meleğinin kucağında kokususnun burnunda olması herşeye değerrmerhaba arkadaşlar;
eve dönüş, bebişle ilgilen derken giremedim hiç. yorum yapan, beğenen arkadaşlara da teşekkürler =)
ve ben bu msjı yazana kadar doğum yapan diğer eylül annelerini de tebrik ederim, Allah çocuklarımızı bizlere bağışlasın
doğum hikayemi anlatayım;
pazar günü annem ve ablam gelmişti istanbuldan, gece bende kaldılar, hazırlıklarımızı tamamladık, minik elifimin odasını hastane eşyalarımızı kontrol ettik, pazartesi sabahı hep beraber yola çıkıp hastaneye gittik. saat 8 de yatışım yapıldı, benimle ilgilenen ebe lavman yaptı, damar yolu açıldı, nst bağlandı, sancılarım başlamıştı ama hissetmiyordum.
saat 9:30a doğru beni alıp ameliyathaneye götürdüler. epidural iğnesi yapıldı ama ben kendimi hep geri çektiğim için 5. seferde yapabildi, tabi anestezi uzmanından birazcık azar yedim olmuyor böyle diye az kalsın genel anestezi yapmak zorunda kalıcaklardı. sonuncusunda ilacı verebildiler belden aşağım uyuştu ve sondayı takıp ameliyata başladılar. başucumda bir hemşire sürekli benimle konuşuyordu çok rahat geçti sonrası sayesinde, bebeğimi çıkardıklarını boğazındaki su hırıltısıyla ağlama sesinden anladım =) kısacık bi ağlayıp hemen susuverdi yavrum temizlemeye götürdüler, yanıma getirdiklerinde pespembe melek gibiydiöptüm kokladım öylece beni izliyordu meleğim sonra dikişlerim bitti beni odaya çıkardılar bebeğim benden önce gelmişti =) babasının kucağındaydı =) temizliğim yapıldı, ilk 6 saat bişey yiyip içirtmediler, sonra sıvı gıdalara başlandı. akşam yürüttüler zorlandım açıkçası, bağırsakların çalışması için kayısı kompostosu öneririm yoksa davul gibi şişip patlicak gibi sancı çekiyosunuz arkadaşlar. şuan daha iyiyim ama tabi ne de olsa ameliyat, yatıp kalkarken yürürken biraz zorluk çekiyorsunuz. hele de benim gibi canı tatlı biriyseniz =)
canm ben şimdi bile öyle çok seviyorum ki kızımı tekmelerini hissettikçe ordan tutup sevesim geliyor heran eşyalarını öpüp kokluyor gidip gelip beşiğine bakıyorum bide doğsa nasıl severim naparım tahmin bile edemiyorum :)Aynen öyle canım bundan sonra telaşımız hep olacak Allah sizlere de nasip etsin hayırlısıyla alın miniklerinizi kucağınıza... Tarifi imkansız bişeymiş gerçekten hamilelikte bile bu duyguyu bu kadar anlayamıyormuşuz dünyanın en güzel kokusu var evimde :) ama bu korkular bitecek mi bilmiyorum yetememe psikolojisi olmaz bende diyordum ama oluyomuş hatta oğlum kimin kucağında susarsa o insana gıcık olmaya başladım desem yeridir insan garip bi ruh haline bürünüyor:)
Kizlar simdi ilk once nisan sonra su mu geliyor biz ne zaman doktora gitmeliyiz bunlarin sirasi kesin mi herkese gore degisir mi
Kizlar simdi ilk once nisan sonra su mu geliyor biz ne zaman doktora gitmeliyiz bunlarin sirasi kesin mi herkese gore degisir mi
Ne guzel ya :)))) bu bnm gibi normal dogum bekleyenlere umut oldu. Saglikla huzurla buyut bebisini insallah..Merhaba kızlar bennnn doğumum yaptım normal.salı gece 2 gibi nişan geldi 5 gibide suyum yavaş yavaş gelmeye başladı hafiftende bel ağrım ağrıyı evde çekip öyle giderim diyodum ama su gelince beklemedim.7 gibi hast.vardık Dr 4/5 cm açılmış dedi doğum başlamış yatırıyoruz dedi. Net bağladılar odada kendi ağrılarım çıkıyordu 10 dk bi ama ben az hissediyordum Dr biraz suni sancı verip doğumu hızlandıralım dedi 9 gibi suni sancı taktılar en düşük dozda ve çok az verdiler ama yetti 2 saat içinde 10 cm oldu ve doğuma aldılar çok şükür korkmayın kızlar normal doğumdan bi kaç saat çekip sonra tüm ağrılardan kutluyorsunuz bebeğinizi görünce.
bunların bir sırası yokKizlar simdi ilk once nisan sonra su mu geliyor biz ne zaman doktora gitmeliyiz bunlarin sirasi kesin mi herkese gore degisir mi
Kızlar özeldemi yapıcaksınız devlettemi?? birde ücretler ne kadar ??
Edirnelimisin? Hangi hastaneye gidiyosun? Ben edirneliyim ama istanbulda yaşıyorum...bunların bir sırası yok
kaldıki bunların hiç biri gelmeden de doğum süreci başlayabilir
herkesde farklıdır
ama bunları yada sancıyı takip etmek lazım.
yalancı sancı dinlenince,şekil değiştirince geçer, düzensiz zamanlarda gelir
ama gerçek sancı düzenli aralıklarla gelir, dinlenince geçmez.
bunlarıda bilmekte fayda var.
ben özelde yapcam inşallah, en başından beri doktorum orda
ama ücretler şehirlere hastanelere göre değişiyor
ben edirnede normal 700 sezaryen 750 dediler
ekstra kaldığın geceye 100 tl dr. mesai saati dışında gelirse ekstra ona da 100 tl veriliyormuş.
ayrıca dışarda muayenehaneye gidenler
hem hastaneye hem doktora ayrıca ücret veriyormuş.
Aynen bende istıyorum ama kocam yapmıyor hehehehsaol cnm doktor henüz bişey demedi ama zor gibi geldi bana
valla ben de sevinirimbu hamilelik ben de istek arttırdı
Bende özelde yapıcam sezeryan 750 tl normalde 500Kızlar özeldemi yapıcaksınız devlettemi?? birde ücretler ne kadar ??
Benim de bu hafta 80 90 a çıktı. Dr Bebek hareketi bunlar dedi. Haftaya tekrar gideceğimİyi akşamlar anneler bugün kontrolüm vardı 37+0 dayım çok şükür yolunda herşey çatı muayenem vardı daha yaptırmamış olanlar için söylüyorum gerçekten düşündüğümüz gibi değil çok kısa sürüyor ve hiç can yakmıyor çok şükür müsaitmiş işallah normal doğum yaparım nstde bi kere 70lere çıktı sancım ama hissetmedim doktorda önemli değil dedi böyle bi durum yaşayan var mı?
Geçen hafta ayını şeyi bende yaptım.Kizlar ben bugun bir halt yedimki sormayim esim isten geldi sıkıldın hadi seni arabayla biraz gezdireyim hava al dedi gezerken domates gordum ve tabi ben dayanamadim bir kasa aldim 20 kilo neyime guvendiysem Neyse ki sagolsun esim yardim etti konserve yaptim daha yeni bitti ama bende bittim sirtim belim tutuldu kalcalarim agriyo valla illa kicimdan is cikartmaliyim hamile kadinsin rahatlik tepti diye kizdim kendime yarin dogurmazsam iyidir oglus oturmaktan midemin altina cikti garibim esim artik rahat dur bisey cikartma yine kendine diyor
Fos diye geliyor :)kızlar bsy sorcam .. bgn alısveriş yaparken çişimi kaçırmış gib oldu ama çok az... arada ağrım da oluyo ama suyum gelmiş olabilir mi? böyle foş diye mi geliyo yoksa azar azar mı??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?