2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Kızlar bebişinizi hergün yıkıyor musunuz?
Benim evimde serin havada soğuyo o yüzden hergün yıkamıyorum,

Bizim sıcak oluyo her gün öğlen yıkıyorum...Yıkamanın büyümeye faydası çok mümkün olduğunca yıkamak lazım ufo tarzı bişeyle yıkayacağın yeri ısıtmayı denesen önümüz kış zaten gün aşırı anca yıkayabiliriz...

Hoşbulduk cnm süt bebişim iyi olsunda razıyım uykusuzluga gözleri sarardı sanki sarılık olur die cok korkuyrm inş bugnlet gecerde bol sütlü günlet biran evvel gwlir

Canım gözleri sarardıysa kontrole götür tahlil yapsınlar bence bizim de öyle olmuştu ihmal etme derim... Bol bol emzirmeye çalış kakayla çişle birlikte atıyomuş vücut sarılığı...

bugün 17 eylül.. ilk bebeğimi kaybedeli tam 1 yıl olmuş. kızım geleli 22 gün oldu. bir de bugün ablam doğum yapıyor 3. kez teyze olacağım Allah ın izni ile. önemli günler bir araya toplandı.

Ben de hergun yikiyorum. Doktorumuz birgun sampuanli bir gun sadece suyla yikayin dedi ustelik aksamlari yikiyorum rutini belli olsun yataga gidecegini bilsin diye. Simdilik ruton mutin hakgetire ise yaramadi ama yaricaktir. Kisa dogruda gun asiriya ceviricem sanirim

Caniiim dogum gunun kutlu mutlu olsun allah evladinla saglikli uzun mutlu gunler nasip etsin sana bir onur boyu

Caniiim dogum gunun kutlu mutlu olsun allah evladinla saglikli uzun mutlu gunler nasip etsin sana bir onur boyu

Teşekkür ederim canım :)

Ben hiç sormadım dr a her gün sürüyodum şampuan gerçi çok az sürüyorum suyuna da bebe yağı damlatıyorum nemlendirsin vücudunu diye... Bende akşam yıkamak istiyorum aslında da şimdi kv falan bende çocuk üşür diyolar herkes evine bi gitsin yalnız kalınca bende öyle yapıcam daha rahat uyur belki... Bizimki suyu sevdi ama çok asabi keyifsiz anında yıkarsan kıyametler kopuyo bugün kök söktürdü resmen bize bi de tam banyo yaptırırken kakasını yapmasın mı suyun içine hepten elimiz ayağımıza dolandı :)

benle birlikte bi kaç arkadaş daha vardı canım. kapanışı ben yapıcam heralde.:)
yarın kontrole gidicem bakalım ne dicek

Bende varım 40+3 oldum hic dogum belirtisi yok. Bende kavuşmak istiyorum artık oğluma yaaa

sizler hakiki eylül annesisiniz de ondan
allah sizide kurtarsın bir sesde inşallah.
burdaki gaz ve meme çatlağı önerilerini yazın bir kenara en önemli şey bunlar olcak

Uzulme canim seninde kismetinboyle imis yine de sukur et allaha bebegine sagsalim kavustun benimde son ana kadar iyi gecti suni sancidan sonra cok kotu oldum insan o anda sanki hic bitmiycekmis gibi dusunuyor ama bak gecti iste bebegini kucagina aldinmi kokladinmi o acilari sanki sen yasamamissin gibi sen bebegini kokla gecti artik ben simidi uyanikken niye uyumuyor diyorum uyudumuds basinda bekliyorum uyansadydi dogum yapacak arkadaslara allah kolaylik getirsin yar ve yardimcilari olsun insallah

Dogum yapan arkadaslar gobek kordonu dusmeden yikadinizmi benimki bir haftalik oldu ilk dogdugunda yikadilar daha yikamamiz gobek kordonun islanir diye korkuyorum iltihapla nir dr cunku ilac bisey surme dedi sadece islatmiycaksin dedi bende biranonce yikamak istyorum rahtlasin sizler nasil yaptini gogus ucumda yara olmus verirkwn ruhum cekiliyor sanki silikon baslik kullansam iyimi hic denemedim

Merhaba arkadaşlar,
4 eylülde kızım doğdugundan berı bı koşturmacadır sormayın. Doğum hıkayemı daha sonra yazacagım bıraz toparlanmayı beklıyorum.
Kızım 36+5te dunyaya geldı, gece suyumun gelmesıyle sabah 5 buçukta evden cıktık.9a kadar sancı çektım. ).15te bebegım dunyaya geldı sezaryanla.
Erken doğdugu ıcın zayıf.2.690 dı kilosu. Perşembe doğum yaptım Cumartesı taşındık. Öğretmenız, tayınımız cıkmıştı. sanırım tasınma stresıyle bebegım erken geldı. Çok zor oldu herşey, eşyalar her yerde ben yatmak ısterım. ev ınsan dolu yerleştırmeye çalışırlar. Bu arada kızım sarılık oldu ve 15.8 le fototerapı gordu dogdugu 4.gün. Amelıyatlı halımle butun gece hastanede oturarak kızımı bekledım. Çok zordu. Tükendım. İyileşmem uzun sürüyor cunku 4 gun ya da 5gun yatmışımdır. hep evde bana ıhtıyac duyuldu bunu nereye koyalım şu nerede dursun derken ayaga kalkmam gerektı.
3 kez hastaneye gıttık fototerapıden sonra, kontrol ıcın. ben kendımle mı ugrasayım bebegıme mı uzuleyım evı mı toparlayalım bılemedım.
Hamılelıkte 10 kg almıştım.8 kılosunu verdım bıle.
yarın kızım 2 haftalık oluyor. Daha ıyı gıbı, sarılığı yavas yavas azalıyor..
Benden sımdılık bu kadar, arada gırebılırsem herkesı merak edıyorum haberım yok.
Görüşmek üzere...

canım ben 36+5 te doğum yaptım. doktorum 8 + 3 hafta. toplam 11 hafta ızınlıdır yazdı rapora ve 4 eylulde dogum yaptım 24 kasımda goreve başlayabılır yazıyor bır de. aktarmıyorsa memurun dırekt mıllı egıtıme gıdıp soyleyın. bu hakkımız aktarabılıyoruz.

kizlar yaklasik 1 saat once kadar akintimin rengi degisti kan gibi degilde cok acik kahvemsi pembemsi gibi. seffaf degil yani artik. once acaba dedim ama her gittigimde wc dahada netlesti. bu arada 39+3 um bugun. hayirlisi bakalim. insallah hersey normal boyle gider. karin agrim kasilmam bel agrim var. ama henuz dr. aramadim daha gitmeme gerek yok diye dusunuyorum. olursa asil sancilarimi ve suyu beklicem. evimde daha rahat geciririm. dua adin insallah hersey normal yolla olur.

kızlar selam, çook uzun zamandır gıremedım.
bende bugun 40 haftayı doldurdum. doktorum normal doğuma cok yatkın olduğumu soyledı ama en fazla 1 hafta daha bekleyecegımızı gemezse de sezeryanla alacagını soyledi. benım suyum cokmus, bebekte kanala ınmıyormus. o sebeple sezeryana hazırladım kendımı sımdıden. sizde durumlar nedır?

bizede dr yıkamayın ilk hafta yıkarsanızda göbeğini fön makinesiyle kurutun dedi.
annemin ısrarına dayanamadık yıkadık.
ayrıca göbeğine babusol diye bir solüsyon verdiler bize cildine değmeden günde bir kez sıkıyoruz.
bide zeytinyağı sıkıyorum. inşallah düşmek üzere
göğüs sıkıntısı hepimizde var sanırım. bende silikonla denedim birkez daha çok ağrıdı
çocuk çekmek için daha çok mücadele edince daha çok acıdı
tahin yağı da tavsiyeler arasında

su gelcek diye bir kural yok, sen bundan sonra sancıların sıklığını takip et canım
bencede erken gitme evde biraz açılsın.
10 dk içinde en az 3-4 kez geliyorsa dr.a gidin diyordu her yerde
allah kurtarsın

allah kurtarsın cnm. sancılar sıklaşınca hemen doktora git.

canım hoşgeldin.
ben seni doğum yaptın sanmıştım girmeyince bende hala bekleyenlerdenim yarın kontrole gidicem

su gelcek diye bir kural yok, sen bundan sonra sancıların sıklığını takip et canım
bencede erken gitme evde biraz açılsın.
10 dk içinde en az 3-4 kez geliyorsa dr.a gidin diyordu her yerde
allah kurtarsın

evet su ille beklemiyorum zaten bazen dogumdada gelebiliyormus. suan butun dikatim kizimin hareketlerinde ve sancilarda. amin cok sagol insallah bir ikinmada gelir melegim sagliklda suniye gerek kalmaz. bu gece gecmezbana artik :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…