2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Merhaba allah bebeklerinizle birlikte uzun ömürler versin.
Bebeklerinizee ömür boyu saklayabilecekleri hediye vermek isterseniz benimle îletişime geçebilirsiniz

Eklentiler

• image.webp
    120,2 KB · Görüntüleme: 63
kızlarrr,
ben burda aktif olamıyorum vatsap tan bir grup kursak bilgi tecrübelerimizi paylaşsak
benim kızım da 73 günlük ek gıdalar uyku oyunlar konusunda birbirimize yardımcı olalım,
şu an annemdeyim telefonum: evde kalmış giince yazayım özellikle kız annelerini bekliyoum tabi ki erkek de olur farketmez :)​
Ama watsapta no gozukuo

canım sana özelden msj attım.
Bi bakarsın...

Canım sana özelden msj atıyorum. Bi bakarsın.

gaz prob
Kizlar kimsese gaz problemi yokmu yaw kmse bahsetmio
4. günden bizim bebiş gaz çıglıklarıyla gözümüzü korkuttu, metsil işe yaramadı, rezene kimyon karışımından çay yapıp içiyorum pek faydalı olmuyor, 1. ayın sonunda biraz hafifledi, 2. ayın sonunda iyice azaldı, ama hala var, yapabildiğin kadar bebişi doyurduktan sonra gazını çıkar çok daha rahat olursun.

Tatlım ben alinti="asia2014, post: 38079620, member: 610498"]Canım sana özelden msj atıyorum. Bi bakarsın.[/QUOTE]
Tatlim ben alıntı yaptım benm yazım gibi gozukmus

Arkadaşlar annem ve kardesım tutturdu yemeklerden tattır cocuga dıye. diline sürcekmişim yoksa tatlara alışmaz,yemezmış ilerde.
Siz ne yapıyorsunuz? Tattırmalı mı?

ilk 6 ay anne sütü yeterli diyor doktorlar, bizim ilk aylardan gaz yüzünden gözüm korktuğundan ve fazlasıyla alerjik bir bünyeye sahip olduğundan şuan bişey vermiyorum, daha çok küçükler biraz daha gelişsin bağırsakları tam düzene otursun 5. ay gibi tattırmaya başlicam.

Bana dr bisey demedi eylulun 24 de dogdu oglumbizim gecti demi

kasımın 24ü gibi yaptırmalıydın yine de bir sor istersen 1 hafta geçmiş bişey olurmu yaptırılabilirmi bir danış doktoruna. bizimki doğduğu gün hem kadın doğumcum hem ebe hemşirelerim hem de çocuk doktorumuz ve sağlık ocağındaki ebemiz ısrarla bu aşıyı yaptırmamızı istediler, önemli bir aşı ama devlet karşılamıyor. zehirli ishal çocuklarda Allah korusun ölüme kadar götürebiliyor. rota virüsü bulaşıcı bir virüs sonuçta bebeklerimizi korumamız lazım.

su verıyor musunuz artık bebişlerinize arkadaşlar?

bizim doktor anne sütü aldığı sürece ayrıca su vermene gerek yok demişti ama çok terlerse ya da ishal gibi olup çok kaka yaparsa çay kaşığıyla bir kaç damla kaynatılmış ılıtılmış içme suyu verebilirsin demişti.

[QUOdoğduğundan ost: 38086103, member: 181069"]su verıyor musunuz artık bebişlerinize arkadaşlar?[/QUOTE]
Ben dogdugundan beri veriyorum

Arkadaşlar annem ve kardesım tutturdu yemeklerden tattır cocuga dıye. diline sürcekmişim yoksa tatlara alışmaz,yemezmış ilerde.
Siz ne yapıyorsunuz? Tattırmalı mı?
Ben Haziran annesiyim kızlar 2 hafta sonra 6 aylık olacak oğlum ve hiç bişey vermedim sütümden başka. Yaz bebeği olduğu için ve yaz çok sıcak olduğu için günde bi çay kaşığı su verdim o da çevrenin ısrarıyla. Bana kalsa onu da vermem. Zararlı değil ama mideleri çok küçük ve mideye giren herşey tokluk hissi yaratıyor ve daha az emiyorlar dolayısıyla en faydalı besin anne sütünden mahrum kalıp gerektiği gibi faydalanamıyorlar. Ve doktorumuzun da dediği gibi bu bebekler büyüyecek ve hayatları boyunca bissürü meyve sebze yemek yiyecekler ama birkaç ay sonra arasanız da anne sütü veremeyeceksiniz. O yüzden sütünüz yeterliyse başka hiçbirşeye el sürmeyin 6. Aya kadar. Herkese bebekleriyle mutlu günler :)

kızlar bebeğim geceleri 5 saate kadar uyuduğu oluyor. Doktor uyandırma uyusun aç olsa ağlar dedi ama içime sinmiyor 4 saatte uyandırıyorum en geç. sonra uyutması zor oluyor sinirli oluyor. Sizce uyandırmalı mıyım emzirmek için?

maşallh,herkesin aradıgı şey uyku
3 ayını geçtiyse uyandırma bence,rahatını bozma
uyandıgında da iyice emzir

maşallh,herkesin aradıgı şey uyku
3 ayını geçtiyse uyandırma bence,rahatını bozma
uyandıgında da iyice emzir

canım 67 günlük bak şimdi mesela saat 8 de emzirdim 9 da uyudu içim içimi yiyor uyandırsm mı diye ama bu sefer çok ağlayacak uyutmam çok zor olacak ama aç mı diye de düşünüyorum ...

bir de şu rota aşısı hakkında kararsızım ben. Bi sitede aşının içeriğinde domuz virüslerinden elde edilen dna lardan olduğu yazıyor. Kimisi aşıyı olduktan sonra da hasta olmuş. Doktor tavsiye etti ama kafam karıştı iyice...

benim bebiş 68 günlük benimki 5 saat uyusa zil takip oynayacam :) gündüzleri max 1 saat geceleri max 3 saat uyuyor, elleme uyusun, içine sinmiyorsa uykusunun arasında hafifçe dürterek emmesini sağla, gazını çıkarıp geri yatır bence.

Kesinlikle çocuğunu uyandırma. Kilosunda bi sıkıntı olsaydı zaten sana drbuyandır derdi. Uyku en az yemek yemek kadar önemli. Vücudu uyku esnasında büyümeye devam ediyo. Ve sen onu uyandırdığın için sinirleniyo. Tabiki açıkınca uyanır ağlar o zaman yedirirsin. Zaten nornali gece beslemelerinin zamanla azalması. Ne güzel bevepin düzenini oturtuyo. Bozma annesi.ben rota aşısını bu cumartesi yaptıracağım dr kesinlikle yaptır dedi. Biz 92 günlüğü. Bu arada.

Benim bebişim geceleri 9 saat aralıksız uyuyor. Maşallah diyeyim de nazar degmesin. Bu arada benimki 3 aylık. Ben kesinlikle uyandırmıyorum. Kendisi acıkınca uyanıyor o zaman iyice emziriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…