Ben de tam bu sıkıntımı yazacaktım. Benim de sol göğsümde ağrı vardı, dün doktora gittim, ultrasonda enfeksiyon çıktı.Bugün antibiyotiğe başladım. Ben 1,5 aylıkken yine olmuştu, o zaman da antibiyotik vermişti. O zamandan beri de sağıyorum ama geçmiyoooooooorCanim cevabin icin sagol. Ama benim ihtimali yok. Sol gogusum gecti gibi sag d3vam ediyo ve bezeler var her ne kadar emzirdikten sonrs sagsamda gecmiyor bir türlü
Ve beklenen son, mastit oldum
Biri daha mastıt olmuştu kımdı arkadaşlar hatırlamıyorum, nasıl gecırdı yardım istiyorum.
cuma gece 39.5 dereceye kadar ateşlendım.duş aldım ınmedı.acıle gıttık.ıdrar kan tahlılınde enfeksıyon oldugu soylendı, damar yoluyla parol verıldı bır de antıbıyotık
cumartesı gogsumde kızarıklık ıcınde şişlık vardı, pazar dayanılmaz acı oldu,geçmedı.yıne acıle gttık mastit kesın dedı dr. bugun kadın doguma gıdecegım.süreklı ovup sağıyorum ama gecmıyor.
Canm çok geçmiş olsun bende geçen ay aynen dediklerini yaşadim 39.7 ateşle acile gittim idrar yolu enfeksiyonu dendi ama mastitmiş gögsüm şişti ateşi çikti koluma sirtima vurdu ağrisi kesinlikle antibiyotiksiz geçmiyo ilik duş al beyaz kalip sabunla masaj yap bol bol sağ ve emzir dinlenmen çok önemli ilaçlarini iç yat ve terle sadece bebeği emzirmeye kalkmiştim ben yemeği bile yatağimda yemiştim tir tir titriyordum süt sitmasi diyorlar halk arasindaçok çok geçmiş olsun
Kizlar mastit olanlara gecmis olsun. Benim goguslerdede sorun var ama mastit degilimde ne oldugunu bi turlu anlamadim. Ilk emzirmeye basladigimda gogus uclsrim yara oldu ama suan gecti baska bi sorun basladi. Goguslerim sizliyor ana oyle boyle degil icten ice sizim sizim sizliyor. Ozellikle emzirdikten sonra. Boyle bi sorun yasayan var mi?
Merhaba,
Bende olan kuskularim üzerine başka bir Dr daha gittim ve kaka tahlili yaptırdım. ..
Şükür birşey çıkmadı. ....
Kakasi sarı yeşil arası mukuslu idi...ama şükür sorun yok...
Rabbim tüm evlatları korusun....
cok teekkürler sağduyunuz ve verdiğiniz cevaplar icin..tomrisin emzirme notları derken?? anlayamadımhoşgeldiniz aramiza:) süt olayinda moral çok önemli öncelikle moralini yüksek tut ve stres yapma bol bol su iç ve siklikla emzir birde mutlaka tomrisin emzirme notlarini oku :)
ayda bır kez ben de denk gelıyorum boyle 1 ya da 2 kez oldu sımdıye dek. eğer o gun cok emdıyse sütü tam sındıremeden bağırsaklarda dışarıya atıyormuş bebekler. bu da kakasının yeşil olmasına sebep oluyor. sık degılse korkma canım.
sonunda geçti mastit, ova ova sağdım hep.ama bı yere gıdınce aklım cıkıyor bırıkır de yıne sıkıntı yaşarım dıye.
pompa yanımda gezıyorum. mevlut yaptık gecen haftalarda herkes dua dınlıyor ben ıcerde göğüs sağıyorum
arkadalar merhaba bende bu forumu yeni keşfedenlerdenim..4 eylülde doğum yaptım.oğlumu emzirmeye calışıyorum ama sütüm yetmiyo ve bu beni üzüyor.üstüne mama vermek zorunda kalıyorum.bazen nekadar olduğuna bakmak için sağıyorum anca 30-60 cc arası oluyor.hereyi denedim ama yok yok.neler önerirsiniz? birde buay oyun halısı alalım diyoruz.neyi tavsiye edersiniz?
sağol canım,antıbıyotık ve sureklı sağmayla atlattım.ama sağma pompasıyla gezıyorum hep.gece saat kuruyorum önce sağıyorum sonra emzırıyorum kı iyice boşalsın.canm nasilsin seni merak ediyordum mastit geçtimi nasil oldun
biriktiği zaman tekrarlıyor,acıldekı hemsıreler bebek kaç aylık dıye sormuştu.bıraz buyuse ve bebek göğsü tam boşaltsa aslında bırıkme olmayacak ve ıltıhap oluşmayacak. biraz buyudukce tekrarlamaz ınş.saatte bır sagıyorum.az da olsa süt sağıyorum ki içerde kitle oluşturmasın. bir yere gıtmek azap. utanıyorum pompayı cıkarıp sagıyorum ınsanlar ıcınde.Hep aynı zamanda mastit olmuşuz, yalnız benimki tekrarladı. Bebeğimin uyku düzeni de iyi ama niye tekrarlıyor anlamadım. Bakalım az önce duşta iyice sağdım. Göğüs pompasında sağmadım bu sefer. Antibiyotiği de kullanayım. İnş. hepimizinki geçer
sağol canım,tıkanmış süt kanalından dolayı oluyor mastit. akmadıgı ıcın içerde taş gibi kıtle oluyor.dışında kızarıklık, ve 40a yaklaşan ateşle yattım ben.geçmiş olsun cnm.
mastit neden oluyor bilg,in var mı ?
canım çok geçmiş olsun korkma bakalım, üşütme bebeğini, asla gazlı uyutma her emmekten sonra gazını çıkar mutaka, benim bebişte eğer gazlı uyursa fışkırarak kusuyor.gazı bağırsaklara indrme çok kıvranır. her emmekten sonra 15 dk dik tut. o gaz mutlaka çıksın. sık sık emzir anne sütü aldır. ateşi sürekli ölç.çıkarsa koş doktora tekrar. geçmiş olsun canım.Kızlar bebeğim 4gündür huzursuzdu.2 gün önce aniden ağlamaya başladı. Susturamadık. Hemen acile gittik doktor gaz dedi.boğazı kızarmış dedi ve hemen antibyotiği yazdı. Ertesi gün başka hastaneye gittim. Dr bpğazında hiç bişe yok dedi. Önceki doktora kakası mukuslu dwmiştim.önemli değil demişti. Dün gittiğim dr gaita ve idrar testi istedi. Eve geldik örnekleri aldık eşim hastaneye götürdü geri geldi. Sonuçların saatini beklerken birden bebişim fışkırarak kusmaya başladı. 10dk içinde 4-5 defa fışkırarak kustu. Kaptık hemen hastaneye. Doktor muaye ederken bi defa daha kustu ama bu kez sarı yani safralıydı. Test sonuçları da çıktı o arada. Kakada mukus ve bol lökosit( sabaha kadar müşahadede kaldık. Bebeğim perişan oldu. Sabah ateş yok ve emmesi iyi diye eve yolladılar bizi.
Çok tedirginim. Çok halsizleşti sanki. Gecenin yorgunluğu mu yoksa tam düzelemedi mi bilemiyorum. Gazdan zaten çok çekiyo bebişim. Bi de bu çıktı. Ne olur dua edin arkadaşlar ya. Çok korkuyorum.
Gecmis olsun canım benimde doktora gitmem gerekiyor ama bir turlu cocuktan firsat olmuyor. Kendi imksnlarimla emzirdikten sonra sagip masaj yapiyorumBen de tam bu sıkıntımı yazacaktım. Benim de sol göğsümde ağrı vardı, dün doktora gittim, ultrasonda enfeksiyon çıktı.Bugün antibiyotiğe başladım. Ben 1,5 aylıkken yine olmuştu, o zaman da antibiyotik vermişti. O zamandan beri de sağıyorum ama geçmiyoooooooor
sağol canım,antıbıyotık ve sureklı sağmayla atlattım.ama sağma pompasıyla gezıyorum hep.gece saat kuruyorum önce sağıyorum sonra emzırıyorum kı iyice boşalsın.
sen nasılsın?
biriktiği zaman tekrarlıyor,acıldekı hemsıreler bebek kaç aylık dıye sormuştu.bıraz buyuse ve bebek göğsü tam boşaltsa aslında bırıkme olmayacak ve ıltıhap oluşmayacak. biraz buyudukce tekrarlamaz ınş.saatte bır sagıyorum.az da olsa süt sağıyorum ki içerde kitle oluşturmasın. bir yere gıtmek azap. utanıyorum pompayı cıkarıp sagıyorum ınsanlar ıcınde.
sağol canım,tıkanmış süt kanalından dolayı oluyor mastit. akmadıgı ıcın içerde taş gibi kıtle oluyor.dışında kızarıklık, ve 40a yaklaşan ateşle yattım ben.
göğsün sütle dolmaması lazım,sık sık sağıp akışı kolaylaştırmak gerekıyor.
Kızlar iki gündür antibiyotik kullanıyorum.Kızarıklık gitti. Şimdi sadece emmeye başlarken ince bir sızı şeklinde ağrıyor. Tabi sağmaya devam da ben şu göğüs pompalarının işe yaradığından emin değilim. Sanki o da memeyi tam boşaltamıyor gibi. Siz ne kullanıyorsunuz sağmak için?Ben lansinohun ikili süt pompasını almıştımGecmis olsun canım benimde doktora gitmem gerekiyor ama bir turlu cocuktan firsat olmuyor. Kendi imksnlarimla emzirdikten sonra sagip masaj yapiyorum
canm int.arattir tomrisin emzirme notlari die çok faydasini göreceksin..cok teekkürler sağduyunuz ve verdiğiniz cevaplar icin..tomrisin emzirme notları derken?? anlayamadım
sağol canım,antıbıyotık ve sureklı sağmayla atlattım.ama sağma pompasıyla gezıyorum hep.gece saat kuruyorum önce sağıyorum sonra emzırıyorum kı iyice akışı kolaylaştırmak gerekıyor.
Kızlar iki gündür antibiyotik kullanıyorum.Kızarıklık gitti. Şimdi sadece emmeye başlarken ince bir sızı şeklinde ağrıyor. Tabi sağmaya devam da ben şu göğüs pompalarının işe yaradığından emin değilim. Sanki o da memeyi tam boşaltamıyor gibi. Siz ne kullanıyorsunuz sağmak için?Ben lansinohun ikili süt pompasını almıştım
canm int.arattir tomrisin emzirme notlari die çok faydasini göreceksin..
iyi olmana sewindim çok ağri yapiyo çünkü ama bende bir ay sonra tekrarladi umarim sende olmaz..
Bebeğin gaz problemi var mı acaba ondan uyumuyor olabilir. Benim bebeğim kolik malesef bazen cok uykusuz oluyor nasıl bebek bu diye aglayasim geliyor. Sanırım bazı bebekler uykuyu çok sevmiyor ne yaparsan yap olmuyor bende de süt sıkıntısı mevcut çok fazla sutum yok dün promalt aldım e bebekten ilk defa denedim ise yarıyor tavsiye ederim şu anda da kampanya yapmışlar 1 alana 1 bedava degerlendirebilirsin :) uyuma konusunda da nette elektrik süpürgesi sesleri var denedin mi benim bebegime bazen iyi geliyor sakinlesip uyuyor.arkadaşlar benim afacan uyumuyor ve uyutmuyor.gece 4 te uyandımı tamama daha tövbe uyumuyor tümgün.salla salla ayagım koptu.uyudu sanıp koyuyorum hoop emziği düşürüp uyanıyor.çıldıracam yaa.zaten sütüm azdı simdi uykusuzluktan ve stresten daha da az.eskiden kaşıkla mama veriyordum şimdi yorgunluktan biberona gectim.memeyi istemez oldu.ne yapacam bilmiyorum acill yardımm
Doktorlar diyete asla diyor sütün kalitesini ve miktarını azaltiyormus inan bundan beş altı ay sonra kiloların kendiliğinden gidecek bebisinin arkasında koşmaktan güzel günler :)Bayanlar doğum kilolariniz ne alemde ben artık bu kilolardan çok sıkıldım psikolojim çok bozuluyor hamilelikte 15 kilo aldım 9 kilo doğumda gitti ama sonra süt olsun diye deli gibi yedim bulgur pilavı hosaf bilmem ne offf rejime gircem ama korkuyorum zaten sutum de az iyice azalır çocuğumu n hakkına girmeyim diye ama aynalara kustum artık o kadar canım sıkılıyor var mı rejim yapan önerilerinizi bekliyorum.
sevgiyle kalinnn :)))
Ewet canim benmki konusmaya calisio agguluo kahkaha atio sanirim arrik yavastan çeneleri açılacak :)Arkadaşlar bebeklerin. Cenwl agulayıp sesli gülmeye başladımı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?