Kızlar;
Hastaneden çıktık eve geldik.
Eve çıkmamızla ben lohusa bunalımına girdim.
Sürekli ağlıyorum.
Bebeğime bişi olacakmış gibime geliyo.
Eşim bile benden daha iyi tutuyo gazını çıkartıyor.
Ben tutmaya kıyamıyorum.
Sanki yeterli değilmişim gibime geliyo.
İştahımda kesiliyo.
Memelerimin uçlarından kan damlıyo artık.
Sütüm gelmedi ama kolostrum geldi.
Taş gibi uyutmuyolar.
Bi aksa sütüm....
Mama veriyoruz mecburen aç çocuk.
Denizcim yalnız değilsin bende doğumdan beri aynı psikolojideyim devamlı ağlıyorum kendimi süt anne gibi hissediyorum benden başka herkesde susup uyuyor ama bende uyumuyor bi türlü hatta şimdi banyosunu yaptırdık emzirdim uyutmaya çalıştım ama nafile görümcemin kucağında uyudu acaba oğlum beni sevmiyor mu bile diyorum saçma ama lohusalık psikolojisi kötüymüş gerçektenelinle sıktığın zaman sütün geliyor mu? Bizde sarılık olunca mama verdik korkma süt artıyor
Evet yaaa çok az kişi kaldıkKizlar nerdesiniz valla herkes dogurdu gercekten forumda kimsecikler kalmadi
Canm hayirli olsun sağlikla büyüt inş.ne güzel sonunda bi normal doğum oldu darisi bizim başimiza var mi tavslyelerin var mi bize şunu yapin da kolaylaşsin dediğin..Merhaba kızlar bennnn doğumum yaptım normal.salı gece 2 gibi nişan geldi 5 gibide suyum yavaş yavaş gelmeye başladı hafiftende bel ağrım ağrıyı evde çekip öyle giderim diyodum ama su gelince beklemedim.7 gibi hast.vardık Dr 4/5 cm açılmış dedi doğum başlamış yatırıyoruz dedi. Net bağladılar odada kendi ağrılarım çıkıyordu 10 dk bi ama ben az hissediyordum Dr biraz suni sancı verip doğumu hızlandıralım dedi 9 gibi suni sancı taktılar en düşük dozda ve çok az verdiler ama yetti 2 saat içinde 10 cm oldu ve doğuma aldılar çok şükür korkmayın kızlar normal doğumdan bi kaç saat çekip sonra tüm ağrılardan kutluyorsunuz bebeğinizi görünce.
Ve normal doğum yapacaklar çığlıklar bağırıp çağırmaların ne size ne doğuma hiç bi faydası olmuyo sancı geldiğinde derin nefes alın burnunuzdan ve hiç ses çıkarmadan ıkının kanız olmuş tuvalet yapar gibi o zaman bebeği itmiş oluyorsunuz. Ama bağırırsanız hiç bi faydası olmuyo sancıyıda değerlendirmemiş oluyorsunuz:sancı yokken ıkınmanında bi faydası olmuyormuş bilginize
Merhaba kızlar bennnn doğumum yaptım normal.salı gece 2 gibi nişan geldi 5 gibide suyum yavaş yavaş gelmeye başladı hafiftende bel ağrım ağrıyı evde çekip öyle giderim diyodum ama su gelince beklemedim.7 gibi hast.vardık Dr 4/5 cm açılmış dedi doğum başlamış yatırıyoruz dedi. Net bağladılar odada kendi ağrılarım çıkıyordu 10 dk bi ama ben az hissediyordum Dr biraz suni sancı verip doğumu hızlandıralım dedi 9 gibi suni sancı taktılar en düşük dozda ve çok az verdiler ama yetti 2 saat içinde 10 cm oldu ve doğuma aldılar çok şükür korkmayın kızlar normal doğumdan bi kaç saat çekip sonra tüm ağrılardan kutluyorsunuz bebeğinizi görünce.
Hayirli olsun canim allah gule gule saglikla buyutmeyi nasip etsin insallah.Merhaba kızlar bennnn doğumum yaptım normal.salı gece 2 gibi nişan geldi 5 gibide suyum yavaş yavaş gelmeye başladı hafiftende bel ağrım ağrıyı evde çekip öyle giderim diyodum ama su gelince beklemedim.7 gibi hast.vardık Dr 4/5 cm açılmış dedi doğum başlamış yatırıyoruz dedi. Net bağladılar odada kendi ağrılarım çıkıyordu 10 dk bi ama ben az hissediyordum Dr biraz suni sancı verip doğumu hızlandıralım dedi 9 gibi suni sancı taktılar en düşük dozda ve çok az verdiler ama yetti 2 saat içinde 10 cm oldu ve doğuma aldılar çok şükür korkmayın kızlar normal doğumdan bi kaç saat çekip sonra tüm ağrılardan kutluyorsunuz bebeğinizi görünce.
Her dönemin telaşi bi başka değil mi biz daha hala doğum telaşindayiz siz ne güzel aldiniz bebişlerinizi kucağiniza ama o dönemin sorunlarida başka ama bebişlere bakinca tüm sikintilar unutulur sanki
ATSD1603 Hic sorma canim yaptim ama aksam agrilardan yatamadim sirtim belim kalcalarim cok agridu sagimdan soluma donemedim yok yapmam artik bisey canim msj larin görunuyor ama alinti yapildiginda cikmadi
Ve normal doğum yapacaklar çığlıklar bağırıp çağırmaların ne size ne doğuma hiç bi faydası olmuyo sancı geldiğinde derin nefes alın burnunuzdan ve hiç ses çıkarmadan ıkının kanız olmuş tuvalet yapar gibi o zaman bebeği itmiş oluyorsunuz. Ama bağırırsanız hiç bi faydası olmuyo sancıyıda değerlendirmemiş oluyorsunuz:sancı yokken ıkınmanında bi faydası olmuyormuş bilginize
Aynen öyle canım bundan sonra telaşımız hep olacak Allah sizlere de nasip etsin hayırlısıyla alın miniklerinizi kucağınıza... Tarifi imkansız bişeymiş gerçekten hamilelikte bile bu duyguyu bu kadar anlayamıyormuşuz dünyanın en güzel kokusu var evimde :) ama bu korkular bitecek mi bilmiyorum yetememe psikolojisi olmaz bende diyordum ama oluyomuş hatta oğlum kimin kucağında susarsa o insana gıcık olmaya başladım desem yeridir insan garip bi ruh haline bürünüyor:)
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün. Oh yaa sonunda aramızdan bir normal doğum yapan çıktı. Bizede moral oldu. Cokta güzel anlatmışsın korkutmadan Teşekkürler... sormak istedigim bebek kac kiloydu, dikisin varsa kac tane?Merhaba kızlar bennnn doğumum yaptım normal.salı gece 2 gibi nişan geldi 5 gibide suyum yavaş yavaş gelmeye başladı hafiftende bel ağrım ağrıyı evde çekip öyle giderim diyodum ama su gelince beklemedim.7 gibi hast.vardık Dr 4/5 cm açılmış dedi doğum başlamış yatırıyoruz dedi. Net bağladılar odada kendi ağrılarım çıkıyordu 10 dk bi ama ben az hissediyordum Dr biraz suni sancı verip doğumu hızlandıralım dedi 9 gibi suni sancı taktılar en düşük dozda ve çok az verdiler ama yetti 2 saat içinde 10 cm oldu ve doğuma aldılar çok şükür korkmayın kızlar normal doğumdan bi kaç saat çekip sonra tüm ağrılardan kutluyorsunuz bebeğinizi görünce.
Anladigim normal canim cunku bir gun kalmis hastanede.Ayyyy cok tebrik ettigimi ilet canim masallah diyorum normal mi dogurmus darisi bizlere
Sana akil verdim ben kendimi yordum simdi pestili cikmis gibi yatiyorum evdeyim yemek yapayim dedim hadi bide tatli bide kuabiye derken oldum yorgunluktan akil yok bizde ya evde oturmak daha cok yoruyirmus insani
Tebrik ederim hem bebegini hemde normal dogurdugun icin bizimle paylastigin icin tsk burda kalanlarimiz genellikle normal dogumu heyecanla bekleyenler cunku
Cnm benim gecer bunlar sende en basindan beri ozenli bir anne olacağının sinyalini vermistin mukemmel olmasini istedigin icin bence bu tedirginliklerin
Merhaba kızlar bennnn doğumum yaptım normal.salı gece 2 gibi nişan geldi 5 gibide suyum yavaş yavaş gelmeye başladı hafiftende bel ağrım ağrıyı evde çekip öyle giderim diyodum ama su gelince beklemedim.7 gibi hast.vardık Dr 4/5 cm açılmış dedi doğum başlamış yatırıyoruz dedi. Net bağladılar odada kendi ağrılarım çıkıyordu 10 dk bi ama ben az hissediyordum Dr biraz suni sancı verip doğumu hızlandıralım dedi 9 gibi suni sancı taktılar en düşük dozda ve çok az verdiler ama yetti 2 saat içinde 10 cm oldu ve doğuma aldılar çok şükür korkmayın kızlar normal doğumdan bi kaç saat çekip sonra tüm ağrılardan kutluyorsunuz bebeğinizi görünce.
bizde bugun annem ve kardeşimle pazara gittik.domates aldık konserve için
seninki iyimiş gene hayatımm,ben ve kardeşim 35 er kilo annemse 50 kio aldı
nasıl bi aptallıktr ki 3 müzde aynı gün aldık.domatesleri aldıktan sonra çark ettik biz ne yaptık die
yarın bütün gün domateslerle ugrascaz
3230gr doğdu.ama ertesi gün 200 gr gitti.4 gün önce muayenem vardı ve o zaman başı aşağdaydı ama doğum kanalına yerleşmemişti korkmayın yerleşende doğum esnasında iniyo.bol bol yürü demişti Dr ama benim çok fırsatım olmamıştı ama eşde kendimi hiç esirgemedim iş güç sürekli dolandım evde hatta Pazartesi akşamı bile dışardaydın son eksiklerimi aldım.hareket edin bol bol.şimdiden göğüs bakımınızı yapın onu biraz ihmal ettim uçlar fena çok sızlıyor.rabbim tez zamanda hepinizi kurtarsın ama rahat olun insana yapamıycakmş gibi geliyo ben adet ağrısına bile dayanamaz ağrı kesici iğne yaptırıldım ama o anda insana bi kuvvet veriyo Rabbim siz o esnada Dr dinleyin ne diyosa yapın.
W
Merhaba canım,
Doğum tarihlerimiz aynı..benim doğum için tarihim 24 Eylül, senin belli oldu mu? Normal mi olacak?
Kizlar sali aksami rapido da saglikla ogluna kavusmus. Simdi evdelermis birbirlerine alismaya calisiyolsr. Uygun olunca yazar detaylarini.
Allah yeni annemize ve ogluna saglik versin
Normal dogumda dogum 40'tan once de baslayabiliyormus..Ben de her an tetikteyim artik ama herhangi bir belirti yokKizlar normal doğum 40 haftayi beklemek zorunda değil dimi çevrenizde var mi normal doğuran kayinvalidem bana daha vaktin var 40 haftaya diyor bende 40 Beklemek zorunda değil heran olabilir artik diyorum
merhaba arkadaşlar;
eve dönüş, bebişle ilgilen derken giremedim hiç. yorum yapan, beğenen arkadaşlara da teşekkürler =)
ve ben bu msjı yazana kadar doğum yapan diğer eylül annelerini de tebrik ederim, Allah çocuklarımızı bizlere bağışlasın
doğum hikayemi anlatayım;
pazar günü annem ve ablam gelmişti istanbuldan, gece bende kaldılar, hazırlıklarımızı tamamladık, minik elifimin odasını hastane eşyalarımızı kontrol ettik, pazartesi sabahı hep beraber yola çıkıp hastaneye gittik. saat 8 de yatışım yapıldı, benimle ilgilenen ebe lavman yaptı, damar yolu açıldı, nst bağlandı, sancılarım başlamıştı ama hissetmiyordum.
saat 9:30a doğru beni alıp ameliyathaneye götürdüler. epidural iğnesi yapıldı ama ben kendimi hep geri çektiğim için 5. seferde yapabildi, tabi anestezi uzmanından birazcık azar yedim olmuyor böyle diye az kalsın genel anestezi yapmak zorunda kalıcaklardı. sonuncusunda ilacı verebildiler belden aşağım uyuştu ve sondayı takıp ameliyata başladılar. başucumda bir hemşire sürekli benimle konuşuyordu çok rahat geçti sonrası sayesinde, bebeğimi çıkardıklarını boğazındaki su hırıltısıyla ağlama sesinden anladım =) kısacık bi ağlayıp hemen susuverdi yavrum temizlemeye götürdüler, yanıma getirdiklerinde pespembe melek gibiydiöptüm kokladım öylece beni izliyordu meleğim sonra dikişlerim bitti beni odaya çıkardılar bebeğim benden önce gelmişti =) babasının kucağındaydı =) temizliğim yapıldı, ilk 6 saat bişey yiyip içirtmediler, sonra sıvı gıdalara başlandı. akşam yürüttüler zorlandım açıkçası, bağırsakların çalışması için kayısı kompostosu öneririm yoksa davul gibi şişip patlicak gibi sancı çekiyosunuz arkadaşlar. şuan daha iyiyim ama tabi ne de olsa ameliyat, yatıp kalkarken yürürken biraz zorluk çekiyorsunuz. hele de benim gibi canı tatlı biriyseniz =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?