik bana kalirsa bebek 3300 gram ve miadinda. haftaya gel çatı muayenesi yapalim tabi sen 2 gun sonra hocam suyum geldi sancim var diye aramazsan dedi
2 gun sonra suyum geldi ve dogum yaptim ve bebeğim 3350 gram doğdu.
burada biraz doktorun hastasinin güvenini kazanmis olması lazim . onlara guvenin akliniz karisirsa badka doktora görünmek yerine doktorunuza bu konuda tekrar danisin sonra kafaniz daha cok karışır. tabii ki size hosunuza gitmeyecek birsey bile olsa bilgi vermek zorunda sizin moralinizi bozmak gibi bir niyetleri olamaz ki..
hepimiz brbeklerimiz icin en iyisini istiyoruz ve tabiiki en ufak bir terslikte endiseleniyoruz ama inanin doğumdan sonra insan daha endişeli oluyor. karnımda daha kolay koruyabildigimi düşünüyordum ben ilkinde.. en azindan atesi oldu hastalandı düştü kalkti derdim olmuyordu diye. ..
lutfen bebeklerimiz icin kendi sağlığımız icin moralimizi yüksek tutalim inşallah hepimiz hayirlisiyla kucagimiza alacagiz meleklerimizi
hepinize sevgiler

Sağol canım ama hiç zannetmiyorum 40 hafta beklemez gibi 37 dolsun o da yeter diyorum :) çok zorlanıyorum valla ben bi taneyle sen bi de iki tane taşıyosun ne kadar kolay geliyodu oysa bana hamilelik :) paytak paytak yürüdüklerinde bile komiğime giderdi naz yapıyorlar heralde diye büyük konuşmuşum hepsini yaşıyorum şu an yattığım yerden tuvalete kadar gitsem kendimi zafer kazanmış gibi görüyorum Allah hep güzel haberlerle evimize dönmeyi nasip etsin inş

Canm bi dusugum var takinti oldu bende simdiye kadar rahatlatiyordu ama artik secerim birisini guven problemi vardi

Ev tipi ana kucağı alan arkadaşlar, hangi marka aldınız acaba? Ben bir türlü karar veremedim. Çoğu hoşuma gitmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ben fisher price aldim canm öyle pahalibir sey de degil görüntü olarak begendim kkullanisli mi bebis dogunca anlcz arkadasim cok fazla kullanilmiyor ucuz bir seyler al dedi ben de onu dinledim umarim memnun kalirim

Bu haftalardada mı ters dönüyo bu yaramazlar ya bende tamam baş aşağı artık diye oh demiştim :)

Valla ben de şaşırdım canm iki gündür cok yürüdüm ondan oldu sanırım yaramaz kizim hemen firsati degerlendirms normalde cok zormus bu haftada dönmesi benimki nasıl becerdiyse

Günaydın, güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle anne ve bebekleri :))

Kasılmaların net bir tarifi yok sanırım değil mi, tecrübeli annelerin bilgilerinden yararlansak?

Ya bebişimin hareketi diye düşünmüştüm ama bugün farkettim ki bebeğim bi tarafa toplanıyo ve kaskatı kesiliyo. Böyle içim uyuşuyo gibi birşeyler hissediyorum sonra geçiyo.

Bu kasılmamı acaba ?????

aynen benimde böyle oluyo ve gün içinde çok sık başıma geliyo ama kasılmamı bilemiyorum ve alt tarafta ağrı hissediyorum

37 olsun bizim olsun saglikli sihhatli olsun oglus.. teysesii isirsin sonra onu valla canim benim ayaklar artik taşımıyor göbüşü.. gecen bi terlik alayim dedim 41 numara olmadi sorma benim arkadasda hamisti bi tane tosuncuk dogurdu 4200 gr baya zorlaniyordu .. tabi kendiside 28 kilo aldi diyodum napiyo bu kiz boyle.. dedin gibi basa gelmeden anlasilmiyo.. Aminn arkadasim Aminn hep guzel haberler alalim bizde mutlu olalim bebislerimizde

Canm bi dusugum var takinti oldu bende simdiye kadar rahatlatiyordu ama artik secerim birisini guven problemi vardi

Tabi canim senide anliyorum. Benimki de tup bebek baya zor hamile kaldim civarda gitmedim dr yoktu sonra baktim olucak gibi degil biri iyi diyo yok biri kötü .. biri doguma gonderiyo.. sonra bi doktora guvendim hep ona gittim .. orda da yoğun bakim yokmus bunuda iste bu son zamanlarda öğrendim. . Simdiki doktorum da iyi cok şükür en azindan kontrol altinda bebeklerin durabildigi kadar durmasi taraftari.. Rabbim iyi doktorlarla karsilastirsin.. yoksa baya kafa karistiriyorlar

Canım su oranın iyi muhtemelen iste su çok olunca daha rahat hareket ediyolar:):)
Evet suyu iyiymis canm
Bende de oluyor canm kasilma mi bilmiyorum ama kasilma olunca asagi dogru baski oluyormus galiba ben yinede 1saat icinde kac defa olduguna dikkat ediyorum 4 defa olursa hastaneye gidin diyorlar
Canim ben de 32 + 1 de gittigimde AC 27.81 cm çıkmış. 31+6 ile uyumlu. Tahmini kilosu 1744 gr. Bu kilo hesaplanirken baska bir parametre de ekleniyor mu acaba sana nasıl 2kg demiş?

Bilmiyorum olabilir canm farkli ciktigina göre

Aynen canim doktor cok önemli dedigin gibi ama artik secim zamani dogumda yaklasiyor

Ya insan bilmeyince tedirgin oluyo.
Bende takip edeyim saat içinde ne kadar oluyo.

Birde o kadar halsizim ki anlatamam.

aynen benimde böyle oluyo ve gün içinde çok sık başıma geliyo ama kasılmamı bilemiyorum ve alt tarafta ağrı hissediyorum

Ya bende emin değilim işte. Nst de kasılmam çıkmadı ama

Canm benim ara ara hafifliyor biraz yurusem tekrar basliyor

33+3üm canm bel cevresi 2 hafta geriymis 31+3 ona üzüldüm bas ve bacak 34+4

E benimde oleydi simdi aradaki fark bir haftaya dustu arti bende 33+0 im 2 kilo bebegim dr bana cok iyi dedi baska dr a git cnm bizim psikolojimiz cok onemli su donemde kimsede bozamaz dr dedigin olumlu konusur felaket tellalligi yapmaz ole

Benim dr um her seferinde ölçüm yapıyor dört cepten normalde 100 ü geçmesi gerekiyor yani sınır 100 canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…